Венеция-4-та тема

• 87 351
  • 736
  •   1
Отговори
# 390
Здравейте
бяхме преди 2 години във Венеция за 5 пълни дена в средата на октоври. Имахме хубаво хотелче в Местре, точно до автобусната спирка на 10 минути с автобус от площад Рома. Автобусът се движеше по график до секундат на 5-7 минути , последният пътуваше около 22:30 което нас ни устройваше, а за по-късни романтични вечери имаш друг автобус който с заобикалки ни караше до хотела за 20-25 минути. Взехме си карти за вапоретата. Така можехме да щъкаме навсякъде и да направим екскурзии до Лидо, Бурано, Мурано и Торчелло. По цял ден бяхме на крак. Денем беше топло, дори си топнахме краката на плажа на Лидо, но вечер беше направо студено особенно на вапоретата духаше  , обаче ако си с шушляково яке и добра жилетка отдолу беше перфектно. Казваха ни че за 5 дена щяло да ни доскучее... ами то времето направо не ни стигна, останаха ни още неща за следващият път явно  Laughing

# 391
 Бяхме аз и мъжа ми във Венеция преди 3 години за Великден.Много народ имаше ,защото съвпадаха нашия и католическия празник.Най-различни туристи,щарени нации направо не можеш да се разминеш.Признавам си впечатлена съм от двореца на дожите(дали така се пише  Thinking) и Сан Марко.Пихме кафе за 5 евро на маса и за 1 евро на крак.Разбрахме,че цената се увеличава доста,ако стоиш на маса с покривка LaughingЯдохме спагети и пица,накупих дребни сувенирчета за моето дете токага само едно и племенниците(магнитчета,малки колиета със сърца от стъкло мурано,както и по една гондола за свекърите и майка) и това беше.Ексурзията беше за 5 дни,пътувахме с автобус от София по горния път през Сърбия.Чудесно беше,но пътя много, изморени доста и доста мъчно за детето.Водеше се сватбено пътешествие,за това отидохме сами,но някакси не ми беше романтично ,защото бях преуморена от безкрайното ходене денем LaughingПосетихме и Верона с някои забележителности там.

# 392
Прекрасен, романтичен град. Heart Eyes

# 393
Акуа Алта имаше и миналата седмица по обед за около 30-60 мин. Дори не си направиха труда да разпънат скарите, по които се ходи. Народа си джапаше бос.  Mr. Green
В Лидо ди Йезоло през септември е вече доста  пусто, особено на плажа. Широка плажна ивица с малко разхождащи се хора и тук ам някой лежащ на шезлонг.

# 394
Акуа Алта имаше и миналата седмица по обед за около 30-60 мин. Дори не си направиха труда да разпънат скарите, по които се ходи. Народа си джапаше бос.  Mr. Green
В Лидо ди Йезоло през септември е вече доста  пусто, особено на плажа. Широка плажна ивица с малко разхождащи се хора и тук ам някой лежащ на шезлонг.

Страхотно, а времето как беше? То навсякъде тази година е кофти, но примерно на нашето море през септември ми е студено. Винаги има вятър, а слънцето е по-слабо и усещам есенен полъх. Докато в Гърция през септември си е все още лято.

С оглед на предстоящото ми пътуване си поръчах Стъкларят от Мурано. Надявам се да не е голяма боза.

# 395
С оглед на предстоящото ми пътуване си поръчах Стъкларят от Мурано. Надявам се да не е голяма боза.

Зависи какво точно разбираш под боза. Аз лично с удоволствие прочетох всички романи на Марина Фиорато, които са излезли досега на български. Леки са, приятни, четат се на един дъх. Има доста историческа фактология в тях и най-готиното е, че не е трудно да различиш действителната историческа нишка от художествената измислица. Самата авторка е специализирала в Оксфорд и според мен прави доста приятна интерпретация на това време и конкретните, не особено популярни, исторически факти. Между другото, един друг неин роман - "Мадоната на бадемите" ме накара да спра в Саронно, северно от Милано. Църквата, за която тя разказва, е изумителна! А да не говорим, че оттогава удома винаги има от питието, за което става дума - "Di Saronno Originale".  Wink Знам, че е встрани от темата, но ако все пак някой проявява интерес - http://sunnywanderer.wordpress.com/2013/07/20/saronno-amaretto-love/.

# 396
zaiobaio след твоето описание нямам търпение утре да ми пристигне книгата  Laughing
Точно това търся - интересно и интригуващо четиво с исторически факти и съблазнителни описания на местата, на които се развива действието, за да те накара да поискаш да отидеш там. После виждаш града с друга нагласа, с друга емоционална настройка.

Зарибих се по идеята да съчетавам туристически и литературни преживявания. Дори мисля да препрочета Ромео и Жулиета преди посещението на Верона.  Sunglasses

Блога ти е чудесен и с удоволствие ще прочета за местата, за които си разказала. Някои вече посетени от мен, а други все още в списъка на мечтите. Аз всеки ден се каня да довърша в моя блог разказа от последното ни пътуване и все не го правя.

# 397
Акуа Алта имаше и миналата седмица по обед за около 30-60 мин. Дори не си направиха труда да разпънат скарите, по които се ходи. Народа си джапаше бос.  Mr. Green
В Лидо ди Йезоло през септември е вече доста  пусто, особено на плажа. Широка плажна ивица с малко разхождащи се хора и тук ам някой лежащ на шезлонг.

Страхотно, а времето как беше? То навсякъде тази година е кофти, но примерно на нашето море през септември ми е студено. Винаги има вятър, а слънцето е по-слабо и усещам есенен полъх. Докато в Гърция през септември си е все още лято.

Есента се усеща на моменти, но като цяло времето беше приятно 22-23С. В събота и неделя само се смръчи и преваля.
Преди години съм била през Октомври в Рим и беше над 30С.

# 398
И аз съм на мнение, че като прочетеш една книга и удоволствието да посетиш мястото после там ще е два пъти по-хубаво. Венеция на мен много ми хареса и бих се върнала някой ден пак там. На нас 4 дена не ни стигнаха. Не знам как някой може да каже, че ще ти доскучае там. Храната е в пъти по-хубава от Рим. Усещаш истинското капучино просто няма такава наслада. Такава хубава архитектура с море  Heart Eyes

# 399
Не знам как някой може да каже, че ще ти доскучае там.

Ето на това и аз се чудя. Познати ни казаха че за два дена всичко се виждало. Ние бяхме по цял ден на крак и пак има неща които пропуснахме, но то явно е въпрос на интереси и какво точно търсиш да видиш.

# 400
Наистина за 2 дена можеш да видиш основните забележителности и островите, но такова удоволствие е само да бъдеш във Венеция, че аз бих стояла там и 1 седмица с кеф.

# 401
Мога да изкарам и две, дори четири и винаги ще има какво да правя.
Днес там се жени Клуни за Амал. Heart Eyes

# 402
Мога да изкарам и две, дори четири и винаги ще има какво да правя.
Днес там се жени Клуни за Амал. Heart Eyes

Аз не получих покана. Много ме обиди.... Joy

# 403
Някой поръчвал ли е билет от www.vivaticket.it и искало ли ви е да попълните номер на лична карта при регистрацията? Искам да купя от този сайт билет за двореца на Дожите, тъй като само от него имам намаление за 15 - 25г., но не ми се въвеждат такива лични данни.

# 404
  • Луната
Някой поръчвал ли е билет от www.vivaticket.it и искало ли ви е да попълните номер на лична карта при регистрацията? Искам да купя от този сайт билет за двореца на Дожите, тъй като само от него имам намаление за 15 - 25г., но не ми се въвеждат такива лични данни.

От този сайт съм купувала билети за Тайната вечеря в Милано. Не съм имала никакви проблеми. Срещу разпечатката получих билети. Мисля, че ми искаше при регистрация номера на личната карта.

Общи условия

Активация на акаунт