Венеция-4-та тема

• 87 312
  • 736
  •   1
Отговори
# 225
pam4i, аз лично знам достатъчно добре коя компания за къде лети от София, но има хора, които се доверяват сляпо на написаното и бъдете по-внимателна!

Имам предвит това, което вече цитирах:

...От София тази компания извършва полети до Милано, Анкона, Верона, но те са доста далеко от Венеция. Тревизо е на 30 км. от Венеция.
...
Това не отговаря на истината!

Относно самоорганизирането на екскурзия във Венеция - това е един от най-лесните за организация градове.
Никога не бих предположила, че някой тръгвайки от България няма да си организира нощувките!!!
По Канал Гранде върви не само едно корабче и е точно градският транспорт на Венеция!

# 226
  • Milano
Къде ги сънувате тези полети до Анкона и до Верона от София? newsm78

Достатъчно е да избереш София в първото квадратче и виждаш докъде може да се лети.

Преди малко казаха по новините, че цените на гондолите се увеличава с 25%.

пп. един човек знае как се пише канала правилно Laughing.

# 227
...
пп. един човек знае как се пише канала правилно Laughing.

Joy 

regina di cuori   Hug

# 228
  • Milano
МимиLaughing.

Не си забравила урока. Laughing

Друго, което ми избожда очите е ГардалЕнд в други теми.

То може да е ленд в други страни, ама тук си е ГардалАнд. Mr. Green

Днес между другото освен Освобождението на Италия е и празник на патрона на Венеция - Сан Марко.

# 229
Ха-ха, да не мислиш, че не го написах първо КаналЕ?  hahaha

Честит ви празник!

Ходи ми се пак във Вениция...пропуснах празника им, но...

# 230

Здравейте!
От няколко дни чета темата и много й се радвам, особено на момичетата, които споделят в подробности преживяването Simple Smile Аз влизам с един конкретен практичен въпрос. Някой има ли информация какви са цените на паркингите в Местре и на летище Марко Поло? Къде е по-изгодно да се остави кола? Ще съм много благодарна, ако ме ориентирате!

# 231
  • гр.София
Ние резервирахме две нощувки в един къмпинг camping village Jolly.Питането ми е с какъв транспорт може да отидем до Венеция? Благодаря предварително.

# 232
  • Sofia
Какво е Regionale Veloce?

# 233
  • гр.София
Паркингите много ли са скъпи?Някой да знае актуални цени?На час ли се плаща или са на ден цените?Разглеждах сайтове , но нещо не можах да се ориентирам  Simple Smile

# 234
  • Варна
Защо са ти паркинги.Нали ще спите в къмпинг , там си стои колата и без това е безполезна там.Няма как да плавате с нея по каналите:)
Ясно е , че има хора дето и до тоалета ходят с кола ама във Венеция не става:)Simple SmileSimple Smile

# 235
Повечето се плащат за 24 часа, има много, които се резервират онлайн, цените са от 25-30евро за 24 часа. Не е малко, но не е и много, особено на фона в Лондон. Аз лично, щях да използвам паркинг, но в последствие си взех хотел в новата част. На 50метра от хотела беше спирката за градксия транспорт и за 10-13мин стигах  до Венеция, не сме чакали автобус повече от 4-5 мин.  Автобуса беше евтин, около 1,5-2е за двупосочен билет. Гондолите преди 4-5 месеца бяха 80евро, твърда цена и се изпозлват много, особено от рунсаците, които са на тъпли. Повечето от гондолистите пеят дори без да ги караш по 1-2 мин. Знаят езици и дават всякаква информация за града.

# 236
  • гр.София
Благодаря много за инфото Simple Smile

# 237
Има ли някой актуална информация за цените за посещение на: Дворецът на дожите, базиликата Сан Марко и кулата Сан Марко

А колко струва вапоретката по канале гранде - 7 евро ли?

# 238
  • София
silviavt
Да, 60-минути единичен билет е € 7
Но нямаш никаква сметка от този вариант.
По-добре ползвай някой от тези:
12 часа € 18
24 часа € 20
36часа  € 25
48часа  € 30
72 часа € 35
7 дни     € 50
За другото може да се ориентираш тук:
http://en.venezia.waf.it/museo.html

# 239
  • Sofia
С вапоретите може ли да се стигне до Мурано и Бурано?

Общи условия

Активация на акаунт