Ти какво сготви? Снимай, покажи! - 106-тa тема

• 148 774
  • 737
  •   1
Отговори
# 120
  • Плевен
Цитат
daviz
Mm32 бодвам си от рулцето и искам рецепта.

Причината, поради която не участвам активно в групата (а как само ми се иска) и само ви следя е, че сайтчето, в което публикувам рецептите си съдържа рекламни елементи и не желая да нарушавам правилата на форума. Не съм много наясно дали въобще съм разбрала правилно правилата, но надявам се едно изключение може да се направи. Та все пак ето я рецептата  http://magyclub.com/pileshki-butcheta-s-kiselo-mlyako/ в оригинал е с обезкостени пилешки бутчета, но става и с филе  Grinning

Последна редакция: вт, 05 фев 2013, 21:56 от mm32

# 121
Ей направо толкова изкусителни предложения сте заформили.

От мен едни много вкусни меки кексчета с РОМ и ванилия

Rum Vanilla cakes by Dani Dineva, on Flickr

Rum Vanilla cakes by Dani Dineva, on Flickr

# 122
Дарилка, идвам да пийнем по едно  Laughing кексче   bouquet

GlitzyWrites,извинявай че се намесвам.Аз едва от вчера пиша тук и може да нямам право да коментирам но това което току що написа е много повърхностно оправдание поне за мен.
Момичетата ясно са написали че има бутон извести,след като искаш да следиш.

от колкото и време да пишеш тук, все така си звучи  Peace Има бутон извести; можеш да сложиш твоя снимка - без значение колко стара, а можеш да щракнеш набързо нещо - става точно за 2 минутки.

Ето например едни   Охлюви по бургундски, но тук без черупките вече - в масло, чесън и маганоз

лоша, нощна снимка, но е моя. Все пак не мога да изкарам  салатата и вечерята на дневна светлина утре, че да ги снимам.

и вечерята - пиле с ориз

# 123
Леле, малко се поизгубих и човек не може да ви хване спатиите. Още старата тема не съм довършила, вие преполовихте новата  Grinning Нямате спирка момичета  Hug
Големи вкусотии видях.
Пепи пак се е вихрила във френската кулинария  Thinking Пепи, бодвам си един охлюв душа, и без това ми е мерак Simple Smile
desivalko, чудесна френска селска торта. Може ли рецепта моля?
megansg, отново е много вкусно и уютно у вас.  Hug
Дани, много красиви и ароматни кексчета с ром.
Нелка, телешкото изглежда чудесно. А супа топчета никога не отказвам да знаеш Simple Smile
labrex,   bouquet то бива кифлички, питки, мекици, спри се вече  Heart Eyes
мм32, на мен много ми допадна рецептата за пилешкото ти. Записах си да я опитам. Благодаря, че сподели.
Бети, както винаги красиви снимки и много вкусно при теб.
Аз само ще споделя рецептата за изумителния Шоколадов тарт с лешници и касис, който преди време ви показах:

http://vkusnoteka.blogspot.com/2013/02/blog-post.html

Човек си заслужава да се поглези понякога с това изкушение   chef  bouquet

# 124
  • София
Пеп-чо, изпуснала съм кога от дивеч сте минали на дребен рогат добитък  Laughing  Много обичам, не след като веднъж чистих и варих две кофи живи охлюви, ги приемам само без черупките. А оризчето ти какво е блажничко и сочно, баш такова го обичам!   bouquet

Забравих да ви покажа макаронената фабрика на щерката и пастата, приготвена собственоръчно от нея  Laughing Помогнах само със замесването на тестото и варенето, разбира се.

Последна редакция: ср, 06 фев 2013, 00:42 от Цецето

# 125
  • varna
Lanvinka,може ли рецептата за шоколадовия пай?  bouquet

# 126
Цецето, ориз не е ли "блажен", ориз ли е  Laughing  Дай повече информация за тази "макаронена фабрика" на детето, много интересна ми се вижда да е. А дребния рогат е мой улов  Blush От него мога да чистя с кофи, стига да има, но виж - пернатия е вече табу.

lanvinka, на мнение съм, че човек си заслужава често да се поглезва  Hug

# 127
  • София
 Joy  Joy
Ха ха ха голяма гатанка за вторник сутрин - "дребен рогат добитък улов на Пепчо - що е то? "-  голяма мисъл му дръпнах, добре че има снимка по-нагоре!  Laughing

И аз искам разказче за макаронената фабрика, това някакъв уред ли е?

# 128
  • гр.София
Здравейте от тук гледах рецептата за френска селска торта, нищо не съм променяла  Peace уникална торта много вкусна, блатовете направих няколко дена преди сглобяването, че те са малко сръткави, иначе ми останаха от корите, един път правих и в чашки като начупих корите, имам за още един път да направя в чашки, казвам ви това за да не се чудите какво да правите с останалите кори, че за тортата се използват само 5, е аз сложих 6 де  Mr. Greenсъветвам ви да прочетете първо и темата за да няма грешки http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=269418.0 корите се точат много тънки като вестник, после се изрязват по-края с формата на тавичката ви щом ги извадите от фурната веднага, иначе стават твърди и се чупят и т.н.

# 129
  • Някъде там
Добро утро.
Пепи нощна не нощна снимката ти така примамва...ммм
 Heart Eyes
 lanvinka невероятен тарт и снимката е много красива.
Цеце браво на детето. Hug
аз бързам да се похваля с тиквения-чийз на Елексир,който видях при Пепчо. Heart Eyes
съжалявам че бяха само 6 купички.Децата бързаха да си хапнат преди училище и доволно се усмихваха и мъркаха от удоволствие.
но утре пак ще се прави.

# 130
  • Варна
Привет момичета, да се запиша с някой неща от последните дни:

Гъби с масло и кашкавал.
Мини чизкейк в МВ на Роси Мъфини с банани и овесени ядки

# 131

bonbolina, може ли рецепта на изварените охлювчета  Hug

Рецептата е за 1 порция,но тя никога не стига и аз винаги правя две !

За тестото:
    150 г извара
    1 яйце
    6 с.л. прясно мляко
    6 с.л. олио
    1-2 ванилии
    1 бакпулвер
    300 г брашно

За пълнежа:
    1 пакетче канела
    100 г стафиди(предварително ги накисваме във вряла вода десетина минути и се отцеждат)
    2 с.л. захар

За глазурата:
    3-4 с.л. лимонов сок(горе-долу на един среден лимон)
    пудра захар(около 150 г или повече до получаване на гъста кашичка),аз понякога ползвам и бялата захар,вкъщи обичат глазурата да им хрупка.  
    1 ванилия,няколко капки ромова есенция по желание

Замесваме тестото,на няколко пъти като съм нямала мляко под ръка съм слагала чиста вода.Разточваме го на правоъгълник не много тънко.Поръсваме с канела,стафидките.Навиваме го на руло.Рулото нарязваме на охлювчета с дебелина 1-1.5 см..По желание,във всяко охлювче може да се мушне по половинка орехова ядка.Печем охлювчетата в намаслена тава на умерена фурна.
    Докато се пекат, приготвяме глазурата.
    Готовите охлювчета,още топлички,намазваме с глазурата.
Моите нямах време да ги мажа с глазура и пак са много вкусни.

# 132
  • Русе/София
Записвам се с едно зайче по рецепта на пеп4о/с малки изменения/

# 133
daviz , страхотно изглежда, направо ми пристърга стомаха  Simple Smile

# 134
Еййй,Алоказия и Daviz,с тези мини чийз как ми радвате окото,дами!Добре,че беше Весичка да ни подшушне тази експресна благинка! Hug

патладжанчета по тази рецепта ,този път с крема сирене и чедър :

и печен пипер с карамелизиран лук и доматен сос, сготвено и снимано от младша :

Общи условия

Активация на акаунт