Фиброаденом- да се оперираме ли? 2-ра тема

• 151 372
  • 740
  •   1
Отговори
# 660
По стандарт след 1.5- 2 см. би трябвало да подлежи на оперативно лечение. Ако следващият път е нараснало не се двоуми, а направо го махай. Аз също чакам дете, засега фиброаденома е с минимални размери от около половин сантиметър. Късмет от мен !

# 661
По стандарт след 1.5- 2 см. би трябвало да подлежи на оперативно лечение. Ако следващият път е нараснало не се двоуми, а направо го махай. Аз също чакам дете, засега фиброаденома е с минимални размери от около половин сантиметър. Късмет от мен !
Така е 1,5 - 2 се махат..
Но примерно както съм аз със 4 5 по 1,5 1,8 0,3 и най - различни и то на различни места е по - добре да се следят отколкото да режат и 2те гърди на различни места(доста е травмиращо физически и психически).Ако стане напечено обаче и лекарят прецени се махат.Имам позната има 1 ФА не го е махала преди да забременее нито след това и не и е създавало проблеми за сега (дай Боже и за напред).
Аз ходя на прегледи през 6 7 месеца, защото се мъчим и за бебе и пия разни хормони.
Пожелавам Ви много здраве и успех на всички  Hug

# 662
Здравейте,

В какъв период трябва да съм на месечния цикъл по време на операцията. Оказва ли влияние той върху самата операция?

# 663
Ами от 10ти ден нататък ми казаха на мен.Можеш да попиташ лекарят който ще те оперира, но със сигурност не може да е по време на МЦ или 5 дни ПРЕДИ него.Успех  Hug

# 664
Благодаря!

Още не мога да се реша за операцията, но искам да съм наясно със ситуацията.
А защо казват, че операции е препоръчително да се правят през хладното време?
Единият лекар, при който се прегледах е готов веднага да ме оперира, а втория ми каза октомври. Чудя се  на кой от двата варианта да се спра.

Последна редакция: сб, 27 юни 2015, 16:02 от Adelle08

# 665
Незнам защо, но и според мен ще ти е по- добре на по- хладно време. Мисля, че и ти ще се чувстваш по- добре, защото от някъде прочетох, че те стягат с бинт. На жегата не мисля, че ще се чувстваш комфортно.

# 666
Мисля че лятото в топлото време по-лесно може да се получи инфекция. И когато не е нещо спешно спокойно може да се отложи за по-удобен момент.

# 667
Благодаря за отговорите!

# 668
Благодаря!

Още не мога да се реша за операцията, но искам да съм наясно със ситуацията.
А защо казват, че операции е препоръчително да се правят през хладното време?
Единият лекар, при който се прегледах е готов веднага да ме оперира, а втория ми каза октомври. Чудя се  на кой от двата варианта да се спра.
Едната ми беше Септември , а другата през Ноември.Дано отговорът ми да ти помогне Simple Smile

# 669
  • Пловдив
През лятото не е подходящо, защото организмът е по-податлив към кървене.

# 670
Момичета, здравейте и от мен!
Аз също съм оперирана от фиброаденоми 2 пъти на лявата гърда, а скоро се подлагам на трета операция на дясната със съмнението отново за фиброаденом. Първия път бях на 17, втория на 20, а сега съм на 25... та май си се появяват и според тримата доктори, които са ме гледали, съм предразположена. Д-р Цанов преди години ми каза, че след раждане може да спрат да се появяват, но уви. Доволна съм от д-р Ковачев- хирург в "Св.Анна", д-р Ценков- гръден хирург в Онкологията в Дървеница и д-р Росен Панов от Токуда, който сега ще проведе операцията ми.
На мен и трите път на ехограф ги диагностицираха, разбира се и след операцията хистологичен анализ. Само втория път ми взеха биопсия- тогава беше 3 см и нещо и порасна за отрицателно време. Правих и мамограф, но за учудване на всички дори неговата диагноза не беше точна, тъй като показа киста, а се оказа ФА. Според специалистите най- добре е да се махнат на време. При всяка жена е различно, но при мен растат бързо.
Сега очаквам да мине операцията успешно и да са добри резултатите, а на всички, борещи се с такива проблеми желая кураж и силна воля, защото е много необходима. Понякога чакането те потиска повече от лечението, особено когато виждаш трагедията на стотици хора по коридорите на болниците.
Ако имате въпроси- питайте, с каквото мога ще помагам!
Бъдете здрави и Бог да е с нас!   Hug  Hug

# 671
  • Пловдив
Моята операция беше през февруари..

# 672
  • София
Моята операция беше през август миналата година. Не са ме превързвали с бинт. Имах само постоперативна лепенка. ФА беше между 1,5 и 2 см. Хирурга, д-р Ковачев в Окръжна болница, ми направи козметичен шев около 2,5 см. Незабележим белег, но 6 месеца се мазах с Контратубекс.
3 месеца след оперативната намеса отидох при билкар, препоръчан от моя позната, която е имала много ФА-ми. След като е пила от тези билки от години вече няма нови ФА-ми. 5 месеца пих всеки ден билки, предписани от този билкар. За момента нямам ФА и се надявам да нямам. Билките определено помогнаха за ПМС. Преди това имах зверски болки в гърдите, подуване, чувствителност 10 дни преди МЦ. Сега нямам никакви. Поне за това помогнаха билките. Много е досадно всеки ден да вариш, запарваш и пиеш, но когато има ефект се издържа.

# 673
  • София
Постоперативна лепенка или превръзка с бинт зависи от съответния хирург.  Гаврилов,например, от Онкото предпочита бинта. Мен ме омотаваше преди време баш през жегите  Mr. Green

# 674
Превръзка с бинт имах само първите 24 часа, мен ме предупреди да си купя по-стегнато бюстие от безшевните и пак с постоперативна лепенка карах май първата седмица.

Общи условия

Активация на акаунт