Фиброаденом- да се оперираме ли? 2-ра тема

• 151 362
  • 740
  •   1
Отговори
# 675
Сподели за билкаря, ако не е секретно, ще бъде полезно за момичетата в темата.

# 676
  • София
Нямам против да споделя кой е човека. Само да не се приеме за реклама. Може би сте го чували - д-р Григор Желязков. По-известен с това, че е бил някога, за кратко, гинеколог на Людмила Живкова.
Помогнал е на доста хора с гинекологични проблеми, ракови заболявания и т.н. Малко е странен, доста даже. Повтаря едни и същи неща, сякаш не си спомня какво е казал преди 3 минути. Той е почти сляп, но има други способности. Не съм му казвала какъв е  проблема, той и не ме е питал. Направо ми каза всичките ми болежки, за които аз знам и 2, за които въобще не знаех, че имам и дали въобще ги имам. Не взима скъпо. Той дава билките. В моя случай 2 големи книжни плика с билки, които той не споменава и 2 малки плика с невен и дяволски нокът. Всичко ми струваше 40 лв. Стигат за 5 месеца билките. Това е.
Доверих му се, защото е изпитан от моя позната. Реших да пробвам. Радвам се, че билките помогнаха за ПМС, което ми беше голям проблем. За ФА дали са помогнали, ще разберем впоследствие. За сега, 1 година  след оперативната намеса, нямам.

# 677
Благодаря за информацията, след като родя и кърмя, да е жив и здрав човекът, ще отида за билки.

# 678
Здравейте момичета , четох малко от темата и реших да питам .
Нояа съм и не съм наясно с всички правила .
Оперирах се от доброкачествено образувание - папилом .аденоза ,хиперплазия ,фиброкистозна мастопатия ( нещо такова ми пише в епикриза , но сега не е пред мен )преди две години .
От тогава ходя на 6м. на консултация в първа градска при д-р Стоименов , той ме гледа на ехограф и опипва много обстоятелствено ,казва , че нямам солидни обрауъвания , засича ми две малки кистички , но даже не ги снима , че ... били под 0,5 и не било нужно .
Въпроса ми към вас е , опипвате ли уплътнения в гърдите си ( не бучки - топчета )  и едни дребни малки като съчмички неща на места - това нормално ли е ?
Доктора не ми е казал за проблем , но аз като се самопреглеждам все се притеснявам да не би нещо да се изпусне на ехограф .Направих и второ мнение - добре съм !
Благодаря !  bouquet

# 679
Стоименов е известен лекар с добра репутация,но все пак рентгенова снимка трябва да има.Първо ,за да се види в обема какво има и второ,за да се следи дали нараства.Без снимка ти се лишаваш от един изпитан метод за диагностициране,още по-вече че вече си имала операция-т.е приема се че има достатъчно причини за повишено внимание.
За топченцата-мисля,така съм чувала да се изразяват лекари,че това си е зърниста структура на гърдите,а не че са обезпокоителни образувания.Все пак,когато отидеш пак на преглед разпитай най-подробно за твое успокоение.

# 680
Благодаря за отговора Илола   bouquet
Аз разпитах лекаря и той ме прегледа - констатира фиброкистозна мастопария ,дребнозурнеста структура - об ... то всъщност това бе причината  да посетя мамолог - след като , напипах оффф как да го кажа - нещо като уплатнение ,ама не е точно ,ми и аз не знам как да се изразя  :oops по уплатнена част в гурдата .
А там където са ме оперирали си е уплътнено и така си стои.И при вас ли е така ?
Лекаря го нарича цикатрикса .
Просто исках да съпоставя нещата със други жени .
Ще направя снимка на мамограф , но и той не знам колко е достоверен , защото преди да ме оперират правих и на мамограф нищо не се видя ,а се видя на ехограф .
Хубав ден !

# 681
Честно казано,аз не мога да си се самопреглеждам,все ми се струва че нещо ми има.Разчитам на прегледите.
Цикатрикс мисля/не съм правила справка/е уплътнение от операцията/разрезите.

# 682
svetlinar имам си и топченцата, точно зърнеста структура, имам си и уплатнената структура от операцията. Според мен всичко е наред, след като си се прегледала при двама лекари.

# 683
все ми се струва че нещо ми има.Разчитам на прегледите.

[/quo

Да ,да ,да и аз така и за това реших да питам тук .

Queen bee , освен цикатриксите на опреацията ,аз на другата гърда всякаш ( не съм сигурна дее) си опипвам уплътнения...   
Ходих на лекар и му показах къде точно - той гледа с ехограф точно там и каза ,че нищо ми няма ,но какво да е това което опипвам и вие ли имате такива неща или гърдите са ви меки навсякъде еднакво .
Много се извинявам за тъпото обяснение,но на страха очите са големи .
ЖЕЛАЯ МНОГО ЗДРАВЕ  newsm10

# 684
Здравейте отново .
Ходих на мамограф , там НЕ се видяха двете кистички ИЛИ  поне не ми казаха ,за които Стоименов ми каза , но може би защото са 0,5 см.  Rolling Eyes
 Имам диагноза изразен мастопатичен паренхим без групирани микрокалцификати и начална липоматозна трансформация - това пише .
 Доктора ,които разчиташе там ,нищо не ми обясни , даде ми листа и каза след 6 м. ехография и толкоз .
Някои знае ли с какво се маха тази мастопатия ?

и още нещо да питам ,
аз си опипвам едни такива като плочки уплатнения , а защо ли не се видяха на мамографа ? Възможно ли е да имам нещо а то да не се вижда на мамограф и ехограф .
 Уф ама че съм насметена !!!
бЛАГОДАРЯ .

# 685
svetlinar,
иди на някой свестен лекар с ехо и мамографията, за ти ги разчете. Едва ли е възможно да се напипва нещо проблемно и то да не се вижда на апарата.
Как се лекува мастопатия - ще ти каже лекарят.
Не се шашкай Simple Smile

# 686
svetlinar,
иди на някой свестен лекар с ехо и мамографията, за ти ги разчете. Едва ли е възможно да се напипва нещо проблемно и то да не се вижда на апарата.
Как се лекува мастопатия - ще ти каже лекарят.
Не се шашкай Simple Smile

Ми Стоименов мисля , че е един от добрите  newsm78 той преди месец ми прави ехография и каза че се виждат само две малки кистички под 0.5 .
А мамографията е правена и разчетена от лекар в Токуда - би трябвало да са добри и там лекарите .

Казаха когато попитах , че е нормално да се опипват уплатнения при мастопатия , но тук се твърди обратното и вече се обърках .
Хем си опипвам уплатнения ( ммм като плочка ,ама че го обясних ) хем ми няма нищо !

Исках да видя и съпоставя нещата с тези от вас ,които имат мастопатия и за това така се записах в темата Simple Smile ... но уви , май никой няма мастопатия .
 айде със здраве Simple Smile .

# 687
Аз имам мастопатия - двустранна. На последната ехография се установиха кисти, но не и фиброаденом, който ми откриха преди две години.
За мастопатията ми препоръчаха да се мажа с Прогестогел, да намаля кофеина до минимум, да взимам Витамин Б 2-3 пъти годишно по 20 дни.
Но това е моето лечение, съобразено с моята възраст и здраве.

# 688
Аз имам мастопатия - двустранна. На последната ехография се установиха кисти, но не и фиброаденом, който ми откриха преди две години.
За мастопатията ми препоръчаха да се мажа с Прогестогел, да намаля кофеина до минимум, да взимам Витамин Б 2-3 пъти годишно по 20 дни.
Но това е моето лечение, съобразено с моята възраст и здраве.

На мен след операция от доброкачествено заболяване  доц. Милев от онкологията патолог  ми препоръча да вземам геритамин , но така или иначе не разбрах за какво се приема този геритамин .
Благодаря за отговора   bouquet . ВСИЧКО ДОБРО !

# 689
Здравейте момичета!
Моята операция мина успешно, диагнозата е Фиброаденом.
Относно добри лекари, аз писах и в първия си пост, но тук ще изкажа благодарност за човешкото и професионално отношение на д-р Росен Панов от Токуда! Мил, внимателен и компетентен- нямам забележки. Дай Боже на всяка жена с проблеми на МЖ такъв специалист и ЧОВЕК!
Ултразвук си направих при д-р Михайлова отново в Токуда, но то е който се падне на смяна. Там се засякох с една жена, която ми каза, че е много добра в диагностицирането и съм в добри ръце. Препоръчвам, наистина се потвърди мнението! Все пак е възможно и да има недоволни пациенти от тези доктори, но аз от тук нататък ще се следя при тях.
Хубав и усмихнат ден от мен  Hug Hug Hug Hug

Общи условия

Активация на акаунт