Фиброаденом- да се оперираме ли? 2-ра тема

• 151 364
  • 740
  •   1
Отговори
# 720
Моят разрез се намира отдолу на дясната гърда и имам уплътнения все още, минали са повече от 6 г. от операцията. Ходя 2 пъти годишно на преглед и казват, че е нормално и нямам повод за притеснение.

Сега ми предстои операция на лявата гърда, която отлагам вече 6 месеца, не ме е страх, но имам дъщеря на 1 г. и 4 м. и се притеснявам, че няма да мога да се пазя след операцията, затова отлагам. Притеснявам се, че ФА е с големи размери, ходих последно на преглед през май и беше около 2 на 3 см.

# 721
Здравейте момичета.
Искам да попитам тука някой,който е търсил алтернативно лечение на фиброаденоми и дали въобще има такова.
Оперираха ме втори път миналия месец,а преди две години махаха пак.Имам и още два мънички и не помръднали все още,но някак вече хич не ми се мисли за операция отново и отново..
Та,мисълта ми е - моля споделете,ако някоя е имала успех с алтернатично лечение,каквото и да е то.
Също така ви моля за мнение по следния въпрос - питах 100 пъти лекари за хормонален дисбаланс,т.е. дали да си правя изследвания,с които да стопирам появата им и да нормализам огранизма си,но всеки казва,че това не е причината.нямало смисъл от изследвания само да си давам парите и фиброаденомите не зависили от хормони.. Та,сериозно?

# 722
Аз също търся алтернатилно лечение на кисти... Ако някой има информация, моля да сподели. Може и линк.
Моя опит е следния:
Пия топла вода със сода на гладно и ми помага.
Приемам йод чрез кожата и по малко вътрешно. Това ми помага още по-осезаемо.
 Смятам да пробвам с масло от вечерна иглика, понеже имам и мастопатия.

Самара13, разбира се, че трябва да се изследват хормоните. Всичко е свързано в организма. Хормоните влият на целия организъм и на всеки орган.
Правих си няколко изследнания на хормони, но резулатите си ги чета аз. Докторите не обичат да обясняват, а може би и не разбират или си гледат бизнеса.

# 723
Зависим е от хормоните. То какво ли не е всъщност... На мен повлия добре вечерната иглика.
Утре ще направя новата тема момичета, ще актуализирам и списъка със специалисти и координатите им. Хубавс вечер пожелавам !

# 724
Аз съм с кистозна мастопатия и до колкото ми е известно възможно е причина за нея да е хормоналния дисбаланс. Имала съм възпалена киста с големи размери, която ходих да пунктират. Миналата година се възпали и поду друга - беше станала колкото яйце подутината. Тази пролет се появи нова твърда бучка под ареолата..... Отглеждам си  доста от тези образувания.
Та сега на въпроса : не съм си правила изследвания на хормоните, но тъй като се появиха и други симтоми, които ме накараха да се замисля дали пък при мен не се касае за недостиг на прогестерон, реших да започна прием на такъв чрез природни добавки. Приемам го от 4 месеца и забелязах,че кистите  сякаш намалиха обема си, нямам болки, нямам дискомфорт и напрежение. Може и да си внушавам, но се чувствам добре, направо забравих за тях.  През октомври мисля да отида на контролен преглед и след него ще споделя.

# 725
Това е някаква алтернатива https://www.google.bg/url?sa=t&source=web&rct=j&url= … jI9hoaWdYJ-IcM4vw. До колкото съм чела, ФА са естрогено зависими тумори. Изследвала съм хормони, но при мен всичко е наред и пак имам рецидив.
Относно йода, мисля, че трябва даасе внимава с приема заради щитовидната жлеза.

# 726
Didi smile , не може да си въобразяваш че си по-добре. Забравяш за кистите, а преди са били като яйце. Радвам се за теб!  Grinning
Сподели моля те какви природни прогестерони взимаш?

Аз да споделя за природните нормализатори на хормони:
САЛВИЯ, която ми сваля нивото на пролактина и действа добре на мастопатичните образувания. Навремето ме спаси от 5 месечна хиперлактация и продължих да кърмя много дълго без проблем от свръхпроизвоство на мляко. Сега като не кърмя ме спасява от болки и отичане на мастопатичните уплънения.
Салвията я пия на чай + мента или друг любим чай, понеже самостоятелно е горчива. Да внимават кърмещите, защото спира кърмата /за 1 лв, не за 50 лв както е хапчета за спиране на кърма/.
Медицинска дъвка - МАСТИКС
Прополис - КЛЕЙ
Йода на ЛС, който иска понеже е по- тънка работата с него, но върши превъзходна работа във вид на орехова ракия от зелени орехчета вътрешно и външно като сладко тесто с 5 капки йод. 
МОя естроген е в горна граница, затова търся начин да го сваля ... Моля за идеи!!  bouquet

# 727
 Mislq, приемам Див ямс. На опаковката препоръчителния прием е по 2 на ден, но аз взимам по 1.  Само да отбележа, че започнах да го приемам поради други причини, а това, че се отрази положително на моите оплаквания, свързани с мастопатията е бонус, който не очаквах.  Simple Smile

# 728
  • ...на безопасно
Момичета, аз пия вечерна иглика. Файда има.
И бонуси - забравих всякакви пъпки преди цикъл.
Сега ги спрях за месец - два и пак са ми надути и адски болезнени гърдите.
Какъв е този Ямс/

# 729
http://www.puls.bg/health/natures_way/news_19199.html
Не е реклама, но ако се счита за такава, моля поста да бъде изтрит

# 730
  • София
Здравейте момичета.
Искам да попитам тука някой,който е търсил алтернативно лечение на фиброаденоми и дали въобще има такова.

На стр.46 съм описала алтернативния метод, който аз изпробвах. За момента работи. 5 месеца пих билки. Направих го по препоръка на моя позната, която е имала 6 операции на ФА и след като е пила билките години наред не са се появявали нови ФА-ми.

# 731
Фиброаденоми и кисти по гърдите се влияят и от хумата. Правите каша от хума, мажете и слагате отгоре найлонче. Като позасъхне и попие се мие и пак - така денем и нощем. За месец стапя фиброаденоми колкото бобено зърно.

Важно е хумата да се съхранява правилно - ако можете я дръжте на слънце /тя абсорбира слънчева радиация/ и никога не я опирайте в метал /метални лъжици и купички пак я деактевират/  Peace

Моя позната така се озмъкна от оперативно лечение. Аз пробвах, но не съм много упорита да си призная  Rolling Eyes Мястото леко се зачервява и леко боцка найлончето.

Хумата се води напълно безвредна. При маски на лицето също има леко зачервяване и последващо избелване. 

# 732
 Под моя фибреаденом имаше ракови гнезда по 1мм. Няма изследване което да покаже такава "находка", освен ножа  Sad Благодаря на господ, че се реших да се оперирам, въпреки че лекарите ме посъветваха само да се следя ! Бъдете много внимателни с образованията в гърдите си. Никой не си пада по манипулации, но тази не е страшна и много болезнена Wink

# 733
Това последното направо си ме уплаши !
Е то може ли за всяко нещо да се ляга под ножа , че ..... ?
Не знам какво да кажа , то гаранция за нищо няма в този живот , но... ако те боли корем те прашат на гастроскопия , че само така можело да се види , ако имаш мастопатия и бучки - режеш , че само така можело да се види , ако те боли глава скенер и т. н  ....., Много стрес много нещо ... и новините не млъкват с лошите новини офффффф отплеснах се и отидох в друга тема ,
НО какъв е смисъла тогава от всички прегледи ,след като не се виждат реално нещата - да го измислят направо и щом има нещо да се маха и точка !!!
Мамографа не е 100% достоверен . ехографа също , ТАБ  - тоже , ТОГАВА ДАВАЙТЕ ДА МАХАМЕ ДЕ ЩО ИМА - ТАКА ЛИ?

ани 11111 радвам се , че при теб всичко е минало добре , но съм бесна на неточноста в медицината - до кога ??? Нали УЖ  мамографа откривал тези находки - що ни е тогава облъчването когато нищо не е точно на 100% ? ЗА пари ??? Ако ти си правила мамограф.ехограф и ТАБ ( ЗЛАТНАТА ПРОФИЛАКТИКА ) и нищо не се е видяло - питам куде е гаранцията за здравето на хората ?

Сори за изблика , но не се сдържах - хубав ден !

Последна редакция: вт, 29 сеп 2015, 09:41 от svetlinar

# 734
  • София
В болница "Св. Анна" - София ще има безплатни прегледи. Който иска може да се възползва.

http://sofia.dir.bg/news.php?id=20137691

Общи условия

Активация на акаунт