Отговори
# 615
Vili_R - От тоя на ХИП ли даваш  newsm78 Аз съм взела от него , обаче пише че е от 2 месеца , но в аптеката ми казаха че може да и давам но на половин доза , и като стане на 2 месеца мога да си и давам както си трябва . И аз честно казано дадох и веднъж малко и повече не посмях  Simple Smile Чудя се да давам ли , да не давам ли  Thinking , или да се обадя на педиатърката да я питам пфф   Crazy  Simple Smile .........
Радвам се че бебо вече се чувства по добре  Hug

Капките Нопар - Аз съм безкрайно доволна от тях !! Ако не бяха те не знам какво щяхме да правим  Wink Аз + тях давам и Инфакол но от него не виждам голям ефект  Tired

Mama Alya
welcome
Бъни, има чай на хип против колики за деца над 1 седмица, този за 2 месеца е за после, според мен.

# 616
  • София !
Vili_R - От тоя на ХИП ли даваш  newsm78 Аз съм взела от него , обаче пише че е от 2 месеца , но в аптеката ми казаха че може да и давам но на половин доза , и като стане на 2 месеца мога да си и давам както си трябва . И аз честно казано дадох и веднъж малко и повече не посмях  Simple Smile Чудя се да давам ли , да не давам ли  Thinking , или да се обадя на педиатърката да я питам пфф   Crazy  Simple Smile .........

Капките Нопар - Аз съм безкрайно доволна от тях !! Ако не бяха те не знам какво щяхме да правим  Wink Аз + тях давам и Инфакол но от него не виждам голям ефект  Tired

Mama Alya
welcome
Бъни, има чай на хип против колики за деца над 1 седмица, този за 2 месеца е за после, според мен.

Така ли  newsm78 не знаех ... В аптеката това ми дадоха , специално казах на колко точно дни е бебето ... Ох , писна ми от задръстени хора  ooooh! как па може след като има такъв чай да не ми дадат от него , а да ми дават този за 2 месеца , и да ми казват че мога да давам от него  Tired
Благодаря за пояснението !!

# 617
  • София
bunny, аз слагам една чаена лъжичка в 100мл. вода от чая на Хип и го давам бая време вече- не съм забелязала да и вреди, но не виждам и да помага  Simple Smile

# 618
  • Хасково
Здравейте на всички и аз не съм писала доста дълго време  знаете защо Simple Smile
При мен нещата с кърменето не се получиха, опитах всичко което ми препоръчаха ЛЛЛ, бабите, приятелки обаче 5-10гр и това е . Педито настояваше много да кърмя донесе ми книжка за кърменето с много полезна информация и съвети . Е не бъде, а така ми се искаше да кърмя , аз и баткото не успях да кърмя, но при него си имаше проблеми / беше в микрото доста време, а аз бях толко стресирана като го взеха, че кърмата прехвръкна/. Сега нещата бяха нормални нооо нямам вашия късмет, само дето се заредих с подплънки, пликчета за замразяване на кърма и т.н. май не трябваше предварително да ги купувам Sad
Здравейте мами!
Гледам пак около коликите се въртят нещата...
Вчера взех Хумана Антиколик и на първо четене мога да кажа, че още след първото хранене спряхме да охкаме и пъшкаме Simple Smile ...

Исках да попитам, дали има някое друго бебче на такава храна, защото в нета няма много информация за конкретното адаптирано, диетично мляко...

Butterfly_Lovehunter не е само твоето бебче така. Ние започнахме с НАН, но когато се появиха коликите и нашият педиатър ме видя колко капки кърма се изцеждат с мъка ми препоръча НАН Сензитив той бил с Еспумизан. Да ти кажа доволна съм от него само акото стана тъмно зелено, но доктора каза, че няма нищо страшно. Моето синче ака по веднъж на ден и за това питах доки и отговора беше отново "няма нищо страшно" Отделно чух за някакво мляко от ДМ- БейбиЛов, било много добро.
Момичета кога ви правиха първата имунизация. Много ме е страх да не объркаме дните , аз с баткото много се напатих първата имунизация му я сложиха когато навърши 3 месеца и сега много ме е страх.
Лека и спокойна вечер на всички.

# 619
Петето, и моето момче е родено на 2.02. с тези килца. Simple Smile В колко часа се роди твоето бебче?
Момичета, не слагайте захар във водата без причина - разваля млечните зъби, а от там и постоянните! Захар само при висок билирубин.
Аз вече подлудях - от неделя е доста ревлив. Явно коремче го тормози. Пробвам разни методи, но явно трябва да си мине периода ...

# 620

Бъни, чая го правя от истински семена копър и анасон. Купих ги от щанд за подправки. Малко съм скептично настроена срещу тези на ХИП - първо, че са доста прехвалени, струват неоправдано скъпо, а и съм на мнение, че от истинските продукти по-добро няма. Пробвай да намерих истински и мисля, че е най-добрият вариант. Аз правя съвсем малко количество и слагам по няколко семенца копър и анасон. Захарта е съвсем на върха на лъжичката и дори не е е сладък чая. Има много приятен вкус  Peace. Нашето педи не ни е казала нищо за този чай. Напълно безопасно е, дори е добре да се пие. Успокоява коремчето и дори го дават и за колики Wink.

# 621
Вили ние сме на Саб симплекс. Помагат му горе долу на мъничето. Имай предвид обаче, че Лефакс/лефаксин, Саб симплекс, Еспумизан, Инфакол и още някои сигурно са абсолютно едно и също - симетикон.
Ние взимаме и Биогая, която ако не помага за колики, то си има други добри страни.

Аз на твое място бих пробвала нещо различно от симетикон, след като не му действа в един вид капки.
Погледни Колийф и/или Биогая

rendence благодаря за съвета  Wink! Ние от вчера сме на Саб Симплекс и ме е страх да се похваля, че да не чуе дявола. В 18ч му дадохме първите капки и цяла вечер не сме имали колики. Вечерта си лежа кротичко, изкъпахме се без да плачем и си заспа съвсем нормално. Тази сутрин поплакахме малко, но бяха слаби колики, а и ни се спеше и може би затова бяхме криви Simple Smile.
И аз забелязах, че Еспумизан, Лефакс и Саб симплекс са на основата на симетикон и ми беше притеснено дали последните ще ни помогнат. Това, което ги отличава обаче е, че симетикона е в по-голямо количество (при Лефакса е 40 мг, а при Саб симплекс - 69 мг). Може би това, че са по-силни ни действат по-добре. И все пак още не съм сигурна дали ще ни помогнат. Давам ги едва от вчера и може коремчето просто да е било по-спокойно. Ще видим как ще сме тези дни и ще пиша.

СПЕШЕН ВЪПРОС към Villi_R & rendence и всички останали мамчета, които са заложили на Саб Симплекс:

Момичета, случайно да имате впечатление, че от Саб Симплекс детето се запича?... Нашето не е акало от вчера вечерта и се чудя дали не е от капките - от тогава сме на тях. От друга страна и аз нещо съм позапечена и не съм сигурна, че е от капките. Не ми се иска да сменям капките, защото ми се струва, че са единствените, които действат - сега й дадох от хомеопатичните Ентерокинд, но няма файда. Много ми е важно да знам вашите впечатления по този въпрос. Благодаря предварително за отговорите!

# 622
СПЕШЕН ВЪПРОС към Villi_R & rendence и всички останали мамчета, които са заложили на Саб Симплекс:

Момичета, случайно да имате впечатление, че от Саб Симплекс детето се запича?... Нашето не е акало от вчера вечерта и се чудя дали не е от капките - от тогава сме на тях. От друга страна и аз нещо съм позапечена и не съм сигурна, че е от капките. Не ми се иска да сменям капките, защото ми се струва, че са единствените, които действат - сега й дадох от хомеопатичните Ентерокинд, но няма файда. Много ми е важно да знам вашите впечатления по този въпрос. Благодаря предварително за отговорите!

Леда, ние тези дни имахме проблеми с коремчето, но те бяха, защото бях яла неподходяща храна. Това се отрази на бебчо и 1 ден не беше акъл. Това обаче беше, заради храната, която бях яла (леща и гъби). Щом и ти си имаш проблеми със стомаха по-скоро е заради храната. Помисли дали не си направила моята грешка и без да искаш да си претоварила коремчето на бебчо. Бих те посъветвала да хапнеш нещо по-разхлабващо като круши например. Направи си супичка и пий повече течности. Мисля, че ще се справите с проблема.
Пиши какво е станало и как е бебчо  Hug!

# 623
Ние нямаме проблеми с акането, но ползваме саб симплекса в комбинация с Биогая, която може би помага да не се запичаме.
Чела съм, че има доста оплаквания, че продуктите против колили със симетикон предизвикват запек, но не мога да твърдя от собствен опит.

# 624
И аз четах различна информация за симетикона. Ако предозираш мошеш да докараш запек на бебо. Леда, ти по колко капки и колко често даваш?

# 625
Вили и rendence благодаря за бързия отговор!

Успокоих се малко, че точно мисля че намерихме нашите капки, пък ако се запича от тях, ще е малшанс. Сега ме е яд, че дадох Ентерокинд, защото съм между две яденета и искам да изчакам сега следващото ядене, за да й дам Саб Симплекс и сега точно е голямо дондуркане. Тя баба й повече я друска, ама като я слушам как плаче, направо ми се къса сърцето...

Биогая... още сега ще звънна на тати да й вземе. Ще изчакаме някак си до следващото хранене... и тогава къпане, хранене, капки и ... живот и здраве 4-5 часа сън Simple Smile

Между другото аз си взех от тоя чай на ХИП за колики - всъщност чай от копър, за кърмачета от 1 седмица нататък... Обаче Биляна каква физиономия прави като го пие - не мога да ви опиша... Явно й е много гаден...

# 626
Леда, моето заспива на спокойна музика - блус, джаз, а също се препоръчва класическа, но аз не слушам такава. Да не е рок или друга по-агресивна само. Може чил аут или друга нежно лирична. Не е нужно да пускаш сешоари и прахосмукачки, но ако това се харесва на бебето по-добре си свали MP3-ки с такъв шум, вместо да хабиш ток. Peace Определено мога да кажа, че спи по-дълго докато свири музиката и не пъшка, нито се напъва. Така беше и с баткото.

Биогаята - като звъннеш на тати да вземе му кажи, че се държи в хладилник и да купи непосредствено преди да се прибере. Да не купи сутринта и да донесе вечерта, че ще е развалена вече!!!

Да се отчета от прегледа вчера Simple Smile
За първата седмица беше качил 370гр като ни казаха, че е редно към 250. ММ каза да внимавам да не стане пак така и втората седмица, защото ще ми се сърди един вид. И какво да ви кажа - отивам и се оказва, че втората седмица е качил допълнително 500гр  Rolling Eyes направо го застрелях ММ  Whistling (само на кърма сме)
Та сега за 2 седмици е качил общо 850гр. и е станал 3750гр. Аз пиех витамини за бременни и кърмачки и от няколко дена ги спрях, та ще видим какво ще излезе на другия преглед.
Да е жив и здрав, за мен по-важното е, че бъбреците му не се увеличават допълнително и има надежда да се оправи с времето. Praynig

Въпрос - вие пиете ли витамини за кърмачки и мислите ли, че наддават повече от тях?

Последна редакция: чт, 21 мар 2013, 19:24 от Шуши-

# 627
Леда не се притеснявай, че си дала сега Ентерокинд. И аз го давам, когато го хванат пак коликите, а не е време за Саб симплекса. мисля, че действат добре.
Днес май имаме повечко колики  Confused. Иска да се гушкаме и да спи в мен.
А защо не пробваш наистина да направиш ти чайчето, а не този на ХИП. Калоян го харесва и си пийва от него  Peace.

# 628
И аз четах различна информация за симетикона. Ако предозираш мошеш да докараш запек на бебо. Леда, ти по колко капки и колко често даваш?

Ами в листовката специално никъде не видях дозировка. Пише да се дават по 15 капки след всяко кърмене. Аз й давам след всяко хранене - ние се храним на минимум 3 часа. Ако имам междинни хранения, за тях не й давам. Само на тези, които съм решила, че са основните. Те са не повече от 7-8 на ден.

Много ли е?

# 629
  • София !
Имам въпрос към ЛЛЛ :
  Значи дадох на Габи 120мл. кърма от шишето , изяде си я и след 20мин. един рев и търсеше отново да яде , сложих я на гърда посука малко и след това започна ту засуква , ту пуска и се ядосва , започна да рита с крачета и да плаче , до сега не го е правила  Confused Нормално ли е това и на какво може да се дължи ? Стиснах се да видя да не би пък да няма мляко имаше си  Thinking .....

Общи условия

Активация на акаунт