Нашето ДЕКЕМВРИЙЧЕ вече пакости прави,а мама се чуди как да оправи!

• 31 256
  • 744
  •   1
Отговори
# 450
Голямо затишие е настанало. Викам да се разпиша, пък дано и вие ме последвате.
Ние тази седмица не сме в добра форма, но има и такива моменти. Борис пак го напънаха зъби и всички екстри се появиха - започна хремата, цялата му кожа пламна и ранички дори има тук-там, пък от вчера и кашлицата започна. Паралелно с него и каката започна хремата и нощната кашлица. Днес пак сме при хомеопатката и се надявам скоро да премине и това чудо. Виждам, че сте коментирали за гърнетата. Галактик, браво за успеха ви. Аз съм песимист за нас за скорошно отказване от памперса. Борис обича да си играе с гърнето, но не и да седи на него. Щом го сложа скача като попарен. Виж, голямо дебнене е да грабне гърнето на кака му и да избяга с него. За говоренето - при нас няма никакъв прогрес. Всичко е "ъ". Не желае да повтаря нищо. Много е смешен сутрин, като влезе в кухнята застава точно до един шкаф, гледа нагоре и вика "ъ". Това означава "Дай бисквита" LaughingАз си го разбирам, ама баща му не е наясно и всеки път ме вика да превеждам. Хайде ще приключвам и ви желая приятен и усмихнат ден!

# 451
  • София
Бибка,много добре,че повдигна темата Simple Smile.И моята госпожица нещо се е зачервила по брадичката.Обострили са се и раздразненията на свивките на колената.Мажа с Нахтхерцен на д-р Тайс.Според доктора има голяма връзка с зъбоникненето и няма да се оправят кожните проблеми докато не пораснат зъбите Confused.Малко съм скептично настроена към тази връзка кожа-зъби,но ... какво разбирам аз.След малко се надявам да слезем пред блока и да почистим(нали днес е Денят),но дали ще успея с малката помощншчка незнам.

# 452
Бибка, това с "ъ"-то е и при нас. Сочи нещо и вика "ъ", ако познаеш какво иска добре, ама ако не става още по-настойчив...
Миналата седмица записах Дарко на държавната кухня, взех веднъж и се отвратих... Такава отврат няма и малкия не ги хареса, чак му се повдигаше  Sick Добре, че взех само 2 купона, другия е за понеделник, тогава е риба, да видим как ще е. Явно аз ще си му готвя, докато не се ожени  Mr. Green

# 453
  • Sofia
Привет на всички....
За гърнето и аз да си кажа....при нас нещата никак не вървят. Като беше на 8-9 месеца имаше период, през който поне "голямата работа" там си я вършехме. Но после - се отказа и сега го слагам, а той веднага става и изобщо не желае да седи на гърнето. Даже започнах да го слагам и върху детска чиния на тоалетната - но пак само си седи.....може и 15 минути, и нищо. А след като го обуя.....след 10 мин. сме свършили работата в гащите. Лятото ще махна дневните памперси. Решила съм да взема няколко чифта непромокаеми гащи. Пък ще видим.....
Иначе за говоренето - много сме напред с материала. Много говори и думичките са разбираеми:освен мама. тати и баба; копчето е "опче", чорапките са "апки", кучето е "бау-бау", колата е "брррррр"; дядо е "няньо" и др.  Laughing

# 454
  • Beyond the Frontiers
Какъв успех, това си е гола вода...
За думите: баба, мама, тати, бати, деде...от скоро балони и бонбони са "бони", торта - тота, въобще приказва детето. Думата "дай" е любима.

# 455
Момичета, имате ли триколки от тези с родителски контрол, мисля да взема на малчо, но не мога да се ориентирам към кой модел?

# 456
  • Beyond the Frontiers
Момичета, имате ли триколки от тези с родителски контрол, мисля да взема на малчо, но не мога да се ориентирам към кой модел?

Гледах Смарт трайк намален някъде на 90 лв - в брошурите на някой от хипермаркетите....

# 457
Ния ще ползваме от каката колелото, не помня вече коя марка е, че е на село. Оставихме вчера децата при моята майка. За пръв път отделям Лили от мен и ми е притеснено. Майка ми ме изненада, че е спала 7 часа непробудно! А колко циркове правеше за пред мен уикенда! Както е спокойна и си играе- започва да се дере, като ме види  Crazy
Тази седмица съм си заплюла пролетното почистване и започвам да се вихря! Предвидила съм и театър и клубче с приятели! От кога го чакам този момент! Mr. Green

# 458
  • София
Лелее,Люби,напрово не мога да  си го представя това.Моето пролетно почистване върви с охльовска бързина.До под кривата круша съм Sad.

# 459

Гледах Смарт трайк намален някъде на 90 лв - в брошурите на някой от хипермаркетите....
В практикер  Peace И аз му се чудя на това, ама знам ли...

И моя син имаше период от около 3-4 месеца, през които си акаше в гърнето, ама сега издебва да не съм в стаята и пълни памперса. Понякога пишка в гърнето, ама по някога не ще и да седне и започва един рев, ако успея да го сложа започва да бие шамари  ooooh! Оная вечер го оставих за 1  час без памперс 2 пъти пиша в гърнето и 2 пъти в гащите  Mr. Green

# 460
  • София

За момата не планирам триколка. Дадоха ни Пукилино назаем. За момента се упражнява да го кара у дома. Като задобрее още малко, смятам да го изнасям и навън. След това ще вземем Пуки. От опита ми с баткото намирам това за най-доброто решение. Направо се родих, когато му взехме Пуки на него. Толкова ме е яд, че не го сторихме по-рано...

Ние чистим предимно в дъждовните дни  Mr. Green Откак се върнахме в София, не можем да насмогнем на богатото разнообразие от събития и срещи с приятели. Редовно изкарваме цели дни навън и се прибираме колкото да се изкъпем и да спим. Така и така ако имаме огромния късмет да ги вземат на ясла/градина, ще стоят по цял ден затворени (вероятно с малки изключения), та поне сега да се разнообразят децата (и аз покрай тях Whistling )

# 461
Благодаря ви момичета за съветите, за смарта - на мен ми се искаше май да има и звук ама ... може да отидем утре да видим дали го има в Практикер.

А за чистенето и при мен върви страшно бавно, то с това хубаво време сме на разходки, но пък и това си е доста хубаво.

# 462
  • София
за смарта - на мен ми се искаше май да има и звук ама ...

Много майки, сдобили се с триколка с озвучаване, доста бързо започват да уверяват детето си, че батериите просто са свършили и затова няма вече песнички  Joy Joy Joy То и батериите са едни такива, специални, не се продават по магазините  Whistling

# 463
  • Beyond the Frontiers
за смарта - на мен ми се искаше май да има и звук ама ...

Много майки, сдобили се с триколка с озвучаване, доста бързо започват да уверяват детето си, че батериите просто са свършили и затова няма вече песнички  Joy Joy Joy То и батериите са едни такива, специални, не се продават по магазините  Whistling

Ха ха. Точно.

# 464
Здравейте момичета.
От много време не съм влизала, но време никакво не ми остава.
Последно прочетох за "ъ"-то на Борко на бибка. И Йоан е същият. Ъ та Ъ. Всичко разбира, като му кажа до донесе или даде на някой дадена играчка, намира и я дава. Не желае да повтаря думи.
Гърнето е до никъде. Разнася го като куфар и скача като попарен като седне върху него.
Утре съм на ФМ и се моля всичко да е наред с бебето. Тукашния ми доки каза, че е 80 % мома  stork-girl

Общи условия

Активация на акаунт