Нужен ми е поглед отстрани ...

• 18 930
  • 341
  •   1
Отговори
# 90
Каза да , разбирам те , мисля че си права ... до другия ден , когато пак се започна с глупостите - излезе така от цялата работа , че аз искам всички да ми козируват , че сама съм си виновна , че съм се нагърбила с отговорна работа , домакинство , пълната грижа по воденето и вземането на детето и т.н. А аз просто казах , че не може така ... не може всичко аз да върша . Той преди много помагаше , но от две години някъде насам , направо е като примадона  Confused
И взе да ме хваща яд ... Аз работя , вечер вземам детето , прибирам се да готвя и да пишем домашни , гризе ме съвестта едни ботуши да си купя и накрая излиза , че съм някакъв изрод , който само командва и дава нареждания  Confused

Това е за Руми345 , тя твърдеше , че ако не бил той да поеме детето , Елия нямало да работи  толкова много .
Оказа се , че и детето е само нейна грижа . Peace

# 91
Това, че нещо се е променило при разпределението на домашните задължения е съвсем различен казус. Това може да е следствие от различни неща в миналото. То се коригира. Но ако само търсиш кусурите, нормално е да видиш само тях и то в огромен размер, че дори в такива моменти се съсредоточаваш само върху тях, вместо в отстраняването на причината за някакво поведение.
 Peace

# 92
  • Пловдив / София
Ама да се влюбиш в някой, пък да си запишеш кусурите му в чек листата и да маркираш кое е отработил и кое е променил не го наричам любов, а сметка.

Не, не е сметка. Просто повечето хора се влюбват и заблудено си мислят, че с времето партньорите им ще се променят към по-добро (по-добро за тях) или те щи ги променят. Което е кардинална грешка.
Ако си се "взел" с някого с такава мисъл, по-добре да се оставите колкото може по-скоро, преди да сте нарили деца, общи имущаства, дълъг съвместен жимот (или съвместно мъчение).

# 93
Да,ясно, той има комплекс ,че го командват.
Нужно е да разиграе малко театро,да се покаже слаба и да поиска помощ.Да взема детето,да пишат домашни ,да се погрижи за вечерята.Не да прави скандали "ти нищо не правиш,"а "ти по добре ще се справиш,детето те обожава "

# 94
Ама да се влюбиш в някой, пък да си запишеш кусурите му в чек листата и да маркираш кое е отработил и кое е променил не го наричам любов, а сметка.

Не, не е сметка. Просто повечето хора се влюбват и заблудено си мислят, че с времето партньорите им ще се променят към по-добро (по-добро за тях) или те щи ги променят. Което е кардинална грешка.
Ако си се "взел" с някого с такава мисъл, по-добре да се оставите колкото може по-скоро, преди да сте нарили деца, общи имущаства, дълъг съвместен жимот (или съвместно мъчение).

Ако е така-да, кардинална е грешката.Но зрели хора да ги практикуват още това.....не знам, странно ми е, което не пречи да си е така де.

ПП.Разиграването на театро е унизително, тъпо и...абе тъпо.И не работи.Само поддържа и подклажда комплекса.Ако въобще има комплекс мъжа и.Щото то всички си имаме комплекси принципно.Ама ако и комплексите очакваме ей така, с един разговор и то в такава ситуация, да изчезнат-няма да стане.
Да му покаже, да му разреши да контактува с детето и да поема домакинството е нещо съвсем различно и не е театро.Това си е подаване на ръка, също и партньорство, това е семейството.Не упреци, а похвала.Не критика, как не правиш това и онова, или не го правиш по Моя, Правилния начин.Навремето и то там съм минала-ядосвах се на мъжа ми, че не гледа децата Като Мен, от там интерпретирах нещата, че въобще не ги гледа и не допусках да ги гледа. ooooh!

# 95
Навремето и то там съм минала-ядосвах се на мъжа ми, че не гледа децата Като Мен, от там интерпретирах нещата, че въобще не ги гледа и не допусках да ги гледа. ooooh!

Това е голям проблем . Confused
По тази причина , някои хора , в т.ч. и аз  Wink, предпочитам да си свърша работата сама , по МОЯ начин , за да съм спокойна , че е както трябва . Peace

Театрите на са за всеки .
Аз не ги умея .
По-скоро ще ме хванат бесните  Twisted Evil , че нещата се бавят и ще потърся друг вариант , отколкото да правя театри .

# 96
То и в бизнеса е същото - гледаш да свършиш всичко сам, защото друг няма да го направи така добре. Обаче в един момент се оказва , че е невъзможно и разпределяш отговорностите.

# 97
Навремето и то там съм минала-ядосвах се на мъжа ми, че не гледа децата Като Мен, от там интерпретирах нещата, че въобще не ги гледа и не допусках да ги гледа. ooooh!

Това е голям проблем . Confused
По тази причина , някои хора , в т.ч. и аз  Wink, предпочитам да си свърша работата сама , по МОЯ начин , за да съм спокойна , че е както трябва . Peace

Проблем е по-скоро това, че смяташ Твоя начин за както трябва....Два различни начина може да са пак Както Трябва.И двата да са адекватни и правилни и добри, просто да са Различни.Бащата на децата ми в никакъв случай не ги гледа както не трябва, просто-различно.И с другите неща е така-не пазарува като мен, аз  пък не върша други неща като него, но това не означава, че не ги върша.Точно на тази основа навремето той залитна-че щом не е като неговото-значи не става и точка.

# 98
Е да , де ! Grinning
Проблемът си е мой  Sunglasses , не че е така по принцип . Peace

# 99
 Peace
Аз, като различна от мъжа ми никога не съм се надявала  той да се променя.След като съм обичала този човек в началото такъв, то съм го приела такъв, без надежди да се промени.Т.е. аз съм се влюбила в него точно такъв. И не е честно да очаквам след 7 години той да е различен в този аспект.
Те са се влюбили и обичали такива, каквито са били-кой инертен, кой не.Ама да се влюбиш в някой, пък да си запишеш кусурите му в чек листата и да маркираш кое е отработил и кое е променил не го наричам любов, а сметка.
Различна нагласа и различни очаквания изначално си личат от 100 километра, колкото и да си влюбен.Тогава преценяш-това привлича ли те (както Краси е описала) или те отблъсква по-скоро (както може би е при авторката).А не след години да се сетиш, че точно това не ти изнася. Да, случва се, но не сочи тогава кой колко е такъв и онакъв и Затова ти вече не го искаш, а просто кажи, че рпичината да не го искаш си е в теб и се оттегли.Да караш някой да се стикова с теб по калъп, по команда и когато на теб ти е хрумнало и е угодно е Ужасно Натоварващо и руши повече връзката.Тези неща или се случват спонтанно или се стига точно до разговори, чакане на резултати и вглеждане дали той се променя.Той така, под такъв натиск няма да е себе си най-малкото.Абсурдно е.И го казвам, като минала по пътя, а не хипотетично.
И аз мисля, че съпругът  й е бил такъв и когато са се запознали. По-инертен, спокоен, обичащ семейството както авторката го описва и го е приела. Трудно може да се промени някой кардинално. Явно любовта си е отишла и сега се виждат всички кусури.

# 100
Руми , много грешно си разбрала . Точно роб не искам . Аз не мога да съм с мъж - роб . Няма да го уважавам , ако е такъв .
Аз не искам да го променям ...
Той помага с детето . Повтарям го за стотен път . Не е това проблема  Confused
Излезе , че съм виновна за това , че съм му подала ръка и съм му помогнала да прави нещото , което обича най - много  Rolling Eyes Ами , браво . да бяхме си стояли и двамата , аз да хленча , че съм слаба , той да е доволен , че никой не му дава тон в живота и да няма какво да ядем ? Сигурно е по - правилно . Така според някой форумки , няма да е накърнено безценното му достойнство  Flutter

# 101
Мне. Фръцваш се в момента и четеш погрешно. Никой не ти говори за такива неща.
И стига с тази Вина. Вина та вина. Няма такова нещо.
Може би и тук време е нужно, за да разбереш ти на свой ред какво точно са ти казали някои. Интерпретираш го грешно (или по-точно в твоя защита сякаш) и залиташ в крайност. Peace
И отново, да се попетя-какво ти казваме ние тук не е нито грешно, нито правилно. Грешка ще е по-скоро да следваш настроенията тук.

# 102
Елия, остави тези насторения "ти казала, той казал". Истината е в простите неща. Отговори сама на себе си дали все още ти харесва секса с този мъж, приятно ли ти е да разговаряш с него, заради рутината и комфорта ли се прибираш вечер при него или защото не искаш да си на друго място? Мен не ме интересуват тези отговори, ти за себе си ги намери и помисли.  Peace

# 103
И това да. Простичките неща...а не анализ до припадане кой какво и защо... Peace

# 104
Никой за нищо не е виновен, но вие сте скачени съдове- ти си такава, защото той е такъв и той е такъв, защото ти си такава.

Общи условия

Активация на акаунт