Нужен ми е поглед отстрани ...

• 18 872
  • 341
  •   1
Отговори
# 45
  • София
Има си такива мъже ,които ги мързи да гледат и цял живот някой трябва да ги хрантути.
Моя баща е същия.Никога за него няма хубава работа.ПОчне ли все някой го е ядосал.Зимата му е студено.Лятото -топло ooooh!Е няма угодия.Баба ми и дядо ми докато бяха живи му даваха пари.Сега си е намерил нова жена ,която го Гледа.Екстра си е човека.Седи си на топло,гледа си тв и му дреме на ..........
Елияаз мисля,че ти  свренмето ще вземеш правилното за теб решение.Ще дойде един момент в който така ще ти прикипи,че нещата ще се случат.
Изглеждаш ми много силна и борбена жена и заслужаваш много повече
Има и друго,че явно сега нямаш такива чувства към него и гледаш с други очи.Дразни те много повече

# 46
Писна ми да се грижа за някой . Искам малко и за мен да се погрижат  Crossing Arms
Силните жени обикновено привличат слаби мъже. И не умеят да се правят на слаби за да се грижи някой за тях.
Ако можеш, опитай да попрехвърлиш някои задачи на половинката си.  Не мисля, че си класически случай на отглеждаща маминка-съпруга.

# 47
  • София
Павлинка е права.Пробвай да му възложиш някоя задача.Или го вършете заедно.Пак е нещо

# 48
Елиа , и аз те обичам ! Heart Eyes  bouquet
Като сестричка си ми , не само в този казус ! Hug Hug Hug

# 49
Мъжете от този тип  са като децата. Отглеждаш ги - изми ли си зъбите. Много е трудно - да не го обидиш, да не го засегнеш.

Павлинка е права.Пробвай да му възложиш някоя задача.Или го вършете заедно.Пак е нещо

Точно. Като малко дете.  Но ти свършват силите .

# 50
Не мисля, че си класически случай на отглеждаща маминка-съпруга.
В никакъв случай . Той нито е мързелив , нито е паразит , дава си всичките пари в къщи ... но просто се огъва пред препятствия , дори и пред елементарни предизвикателства .
Никога не е спирал да работи , друг е проблема при нас ...

Прехвърлям задачи , добре . Но като ми се обади по 100 пъти да пита какво точно и как да го свърши и ми писва ....
Елиа , и аз те обичам ! Heart Eyes  bouquet
Като сестричка си ми , не само в този казус ! Hug Hug Hug
  Hug Hug Hug

Моят проблем е , че вече този човек не ме вълнува ... пак казвам , ако го видите или поговорите с него , ще ме помислите за луда  Crazy - изглежда страхотно , интелигентен е , чете много , занимава се с детето , но ... вече писах напред , да не се повтарям  Confused

# 51
  • София
Попаднах на тази тема през други теми и много се чудих дали да пиша. Споредд мен, Елия, проблемът ти е в това, че ти си иззела всички функции и всъщност не искаш да задоволиш неговото желание да постигне мечтата си, а ти си постигнала неговата мечта и му я поднасяш на тепсия, и после се чудиш защо не е щастлив. Ми, как да е щастлив! Та неговата мечта веече не е негова, а твоя! На теб ще ти бъде ли приятно някой да вземе твоята мечта, да ти я сдъвче, смели, че и изака, и да ти я сервира в чиния? Защото, макар гадничката аналогия, която умишлено направих, ти си сторила точно така - изконсумирала си неговата мечта и му даваш остатъците. Че и на всичко отгоре си мислиш, че си постъпила правилно и отговорно, и се сърдиш, че той не реагира така, както ти си планирала. Хубавото на мечтите е, че човек трябва сам да се потруди, за да опита да ги постигне, собственокрачно да извърви пътя до отсрещната планина, пък дори и с помощник, а не помощникът да го качи на един хеликоптер и да го стовари в крайната точка. Според мен ти не  постъпваш никак честно и любящо спрямо мъжа си, а си правиш каквото искаш и както искаш. Не само, че човек покрай теб ще стане инертен, ами и нищо чудно един ден просто да излезе да си купии цигари и да не се върне повече. Мислиш си, че си "силна жена" и можеш да се справиш сама, и подозирам, че си мечтаеш за "силен мъж", но пропускаш малката подробност, че ако този Исилен мъж" е по-силен от теб, той ще те смята за инертна, слабохарактерна и пр. т-е- ще се окажеш в позицията на сегашния си мъж. Не го подценявай толкова! ОставИ на човека възможността и избора да следва или не мечтите си, а не  да го кастрираш, образно казано, изземвайки  правото му да направи или не направи нещо по своята си собствена мечта. Ти искаш да е както на теб ти е угодно.

# 52
Анди , пак пишеш свободни съчинения . Wink
Уж четеш с разбиране  Grinning, пък не забелязваш , че той се огъва пред препятствия , ежедневни , и по 100 пъти на ден иска инструкции кое как да направи  Tired
Ти на дете да повтаряш всеки ден едно и също , ще ти писне , камо ли на мъж , който би трябвало да умее сам да взема решения .  ooooh! ooooh!

Какво нечестно е направила Елия ?
И какво прави , както тя иска и каквото тя иска ? Thinking

# 53
  • София
Това, което прочетох е, че тя мисли, че той се огъва и иска инструкции. Той не е дете, може да е слабохарактерен, но не е дете, а тя започва да се държи към него като към дете. едно от първите неща, които тя написа е, че печели десет пъти повече от него и е сбъднала неговата мечта.
Нечестното е, че взема на човека мечтата и я изпълнява вместо него, и си мисли, че му прави добро. Решила, нашата Елия, че е време да сбъдне мечтата на мъжа си - това не е ли правене на каквото иска? Той изобщо искаше ли да си сбъдне мечтата, или тя е ришела това? Каква роля имаше във всичко това? На детето, на което са му написали домашното? Тя иска и доминира, пък е недоволна от резултата! Няма как да готвиш едно ядене по все една и съща рецепта, и да очакваш различен резултат. Ако искаш различен резултат - смени рецептата! В едно семейство двамата партньори са като система и каквото става с единия, веднага се отразява и на другия. Ако единият е инертен и не се усеща, нека другият да поеме инициативата и да създаде минимални условия другият да промени поведението си. Може пък и да открие с изненада, че другият ще излезе от това състояние. Ако искаш да промениш поведението и отношението на някого, първо се постарай да промениш своето отношение и поведение! Не да обвиняваш другия и да го намразваш още повече. 
Очаквах ти или някой друг да напише, че правя свободни съчинения. Зная, че написаното от мен не се вмества по никакъв начин в обичайния начин на мислене и възприемане. Но ако случайно някой се опита да излезе от клишето и обмисли това, което съм написала, може и да стигне до някои изводи.

# 54
Анди е доста пряма и може би една идея груба, но е права. В това семейство Елия е мъжът и естествено съпругът й поема ролята на жената - образно казано. Разбира се, не искам да кажа, че тя е виновна, че е силна и оправна и затова той е такъв. Но нещата са свързани.
За съжаление ако тя започне да се прави на слаба и безпомощна, не знам той дали ще стане по-силен.
Чудно ми е той как ли разсъждава - дали се счита за ненужен след като вижда, че тя е в състояние сама да се справи с всичко...

# 55
  • София
Няма нужда да се прави на слаба и безпомощна, защото ще озлоби себе си към него. Доколкото разбирам, неговата вина е в това, че не е такъв, какъвто на нея й се иска, а не че е лош човек, "пие, бие, залага" или не знае как се казва детето му. Той прави това, което може към момента. Единствено липсва изречението "аз се развивам, а той стои на едно място". Ако тя все още го обича, а не се поддава само на неприязънта и яда си заради излъганите си очаквания, може да се отдръпне малко от личния му свят и да го остави той да си взема решенията, които засягат само него - като сам да си сбъдва или не мечтите. Първо тя да отпусне хватката, за да му даде възможност да диша и да се ориентира. Не само родителите задушават децата си с грижа, също и съпрузите могат да задушат партньорите си с изземване на правото на другия да взема решения. А ако толкова вече не иска да е с него, просто да си тръгва и точка! Предполагам, че точно затова е пуснала темата точно тук, за да бъде подтикната да изпълни решението си да го напусне и да получи потвърждение, че наистина е силна жена и заслужава нещо по-добро, а не някакъв мухльо, който макар и много добър баща, си остава мухльо.

# 56
Анди , знаеш ли каква мъка е за един силен човек ( не визирам пол , еднакво е ), който върви само напред , да чака другия да се влачи едвам едвам ...
Разбирам идеята ти , но съдейки по себе си , Елия не би имала търпението да го чака .
И не слагай такива епитети , моля те ! Не видях думата мухльо от Елия !

Той може да е добър , красив , не пие , не бие , но е като второ дете ... Tired Tired

Вариант Елия да се прави на слаба , не виждам , не може да си силен и да се преструваш , това е мъчение ...
Освен това тя каза , че не желае , да променя поведението си .
И друго - не видях някъде да пише , че тя търси друг мъж , дори стана ясно , че изобщо не прави сравнения , нито има планове в тази посока .

# 57
Кажи му че искаш да ти обръща повече внимание и да прекарвате повече време както е било преди.Бъди откровена с него.  1dating   или му покажи че ти е приятно като сте заедно (например вечеряйте само двамата,отидете на кино и т.н) ако и това не подейства му кажи истината и му предложи да отидеш някъде сама,за да си починеш Не знам до колко съветите сами правилни,но аз бих постъпила така

# 58
  • София
Аз като чета описанието, което тя дава за мъжа си, и махнем нейното име, и не знаем, че тя го е писала, на мен веднага ми изниква в съзнанието "мухльо" - неспособен, недеен мъж, който иначе е добър, ама... не е достатъчно мъжествен за силна жена като нея.
Тя и да не търси сега, логиката започва да върви в тази посока, а и ще се намерят достатъчно на брой жени, които да й кажат, че заслужава силен мъж, дори само като аргумент, че точно този не е подходящ. И после ще запее сама песента, дето я пеят разни "успели жени" от телевизора и женските списания, че "явно това е орисията на силните жени - да не могат да намерят достатъчно силен мъж, който да е по-силен от тях, и те да могат да си позволят да са слаби".

Извинявам се, за пръв път влизам в този подфорум, но в общи линии е ясно какви съвети ще получи. Аз бих я посъветвала малко да успокои топката и да обмисли нещата, защото може и да установи, че мъжът й не е чак толкова слаб, колкото си мисли, и няма да хукне да я гони, ако го напусне. Да си отговори на въпроса дали наистина е готова да каже "хоп" и да скочи, защото е много вероятно да няма връщане назад, дори на нея да й дойде после друг акъл.

# 59
Danaya-Rayana , вече има такъв разговор ! Peace

Общи условия

Активация на акаунт