Венеция-4-та тема

• 87 230
  • 736
  •   1
Отговори
# 585
  • София
 Simple Smile Явно ще е само духа!

# 586
  • София
Отново имам питане... има ли друга линия (освен Linea Verde ), която да тръгва от района около Сан Марко или трябва да се ходи до северната част, за да хванем  някоя actv линия до островите? Искам да спестя максимално време, защото ще сме за съвсем малко.  Сега видях, че има "сезонна" линия N7, но така и не намирам информация от кой точно май започва да функционира newsm78

# 587
Отново имам питане... има ли друга линия (освен Linea Verde ), която да тръгва от района около Сан Марко или трябва да се ходи до северната част, за да хванем  някоя actv линия до островите? Искам да спестя максимално време, защото ще сме за съвсем малко.  Сега видях, че има "сезонна" линия N7, но така и не намирам информация от кой точно май започва да функционира newsm78
От Сан Марко може да хванете и 4.1 или 4.2, но пак се губи време докато заобикалят.
Най-бързо се стига до Мурано от Ф.Нове.

Относно сезонната линия 7:
В разписанието на вапоретите за 7-цата е посочено от 1-ви април.

# 588
  • София
 Благодаря ти Мими Hug !
Видях го разписанието, но не можех да 'превключа' страницата на английски и реших, че аз нещо не разбирам. Докато четох на разни места инфо все обясняваха, че тази линия започва да действа в края на май.  4.2 и 4.1 ги гледах, но ми се струва, че почти два пъти по-дълго се движат.
 Май ще си купя еднодневна карта  за actv-то, Linea Verde като описание ми прилича на нещо като организирана екскурзия Grinning или греша?

# 589
  • София
Да кажа за островите, ние се върнахме миналата седмица. Взехме линия 7, която е от спирка Сан Закария на Сан Марко/, пътува директно до Мурано и отнема максимум 30 минути, спира на 3 спирки в Мурано, като последната е фара, ние слязохме на първата. Обиколихме магазините за стъкло, накупихме си подаръци, хапнахме в едно заведение на площада зад фара, където е спирката за вапоретките и това за около 2 часа. В Мурано няма какво много да се гледа, на мен не ми хареса особено. След това хванахме линия 12, която спира само на спирката с фара и ходи до Бурано и Торчело. Около 40 минути е до Бурано. После от Бурано хванахме директно линия 12, която минава през Мурано и спира на Фундаменте нуове. Ползвали сме еднодневна карта за вапоретките- 20 евро, върши работа и 12 часова за 18 евро, но ние искахме да я ползваме и вечерта. Препоръчвам возене с корабче късно вечерта, много е красиво Heart Eyes

# 590
  • София
kici, благодаря ти, точно това ме вълнуваше дали линия 7 работи вече.

# 591
Да кажа за островите, ние се върнахме миналата седмица. Взехме линия 7, която е от спирка Сан Закария на Сан Марко/, пътува директно до Мурано и отнема максимум 30 минутМи, спира на 3 спирки в Мурано, като последната е фара, ние слязохме на първата. Обиколихме магазините за стъкло, накупихме си подаръци, хапнахме в едно заведение на площада зад фара, където е спирката за вапоретките и това за около 2 часа. В Мурано няма какво много да се гледа, на мен не ми хареса особено. След това хванахме линия 12, която спира само на спирката с фара и ходи до Бурано и Торчело. Около 40 минути е до Бурано. После от Бурано хванахме директно линия 12, която минава през Мурано и спира на Фундаменте нуове. Ползвали сме еднодневна карта за вапоретките- 20 евро, върши работа и 12 часова за 18 евро, но ние искахме да я ползваме и вечерта. Препоръчвам возене с корабче късно вечерта, много е красиво Heart Eyes
Може ли на място и от къде да си купим карти за вапоретките?

# 592
  • София
Ние си купихме карти от хотела - питай ги дали продават. Може и от по-големите спирки:
Venezia, Tronchetto
Venezia, Piazzale Roma
Venezia, Punta Sabbioni
Venezia, Burano
Venezia, Rialto Linea 1
Mestre, Via Verdi 14/D
Lido, S.Maria Elisabetta nei pressi dell’approdo
Sottomarina, viale Padova 22
Dolo, via Mazzini 108
Продаваха и по будки тип за вестници.

Последна редакция: пн, 27 апр 2015, 22:11 от bibi

# 593
  • София

Освен в изброените от bibi карти има и в магазинчетата за цигари, има ги на всеки ъгъл и близо до всяка спирка. Рано сутринта от такъв си купихме ние Peace

# 594
В момента правят някакъв ремонт на моста Риалто, знаете ли дали е възможно да се минава по него и дали ремонта е само на фасадата? Благодаря!

# 595
  • София
В момента правят някакъв ремонт на моста Риалто, знаете ли дали е възможно да се минава по него и дали ремонта е само на фасадата? Благодаря!
Преди 2 седмици беше накичен с хора. (има една снимка, в снимките, които постнах по-горе).На мен ми се стори, че ремонтът е около него - имаше кран, заграждения и т.н., но минахме през мястото поне 6 пъти и все си имаше хора горе.

# 596
Mерси много! Simple Smile

# 597

Освен в изброените от bibi карти има и в магазинчетата за цигари, има ги на всеки ъгъл и близо до всяка спирка. Рано сутринта от такъв си купихме ние Peace
Не се сетих за магазинчетата за цигари. Благодаря!

# 598
  • София
Върнахме се днес от пътуването до Венеция!

Случихме страхотно време във Венеция, но нямахме уви, този късмет вчера във Верона, където беше последната ни нощувка.

Малко ъпдейт за цени да дам и аз.
Шатъла от летището на Бергамо до Милано Чентрале е 5 евро на човек. Не както пише и в списанието на самата Уиз Еър- 7 евро на човек.
Семеен билет за Двореца на дожите - 40 евро. 3ма възрастни и дете на 10г.
8 евро на човек е качването на Камбанарията-така му казвам аз на пл. Сан Марко.
Продават в момента селфита на всякъде- пръчка на която се закрепя телефона и се снимате без чужда помощ. Да си знаете, че са само 3 евро на площада Сан Марко, понеже 10-15 евра е в Милано пред крепостта и на площада пред Дуомото.

Послушах даденият тук съвет и отидохме в Двореца в 16ч следобед и нямаше жива душа на касите. Mr. Green
Но трябва да призная, че до 16ч, вече толкова емоции и умора ни се бе събрала, че даже можех и без Двореца да мина, но айде да не се предаваме накрая, решихме да се прежалим! Joy

Първият ден си взехме карта за 20 евро на човек/24ч. и минахме всичко по вода. Това реално беше втори ден от екскурзията ни, понеже имахме планиран цял ден в Милано при пристигането ни от Бергамо. Та децата бяха вече мато и решихме да ги пожалим като ден 1 във Венеция. Grinning Та само обикаляхме острови и шарехме всички канали.
Бяхме в Мурано и обядвахме дори в съшият ресторант, за който някой тук вече спомена. Не видях или съм пропуснала да прочета, но да си го кажа за другите след мен, че всяко сядане на маса се таксува като куверт х 2 евро на човек. Ей така, маса за 4ма си е 8 евро за отскок. Иначе другото е нормално като цени. Просто това с кувертите ме дразни всеки път.
Или вземаме такси от гарата в Местре до хотела ни и само за начална такса ти пускат 7 евро в брояча! ooooh!
Доволна съм много от хотелчето в Местре! Отпих се на кафе и се отядох на домашни кроасани със шоколад! Heart Eyes

За Верона -какво да кажа- красиво градче, но кофти време случихме. Цял ден с дъждобрани и децата с мокри крака.... Не ми се говори! Но пък апартаментчетата от Букинга, които бяхме наели бяха оборудвани не само в прекрасен стил, но най-ми легна оборудването с невероятна Неспресо машина с цяла купа с капсули- различен аромат! Поне се отпих на прекрасно кафе! Mr. Green Laughing

# 599
  • София
Копче, това за двете евро ме уби ! Ние нямахме това "щастие" в нито един ресторант / кафене. Дразнещо е наистина, особено за децата и ако не е обявено никъде. Sad

Общи условия

Активация на акаунт