В момента чета ... 16

• 35 825
  • 746
  •   1
Отговори
# 480
  • USA, Steak State
Зори, тя книгата има продължение. Simple Smile
Сега го чакам по пощата и нямам търпение.

# 481
  • София, България
Лиляна, нямам търпение да прочета мнението ти за най-любимата ми книга на Кинг!  Heart Eyes

Буб, и теб ще те чакам да кажеш с какво впечатление си останала от "Одески разкази", аз им отделих доста време, защото си ми бяха труднички за разбиране.  Embarassed

# 482
  • София
Лиляна, и двете сме на вампирска вълна  Laughing - аз продължавам с Историкът на Е. Костова.
Сподели впечатления за Сейлъмс Лот - чела съм я като хлапачка, а ми е интересно как ли бих я възприела сега. Трябва да я  препрочета.

# 483
  • Belgium
Записвам се в темата с книгата, която започнах днес "Вече я виждаш" на Джой Филдинг.
Ще дам по-подробни отзиви като я прочета.

Вчера приключих "Синът на Ной" на Ерик-Еманюел Шмит. Много е силна, но все пак от четирилогията най-любима си ми остава "Оскар и Розовата дама"  Heart Eyes

# 484
Лилянa, на една вълна сме  Grinning. Аз се престраших и започнах 'То'  Peace

# 485
  • на североизток от Рая
 Аз дочетох Животът е другаде - Кундера.

Давам оценка 5/10, въпреки първоначалното ми  силно впечатление. Трудна книга беше за мен. Може би не съм дорасла за такъв тип разсъждения, или пък не вникнах достатъчно.

Накратко
Скрит текст:
доста философски написан роман. Проследява се израстването на главния герой Яромил. Момчето расте, пише стихове, иска да бъде Поет.

Силно застъпани са отношенията майка-син. Майката е властна, на моменти дори обсебваща. Тя ръководи и поглъща живота на сина си.

В книгата са съчетани време и пространство, което ме объркваше доста.

В един момент Бащата изчезва от книгата. Отива в концлагер и не се връща. Остава само портретът му на стената, но и той е премахнат от властната Майка.

Има върху какво да се разсъждава, но аз приключвам с Кундера след тази книга.

# 486
Аз приключих "Възлюбена " на Тони Морисън. Въпреки големите ми очаквания това не се оказа моята книга . Не,че съжалявам ,че я прочетох,но доста трудно ми вървеше,въпреки ,че нямам нищо против тематиката -робството, представено чрез  живота на избягала робиня, която убива малкото си дете, за да го спаси от робство.
Малко в повече ми дойдоха свръхестествените случки и събития… 
Нели,на Кундера съм запланувала "Непосилната лекота на битието".Свалих я от Читанка,но още не съм стигнала до нея. Peace

# 487
Завърших " Една жена на ръба на нервна криза" от Лорна Мартин.
Препрочитам - "Французойките не пълнеят" от Мирей Джулиано.
Смятам  за "лека нощ" да  се наслаждавам на "Пълният бюфет на живота"  от Алекзандър Маккол Смит, автор на  "Дамска детективска агенция № 1".

# 488
# 489
  • Видин
Хихи, завиждам! Предвиждам скоро да я препрочета, защото много я обичам  Laughing

# 490
  • Ямбол
Лиляна, нямам търпение да прочета мнението ти за най-любимата ми книга на Кинг!  Heart Eyes
...

Лиляна, и двете сме на вампирска вълна  Laughing - аз продължавам с Историкът на Е. Костова.
Сподели впечатления за Сейлъмс Лот - чела съм я като хлапачка, а ми е интересно как ли бих я възприела сега. Трябва да я  препрочета.

Ще дам мнение. На мен авторът също ми е сред любимите. Още съм много в началото и нямам много време за нея. Но първоначалните впечатления са ми че е много "Кинг" книгата. Градчето, героите, атмосферата - напомнят ми на "Подпалвачката", "Мъртвата зона", "Тъмната половина" - без да са еднакви, просто усещането е същото. Приятно е. Все още няма стърашни работи, в очакване съм.

Лилянa, на една вълна сме  Grinning. Аз се престраших и започнах 'То'  Peace
Аз съм гледала филма като малка и помня, че беше много добър. Много се притеснявам да не ми развали удоволствието от предстоящото ми четене. Дано да съм го забравила Wink
Дай отзиви после.

# 491
Не зная дали само аз го усещам, но в почти всяка книга на Стивън Кинг началото и края са много силни, но някъде по средата се губи тази притегателна сила. И, ако устискаш  Mr. Green, финалът си заслужава. Винаги!

# 492
  • Den Haag
Преди няколко дни завърших "Правек и други времена"
Скрит текст:
Опианена съм от тази книга, много, много ми хареса. Любими герои : Клоска, Изидор, Рута и Миша  Grinning. Много ми беше уютно в дома на Миша, приятно ми миришеше на загоряла супа или мляко, гостоприемна и добра.
В последната част нещо ме пренесе в къщата на моите починали баба и дядо, нещо ме свърза с тях и спомени нахлуха в мен, бурканчетата с брашно, захар, ориз и др. на рафта. Печката с дърва до леглото им, малката стая с ниска масичка до прозореца,покрита с избеляла мушама, дори мелничката за кафе и те имаха такава... та тук си поплаках  Cry.
А гората и Клоска, приказна, гъбите, растенията все едно бях там и усещах с ръцете си тревата,аромата на пачия крак, толкова първична и дива.
Още нещо не ми дава мира, дали аз съм пропуснала, но Изидор дали наистина е дете на Клоска или е плод на "грешната любов" на Геновева?
 Най тежко ми беше да чета за войната. Беше много мъчителна, мислех, че няма да свърши, колко жертви и мъка, колко болка телесна и душевна причини  Sad .
Страхотна книга! Остави дълбоки следи в моите мисли и душа.
Благодаря от сърце на Свет, че ми изпрати книгата за прочит и още нещо Wink  Hug  bouquet

Сега чета "Защото те обичам" Гийом Мюсо

# 493
Не зная дали само аз го усещам, но в почти всяка книга на Стивън Кинг началото и края са много силни, но някъде по средата се губи тази притегателна сила. И, ако устискаш  Mr. Green, финалът си заслужава. Винаги!
А на мен, не само при него, ами по принцип, баш за финала, меракът ми за четене някак странно се изпарява и някак си го претупвам, не мога да се концентрирам и бързам да почна следващата книга. Това е в случаите, когато има някакъв екшън. В един момент се обърквам кой, кого, с какво...защото някак еднотипни са ми повечето такива сцени на гонитба в края. Като цяло не обичам да има много повествование. Нещо съм бавноразвиваща явно и мие  трудно да си представям някои сцени с много действия и действащи лица, описани твърде подробно. Ляво-дясно, напред-назад....тотално се обърквам.

# 494
  • на североизток от Рая
Диди, чета какво си написала за Правек и други времена и установих, че съм изпитала същото. Аз също я свърших преди дни. Но, както писах по-напред, към края книгата не ми хареса така, както в началото. Обаче на няколко пъти четох моменти от книгата на глас, на мъжа си. Досега не бях го карала да ме слуша и да го запознавам с това, което чета.

И аз благодаря отново на Свет!

Мъжът ми чете Къщата на седемте гряха, защото го накарах да я прочете.  Laughing Опъваше се, но я започна. Сега се ядосва, че ме е послушал. Не му харесва. Още след първите страници каза, че си личи, че е писана от жена. Имало интриги, била клюкарски написана.  Joy Даже не се разсърдих на искреното му мнение. Той е толкова приятно раздразнен.

Вчера ми върнаха Три чаши чай. Беше дълго в една съседка. Още не съм чела книгата. Но мъжът ми я чете още миналата година и много я хареса. А мен нещо ме спира и все други книги подхващам.

Имам да връщам 7 книги в библиотеката. Прочетох ги, но имам още 3, които дъщеря ми взе за да ги чета. Изборът беше неин, трябва да я уважа.  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт