Венеция-4-та тема

• 87 307
  • 736
  •   1
Отговори
# 450
  • София
Тук съм, тръгваме утре сутринта.
Мagnollia
Въпроса ти е много точен. Кои дни да изберем ?
Има няколко причини да се помисли.
Първо карнавала всяка година е на различни дати. Продължава дълго и времето понякога е различно.
Най-добре беше 2011г. , когато приключи точно на 8-03 и аз бях много щастлива. Беше ми сюрприз от мъжлето, като включваше последните два дни и още два след това.
Това е най-добрата формула, последните дни и няколко след това. Венеция се изчиства значително и спокойно обикаляш.
Другото, което е възможно да е малко по-топло/гаранция няма/.
Тази година датите са 31-01/17-02, твърде рано.
Друг е въпроса, ако избереш дати от програмата, тоест дните, които искаш да видиш.
Всичко е точно фиксирано и тази година дните изглеждат ТАКА

Относно хотелите, ако не си избрала вече?
Ние в Лидо сме били в три, най-добре си изкарахме ТУК
Защото е на центъра, съвсем близо до спирката, паркинг в двора и истинска венецианска обстановка…
Освен това често има страхотни промоции/ние уцелихме/.
Ако трябва ще ти кажа и другите хотели.

Случаят с Чипоноска е съвсем друг, те са без кола.
Милата се е притеснила и ме пита на лични.
Спокойно, всичко ще е наред…
Ще отговоря тук, така и съм почнала, а и друг да се възползва.
Директната самолетна Венеция за нас вече е мираж, което е зле.
Както и да го направиш си е прехвърляне, път, загуба на време, трансфери и средства.
И когато имате възможност за само един ден във Венеция е крайно неудачно, особено ако времето е лошо/дано не е/.
При това положение хотела задължително трябва да е в Местре/изключвам Венеция по финансови причини, нали така/. Разбира се, че на мегдана си е най-добре, както казват Роже и Мими, но $$$, Карнавал е !!!
Най-добрия вариант е хотел до гарата или в близост до автобусна спирка. Има такива, придвижването ще става бързо и евтино.
Доколкото разбирам ви трябва тройна стая, добрият вариант е ТОВА   в момента има промоция.
Евтин вариант е ТОВА  също дава промоция в момента…
Без лукс и екстри, но за една вечер какво значение има ?
И друго важно, има спирка в близост, която има връзка с летището/Марко Поло/.
Имаме нощувки в още няколко хотела в Местре и околности, но те са предимно заради паркинга.
Зимно време аз изключвам варианта Лидо ди Йезело, Cavallino, Punta Sabbioni и др. Минаването през лагуната не е приятно, когато се криеш вътре в корабчето или те духа вятъра. А другият вариант е свързан с дълго пътуване и отново паркинг ако си с кола.
Това е момичета, ако има друго ще продължим след Нова Година.
Успех и Весели празници…

Последна редакция: пн, 29 дек 2014, 23:15 от Bled

# 451
  • София
Bled
И аз мислих, както теб и планирам да сме във Венеция от 15-ти до 19-ти включително, като видим последните дни и закриването на Карнавала и два дни след това за спокойно разглеждане. Резервирах ето този хотел, като мога да отменя резервацията, ако попадна на друга оферта. Вече я няма стаята, като оферта - двойна супериорна стая - около 700 лева за 5 нощувки.

https://www.booking.com/hotel/it/venezia-2000-residence.bg.html? … 447310bae338a67X1

Хотела, който си ми показала не е ли в Местре? От сайта ми дава цена  около 250€ на нощ, което не ми е ок, с оглед на факта, че предимно ще сма навън. Намерих го в букинг на много по-добра цена. Този ли е:

http://www.booking.com/hotel/it/plaza-mestre.bg.html?aid=323176; … total;ucfs=1&

# 452
  • София
Мagnollia
Plaza не е за теб, а за Чипоноска, не си обърнала внимание.
За теб беше http://www.hungaria.it/ и ти написах защо. Скъп е в момента, възможни са промоции...
Но няма значение, резервирания/ Residence Venezia /е от другата страна към плажа/не е лято, жалко/, далеч е от вапоретките. Но близо до слизането от ферибота. В спокойна и тиха част на острова.
Няма проблем, ще походите малко.
Ако искаш виж и тези Villa Pannonia и Le Boulevard, цените са добри и са по-близо. И двата са до централната улица. И на двата паркинга се плаща ?
И не гледай цени в сайт на хотел...търси в други сайтове, с промоции...
  bouquet

Последна редакция: вт, 30 дек 2014, 08:41 от Bled

# 453
  • София
Хоп и аз тук! Hug

Имаме билети до Милано-Бергамо от Уиз Еър за април.
Отиваме с децата до Венеция за 3-4дни. Hug
Умуваме сега как да организираме нещата така, че да стигнем до Венеция, да спим в Местре и да се върнем с нощувка през Верона и от там директно до Бергамо.
В момента има по 9 евра билети за април в Трениталия Милано-Венеция. Simple Smile

# 454
  • Луната
В момента има по 9 евра билети за април в Трениталия Милано-Венеция. Simple Smile
Моят съвет е, ако те устройват като час да ги купиш, защото цените много бързо се променят впосока на горе Simple Smile.
Вече за спането си е въпрос на личен избор. Ние спахме в самата Венеция (което препоръчвам на всеки Simple Smile), за да може да се усети духа  Peace
А Верона е едно много приятно градче, но не съм проверявала дали има директна връзка до Бергамо.  Peace

# 455

Това е много добра идея. Ние спяхме в хотелче до автобусната спирка и на 5 минути пътуване до Пиацале рома. Беше в пъти по изгодно от да спиш на острова. и по комфортно за ценовата категория  предполагам. На остова тоалет в кафенетата трудно се намира, а имаше хотели с общи сантарни възли на етажите. Имаче и такива с индивидуални но цените хапят. За семейство  с две деца както в случая пък съвсем би станало натоварващо финансово.

# 456
Намърдвам се и в тази тема с въпрос:
-от гарата до моста Риалто може ли да се стигне пеша или само с корабче е възможно?

# 457
-от гарата до моста Риалто може ли да се стигне пеша или само с корабче е възможно?

Може и по двата начина.

# 458

Може и пеша, но е около 20 -25 минути Peace

# 459

Може и пеша, но е около 20 -25 минути Peace

Мерси,не е много,особено без багаж ще е добре,табели предполагам има достатъчно? Simple Smile

# 460
...
Мерси,не е много,особено без багаж ще е добре,табели предполагам има достатъчно? Simple Smile

Табели има повече от достатъчно.
Често срещани са такива:

С две думи всички пътища водят до Сан Марко и моста Риалто.  Laughing 

# 461
...

Табели има повече от достатъчно.
Често срещани са такива:

С две думи всички пътища водят до Сан Марко и моста Риалто.  Laughing 

Уникални,може човек да пробва и оттук и оттам.  hahaha

# 462
  • София
Пътешественички  Hug

Моята Венеция  Mr. Green приближава и започвам да се настройвам. Заминаваме след 10 дни  Laughing Laughing Laughing Laughing
Стискайте палци всичко да е ОК и да не ми мине котка път  hahaha

Заминаваме следващия петък за Загреб 2 дни,  после 5 дни във Венеция и после два дни в Любляна на връщане.
Сега ще започна да правя план какво да се види навсякъде, плюс карти за забележителностите, ако мога да си ги купя онлайн.
Знам си яз, че трябваше по-рано да започна да чета, но от утре /т.е. днес Simple Smile / започвам да чета първо тази тема, после пътеводителя на Нешанъл Джеографик за Италия /има голям раздел Венеция/ и ще питам доста с молба за помощ.
Целувки на всички  Heart Eyes

# 463
  • Sofia
Вчера с изненада видях, че в книжарничката "Зад ъгъла" все още има пътеводител с карта на Венеция  Peace Убих се да търся, навсякъде е изчерпан...
https://bg-bg.facebook.com/pages/%D0%97%D0%B0%D0%B4-%D1%8A%D0%B3 … 0/205951806230607

# 464
Птичке, казвай да помагам с необходимите книжнини.  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт