Детската кожа – изключително чувствителна и нуждаеща се от защита

Кожата на бебетата и малките деца се нуждае от изключително високо ниво на защита от слънцето, тъй като е много по-тънка и чувствителна от кожата на възрастните. През първите няколко години от живота собствените защитни механизми на кожата срещу UV лъчението не са достатъчно добре развити: следователно кожата няма защитна устойчивост срещу лъчението. В допълнение, процесите на регенерация на кожата не функционират правилно през първите няколко години от детския живот. Децата над 3-годишна възраст също така трябва да са изключително внимателни, когато са изложени на слънце, тъй като изгарянето през детството е една от основните причини за рак на кожата на зряла възраст.

Най-добрата защита за деца
Най-добрата защита от слънчевата светлина е сянката. Затова бебета никога не трябва да стоят на силно слънце през първите 12 месеца от живота си.
Дерматолозите съветват никога да не излагате бебета и деца до 3-годишна възраст на дълготрайна, пряка слънчева светлина. Тъй като това не винаги е възможно, те трябва да бъдат защитени от UV лъчението с подходящо облекло и висока защита от слънце.

Правилно обличане на слънцеПрез лятото малките деца искат само да разкъсат всичките си дрехи и да тичат голи – особено на басейна или около басейна. Независимо колко много се изкушавате да се съгласите с това, трябва да се уверите, че децата винаги са подходящо облечени на слънце.

Какво трябва да се носи под слънцето:    
Покривало за глава, което защитава не само главата, но и врата, ушите и лицето.
Широки блузи и панталони, които са удобни и въздушни. Препоръчва се UV облекло, което осигурява специална защита от UV лъчението заради импрегнирането и специалната тъкачна техника. UV факторът на това облекло трябва да е поне 30.
Nature Sunny Прочетете останалите ценни съвети ТУК.

 

Последна редакция: чт, 22 юли 2021, 18:00 от Редактор*