Венеция-4-та тема

• 87 275
  • 736
  •   1
Отговори
# 525
Местре не може да се сравни с Венеция. Ако имаш възможност непременно избери Венеция. Има магазини за хр. стоки, пицарии и бързо хранене  Peace

Същото има и в Местре, като е в пъти по-еФтино.  Както и автобуси,  които се движат от Пиацале Рома  с точност до секунда, има ги до 1 часа посред нощ и покриват дистанцията от Венция до Местре за 10-20 минути. Ако щеш свой до 24 часа на острова а после се прибери в хотела, където всичко е комфортно само за преспиване. Бяхме там седмица и не усетих да сме пропуснали нещо от това че сме спали в Местре. Парите спестени от това пъти по-нескъпо преспиане похарчихме за екскурзии наоколо - Лидо, Торчелло, Бурано, Мурано .

# 526
Какви пари за екскурзии до Торчелло, Мурано и Бурано  Rolling Eyes до тях се ходи с вапоретите с карта, която включва и билета за всички линии?

# 527
Какви пари за екскурзии до Торчелло, Мурано и Бурано  Rolling Eyes до тях се ходи с вапоретите с карта, която включва и билета за всички линии?

никъде не съм писала че коментирам транспорта. значи става ясно че пиша за посещения на музеите, църквите където се плаща вход и сувенирите които са на доста прилични цени дантели, стъкло и прочие ..

# 528
Моля, посочете пример за приличните цени на дантели, стъкло, сувенири..... трябва да се подготвя подобаващо.

# 529
Бяхме там 2011 година.
в бурано на пазара им около канала една плетена от буранска дантела маска ни струваше около 30 евро. Нещо такова. Дамата тук даже пише че я купила много по-скъпо.

http://venetianfantasymasks.com.au/burano-lace-mask-gold/

В мурано - пръстен с такава плочка с размер 2 на два регулируем около 15 евра.

намерих името и адреса на магазина на кутийката с бижуто - Corte Murrina  3126, може да са били верига магазини , но ние пазарихме на самото Мурано.  Там имаше много голямо разнообразие на бижута и цените бяха много хубави на фона на другото което видяхме. имаше и авторски неща. примерно бижу във формата на слънце с дикс от стъкло с диаметър около 2 см в средата струваше 35 Евра. но беше тяхно си авторско - има гравировка на метала на гърба с името на фирмата.

# 530
  • Варна
Парите спестени от това пъти по-нескъпо преспиане похарчихме за екскурзии наоколо - Лидо, Торчелло, Бурано, Мурано .

И в самата Венеция и в 3-4 градчета наоколо нещо за преспиване може да се намери долу горе на една и съща цена , от 50тина евро нагоре за двойна стая.Града е малък и избора не е голям , но не и невъзможен.Достатъчно е да купите за 16 евро/човек 12 часова карта за всички видове транспорт и да  обиколите с вапоретите островите МУРАНО,БУРАНО и ЛИДО, обиколка по КАНАЛЕ ГРАНДЕ и  по външния канал.За разрешените ни 12 часа се качихме 23 пъти , дори и за 2 спирки:)На първия остров се намират фабриките на световно извесните венециански стъклари, а на втория са къщите на рибарите и всяка е боядисана в различен цвят.Лидо си е просто градче.

# 531
Нашият хотел беше на 15 минути от летище Марко Поло в посока към Венеция в Местре до спирката на автобуса  и струваше 40 евро за двойна стая със закуска. Съмнявам се че във Венеция можете да намерите нещо на съизмерима цена с такива нормални условия. ние като търсихме имаше уговорки основно заради проблема с канализация. Повече комфорт - по-скъпи стаи- това беше за острова тенденцията..... А цената беше такава защото направихме резервация 5 месеца предварително. Билетите за самолета бяха от ефтините полети с Уизз - 80 лева отиване и връщане на човек. също с предварително планиране. Полета ни трябаше да бъде до Тревизо но за наш късмет имаше ремонт и беше пренасочен към Марко Поло - едва ли не кацнахме до хотела. Просто с тази екскурзия имахме голям късмет. Похарчихме парите които така да с екаже получихме от разликите в цените за настаняване основно както казах за сувенири, подаръци за децата, музеи и прочие културни и кулинарни забавления. А в хотела се прибирахме след полунощ за къпане/спане  и в 10 сутринта вече пътувахме обратно.

П.с.
а Лидо не беше просто градче а място с  едни от най-известните плажове в Европа .Къпахме се в морето на 20-ти октомври . Невроятни кафенета и  страхотни магазини за сирена и меса. Чудесна плажна ивица за разходки . всичко завиви от коя страна се гледа.
Когато казвам че една седмица не ни стигна има хора които ме гледат с недоверие и ми казват- какво пък толкова един ден стига да обиколите Венеция....

Последна редакция: ср, 11 мар 2015, 22:29 от _re_ge

# 532
  • Варна
[quote author=_re_ge link=topic=701957.msg30348662#msg30348662 date=1426104463

П.с.
а Лидо не беше просто градче а място с  едни от най-известните плажове в Европа .Къпахме се в морето на 20-ти октомври . Невроятни кафенета и  страхотни магазини за сирена и меса. Чудесна плажна ивица за разходки . всичко завиви от коя страна се гледа.
Когато казвам че една седмица не ни стигна има хора които ме гледат с недоверие и ми казват- какво пък толкова един ден стига да обиколите Венеция....
[/quote]

А кой беше хотела?
Колкото до Лидо - напълно съгласен , но все пак подобни градчета в Италия са стотици.
Три пъти ходим във и около  Венеция по за няколко дена ама пак ни се ходи Joy

# 533
  • Sofia
Цените на хотелите зависят от сезона. За месец март цените в Местре и "същинска" Венеция бяха еднакви. За перфектен хотел на крачка от Академията с включени закуска и посещение с частна лодка до стъкларска фабрика в Мурано - 50 евро за двама. Ето и хотела, който препоръчвам с две ръце: http://www.booking.com/hotel/it/domus-cavanis.bg.html?aid=376395 … ight_room=8368002
А ако целта е да изядеш един сладолед и изпиеш едно кафе във Венеция - да, достатъчен е един ден  Laughing
Ако искаш нещо повече - едва ли  Laughing

Последна редакция: чт, 12 мар 2015, 00:25 от noshtna_ptica

# 534
Аз съм ходила няколко пъти във Венеция и винаги съм отсядала в самата Венеция.
А всеки път си казвах, че ще икономисам от нощувки  Mr. Green , но когато си спомнех колко е приятно късно вечер и рано сутрин да се мотаеш из почти празните улици и ... нощувките отново бяха във Венеция.

Хотела на noshtna_ptica изглежда прекрасно!
Веднага бих тръгнала към Венеция...  Laughing

# 535
На о. Бурано продават дантелени покривки, като цените са от 20-30 евро до 500 и даже нагоре.

На о. Мурано са стъклата, скъпи са, зависи кой какво търси, аз търсех вази - под 100 евро и то за най-обикновен модел не видях. Бижута може да се намерят евтини, но хубавите започват от 70-80 евра.

# 536
Когат организира подобни екскурсии за по 5-7 дена ( така сме посетили няколко ключови места в Европа )  мъжът ми задължително следи дълго време букинг.ком гледа разни преложение, чете отзиви за хотелите, проверява на картата къде са , да не се окаже че е в  индустриална зона или друго неподходящо място. съгласува с билетите за самолета. Резервацията правим обикновено 5-6 месеца предварително.   Разбира се компромиса е добри условия ,добра цена,добро местораположение ( до станция на метро, спирка или подобно ). За хотела не държим е лукс защото прекрваме с него много малко време - ние сме от ходещите канонерки, можем цял ден да сме на крак и все има какво да гледаме. Вечер  ни трябва- баня ( към стаята защото във Венеция има и ресторанти които нямат тоалетна .. )  и сън, а сутрин закуска за да можем хем да сме с уредена храна хем докато закусваме да направим плановете за деня. Да не забравя че повечето пъти ходим и с деца а за 4-ма нощувки на острова със закуска на нас ни идва скъпо.

следващият път мъжът ми каза че еще спим на Лидо, имало страхотни апартаментчета с кухня в букинг.ком. ....Само да се оправи машината дето печата паричките ...  Joy

# 537
  • Milano
Местре не може да се сравни с Венеция. Ако имаш възможност непременно избери Венеция. Има магазини за хр. стоки, пицарии и бързо хранене  Peace

Същото има и в Местре, като е в пъти по-еФтино.  Както и автобуси,  които се движат от Пиацале Рома  с точност до секунда, има ги до 1 часа посред нощ и покриват дистанцията от Венция до Местре за 10-20 минути. Ако щеш свой до 24 часа на острова а после се прибери в хотела, където всичко е комфортно само за преспиване. Бяхме там седмица и не усетих да сме пропуснали нещо от това че сме спали в Местре. Парите спестени от това пъти по-нескъпо преспиане похарчихме за екскурзии наоколо - Лидо, Торчелло, Бурано, Мурано .

Абсолютно споделям това мнение.

Копче, направи избора си както предпочиташ, а не както ти казва форума.

Ще направя един общ коментар на това, което ме дразни в доста теми ''на път''.
А именно налагането на собствените предпочитания като меродавни и завършването с израза ''ако не направите така, няма да усетите духа на града''. Shocked

И да дам пример със себе си.
Ходила съм 100 пъти във Венеция, никога не съм спала, хващам си сутрин влака и вечер се връщам.
Не съм я виждала осветена, но аз не обичам градовете нощем, т.е. обичам ги за заведения, но не и за забележителности.
Не можеш да ме накараш да се кача някъде на нощни светлини, само ако преди това съм го видяла на дневни.

Затова не съм усетила ''духа'' ли? newsm78

В случая за хотела, дали ще стигнеш до него за 10 или за 30мин. не виждам съществена разлика.

И обратното, ако аз държа да седна да се нахраня на пл. ''Сан Марко'', а не в Канареджо прим. не можеш ме убедиш да го направя. Може цената да е тройна, но пък и гледката е различна.

Пък и кой е казал, че искам да се сливам с местните?
Особено на някои места хич не държа. Grinning

# 538
И обратното, ако аз държа да седна да се нахраня на пл. ''Сан Марко'', а не в Канареджо прим. не можеш ме убедиш да го направя. Може цената да е тройна, но пък и гледката е различна.

Подкрепям
Има неща които колкото  да струват във Венеция не бих се спряла да похарча пари за тях - примерно паста със сепия е ресторант на канала , сладолед Фрутии ди босси до Риалто, кафе на масичка СЪС покривка на Сан Марко, гондола по каналите - това не са разходи- това е класика. Хотела обаче е проза и някак не спада към моята класика.

# 539
  • Milano
Разбира се. Това са си твоите ''задължителни неща'', за друг е друго.

Аз преди време ''изключих'' някои неща от посещението си в един град, не ми представляваха интерес.
Тази година обаче имах интерес точно към тях и ги посетих. Laughing

Същото и за хотела.
Избрах точен район и хотел преди няколко месеца и много ми хареса и нищо не можеше да ми промени избора.
Сега обаче запазих друг, защото реших, че ще пътувам 10мин. повече но ще си купя 10 чифта дънки от разликата в цената...така, че ''според-зависи'' от моментните желания.

Общи условия

Активация на акаунт