Ти какво сготви? Снимай, покажи! - 106-тa тема

• 148 799
  • 737
  •   1
Отговори
# 615

besyto, разкошна комбинация! Heart Eyes  bouquet
ditsan, много апетитно руло! Heart Eyes  bouquet
BiankaD, чудно желирано изкушение!  bouquet

Алмойшавена - сладка и солена с кашкавал. Heart Eyes

mimi0585, ако можеше да метне една кифличка само! Heart Eyes  bouquet

# 616
  • гр.София
besyto - Може ли рецептата и на двете? Благодаря предварително  Hug

# 617
Здравейте , пак имах да наваксвам с разглеждането .......... и .............. огладнях  Grinning
От мен три снимки и поздрави на всички дами готвещи и снимащи  newsm51
яйца по панагюрски

питка

торта с желатинов крем

Хубава вечер на всички !

# 618
  • И аз не знам къде
Здравейте! За първи път пиша-лелее много вкусни неща показвате   eat С удоволствие ще се присъединя към вас,ама след като родя,че като ви видях вкусотийките  ooooh! от всичко ми се прииска,затова по-нататък и от мен присъствие  Wink

# 619
  • забравих си мисълта...
Ох, видях прекрасни торти, баници, Brezeln, питки, сладкиши, целувки, кифлички, картофки и какви ли не още вкусотии. За всички майсторки моите комплименти!   bouquet   bouquet   bouquet

А аз да ви почерпя с баница със спанак и сирене.

Бонбони alla Giotto, направени от моята Ели, затова са и надписани с нейното име.

Лазаня

и Тирамису.

# 620
  • София
хлебче, пица

и яйца по панагюрски

# 621
  • Някъде там
Добро утро.Пак изпуснах сума страници с вкусотии.
Черпя с рулце и се връщам да разгледам

# 622
besyto - Може ли рецептата и на двете? Благодаря предварително  Hug

Залавям се да приписвам  Mr. Green

Пиле " Ямайка" :

Скрит текст:
За пилето:
4*180гр пилешки гърди
1 с.л. мед
няколко стръка пресен розмарин
няколко стръка мащерка ( в книгата пише кориандър, но никъде не се споменава в изпълнението, но ако ти е под ръка можеш да прибавиш)

За сос "Ямайка" :

връзка пресен лук
малка връзка прясна мащерка
3 пресни дафинови листа
1-2 щипки млян карамфил
1-2 щипки мляно индийско орехче
1-2 щипки млян бахар
6 с.л златен ром
6 с.л. бял винен оцет
1 с.л течен мед
1 люта чушка
4 скилидки чесън

Приготвяне:

Включете фурната на 220 градуса.
Залейте пилешките гърди със зехтин и поръсете със сол и черен пипер, а после ги втрийте от всички страни. Поставете месото в загретия тиган с кожата надолу и оставете да се пече. През това време се приготвя сос "Ямайка", като всички съставки се поставят в блендер и се разбиват до получаването на хомогенна смес. Налейте малко зехтин, ако трябва да разредите соса. ( Само да добавя, че аз сложих повече ром и оцет, за да стане повечко сос  Peace )
Пилешките гърди сигурно вече са се зачервили, така че ги обърнете. Изсипете сос " Ямайка" в подходящ съд за печене и подредете пилешките гърди, с кожата нагоре. Залейте ги с 1с.л. мед и прибавете няколко стръка розмарин и мащерка. Сложете ястието на най-горното ниво на фурната за 15мин или докато се изпече.

Мачкани картофи
Скрит текст:

Продукти:

700гр картофи с червена кора или пресни
няколко стръка пресен розмарин
2 пресни дафинови листа
6 скилидки чесън

Измийте картофите, разрежете ги по дължина надве (или ги оставете цели, ако са по-малки) и ги сложете в касерола с щипка сол. Залейте ги с гореща вода и ги варете докато се сварят (12-14 мин). Сварените картофи отцедете и ги оставете да поизстинат 1-2 мин. Сложете повечко зехтин, листата на няколко стръка розмарин и дафиновите листа в празния тиган. Добавете картофите на равен пласт в тигана, поръсете с малко зехтин и сол. Смачкайте 6 необелени скилидки чесън и ги прибавете. Усилете огъня. Вземете плосък капак от по-малък тиган и силно натиснете картофите, за да ги разпукате и смачкате. Оставете ги да се запържат, след 3 мин раздрусайте тигана и отново натиснете картофите с капака. Същото се повтаря още 2-3 пъти, докато картофите станат златисти от всички страни.

# 623
  • ВАРНА
Вкусни портокалови мъфини с боровинkи

Последна редакция: сб, 23 фев 2013, 13:41 от иланг-иланг

# 624
Десерт, или в моя случай вчера - следобедна закуска! Grinning плодова салата

# 625
  • Бургас

Lili8507- абсолютно си права за видовете пай овчарски и котидж.

Labreх- само да знаех за тая рецепта за тортата на енаморада- нямаше да се занимавам изобщо с френската селска.... Но толкова се бях каздисала с тия сметани. Знам си аз, че първо тук трябва да гледам, ама...

BiankaD, аз торти и сладки никак не обичам да ям и всъщност нямам вкус за тия неща... Виж на кюфте никога не отказвам!

Пеп-4о, Еликсир, благодаря ви!

От мен днес - палачинки с домашно ягодово сладко за закуска

пилешки филета с чесън и сметана

Рецептичката е тук- http://havefunwithfood.blogspot.com/2013/02/blog-post_23.html

и остатъци от френска селска торта по рецепта на Канея, която взех от темата за това торте. Нама разрез, че я хапвахме снощи с приятели и не се сетих да я снимам в разрез. Но вие си я знаете тая тортичка.

# 626
  • София
Пица

Козунак

# 627

Боги, Гисчо, събрахте ми очите с тез плодови фантазии!

Направих един бърз и лек обяд с едни пържолки по италиански с доматен сос и моцарела за обяд

# 628
  • София
Не успях да разгледам всичко, има толкова много нови снимки на вкусотии. От мен сега - гювеч и се връщам да доразгледам.

# 629

Общи условия

Активация на акаунт