В момента чета ... 16

• 35 876
  • 746
  •   1
Отговори
# 540
Аз съм се "бъгнала" - след "Сто години самота", сега пак едвам чета "Непосилната лекота на битието" - пак не ме "хваща" за душата  Tired

# 541
  • София
Аз съм се "бъгнала" - след "Сто години самота", сега пак едвам чета "Непосилната лекота на битието" - пак не ме "хваща" за душата  Tired

Тази, "хваща", ама много !

# 542
Тази, "хваща", ама много !

Благодаря за предложението  Hug
Още днес ще си я купя.

# 543
С мъка прочетох "Безсъние" на Стивън Кинг. Пълно разочарование. А така харесвам/п автора. Интересна завръзка, но много мудно действие, прекалено много навлизане в ненужни подробности. Рязко изпадане от сюжета на персонажи, взели дейно участие в първата част. Дочетох книгата единствено заради главните герои Ралф и Лоуис и тънкия хумор на места.

Сега, отново онлайн, чета "Устоите на земята". Обещаващо начало.
На хартия, вечер пък "Ала булгаро" и продължавам да съм очарована от хумора, персонажите и сюжета като цяло.

# 544
  • София
Да, Безсъние е малко по-слабичка и с не толкова действие, но като ти отлежи ще ти стане мила, щом харесваш по принцип Кинг. Романът на Лизи ако си чела -  и тя е така. Но пък си имат своя чар и двете  Heart Eyes

# 545
Дано да е така, Вивиан. Друго стивънкингово разочарование е "Игрите на Джералд".

# 546
Безсъние и на мен не ми е в топ 10. Но Ралф и Лоуис са толкова сладки старци, че благодарение на тях се успокоих, че може старостта да не е толквоа страшна. Но пък онази героиня, забравих й името, с детето как ме дразнеше.

# 547
Чета "Забравените от небето" на Екатерина Томова.

Сигурно си спомняте моноспектакъла на покойната Златина Тодева  - е , по разказите от тази книжка е. Чета я бавно, въпреки,че е колкото тетрадка, но е най-мъдрото и красиво нещо, което е попадало в ръцете ми напоследък.

Благодаря ти, че ми насочи вниманието към тази книга.   bouquet Имам я, но не бях стигнала до нея. Снощи се сетих, че някой я спомена в темата и я зачетох. Господи, изплаках си очите. Аз не можах да я оставя и четох до 2 ч., но ми остават още няколко разказа. Това са разкази - изповеди на столетници /90-108 год. / от Родопите, които са останали почти сами на света и усещат, че смъртта е близо. Такива хора вече почти няма, събрали цялата мъдрост и доброта на земята. Книгата е написана  с автентичния им говор и ми стана интересно, че е била преведена на немски, издадена в Германия и дори там е игран спектакъл по нея. Много е интересна и съдбата на самата книга, която Хайтов е искал да издаде от свое име, но среща неочаквано силен отпор от авторката и минават години, докато и разрешат да я издаде.
Не съм гледала Златина Тодева, но си представям колко е било въздействащо.

# 548
  • София, България
Дано да е така, Вивиан. Друго стивънкингово разочарование е "Игрите на Джералд".

А на мен "Играта на Джералд" е една от най-любимите ми книги на Стивън Кинг, заедно със Сейлъмс Лот, То, Мизъри и тн

# 549
Чета:

Много свежо четиво. Heart Eyes

# 550
Започвам да се измъчвам с "Анатомия на илюзиите" на Людмила Филипова.
Историята започва да ми доскучава ( пък и политиката определено не е от нещата, които силно ме вълнуват). Героите са ми някак чужди и изпразнени от съдържание, в смисъл, че мислите и емоциите им са представени твърде постно. Стилът на писане ми е скучен, декларативен...или не знам как да го нарека, но се чувствам все едно чета вестник....

Като се има предвид, че с тази книга се е "учила да пише", както се изразява самата авторка, силно се надявам следващите й книги да са доста по-добри. Двоумя се тази изобщо да я довършвам ли. Изпари ми се всякакъв ентусиазъм.

# 551

О, не съм разбрала, че я четеш. Никакъв смисъл няма! Зарязвай я и почвай нещо друго. Едва ли някога ще се научи да пише Людмила, както съм предполагала и в други мои постове - guest writer. Не знам дали си чувала как се изрязява на живо - никак. Тя е само pr продукт!

# 552
Ами чудех се, ако има някаква по-интересна развръзка примерно, да стискам зъби. Но дотук сякаш ми се струва ясен краят. Не се кефя никак на писането на тази хубавелка.
Гледала съм разни интервюта с нея, но нищо интересно не казва, ( като изключим въпроса с асистираната репродукция).
По едно време се бях запалила по "Стъклени съдби", но май ще пропусна, макар и тематиката да ме вълнува.

# 553
Чета "Забравените от небето" на Екатерина Томова.

Сигурно си спомняте моноспектакъла на покойната Златина Тодева  - е , по разказите от тази книжка е. Чета я бавно, въпреки,че е колкото тетрадка, но е най-мъдрото и красиво нещо, което е попадало в ръцете ми напоследък.

Благодаря ти, че ми насочи вниманието към тази книга.   bouquet Имам я, но не бях стигнала до нея. Снощи се сетих, че някой я спомена в темата и я зачетох. Господи, изплаках си очите. Аз не можах да я оставя и четох до 2 ч., но ми остават още няколко разказа. Това са разкази - изповеди на столетници /90-108 год. / от Родопите, които са останали почти сами на света и усещат, че смъртта е близо. Такива хора вече почти няма, събрали цялата мъдрост и доброта на земята. Книгата е написана  с автентичния им говор и ми стана интересно, че е била преведена на немски, издадена в Германия и дори там е игран спектакъл по нея. Много е интересна и съдбата на самата книга, която Хайтов е искал да издаде от свое име, но среща неочаквано силен отпор от авторката и минават години, докато и разрешат да я издаде.
Не съм гледала Златина Тодева, но си представям колко е било въздействащо.
    Благодаря за споделеното, момичета!   bouquet  Прибавих си я в списъка "да прочета".

# 554

О, не съм разбрала, че я четеш. Никакъв смисъл няма! Зарязвай я и почвай нещо друго. Едва ли някога ще се научи да пише Людмила, както съм предполагала и в други мои постове - guest writer. Не знам дали си чувала как се изрязява на живо - никак. Тя е само pr продукт!

Е, не беше чак толкова зле. Чела съм само тази книга на Филипова, беше ми интересен погледа и върху социализма и прехода. Наистина, беше ми малко наивна, но лесно вървеше. Наподобява "Тютюн", героят е копие на Борис Морев. Чела съм, че другите и книги са по-добри, но тематиката им не ме интересува.

Общи условия

Активация на акаунт