Нашето ДЕКЕМВРИЙЧЕ вече пакости прави,а мама се чуди как да оправи!

• 31 353
  • 744
  •   1
Отговори
# 615
  • София
То това с детската се говори от около 2-3 години някъде.Когато разбрах за строежа на нова детска останах с впечатлението,че се започва веднага,а ето че Кауфланда ще го построят преди това.

# 616
  • Beyond the Frontiers
То това с детската се говори от около 2-3 години някъде.Когато разбрах за строежа на нова детска останах с впечатлението,че се започва веднага,а ето че Кауфланда ще го построят преди това.

Това с детската градина мога да го коментирам от първа ръка - осигурени са пари, място, всичко е планирано и вече 3 пъти се пуска конкурс за обществена поръчка /самия процес също отнема някакво време/ и за 3-ти път един от неспечелилите конкурса обжалва и с това спира всичко. Самата градина ще се построи за 6-9 месеца - това е срокът посочен от изпълнителите. За 5 групи, с физкултурен салон. Обаче някакъв се прави на велик и така съм набрала, че смятам да издиря името на фирмата и на "великия" собственик и да го разпространя в квартала, че да го спукат от имейли и жалби родителите. Twisted Evil

Иначе за Района ми обясниха, че основен проблем е липсата на общински места. Пък за Манастирски ливади било ад, дори 100 квадрата нямало, буквално улиците с 300 зора се правят, че земята е частна.

Предложиха да направят градина във Владая Sad

# 617
Здравейте
влизам с два въпроса
-след ДК коментирахме с педи,че Ради стъпва с едното краче навътре и ще се наложи консултация с ортопед,само с ортопедични обувки ли се нормализират нещата или и с др манипулации,моля мами на по-големи дечица да се вкл ако са имали подобен проблем....
-и второ давате ли домашно мляко/имам предвид от случаен търговец,не ако имате баба или дядо на село и знаете източника/аз сякаш не смея....

# 618
Мечкони- за млякото и аз не смея. Нашата как стъпва навътре и с двата крака. Ходи ли сме на ортопед- нищо притеснително не видяха в костите. Казаха ни, че докато стане на 5 би трябвало да се оправи походката. Иначе съм и обувала много дълго разменени обувките, но нямаше ефект. От около месец постоянно и повтарям да стъпва навън и надеждата ми е да си оправи сама походката....

# 619
Мечкони, Ради с какво ходи вкъщи? И обувките му за навън с ортопедични стелки ли са?

# 620
Теди-вкъщи е с пантофи,а иначе обувките са на К/К но не са с ортопедична стелка Rolling Eyesпоне така мисля

Люби Hug-благодаря за споделеното

# 621
К и К не са с ортопедична стелка, да. Това е добре. Обаче това носене на пантофи вкъщи ме притеснява... Имам подозрения, че именно от там ви се получават тия работи. Няма ли чалъм да го пускаш да ходи по чорапи (дори с по-дебели някакви ако трябва)? Струва ми се, че и ортопеда ще каже същото, ако няма нищо притеснително из костите. Кога сте на консултация?

# 622
Относно ходенето навътре и Дани е така и навън и във вкъщи ходи бос без чорапи по препоръка на ортопед и невролог.Така е свикнал ,че почва да мрънка, когато е със сандали.Да не говорим колко мрънканици чувам че не му ли боцка,не му ли е студено и т.н.Аман от разбирачи.
За гърнето да споделя,че  идва при мен с него обръща го за сядане(чака да махна пампера) и върши нещо( най вече за да ака ).За пишкането сега трябва да го науча,но и на това съм доволна.Ще се научи

# 623
Ния ходеше боса изключително много почти от прохождането. При нас си има генетична особеност, защото и двамата с мъжа ми сме стъпвали навътре като малки. Важното е оротопеда да потвърди с ехографския преглед, че всичко е ОК и ще имате повече насоки Simple Smile

# 624
Ами след седмица ще ходим, за бос няма как/студен е подът, а и в кухнята е с теракот Rolling Eyes/иначе знам,че най-добре е бос или с чорапи,ама пък сега нали сме и с разстройство Rolling Eyes

# 625
Ще стискам палци да няма проблем! Пък ако се наложи да ходи бос - ще търсите начини. Може и с терлички да трябва (от тези с гумените подметки, та да не се пързаля с плетените), ама ако е важно за оправянето на походката...

# 626
О,да каквото се налага ще се направи,дано положението не е толкова зле Praynig Praynig Peace

# 627
Най-вероятно няма да имате проблем .Повечето на тази възраст ходят така заради неукрепнали стави.Ходенето бос е хубаво за формирането на стъпало.Аз калявам с ходене боси.И аз съм на ламинат и теракот.Не се притеснявам,че ще изстине.За 1 и 5 месеца е имал 2 пъти хрема и то от вируси мъкнати от сестра му,но аз моите деца не ги навличам въобще и двамата.

# 628
Да споделя и аз за ходенето навътре- нашият е така, откакто проходи. А и крачетата са му криви. Но ортопедът не видя нищо нередно. Не знам какво да мисля  Thinking

# 629
Здравейте момичета,
Аз не съм влизала доста отдавна Embarassed,но сега имам нужда от помощ
На мен ми дойде за първи път на 05.05.13г. и сега все още го няма,знам че все още е рано да се притеснявам ,но искам да ви питам след първия цикъл вече редовен ли трябва да е, или още ще се нормализира и може да има пропуск.При вас как беше?
Иначе моята малка принцеса е ОК,и тя стъпва малко на вътре с дясното краче,но още не сме ходили на ортопед.
Скоро сме на консултация за последна ваксина,и ще кажа на педи.
Хубава вечер и благодаря  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт