Фиброаденом- да се оперираме ли? 2-ра тема

• 151 376
  • 740
  •   1
Отговори
# 645
  • ...на безопасно
Момичета, аз приключих / надявам се/. То човек не знае от къде какво ще му дойде, ама...
Преди 2 седмици се оперирах. Каквото ми казаха, това си и излезе на хистологията.
Никой от хирурзите, при които съм ходила две години не е настоявал за операция. Решението си беше мое. Просто да мислиш постоянно, какво е, що е, не е работа.... А и го чувствах като чуждо това нещо....дразнеше ме.
За 40 мин операция и седмица след това заради разреза, не си струва да се отлага...

# 646
Здравейте!
Моля Ви, препоръчайте някои конкретни хирурзи и болници, от които се останали доволни.
Не съм от София, но съм се навила да се оперирам там, а не знам към кого да се насоча.

# 647
ВМА -доц,Байчев

# 648
jabsito аз се оперирах в онкологията. Въпреки, че съм безкрайно доволна от лекаря (Полихронов) и операцията, мястото не го препоръчвам защото е ужасно зле действащо на психиката.

# 649
  • Под Сините камъни
Момичета имам фиброаденом от 20 годишна ,сега съм на 37 .Никога не са ми препоръчвали да го оперирам .Но след последния преглед ,си мисля ,че вече е време да го махна.Дайте ми идеи къде и при кой ,не съм от София.

# 650
  • Sofia
Преди 15 год. се оперирах при първия фиброаденом в онкологията при всеизвестния Гаврилов. Наистина го бива, само при прегледа каза, че е това. Препоръчаха ми като най-добрия. Операцията беше кошмарна! След първия опипващ преглед ми каза след два дни да отида да го маха. Бях в онкологията сутринта в 8 ч. Имаше около 15 жени на пейката пред някакъв кабинет на първия етаж. Минавахме на конвейр, в нещо, което приличаше на операционна. Той с две мед. сестри, събличаш се, лягаш, режат, излизаш, и чао, утре ела на превръзки. Около 15 мин. Сумата беше голяма за това време. Разреза беше перфектен, около ареолата, въобще не личеше, но след това ме пристегнаха с някакви бинтове около цялата гръд и болката след упойката беше убийствена. Помня, че дни след това ужасно ме болеше, въпреки, че всичко беше наред. Кошмарна болка, пиех непрестанно боркоуспокояващи.
След 10 години и второ раждане, пак малък фиброаденом. Реших, че не мога да го мисля, за един ден отидох на два прегледа и на следващия ден вече имах назначена операция при д-р Шопов, който тогава работеше в болница Сердика, сега вече не е там. Нищо общо с първата ми операция! Пълни изследвания преди това – кръв, кардиолог, проби за упойка….и т.н. Постъпих в болницата, операцията беше с местна упойка, след това останах там, изключително внимание, но най-важното – никаква болка нямаше след това на мястото на разреза! Бях се уговаряла за болкоуспокояващи, очаквах пак дни наред  чудесии, стягане с бинтове! Нищо подобно! Не ми се вярваше и след това разпитвах защо така не ме е боляло, ама изобщо! Имало значение как е направена операцията, къде е рязано  и т.н. До днес не мога да повярвам, че нямах НИКАКВА болка, освен съвсем лек дискомфорт.

# 651
И аз ви съветвам,да си махате фиброаденомите ! Дори и ЯМР не е 100% сигорна диагностика

# 652
Здравейте момичета ! Аз днес минах на профилактичен. Всичко е наред, имам си по 2, 3 кисти в гърда (по половин см., някои и по-малки) и фоброаденома, който не е мръднал от последния преглед, около 0.6 см. на 07-08 см. Каза ми да не се притеснявам и да си карам една спокойна бременност. Каза, че може кистичките да изчезнат докато кърмя и дано.
Дадох отчет, желая на всички здраве и много късмет !  Hug

# 653
Здравейте,
откриха ми фиброаденом - предизвиках си го след диета, в следствие на хормонално нарушение, в момента когато усетих нещо отидох на лекар- нямаше нищо, аз се успокойх и след 3 месеца ми се появи фиброаденома. абе ужас. та сега научих за новината, и се настройвам за операция.
бях решила да забременея за 2 път , но май ще отложа.

# 654
Довери се на лекарите. Аз моят го имам от 11 години размерите му са 06-03 см., намалява с годините и не ми препоръчват друго, освен следене за момента. Според мен добре си взела решение за оперативна намеса, още повече, че се е появило след рязка хормонална промяна, каквато ти предстои и при бременност. Пожелавам ти бързо възстановяване и бързо зачеване след това !

# 655
         Мили момичета здравейте !  Не ми е ясно как ви сложиха диагнозата ! На мене преди 4 години след мамография ми казаха - карценом с диаметър 1 см. След 4- 5 дни ме оперираха в окръжна болницата . Бях в шок ,до деня , когато бях при Таня в с. Ребърково.  Каза , че операцията е изпълнена добре и няма разсейки . В онкология също ми казаха , че не трябва да мисля , че съм болна . За 3 подобни на бенки на лицето онколог ми каза ,че е рак , но тя  ме увери , че още не е и трябва да мажа със сок от Алое вера НО ОКОЛО тях , не върху тях и ще се свият и изчезнат. Някой от вас имал ли е подобни проблеми и как ги е решил !

# 656
Здравейте и от мен ! Преди 2-3 месеца и аз разбрах, че имам бучка в гърдата. След преглед на ехограф ми казаха, че най- вероятно става дума за фиброаденом с размери 10 на 19 мм. Като чета навсякъде коментарите за фиброаденом започнах да се притеснявам за размера. Затова реших да се включа и да попитам дали някоя от вас е имала фиброаденом с такива размери. Забравих да кажа, че ми казаха да отида пак след 2 месеца.

# 657
Първият ми ФА бе с размери 2,5 см на 2,5 см, извадиха го през 2009 г, нарастваше с много бързи темпове. Сегашният ми е с размери 1,8 см, на 2,9 см, не е нараснал и мога да го следя, но аз реших да го премахна, понеже не искам да го мисля, другата седмица ще ходя при хирург.
Не се притеснявай, не само твоя ФА е с по-внушителни размери! Можеш да го следиш засега, но ако нараства е препоръчително да се отстрани.

# 658
На мен са ми махали 2 единият беше 2,5 см другия 2,3 см (по памет).Сега имам още цели 4 или 5 ... по - малки.За сега не мисля да ги махам... А и както изглежда махаш пак се появява... Ще се следят за сега  Wink

# 659
Благодаря за бързите отговори просто се притеснявах, защото имам бебче на 6 месеца, а казват че нараства при бременност и кърмене. Аз самата дори не го бях забелязала докато веднъж моя мъж не ме попита "Това какво ти е ?" . Така след известно време след като видях , че не изчезва реших да попитам личната лекарка . След като ме препрати на ехограф там ми казаха, че най - вероятно съм го имала преди бременноста и става дума за ФА , който трябва да следят и да отида август след цикъл .

Общи условия

Активация на акаунт