Нашето ДЕКЕМВРИЙЧЕ вече пакости прави,а мама се чуди как да оправи!

• 31 555
  • 744
  •   1
Отговори
# 600
  • Beyond the Frontiers
Лили, леко и безаварийно.

На мен и двата пъти тапата падна 14-15 часа преди раждане. Rolling Eyes

Момата е 12 килца и е със завиден апетит, буквално тъпче нещо непрекъснато. Абсурд е някой да седне да се храни и тя да не се залепи за него. Иначе яде повече от батко си....Но не е дебела. Храни се сама, но не винаги я оставям, защото става мазало. С вилицата определено се справя по-добре - краставици и домати на поразия си хапва.

За майчинските е пълен майтап. Нищо не решават тези 70 лв.

Днес бях на среща с зам. кмета на нашия район Витоша във връзка с ремонти и строеж на детска градина. Честно казано съм потресена. Четвърта година не стартира строежа на нова сграда на нашата градина, пари има, разрешителни, планове и т.н., обаче някакъв идиот с частна фирма обжалва всяка обществена поръчка, защото не ги печели. Ей така, за спорта. Нова градина за 150 деца Twisted Evil Ремонт пък на съществуваща сграда се предвижда 2015 година, защото Софийска община работи с 3-4 годишни планове и за тогава е планирано Twisted Evil Третата сграда пък няма УПИ и съответно въобще за ремонти забрави.....И това от години....Директорката непрекъснато хвърчи, пише жалби и молби, ама получава отговори по канален ред....

# 601
  • София
 Здравейте и от мен,

Наваксах с четенето, че с моя мъж бяхме малко на екскурзия да отдъхнем и да се разнообразим, но ми беше много мъчно за малкия разбойник и все си мислех кога ще се върнем да си го нагушкам Heart Eyes А той с баба си и дядо си изтръшкал де що има парк и градинка в София и си е изкарал супер Laughing

Мечкони, ЧРД на патерица, да си жива и здрава!  bouquet

Лили, стискам палци второто раждане да мине по-бързо и леко от първото! Praynig

Увеличението на майчинските е смешно, но поне е нещо след като няколко години бяха последна дупка на кавала. По мои изчисления ще ни стигат за памперсите + млякото на месец, което си е облекчение, въпреки че няма много да закачим  Mr. Green Дано да премахнат и дискриминационните критерии за получаването на детски, колкото и минимални да са те Naughty
А за забраната за пушенето все се надявам, че докато още не е гласувана промяната да се откажат.... Rolling Eyes

# 602
Здравейте момичета Simple Smile Пишейки сега си мисля, че някои по-редовни мами ще си кажат, коя е пък тази, щото пиша през 3 месеца сигурно по веднъж.
И сега да си кажа: с голем зор си взех изпитите, които ми бяха останали за един семестър + практическия държавен изпит, което е голям напредък.
Имам още неща за учене, но направо се разбих от учене и усилия най-вече - да съчетавам детето с тоя университет. Ако някога пак имам дете няма да се захващам с такива глупости. Много ми беше  натоварено, пфу. Едно изпитите, едно да търсиш разни преподаватели - сигурно щеше да ми е по-лесно да се срещна с Папата, ама да не задълбавам, че пак почвам да се нервирам. Просто искам да дам съвет, ако някой мисли да учи, нека е след майчинството!!...
Иначе , за гърнето - и ние имаме 2 ,но едното го ползваме като каска Simple Smile. Другото от дъжд на вятър се пробвам поне за акане да  гоприуча, но без да го събличам. Просто както си е с памперса, го слагам на гърнето и го карам да ака. Понякога ми се получава номера. Мисля си, че ако го свикна така после ще е лесно да свалим гащите и да си е вече както трябва.
За количеството храна, за което пита brumbazu: ядем някъде по около 200-300 грама. Понякога на закуска и по-малко, но гледам да му дам после я солетки , я помберчета, я зрънчо. Иначе, ви завиждам благородно, че дечицата ви ядат с апетит. Моя синковец имам чувството, че само плодовете и зеленчуците (когато са сурови - напр.салати,таратор) яде с желание. Кухнята първите залъци с желание хапва, и после дъвче, ама прави физиономия като че ли не  му се яде. Да не говорим, че понякога по няколко вида (особено на закуска) неща за ядене му давам, щото ми ги бута и вика "НЕ". А като цяло няма да кажеш, на пръв поглед , е не иска да яде - добре си изглежда, с бузи, някъде към 12 килограма е.
Brumbazuk питаше и как разбирам , като се е нахранил - ами запова да ми бяга, освен че казва и "не".
За правителството - направо не искам да живея тук. Това ми е коментара. И само щедобавя- какво като имаше избори, те в парламента са си същите - Бойко, Станишев, ДПС, само дето и Волен го намърдаха.Да ни пази Господ...
Искам да ви попитам: слагате ли дечицата вече да спятна възглавница? Аз четох из нет-а, че ако спи с изпъчено нагоре дупе, значи му трябва възглавница. Пък и търся от известно време по магазините и не мога данамеря подходяща..
И другиями въпрос: Какво столче за кола ползвате? Кошницата отдавна не е подходяща, въпреки че до скоро я возехме в колата "за заблуда на противника". Иначе нашия младеж се вози на тате в скута. Не знам как ще го накараме да седи на столчето, като го купим. Но ще трябва.
Да не продължавам, е така мога да си пишааа Simple Smile
Желая бързо раждане на Lily Trifonova, и да ни пише да се похвали с пухкаво бебенце Simple Smile
На всички мами, които успяха да ми изчетат поста - хубав ден   bouquet

# 603
  • София
70 лв. са си 70 лв. Поне на нашето домакинство няма да са излишни.
Мишката има възглавница от седмица - ползва я къде по предназначение, къде не. Едната вечер на нея беше разположил краката. Това за дупето не съм го чувала. Вземхме му, защоно когато ляга на нашето легло ляга на нашите възгланици - явно е направил връзка за какво са. Та така - отчаян опит да направим лягането по-лесно и аткарктивно  Laughing Ама без резултат - онази вечер излезе сам от леглото от недоволство. Но необходима не мисля че е.
За столчето - нашето е Бритакс. А за возенето в тати - за да има столчета за децата си има причина  Peace По-добре му вземете!

# 604
Аз най-сетне успявам да се добера до компа (след много изхабени нерви, но това е друга тема), за да ви почерпя по един скромен повод - днес с ММ правим 10 години, откакто сме заедно. Simple Smile

# 605
  • София
Теди, да сте щастливи и да се обичате още много по 10 години!

Никола вчера си удари главата в масата, спука си веждата, прекарахме вечерта в Пирогов да го лепят и сега се чуда как ще го опазим 4 дни да не си изчопли лепилото.

Да ни е честит празника на дечицата, днес поне ще има много забавления за тях. Дано времето се задържи така поне до следобеда.

# 606
Здравейте момичета Hug. Аз редовно си ви чета, макар че рядко пиша. Да се оплача и аз - малкият съвсем е отказал храната. Той по принцип си е злояд, но от няколко месеца не можем дори и насила да го нахраним. Направо съм се отчаяла вече. Някой има ли опит с такова чудо, давайте съвет  Thinking

# 607
Теди, честита годишнина! Още много по толкова ти пожелавам!  Hug И ние правим 10 години след месец и съм се зачудила как да го изненадам моя мъж  Heart Eyes
lami, нямаме проблеми с апетита и не мога да помогна. Забелязах обаче, че като и давам да си хапва сама с приборите, доста повече изяжда...
Бръмбазък, лошо сте се подредили Sad Дано е спокоен няколко дни Никола!  Hug
Столчето за кола ни е на Чико от каката. Ползваме го от много време, преди годинката беше още. А възглавницата я уважаваме, само ако е в чуждо легло Simple Smile
Ние направихме една игра в парка преди обед и хубаво се изморихме всички.
Вкъщи вчера беше голям купон. Лили преоткри и тоалетната и се размазва да ходи като големите да пиша. През половин час е сядала и всеки път върши по неща. Явно разбра, че всичко зависи от нея и е много горда Simple Smile Остана само навън да започне да пиша, че ме притеснява с това стискане по 3 часа.. И това ще стане с повечко търпение. Simple Smile  Имам усещането, че ми израстна с месеци за последните две седмици. Смени режима на сън и настоява сама да се храни с приборите. Явно е в някаква фаза на усилен растеж....

# 608
Люби Hug-браво това се казват постижения,браво Flutter

ние поиграхме,поревахме Mr. Green, и сега спим по никое време ,ама нищо Whistling Whistling

Бръм Hug-лоши премеждия сте имали,дано бързо да минава Praynig

за злоядите деца не мога да помогна,ние сме доста ящни/като изключа настоящият момент/-освен да пробваш да хапва сам или ако има и др деца с него да му се прияжда покрай тях,знам ли newsm78

# 609
  • USA
Привет от родна земя!
Лекси издържа геройски и двата полета и в Лондон се държа много прилично,но все още свикваме с часовата разлика.Тотално му развалихме режима и навиците на спане.Тъкмо се научи да заспива сам в стаята си и сега е залепен за мен и до 00 не мога да ида без него. TiredМного му дойде промяната.Ново място,нови хора и раната н не иска да яде вчера ходих да купувам пюрета,че иначе кара само на мляко Rolling Eyes
Как прекарахте първи юни? Ние го водихме на зоопарк,но стълбите му бяха по-интересни от животните.

# 610
Благодаря ви за поздравленията, дами! Hug
Ники вчера я водихме на едно заведение с детски кът на открито и хубаво си поигра там. Бяха осигурили и диско водещи, които проведоха игри с децата и родителите, ама игрите бяха за по-големичките дечица. Още 1-2 годинки ще поизчакаме, докато успеем да се включим в подобни занимания. Нищо, де. Нали пускаха музика - нашата се утрепа да денси. Laughing

# 611
  • София
Калалили, добре дошли! Промяната със сигурност е голяма - то възрастните трудно се адаптираме, какво остава за малчовците. Браво на Лекси, че се е държал като голямо момче.

За годишнините - ние сме заедно от 13 години и ако искате вярвайте, всяка година и двамата забравяме и се сещаме няколко седмици след това. Та това ни е изненадата.

Вчера сестра ми беше рожденичка, та имахме двоен празник. Хубаво си е, празници да има!

Раната за сега удържаме да не я разлепи, клепача е подут и почна да посинява. Има доста бандитски вид, сега и ние даже не смеем да се закачаме с него  Laughing

Сега се чудя освен с украсена вежда дали не сме и с шарка. Бяха му излязли на малкия едни пъпчици - 10-на по гърдичките и вратлето и няколко на едната ръчичка. И бяха по-ситни, стояха си няколко дни, но след къпане се увеличиха (малкия много го е страх от къпането, затова не се къпем всяка вечер, само мием крачета, дупе и ръчички). Та след къпането въпросните пъпки станаха по-големи. Майка ми вчера го видя и вика - шарка. Така било при бебетата, не се опъпчвали много. И по едното краче има няколко. А симптоми никакви други, пък и нали ваксина слягахме преди два месеца  Thinking Утре ще го водим при личната да му види раната и ще питаме.

# 612
Бръмбазък, каквото  да е карате, дано да е леко!  Hug
Калалили, добре дошли! Ще ви трябва малко време за адаптация, но после ще си върнете навиците Simple Smile
Ние вчера следобед им взехме по един подарък на двете. Каката отдавна иска от тези йоники-играчки и добавих ме комплект с хилки, топче и ракета за съвсем малки деца. Наскоро едно детенце беше донесло на площадката и моите двете се разпиляха да играят. Сега остава времето да позволи да играем навън Simple Smile
Момичета, преди време бях гледала възглавници за стол. Много искам да взема за двете, но не мога да се сетя къде има. Давайте идеи, ако сте запознати Simple Smile

# 613
  • София
Лелее,колко сте изписали!Направо не мога да повярвам на активността Grinning.
Не знам по коя тема да се включа,но ще си похваля баткото.Вчера бяхме на футболен турнир и отбора му стана трети сред детските градини в София.Не съм си представяла,че ще стана запалянко по мачове,но наистина ми беше вълнуващо преживяване.Иначе денят беше дълъг и изморителен,поне за нас,родителите,стараейки се да разнообразим и угодим на децата си ooooh!.

# 614
  • Sofia
Привет на всички!
И аз отдавна не съм се включвала....но в края на учебната година на щерка ми...направо зор видяхме!

Galactic Voyager,
положението с яслите и градините в нашия район Витоша е трагично и както разбирам да не чакаме да се промени. А аз имах някакви надежди, че ще отворят нова градина скоро. Да.....ама не!

Общи условия

Активация на акаунт