Ти какво сготви? Снимай, покажи! - 106-тa тема

• 148 961
  • 737
  •   1
Отговори
# 315
  • Русе
пеп-4o,чудесно меню си ни представила!  bouquet
,интересно руло! lu4a,много апетитен кекс!
sve, би ли споделила каква е тортичката и рецепта? Изглежда страхотно.
Споделям веднага! Hug Торта с бишкоти,маскарпоне и целувки

Скрит текст:
Използвах ринг с диаметър 26 см.Подредих бишкоти по дъното като основа. Върху тях изсипах сладко и леко размазах по бишкотите навсякъде.
         Крем: 500 гр.маскарпоне, 400 гр. заквасена сметана, 4-5 с.л. пудра захар, 2 ванилии и 1 желатин
        Изсипах около 1/3 от крема върху плодовете и поставих втори ред бишкоти. Върху тях изсипах още една част от крема,натроших целувки на по-едри парчета,добавих останалия крем и покрих с още един ред бишкоти. Оставих тортата в хладилник за поне едно денонощие, докато добре се стегне.
          Глазура: 200 гр.течна подсладена сметана, 140-150 гр.шоколад, около 40 гр.краве масло.Изчаках глазурата да се поохлади леко и изсипах внимателно върху тортата. Нахвърлих отстрани натрошени бисквити за да позалепнат за шоколада.Украсих веднага отгоре с натрошени целувки и мъничко от натрошените бисквити.

# 316
Хехх и тук романтичната тема е на линия!   bouquet
От мен шоколадови бнбони с карамелен пълнеж и цял лешник

# 317
  • Sofia
vanilla, толкова красиви бонбони.. звучат на вкус като Toffifee, което означава, че ще ни станат любими!
Дали мога да използвам формичка за лед? Или тези форми за бонбони са по-особени?

Меки бисквитки с тиква (стават и на мъфинчета!)

Последна редакция: пн, 11 фев 2013, 13:20 от Tari Tasartir

# 318
Предполагам, че може! Няма причина да не може!  То зависи и от каква пластмаса е формата, понеже моята е по-мека и самите бонбони се вадят лесно. Тази която съм използвала е уж за еднократна употреба, за около 4 лева, но като гледам си остана цяла и ще я ползвам доста повече!
 Laughing

# 319
Момичета, тук човек не може да остане гладен. Прекрасни сте, майсторки!   bouquet

От мен: десерт с Маскарпоне (рецептата е тук):

# 320
Аз днес ще ви предложа две рецепти със спанак

Спаначена супа

Баница със спанак

# 321
  • Русе
Мама 1+2, много красиво и идейно! Всички твои неща, много ми харесват! Поздрави!

Много ти благодаря за милите думи   bouquet

Пепчо, Lanvinka, благодаря и на вас   bouquet

Преди няколко страници, някой беше показал едни изварени гевречета , ама не помня кой! Това ли е рецептата  newsm78 http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=297129.300 пишеше, че са на Лабрекс Simple Smile

Ако става въпрос за тези, които аз бях показала, това е рецептата
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=297129.msg14293942#msg14293942

У нас за вчерашния Валентинов ден по българския православен календар:

Салата

топчета с кашкавал

пиле с гъби и кашкавал в картофено гнездо

пърленка с кашкавал - Йоли

мъфини

и шоколадови пасти - Йоли

http://dimana.snimka.bg/cooking/kulinaren-5.727248.29665821

# 322
  • София
Момичета, какви вкусотии сте приготвили пак, поздравления!   bouquet
На мен ми се развали единия фотоапарат, с който снимах ястията предимно и сега не мога да ви покажа снимки. От оня ден имам снимка на пилешко вретено само:

Яд ме е, че изпуснах промоцията в Лидл и не можах да си купя евтино маскарпоне, десертът в чашка много ме изкушава!

# 323
  • Пловдив
НЕВЕРОЯТНИ НЕЩА СТЕ ПОКАЗАЛИ МОМИЧЕТА И МОМЧЕ Wink

Нямам време да ви изброявам всички по именно но всичко ми хареса направено от вас.
Благодаря на всички които казаха добра дума за моите предложения.     smile3525

От мен

Заешка супа

Лангиди

Сладкиш МЕДУНЧО

Две невероятно вкусни дърпани баници сладка и солена

СЛАДКА

СОЛЕНА

Последна редакция: пн, 11 фев 2013, 16:08 от ЗИЧЕ

# 324
  • Варна

Днес е Св. Харалампи. Откакто станах майка, т.е. вече за 13-ти път първата ми работа на този ден е да омеся и изпека питка, която да раздам на съседи и близки, намазана с мед за здраве на децата. Св. Харалампи е покровител и на пчеларите, така че те също празнуват. Ето, чупнете си и нека всички дечица, а и ние край тях, сме много здрави през годината:

Би ли споделила начина на оплитане на питката, страхотно изглежда.  Party

# 325
Моят мъж е най-изобретателен в неделните следобеди:
Пълнен калмар, изпържен с чесън и розмарин, със сирене Котидж, домат и  гъби и гарнитура спагети с пюрирани броколи и сметана

А това е Кубинската крем-торта, която щях да правя

Ето и моя резултат:

Close enough...
Иначе беше много вкусна...

# 326
Момичета,кога се записах в темата,кога стигна до 20 страница Laughing???Неуморни сте!
От мен една идея за Свети Валентин - Руло на сърца

Страхотно ! А майсторлъкът какъв е ?  Rolling Eyes

# 327
Зиче поредните порции вкусотии и с тези баници особено сладката ще се пробва задължително.Павлина с теб сме на спаначена тема  Winkбаницата ми е любима а твоята е станала супер.При всички ви вкусотии   bouquetДнес супа от спанак и телешко със сос.Мегансче бързо да се оправяш  Hug

# 328
разснимах се..  #Crazy
по рецепта на http://vkuhniata.wordpress.com/2009/12/17/nutella-pound-cake/ , но заслят с разтопен шоколад с масло и млекце

# 329
Тя-чудесно руло
луча-много хубава зебра!
sve много апетитна торта
пеп-4о невероятно меню
цецето много ароматен и пухкав кекс
vanillla - майсторски бонбонки
mama1+2 невероятно меню и толкова красиво поднесено всичко!
мари_ета- невероятна питка

От мен:

Ябълков мини пай "роза"

Общи условия

Активация на акаунт