деца с акушерска пареза и операция

• 2 642
  • 7
  •   1
Отговори
Здравейте мами аз съм майка на дете с акушерска пареза на 8 месеца сме и ни лекува в момента доц. Чавдаров и имаме напредък около 70% от функциите на ръката действат. Чух те ли за операцията в Пирогов на такова дете имате ли информация? Посещавате ли невролог защото на нас ни казаха , че няма нужда?

# 1
Здравейте! Дъщеря ми е с акушерска на лявата ръчичка горен и среден тип.Сега е на 1г и 10м и почти нищо не си ли4и. Всички които знаят за проблема вече питат КОЯ РЪЧИЧКА БЕШЕ. Прави вси4ко с нея и по4ти успява със супинацията. Всичко това дължим на рехабилитацията в клиниката на Чавдаров и на нашата рехабилитаторка Цецка Иванова на която благодаря от сърце. От Бургас се преместихме в София за почти 2 г само заради рехабилитацията в тази клиника и не съжалявам защото резултата е поразителен. Когато аз мислих за операция ми казаха 4е само с  рехабилитация ще се оправим и наистина се оказаха прави.
От невролог няма смисъл само рехабилитатори ти трябват!
 Детето е още малко и щом до сега е драпнало толкова _ със сигурност за мах 1 год всичко ще е супер само имайте търпение и разковничето при акушерските е непрекъсната рехабилитация всеки ден.
Успех!

# 2
Краси ние се познаваме видяхме се в клиниката септември месец 2012 много ти благодаря за куража и много се радвам  за малката Краси аз нямам възможност да се приместя в София, но правя всичко възможно да се възстановяваме в Добрич . Благодаря ти .

# 3
Здравейте не мога да намеря старата тема за акушерска пареза.Ако някой има линк,може ли да прати.
Моя сине на 9 години с акушерска пареза горен тип.Имаме една операция в Горна Баня.
До три години и половина бяхме в Св.София на рехабилитация след това се преместихме в Горна Баня.

# 4
Здравейте мами аз съм майка на дете с акушерска пареза на 8 месеца сме и ни лекува в момента доц. Чавдаров и имаме напредък около 70% от функциите на ръката действат. Чух те ли за операцията в Пирогов на такова дете имате ли информация? Посещавате ли невролог защото на нас ни казаха , че няма нужда?

Моят син е опериран. Първо го прегледа д-р Матева в болница Вита и после ни насочи към проф. Жилбер в Париж. Иначе рехабилитацията я правим основно в клиниката в Красна поляна и в момента лекуваща ни е д-р Бенова. Има голям напредък, но операцията има смисъл само, ако след това правите упражнения всеки ден. Има и други деца оперирани там. Мога да пусна инфо на лични.

# 5
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=397780.0 темата за акушерска пареза

# 6
Привет на всички. Според мене за операция може да се мисли само в краен случай и то след консултация поне с двама специалисти. Но задължително е поне 2-3г да сте правили ежедневна рехабилитация. В нашият случай започнахме още на 20-ия ден в клиниката на Чавдаров, но тъй като ни беше далечко се записахме в Рехабилитационния център към ДМСГД Бургас при Пейо Събев на когото сме изключително благодарни. Сега сме на 2 г и разлика между двете ръчички практически няма, супинацията и външната ротация са на 100%. При нас акушерската пареза беше горен тип, като първия месец движения изобщо нямаше. Ходенето при невролог беше за да ни направят ЕМГ която показва проводимоста на увредените нерви. От там нататък РЕХАБИЛИТАЦИЯ!!!

# 7
И аз мисля,че операция се налага при най -тежките случаи. Иначе рехбилитацията помага много. И както казва нашата рехабилитаторка :движение,движение,движение........

Общи условия

Активация на акаунт