Момиче или момче, АВГУСТинче в корема на мама расте! - 5

• 27 311
  • 742
  •   1
Отговори
# 615
Е,то това  е мнение на моя лекар,да не отнеса някоя критика! Тя ми е казала още от установяване на бременността:)Ама и аз така го усещам,не смятам,че трябва лекар,за да ми го каже.Има готини дрехи за бременни в H&M Simple SmileАз не нося такива още,но и не работя,така че ми е ОК с клинчета,туники и блузони Simple Smile

# 616
  • София
Здравейте, на мен АГ която ми разчита резултатите от ФМ, с РАРР 0,54 и Free BCG 0.99 и нухална транслусенция 1,3 ми каза че резултатите ми са перфектни и няма нужда да правя втора БХС, само 2-ра ФМ. Но имах много ниско кръвно 40 на 0 то даже не съществува такова, но не ми го премери пак. Но аз си се чувствам добре, сладки неща почти не хапвам, само мед и един био конфитюр от Билата си взех не е сладък страхотен, шоколад не ми се хапва както беше и при предната бременност. На следващ преглед съм чак на 4 март дано да видим вече пола на бебчо че да се развихря с покупките. Но количка сигурно няма да купувам, ще карам Giordani на малката много здрава излезе.

# 617
  Здравейте.По повод на количките - моята с каката беше на Bertoni,сега не са много популярни и може би на някои не им допадат,но аз лично съм доволна-няма никъде по нея скъсано или счупено и струваше 150 лв.Според мен повече от 300 лв за количка са неоправдано мнооого пари,дори да нямах количка сега,бих взела на заем от приятели или бих купила 2-ра употреба.Само за няколко месеца е все пак.После и най-хубавата комбинирана количка става неудобна (ако живеете в апартамент).Ежедневно се налагаше да я мъкна по стълбите (поне 5-6 стъпала) докато стигна до асансьора.

# 618
Аз вчера бях на ранния скрининг. Всичко е ОК.  Simple Smile НТ 1.1 НК -да органи-да  Grinning . Сега чакам резултатите от БХС само, ама предварително съм решила да не им се впечатляващ много  Naughty  Whistling
Да питам някой има ли наблюдение върху количките Хана http://mal4o.com/product_info.php/cPath/117_185/products_id/3218 . Аз съм сигурна, че с първата количка ще изкараме от Август до Май-Юни догодина и после ще се купува лятна, така че за мен е безсмислено да давам повече от 5-600 лв. Мислих и за варианта за втора употреба, но хич не ми се ще да лишавам бебо от нещо ново и негово си, въпреки че никога няма да разбере. Пък и двамата с таткото сме такива маниаци на тема хигиена, че е немислимо Simple Smile
Резултата от токсоплазмозата ми излезе и за съжаление не съм я карала, така че ще има пазене сега  Praynig
А и последно пропуснах да споделя, че май са сини гащи - доки каза че си запазва правото за промени ама все пак...  Heart Eyes

# 619
Привет отново!!!
Аз също нося предимно клинове, имам няколко и ги редувам. Гледам, че единият започва вече да ми теснее, но ми е най-зимния, ще изкара до края на месеца, не е фатално. Аз имам доста дрехи от първата бременност, ще карам за сега с тях. Като се затопли ще си взема само още някоя ризка, туника, къси панталонки / дано да не стана на слон де/. Но ако ви е тесничко в старите дрехи не се мъчете. Иначе и аз си мечтая за лято и ефирни дрехи Simple Smile
Количките не са никак лоши, дори са хубави. Но над 1 500 лв, дори на 1000 са си много пари. Ние за Велина купихме ABC 3TEC, с всичките принадлежности към нея. Не можах  да намеря дъждобрана , не знам къде съм го пъхнала. Иначе е 3 в 1, имам чадър, комарник, чанта с подложка за преповиване, зимно чувалче за седящия кош. Повечето неща ги купихме отделно, но като цяло не ни излезе повече от 1100 лева, а и не ги дадохме на куп. Много съм доволна от количката, но я ползвах активно първата година само. За втората си купих лятна количка на същата марка. И от нея много см доволна. След Велина комбинираната вози сина на сестрата на мъжа ми 6 месеца. Сега е при моята сестра поне до средата на август, тогава ще си я вземем. Както казах много здрава машина - немско качество Simple Smile Проблема е че е тежка - 13,6 кг. и когато Вели стана 10 кг., чантата с принадлежности + играчки и си натежа. Другия негатив е малкия кош за багаж. Но това са двата "-", които мога да посоча, само тях. Цената сега е малко повече, от преди 5 години, но не е прекалено скъпа. Сега съм се загледала за лятна количка и съм харесала Baby Jogger, City mini. За лятна количка притежава всичко, което харесвам и търся / ние сме почитатели на 3-колките/. За Скейта моето мнение е, че няма почти никакъв багажник, тези на 1500 лева ми харесват, но са много пари. Jane muum е много хубава и изглежда удобна и функционална. Виждала съм ги и на живо и ми допадат.  

# 620
ох аз нещо въобще не си помислям за рокли  Sad,след почивката съм още 1кг нагоре,та не знам как бих изглеждала в рокли май-юни,явно ще си качвам килцата,което не ме прави много хепи,но последните дни си имам доста добър апетит (не че някога съм нямала),който ми е трудно да овладея  Sad.Иначе имам дънки,панталони ,ризи и блузки от предишната бременност.
   за количките,ще си ползвам живот и здраве от какатаhttp://www.youtube.com/watch?v=O_CbMwB0CNs

# 621
lolla bunny количката е с много хубав дизай, само дето коша за багаж пак е много малък, или поне неудобен изглежда. В смисъл плитък. В края на краищата с децата се ходи на пазар, слагат се какви ли не неща в този кош. Поне за мен е важно, от личен опит го казвам. Напълно съм съгласна, че лятната количка е за предпочитане след първата годинка. Така че изхвърлянето за комбинирана количка е излишно като цяло. Нищо, че съм то тези дали повече пари, аз все пак още тогава знаех, че искам второ дете и че ще  я ползваме още Simple Smile

# 622
А каква е разликата между зимната и лятната количка?  newsm78

# 623
Tonypd,и аз имах едно Бертони когато се роди малката.Остана любима на мъжът ми.Струваше 330лв с 2 коша.Ползвах я може би 6 месеца и я продадох.Беше триколка и наистина много удобна.  Peace
Тanjuk,3 тек-а и на мен много ми допада.И аз съм фен на триколките по принцип (нищо,че имам 2 четириколки в нас ) Но като си с Опел Корса с газова бутилка в "огромния" багажник трябва да се съобразяваш с размерите на количката Sad
BAby Jogger Citi Mini e мноооооооооого готина  Heart Eyes
3 тек-а я има намалена в доста немски сайтове.
Instinct_,летните колички са с един кош-седящ който си има няколко позиции за гръбчето (от седнало до полулегнало или легнало) и са по-леки и по-компактни.Другите колички са с 2 или 3 коша.Този който е за новородено само с легнало положение,основния кош и може би столче за кола което да се закача на рамата.

# 624
Tanjuk благодаря за мнението - За мен е важно да получа мнение от мами, които са минали по тоя път, а не после да си блъскам главата Simple Smile  ooooh! Благодаря   bouquet

# 625
За сега фаворит ми е Neo Nato.  В тези два цвята.

http://kasida.bg/neonato-bebeshka-kolichka-3-v-1-synchro-easy-beige-47-15321.html

http://kasida.bg/neonato-bebeshka-kolichka-3-v-1-synchro-4season … se-492-15336.html

Наскоро харесах и тази:

http://kasida.bg/cam-bebeshka-kolichka-3-v-1-combi-elite-rose-47-15844.html

Ще избера един от тези два варианта, след като ги видя и огледам на живо. Честно казано не знам какви критерии да гледам, защото нямам опит. Сигурно ще допусна някоя грешка...  ooooh! Много ми е важно лесно да се сгъва, за да се сложи в колата... знам от вас, че не трябва предните колела да с а двойни... и това е. Но сигурно има още куп неща, които трябва да се съобразят. Разчитам на мъжа ми за практични съвети.

Вие имате ли представа от тези две колички?

# 626
Така наречената лятна количка е зад след 6 месец / обикновено/, тя е по-лека,, по компактна и е за предпочитане когато бебето поотрасне. Велина много спеше навън и ние взехме такава с пълно легнало положение на облегалката. Лятната количка е и с един кош. Разбира се има модели, на които може да се закрепи лежащ кош или стол за кола, но на мен ми се вижда ненужно.
Алекс и аз съм фен на триколки. Следващата 1 година ще дебна Baby Jogger-a на промоция и ще си го поръчам. В БГ е ужасно скъпа за такава количка, над 800 лв. Така, че ще обхождам немските и английските сайтове.
За багажника наплно те разбирам, няма как да побереш голяма количка. Ние сме с комби и когато Вели беше малка и тръгнехме на море, едва затваряхме багажника.Сега с още едно дете направо незнам как ще се побираме, мъжа ми вече гледа 7-местни коли Simple Smile

# 627
Помня, че и друга мама беше писала тук, че ще ходи на нефролог, но не е писала май дали е ходила вече. Ще пиша след прегледа какво е станало.
Стискам палци на мамите, които днес са на прегледи.  Hug

Kallly , аз чакам за нефролога от миналата седмица... Уффф, НО днес вечерта в 19;30 имам час при нея, комбинирала съм часовете с моята Аг доки и да видим двете на съвещание какво ще измислят за Ешерихия коли. Да се маха бързооооо!  #2gunfire
Друго, което ще искам от доки е удостоверение за пред работодателите ми , че съм бременна и тези дни - утре , в други ден ще им съобщя! Вие казахте ли вече?

Темата във фейсбук, която се отвори ми е много интересна - Имаме ли брак с половинките си и искаме ли да се омъжим преди да родим бебетата ни !?   bouquet
Аз нямам, но майка ми говори 1ч. разговор с моя , че трябва да се оженим  Grinning Heart Eyes
 И аз много искам! Simple Smile Даже искам в близките 1-2-3 месеца, да не ми личи много много... Simple Smile  Praynig Grinning Heart Eyes married

Успех с прегледите и консултациите, момичета ...  bouquet

# 628
Добре,де ама нашите летни бебета няма ли да прекарат по-голямата част от времето докато проходят именно в комбинираната количка.А после лятната да е само за няколко месеца,защото ще искат да ходят?От август до февруари-март със зимен кош(кош за новородено)После от април напр.с летния кош и те около август-септември ще искат да ходят вече.После пак ще захладнее и количка ще ми трябва по-рчдко и ще искам да е такава,която пази добре от студ и вятър.Това ми е логиката.Ако следвам вашата за лятна количка,по добре да не купувам комбинирана,а такава само с кош за новородено и после направо на лятна... newsm78

# 629
Presious, предполагам, че единственото по-хубаво нещо от това да си булка, е да станеш мама! Пожелавам ти от сърце сладка бяла рокля с бременно коремче и после още по-сладко бебче!    bouquet

Твоят човек май още е в шок.... не го осъждам. Винаги след един развод/раздяла, мъжът по-трудно се решава на същта стъпка с друга жена.

Общи условия

Активация на акаунт