В момента чета ... 16

• 35 821
  • 746
  •   1
Отговори
# 465
  • Пловдив
Наистина "Малките принцове" звучи интересно, а и корицата е много свежа... някой като я прочете, да каже  Peace

Аз чета "Шахматна новела" на Цвайг - от доста години й се точа и сега, като я преиздадоха, реших, че й е дошло времето.

# 466
Здравейте, хареса ми темата и се включвам и аз.
Вече я прочетох, но е страхотна книга затова ще я споделя с Вас.
"Продавач на мечти"- Аугусто Кури
Страхотна книга

# 467
"Стая"- за прочитането на книгата си отделете един спокоен следобед. Чете се точно за три-четири часа. От този тип е, който хванеш ли веднъж, не би могъл да изпуснеш. Клишето: "чете се на един дъх" й пасва брилянтно! Някои тук споделиха, че не им е допаднало  повествованието, защото е написано от името на петгодишно момче. Именно в това се крият чара и харизмата на книгата, инак би била поредната страшна история, инспирирана от реалния живот. А така емпатията те завладява от първото изречение и не спира до края. Трудно вероятно е и човек да не постави себе си и собствените си деца в Стая и тогава му става приятна и най-малката проява на свобода около него.

Последна редакция: нд, 24 фев 2013, 09:41 от Касита

# 468

Страхотно приключение Simple Smile
за какво се разказва в тая книга, изглеждамного добре Wink
Не само изглежда добре, книгата наистина си заслужава, ако сте почитатели на жанра Simple Smile
Правилни са асоциациите с "Три чаши чай", близки са като усещане. Но "Малките принцове" е написана по-увлекателно. Поне на мен тази ми хареса много повече. Въпреки сериозността на проблема, с който се е сблъскал автора, в книгата има и много забавни моменти Simple Smile Дечицата, които спасява са така живо описани...имам чувството, че и аз ги познавам, слънчица малки Simple Smile Научават се стотици неща от книгата, Непал е уникален свят,който на мен ми беше много далечен, сега вече ми е по-близък.

# 469
  • на последния етаж
Започвам с нетърпение

# 470

Страхотно приключение Simple Smile
за какво се разказва в тая книга, изглеждамного добре Wink
Не само изглежда добре, книгата наистина си заслужава, ако сте почитатели на жанра Simple Smile
Правилни са асоциациите с "Три чаши чай", близки са като усещане. Но "Малките принцове" е написана по-увлекателно. Поне на мен тази ми хареса много повече. Въпреки сериозността на проблема, с който се е сблъскал автора, в книгата има и много забавни моменти Simple Smile Дечицата, които спасява са така живо описани...имам чувството, че и аз ги познавам, слънчица малки Simple Smile Научават се стотици неща от книгата, Непал е уникален свят,който на мен ми беше много далечен, сега вече ми е по-близък.
Само с това, че е по- увлекателно написана ме спечели. Hug

# 471
  • Видин
Ще ги търся тези Малки принцове  Laughing
Аз влизам само да споделя, че съм дълбоко увлечена от "Устоите на Земята" и направо ми иде да я изгълтам с все четеца  Laughing Много завладяваща. Жанрът е исторически и много ми напомня на "Другата Болейн", но ми е по-увлекателно написана. Прочела съм 16% от снощи.

# 472
Приключих "Вакантен пост" и много, много ми хареса.
Абсолютно си заслужава четенето и даже не знам как да опиша това, което най-много ми въздейства. Но не е леко четиво. Направо след края на книгата "буца" ми беше заседнала в гърлото. Направена е страхотна "дисекция" на средната класа, с всички тайни, които се крият зад вратата на средностатистическото семейство. Огромен егоизъм, тесногръдие и предразсъдъци.
Много ми харесаха и второстепенните герои - Гавин, например, чудесно описание на вечно колебаещия се и малодушен мъж.

Мисля да се поровя и да видя в Англия как са възприели и оценили книгата.

# 473
Аз влизам само да споделя, че съм дълбоко увлечена от "Устоите на Земята" и направо ми иде да я изгълтам с все четеца  Laughing Много завладяваща. Жанрът е исторически и много ми напомня на "Другата Болейн", но ми е по-увлекателно написана. Прочела съм 16% от снощи.
Намери ги, няма как да не ти харесат Simple Smile
Аз пък май ще се насоча към "Устоите на Земята", щом казваш, че напомнят на любимата ми Филипа Грегъри Simple Smile

# 474
Приключих "Вакантен пост" и много, много ми хареса.
Абсолютно си заслужава четенето и даже не знам как да опиша това, което най-много ми въздейства. Но не е леко четиво. Направо след края на книгата "буца" ми беше заседнала в гърлото. Направена е страхотна "дисекция" на средната класа, с всички тайни, които се крият зад вратата на средностатистическото семейство. Огромен егоизъм, тесногръдие и предразсъдъци.
Много ми харесаха и второстепенните герои - Гавин, например, чудесно описание на вечно колебаещия се и малодушен мъж.

Мисля да се поровя и да видя в Англия как са възприели и оценили книгата.
Моите усещания от книгата  са същите. Увлекателно написана, с типични, реалистични, но интереснии запомнящи се герои и отношения.

# 475
И аз съм на 1/3 от "Вакантен пост" и да ви кажа, книгата ми допада много. Да, мрачна е,  многообразие от вътрешни светове, реалистична, груб език, но той си е част от действителността. Образите са много действителни, колкото и да се правим, че ние не сме от тях или че не познаваме такива хора. Не върви бързо, но я чета с удоволствие. Радвам се, че съм от хората, на които им допада, защото напоследък срещнах доста отрицателни мнения за нея.  Hug 

# 476
  • Пловдив
Вайда, написала си и моите усещания за "Вакантен пост". Аз я изчетох  на един дъх, много ми хареса  Peace Но явно има и много нехаресали я, в момента е в една моя позната и нещо хич не й върви, определи я като твърде далечна от нейните разбирания  Thinking
Аз съм на "Одески разкази", харесват ми много, но за съжаление времето за четене ми е малко.

Последна редакция: нд, 24 фев 2013, 17:23 от *Буб*

# 477

С това ако знаеш как ме заинтригува  Peace Добавям си я към списъка с книги, които да търся!

# 478
  • Benelux / Varna
Зори, ако не си гледала фима за Устоите, гледай го после, на мен много ми хареса.

Аз приключих с " Мастиленият лабиринт" на Филипова и мога да споделя, че ми хареса доста. Оцених го максимално, макар че можеше и да си спестя една звездичка, но нали е роден автор, ми се ще повече такива да има.
Началото ми беше по- сухо, по- необработено, по- документално и скучновато, но поддържаше интереса ми. Докъм 150 - 200 страница ми вървеше по-бавно и не толкова увличащо, но фактите ми бяха интересни, малко ми биеше на Дан Браун и това леко ме дразнеше, но в последствие си промених мнението. След средата книгата стана доста по- увлекателна, вкараха се елементи на мистерия и започнах да се потапям в сюжета изцяло, смени се някакси ритъма, поне за мен. Вече неусетно ми се искаше да не спирам да чета, тук донякъде видях прилика и със стила на Е. Костова, това ми хареса. В края на книгата имаше едно изказване на една доцентка, която беше направила същите съпоставки с горните автори Simple Smile
 Обичам такъв тип книги, които ме карат да мисля, поднасят ми интересна информация, тези и догатки. Хареса ми, ще прочета и втора част.

# 479
  • Ямбол
Аз започнах "Сейлъмс Лот" - Стивън Кинг.  Twisted Evil
Както и останалите книги от автори, които харесвам, започвам ги от началото на творчеството им и ги карам подред и ги редувам. Е някои вече съм чела от Краля, но нищо, няма да ги препрочитам, ще минавам на следващата. Тук прескачам "Кери", но ще е следващата, защото много съм слушала за тази, която чета и исках да я започна по-напред.

Общи условия

Активация на акаунт