Фиброаденом- да се оперираме ли? 2-ра тема

• 151 357
  • 740
  •   1
Отговори
# 690
Радвам се, че всичко е минало добре !
Ще впишем доктора н първа страничка като направя темата след няколко страници, блгодаря за мнението !

# 691
Благодаря ти, Теичка  Hug

# 692
Здравейте отново .
Ходих на мамограф , там НЕ се видяха двете кистички ИЛИ  поне не ми казаха ,за които Стоименов ми каза , но може би защото са 0,5 см.  Rolling Eyes
 Имам диагноза изразен мастопатичен паренхим без групирани микрокалцификати и начална липоматозна трансформация - това пише .
 Доктора ,които разчиташе там ,нищо не ми обясни , даде ми листа и каза след 6 м. ехография и толкоз .
Някои знае ли с какво се маха тази мастопатия ?

и още нещо да питам ,
аз си опипвам едни такива като плочки уплатнения , а защо ли не се видяха на мамографа ? Възможно ли е да имам нещо а то да не се вижда на мамограф и ехограф .
 Уф ама че съм насметена !!!
бЛАГОДАРЯ .

По принцип е  възможно да има нещо и да не се види на мамографа , НО е нормално гърдите да имат уплътнения. Не се шашкай ,след 6 месеца иди на преглед при друг лекар Wink

# 693
Здравейте, записвам се да следя темата, че и аз имам Sad Всички лекари ми казват, че е за махане и аз се мотая  Rolling Eyes

# 694
Здравейте, записвам се да следя темата, че и аз имам Sad Всички лекари ми казват, че е за махане и аз се мотая  Rolling Eyes
Колко е голям ?

# 695
Някакви милиметри, няма сантиметър ми казаха последно на прегледа през юли ж Rolling Eyes

# 696
Ако не ти създава проблеми, само го следи. По протокол се оперират над 1,5, 2 см. Но всичко е по преценка на лекаря. Възрастта е от значение, от колко време го имаш, дали си фамилнообременена с рак на млечните жлези и т.н. Аз имам един в милиметри, който го нося 10 години, не ми препоръчват операция. За жалост ми се налага да приемам Утрогестан (прогестерон), и силно се надявам да не повлияе неблагоприятно.

# 697
Откриха ми го 2007 и съвсем малко се е увеличил. Иначе майка ми преди няколко месеца я оперираха от рак на гърдата  Rolling Eyes

# 698
  • ...на безопасно
Откриха ми го 2007 и съвсем малко се е увеличил. Иначе майка ми преди няколко месеца я оперираха от рак на гърдата  Rolling Eyes

Значи - мнооого стриктно наблюдение. Зависи и на колко години си.
Аз за себе си предпочетох операцията, пред непрекъснатото мислене " ами ако...."

# 699
Ох, права си. А и като добавя, че няма лекар, който да не ми е казал да се махне Sad Другия месец се връщам във Варна и вече ще го направя, стога съм отлагала. Много ти благодаря   bouquet

# 700
  • ...на безопасно
Операцията е елементарна, въпрос на организация и планиране! Цялата работа е 30-40 мин. , просто ги отдели!
Още на другия ден си в кондиция и то е въпрос по-скоро на преминаване действието на упойката.

# 701
Днес забелязах, съвсем случайно когато си вдигнах лявата ръка една дълга черта вдлъбътина на лявата гърда. Много се притесних. В момента съм на море и не мога веднага да отида на лекар. Възможно ли е да е от сутиена?

# 702
Възможно е и да е от кърпа, нагънат чаршав, дреха. Виж утре какво ще е положението, но смени сутиена.

# 703
  • в Низината
Здравейте! В тази тема съм нова. Много изписани страници има и не мога да прочета всичките...
Откриха ми фиброаденом, който не е голям по размер, но ми препоръчват операция.
Накратко ще напиша за какво става дума. От много години съм с дифузна мастопатия. Наскоро отидох на контролен преглед, понеже започнах да имам проблеми с едната гърда. Имам много силна болка при допир. Толкова силна, че не се търпи и отвреме на време започна да ми се подува цялата гърда. С отокът може да съм няколко дни, после спада, но болката си остава. Тези състояния не са зависими от цикъла. Не знам дали някоя от вас е имала такива оплаквания...Та затова отидох на лекар и ми откриха фиброаденома. Сега искам да се консултирам с още един лекар, преди да реша за операцията. Можете ли да ми препоръчате добър специалист? Из нета прочетох добри отзиви за проф. Гавраилов и д-р Байчев (дано не бъркам имената им!). Вие имате ли впечатления за някой от тях?

# 704
Слънце в джоба, аз ти препоръчвам д-р Евгени Василев от София Санте.

Общи условия

Активация на акаунт