Момиче или момче, АВГУСТинче в корема на мама расте! - 5

• 27 308
  • 742
  •   1
Отговори
# 690
Ей, ANNAFACE, тази втората количка, която си показала е направо космически модел! Не съм виждала нищо подобно...

siska_s , е много се радвам, че се успоки най-после и също се радвам, че докторката го е забелязала и ще обръща внимание плацента, кръвоток и т.н.

Тази д-р Калчева доколкото разбирам е бургаска докторка.... всички за нея говорите  Simple Smile очевидно й е такава практиката, не обича да се ангажира с ранно мнение. Важното е да си разбира от работата, което очевидно е така!

# 691
  • Пловдив
Тъкмо казвах днес тук, че ще ходя да си купувам дрехи, та ми се случи вече случка. Тъкмо си бях взела душче, облякох си хубавата пижамка и тръгнах да гладя и се навеждам да включа ютията в контакта и така хубаво долнището ми се разпра. Точно като по филмите отзад и една голяма хубава цепка се получи. Явно трябва да сменям дрехите, много ме е яд, че беше много хубаво памучно долнище с ниска талия, което не мога да открия в България, ама си се посмях здравата.

Аз съм с нормално тегло преди забременяването, последно ме премериха +4, но според мен определено вървя към +5 килограма вече. Искам, не искам време е вече за поне размер по-големи дрехи.

# 692
  • София
ей, човек да не се отспи един ден - изпаднал е веднага от дискусията. кога стигнахте 47 страница? Simple Smile аз също минах феталната, но незнам пола на бебчо. ама каквото - такова Simple Smile всъщност по-хубав е принципа на мечо пух: "колкото повече, толкова повече"  Grinning
как сте, мами? Simple Smile
радвам се, че чета само хубави новини. продължавайте в същия дух с бебоците Wink

# 693
  • София
междудругото, аз засега не съм качила нищо, което е добре, защото преди да забременея нещо се поокръглих доста  Wink
за количките - като им гледам цените в сайтовете, дето пускате, страх ме хваща. да не би всички те да имат някакви вградени реактивни двигатели, които не виждам???

# 694
Здравейте от мен! Честито на всички, които знаят с какви гащи ще се носят августовчетата.
И аз да се включа в коментарите за колички макар обърквацията ми да е пълна. Харесах 2-3 но избора в БГ не е толкова богат Sad спрях се на тази :
http://baby.galix.bg/93/%D0%BA%D0%BE%D0%BB%D0%B8%D1%87%D0%BA%D0% … 86%D0%B8-ring-duo
но пък е тежичка дори за близнашка май...
Ако някой има опит с близнаци или поне познати могат да помагат със съвети ще съм благодарна.
С нетърпение чакам следващата консултация и се надявам да видим и ние какви сме ги "забъркали" с щъркела (тайничко се надявам да са момче и момиче), но Съдбата си знае работата ...
Дрехите още не са ми проблем и мога да се похваля че поне  Sick спря и сега си се храня нормално. Единственото странно нещо, е че пия невероятни количества вода.
Момичета има ли някоя от вас с ниско кръвно? Нормално ли е?

# 695
Добро утро мами.Радвам се за добрите резултати на всички-продължавайте в същия дух.Честито на тези,които знаят пола вече.Аз явно още малко ще чакам.
П.Николова-аз преди да забременея бях с кръвно 120/80.Сега вече падна и понякога слиза до 100/65.Не се чувствам добре ама док каза да пия повече течности и като усетя че ми пада кръвното да взема нещо сладко-дори едно блокче шоколад върши работа при мен.
Късмет на тези,които са на прегледи днес и да се похвалите после.

# 696
Привет мамчета!!!!
Стискам палци на всички с прегледи днес. И аз мисля, че момчетата за сега са повече, но то последните години се раждат повече момчета като цяло. В групата на Велина в детската градина от 30 деца, има 13 момичета и 17 момчета. Още докато беше бебе видях, че повечето й набори са момчета. Но ще имат голям избор нашите мацки  Heart Eyes
Аз също мисля, че е рано на първата ФМ да кажат със сигурност пола. При нас док ни го каза, защото аз попитах, но думите й бяха: "Според мен е момиче, но е много рано да се каже, така че си оставям вратичка и ще ви кажа на следващата ФМ. Просто е много рано и не искам да ви излъжа".   Така че и аз мисля, че 5 месец си е сигурна работа. Аз затова оставям детето без сигурен пол за сега.
Относно направо летните колички....аз не мога да си представя цяла зима да не излезем с количката, все ще има и дни без много сняг. С Велина съм излизала всеки ден, в който можеше. Тя също е лятно бебе, дори по-лятно, защото е родена в средата на юни и изкарахме първите 5 месеца само навън.
Аннафейс, количката която си показала е много интересна, но моите претенции за пълно легнало положение и по-голям кош за багаж липсва. Иначе е много красива и дизайна на рамата е уникален.
Николова твоята задача с количка за близнаци не е лесна, но съм виждала много хубави модели но сигурно са и по-скъпи. ABC Design също имат количка за близнаци и има добри отзиви за нея. Не говоря за последните модели, а за тези от преди 5-6 години. А за кръвното е съвсем нормално да е по-ниско.
Аз също се премерих сутринта, на 58,5 кг., т.е. с 500 гр. нагоре, това е добре за сега. Но имам нужда от движение, поне казаха че времето се пооправя и ще почна да си правя дълги разходки по улиците. Така ще посетя и някой друг детски магазин Simple Smile  
Момичета честит двоен празник на всички!!!! И нека опиянението на любовта не ви напуска нито ден!!!!

# 697
  • Добрич
Eйййййй,браво на вас!Много добро темпо на писане!

Ние сме по-добре с детето.
g0ss1p_g1rl ,дано не стигаме до астма.Благодаря за информацията за млечните,не знаех и ще се бразовам.
Нея,дай Боже и ние като вас да се справяме с инхалатор и хомеопатия.Чудно нещо е този инхалатор,а и детето свикна бързо и няма проблем.

За количките-бях с Пег Перего плико комбинирана-желязна,препоръчвам марката.Здрава,удобна и широка,маневрена.
П. Николова ,имат и добри модели за близнаци Wink
С Борко ми бяха купили и една количка от най-старите с големите колела,беше поне на 20 години и окачванети о беше с някакви ремъци.Много добре се люлееша коша,а и той си беше огромен.Тази количка ми беше за приспиване вкъщи,а и на терасата спяхме редовно.Просто си беше винаги готова,с чисти колела и много ретро-тъмно синя на бели точици.А бе за 20 лв вършеше чудна работа.

Май почнаха и моите панталони да ми стягат.Аз не съм качила все още,но и няма нужда.Аз съм си леко сочна Grinning А как се смях с  UNynaeve .Много образно си го представих.И все пак излезе ли и купи ли си дрехи?

С кръвното малко е странно-вчера цял ден долна граница 49-50.С кръвно 100 на 50 ми е почти невъзможно да съм права ooooh!

# 698
  • София
П. Николова, моята шефка има близнаци и е много доволна от количката си, която е организирана с легалцата едно зад друго. Някаква полска марка беше. Казва, че е маневрена, и по улиците, и в асансьора се чувства много силно разликата.
Аз също съм с ниско кръвно, но е в границите - 100/70 почти винаги.
Някой знае ли нещо за тези мебели:
http://www.dibobg.com/products.html ?
Харесват ми, цените са добри, а не познавам никой, който да си е купувал.

# 699
Добро утро и от мен , момичета . Честит празник !  txtloves

UNynaeve , много  забавна случка си имала Joy Приятен и успешен пазар днес. Simple Smile

Моличета , продължавайте да обсъждате и препоръчвате колички - вече си изграждам мнение и си записвам марките за огледите по-натам - много сте ми полезни.   bouquet

# 700
  • София
Честит празник на всички Simple Smile

П.Николова, по детските площадки и парковете забелязах , че много ползват количките с марка Cosatto за близнаци. Но това е само наблюдение, нямам някой който да ми ги е похвалил.

На мен вчера ми излязоха кръвните изследвания и всичко ми е наред, даже хемоглобина ми е 121, което за мен е направо отличен резултат. Предната бременност беше 113, 109 и си пиех желязо до края на бременността. Сега ми е любопитно за резултатите за токсоплазмоза, които ще излязат в петък.

# 701
Добро утро!
П. Николова Наистина имаш трудна задача.В нашата компания има 4 двойки близнаци,всичките с различни колички.Фаворита ми обаче е доста: скъпа http://www.babylux.bg/products/twinner_twist_duo_2012/366 уникална количка.Тежка,но се управлява мноооого лесно и е супер проходима.Другата ми приятелка искаше лека количка.Купи си Пег Перего.Много бързо й се "разчекнаха" малкие колелца,а в снега беше почти невъзможно да излезе,а пак не даде малко пари.Третата е с някаква на Чиполино.Доволна е,гледам,че са доста използвани.Четвъртата не помня марката,но е тип "вакче"-едно зад друго.Пак трудно се управлява,не беше много доволна майката.
В края на крайщата всички си отгледаха децата де...така че предполагам,че каквото и да избереш- се свиква с недостатъците.Това което си показала не съм го виждала на живо,но като гледам предните гуми не се въртят,което според мен е адски неудобно.
Пак се отплеснах...

Сискал палци на тези които са на предлед днес.Аз съм утре и нямам търпение!

# 702
Добро утро сладурани  Hug
Честит Св.Валентин на всички ни   bouquet НЕка сме много обичани и малките ни Валентинчета да се родят здрави и пухкави Август месец  Hug
П.Николова,имам приятелка с близнаци с такава количка: http://www.cosatto.com/products/pushchairs
(виж по-надолу са близнашките) ,а също бих ти препоръчала и ето тази: http://www.babyjogger.com/city_mini_dbl_dtl.aspx и ето тази: http://beno.lv/tfk-en/
Каката е родена май месец и си хайманосвахме и зима и лете без спирка.Бях си с така да се каже лятна количка с пълно легнало положение с чувалче за крачетата.Всички ме бяха обявила за луда,че излизам всеки ден.Няма сняг,няма студ,нищо....а и при вятър слагах дъждобрана на количката за да не духа вътре.Не мога да си представя цяла зима да не излизам.Ще изперкам направо в нас.
И другото важно за мен беше да не навличаме бебето.Още от май месец си ходеше само с боди с къс ръкав.Естествено имаше много коментари:"Как нямало детето чорапки","Как нямало шапка" (това лятото с шапка за зима  newsm78 ) и т.н. но не сме слушали никого.С таткото сами си решавахме и това е.Зимата без шал и ръкавици.Често и без шапка.Да чукна на дърво не ми боледува само сополки понякога.
Мен с каката пак така рано в 13 седмица ми бяха казали,че ще е момиченце,ама аз Тома Неверни,всеки път питах до края,че и като родих попитах  Mr. Green
Момичета като гледам майките юлки как пишат направо..........аз нямаше да мога да ги изчитам само,а камо ли да пиша  ooooh!
Хубав ден на всички и до после  Hug

# 703
добро утро момичета честит празник на всички.
и аз още не зная пола на бебето няколко пъти питаме с моя мъж но ни отговарят че е много рано надявам се на следвацият преглед да ми кажат и то се пада да е 08.03 добър подарък ще получа.записах си час за фм тожа където е между 19-23г.с.док. Марков надявам се всичко да е наред.

# 704
Забравих да питам някоя от Варналийките да е свободна понеделник рано,рано да се видим  newsm78
Ще идваме на преглед,но той е от 14:30,а мъжо трябва да ходи на военните си прегледи във Военна Болница и 8.00-8.30 трябва да сме там.За жалост май МОЛовете са от 9.00-9.30 та ще има да се чудя какво да правя поне час .......

Общи условия

Активация на акаунт