За частното образование, за частните училища (2)

• 78 125
  • 1 311
  •   1
Отговори
# 330
  • Sofia
Гледах програмата на БШ за ПУК - по 9 часа всеки ден , като всички допълнителни от сорта на пиано, плуване, танци и т.н. са извън тези 9 учебни часа, т.е. от 16:30 до 17:30 .
За съжаление не обърнах внимание по колко часа седмично има БЕЛ и математика, но езиците са общо 14 часа /10 ч. английски , 2 ч. испански и 2ч. руски/.

# 331
За съжаление не обърнах внимание по колко часа седмично има БЕЛ и математика, но езиците са общо 14 часа /10 ч. английски , 2 ч. испански и 2ч. руски/.

Брей, те 3 чужди езика ли учат едновременно?  Shocked
Браво на тях!

Жасмин, аз по-скоро отговарях на atsekov и последния му пост с т. 3 + предишното му мнение

Питагор - по-добра математическа подготовка (12 часа математика седмично от 1 клас)

А, добре, разбрах сега.  Simple Smile

# 332
Нужно ли е всеки път, когато някой потребител се опита да изкаже лично мнение, "противопоставящо" друго училище на Св.София, винаги, ама абсолютно винаги мнението му да се оспорва от познати вече "фенки" на последното? Децата ни са различни и слава богу!!!

http://momichetataotgrada.com/article/angavirani/obshtestvo/te-sa-razlichni
"Децата са различни. Ние можем да им помогнем, като изберем подходящото място за тях, а не за всички и се научим на толерантност към различията дори вътре в тяхното място. Нещо, което мисля, че все още оскъдно ни се отдава."

# 333
Нужно ли е всеки път, когато някой потребител се опита да изкаже лично мнение, "противопоставящо" друго училище на Св.София, винаги, ама абсолютно винаги мнението му да се оспорва от познати вече "фенки" на последното? Децата ни са различни и слава богу!!!

http://momichetataotgrada.com/article/angavirani/obshtestvo/te-sa-razlichni
"Децата са различни. Ние можем да им помогнем, като изберем подходящото място за тях, а не за всички и се научим на толерантност към различията дори вътре в тяхното място. Нещо, което мисля, че все още оскъдно ни се отдава."

Sophia*, в цялата дискусия точно това и ние обясняваме - децата са различни.
Не е необходимо да нажежавате "обстановката".

# 334
Sophia*, в цялата дискусия точно това и ние обясняваме - децата са различни.
Не е необходимо да нажежавате "обстановката".

Не се разбра, съжалявам. И щях да се учудя, ако не бяхте ме апострофирала.

Последна редакция: чт, 18 апр 2013, 22:53 от Sophia*

# 335
  • В офиса
Нужно ли е всеки път когато някой каже нещо хубаво за Св. София и да наскачат 2-3 познати анти-фенки, твърдящи, че им се пречи да изкажат лично мнение, като същевременно не забелязват, че отнемат това право на другите?
 Whistling
Ох, не се сдържах. Сори за спама на участващите конструктивно в дискусията.

mimi_block, 10х за напомнянето. Ще гледаме резултатите на Питагор от догодина, когато настоящите 2-рокласници ще са 3-и клас. Че под 3-и клас за състезания по мат. няма смисъл да се говори.
Иначе резултатите от състезания лично за мен не доказват нищо. ЕСПА има много силен випуск в 5-и клас, Св. Сф. в 4-и, ПЧМГ в 6-и, Евростар в 3-и... Даже да вземем Св. Георги, които никога не са претендирали да са с засилена мат. подготовка, но имат едно от най-добре представящите се деца-математици.
( в чест на Sophia* не мога да не се сдържа да не изкоментирам, че Св. Сф остава единственото ЧУ, което има силни представители във всички класове, само дето някъде са само по 1-2, а в други, както е в 4-и клас, са 7-8 )

Последна редакция: чт, 18 апр 2013, 23:19 от Тинкърбел

# 336
Тинкърбел ("ох и аз не можах да се сдържа"), защо ли тогава в темата не пишат родители на деца от цитираните от теб училища - ЕСПА, Св. Георги, Евростар ... Кримент Охридски, БШ? Защото винаги ще се намери някой, който да им противопостави Св. София по един или друг начин.

# 337
Sophia*, не сте права! Има зададен въпрос и господинът моли за съдействие. Събира мнения. Всеки се изказва. Дайте воля и на своите мисли. Той провокира с питания, търсения. Има страхотен подход. Възхитена съм.

Не може да обвинявате някого, в случая родителите от едното у-ще, че сме откликнали на молбата.

Не Ви познавам и не Ви следя постовете. Съжалявам! Нямам никаква представа коя сте, кое Ви е училището и защо не се изказвате.

Надявам се да сме полезни на бащата. Той се е ориентирал, според мен, достатъчно добре и ще вземе вярно решение. И двете училища са много добри.

# 338
  • София
генерално впечатление за по-човечно отношение
Децата усещат тези неща - разбирането и подкрепата работят по-добре от натиска при малките деца. Това е моят опит.
Да учат, да учат колко да учат на 7 години. Най-добре да са уверени в социалния си живот, да се ограмотят задълбочено и без пропуски, да се движат достатъчно и да добият добра двигателна култура. Всичко друго е пред тях, няма какво да пропуснат на този етап от образованието си.

Мнението ми не е за и против което и да е училище, но ще бъде интересно кръгът от обсъждани училища да е по-широк.

# 339
Shantal, аз за това се доверих на преценката на детето ми. То и в момента е в много желано училище, в което се влиза с изпит и то трудно (НУКК). Отделно, са изключително сплотена група, децата се сприятелиха и ще е трудна раздяла. Но след като се върна от изпита в Света София, каза, че иска там -  много му харесало, питаше кога пак ще го заведа. Не ги карали да спят (това ни е огромен проблем в настоящата детска), по-интересни неща учели, госпожата му харесала.
Ако не беше така, много щях да се замисля, особено като знам, че хората дават мило и драго за настоящето ни училище и се явяват на изпита по 300 деца за 60 места. Така че разбирам и вашите колебания, знам, че искахте в БШ. Там базата е страхотна, на мен също много ми харесва, особено спортните съоръжения. Дори си мислех, че са ви приели и се учудих, като писа, че сте в друго училище. Но пък може да е за по-добро, а ако не е - винаги можете да се върнете в БШ. Пробвайте и вижте.

Последна редакция: пт, 19 апр 2013, 09:52 от Анонимен

# 340
danybon благодаря за отговора по-горе; видях тези статистики преди време и чета блога ти http://danybon.blogspot.com/ поствам го; някой се сърдеше, че го промотираш във форумите, аз мисля, че е информативен и си струва да се гледа.

за Питагор
- случайна среща ме запозна с майка на дете, завършило ПЧМГ и ми хареса информацията
- статистиката за ПЧМГ (гледах и тема, СМГ/ПЧМГ) + инф в твоя блог
- един от 4 стипендианти в ААУ спроред твоето посещение там е от ПЧМГ, ако съм прочела добре

Всъщност статистиката е много в полза на държавните училища, но държавно образование има от много време.  Не всички умни деца живеят в София.  За мене установяването на ПЧМГ в статистиката за толкова кратко време е изключителен успех за учениците и учителите там.

Аз не стигнах до Св. София, защото им отворих сайта и не разбрах кой е собственик на училището и какви са финансовите критерии след прием. Според мене прозрачността е много важна.  За ПЧМГ и Питагор в един не особено красив сайт пишеше, кое е търговското дружество и колко струва обучнието годишно.  Извадих им ГФО от Търговския регистър и ми харесаха цифрите (разстежа).  Просто това е моя метод.  Не е сигурно, че е правилен.  Като чета отзивите и статистиката Св. София трябва да е много добро училище. 

Тепърва, ако има места и за двете ми деца, предстои да им кажа за Питагор, да се явят на изпит, евентуално да им хареса и да ги приемат и евентуално да ги запиша. 

много е полезна темата; прекрасно е че има избор от училища;

# 341
atsekov любопитно е какво ще решите вие, форумът ви гледа...

момичета, аз предлагам да направим един бърз петъчен облог, за съжаление без действителни залози.
опициите са:

1. дета 2 и 1 отиват в св. софия пук и 1кл; мъниче 3 настояща детска градина
2. дете 1 отива в питагор; дете 2 и 3 - настояща детска градина

моят залог е на 2; прависти за питагор!

какъвто и да е избора си мисля, че децата на atskekov очевидно имат добри родители и им пожелавам хубаво детство

ако искате да се включите в забавната игра поствайте номера на вашето предположение:
1 за Св. София
2 за Питагор

# 342
момичета, аз предлагам да направим един бърз петъчен облог, за съжаление без действителни залози.
Не!!! Няма как да стане!
Петъчните теми и облозите са в един друг подфорум.

# 343
mimi_block , последният ти пост ми се струва... най-малкото неуместен.

Като се сетя как и ние миналата година бяхме на тоя хал и се чудехме и разпитвахме и то точно за тези две училища, а пък той има и две деца, за които да мисли, не е лесно, със сигурност  Crazy

На всички търсещи училища ми се ще да дам един съвет, не се осланяйте толкова на PR-а им, ако можете поразпитайте за реални ситуации и случки, от които да си извадите изводите. Говоря специално за изказаното мнение за "индивидуален подход и човешко отношение". На срещата в Света София наистина се изказват рязко и остават впечатление, че за тях това не съществува. За съжаление ни се наложи от личен опит да се убедим, че имат наистина и индивидуален подход, и човешко отношение, копирам си част мнението от друга тема, за да обясня какво имам предвид:
Може да ви звучи смешно, но най-големите ми страхове като тръгваше на училище бяха:
....
2. Как ще му протичат часовете по физическо - той е доста по-назад от връстниците си във физ. отношение, затова си има обективна причина и по принцип по-натам сигурно ще е освободен от часовете по спорт, просто искахме поне първите години да си участва с класа. Та, честно казано, треска ме тресеше как ли ще му се подиграват децата и как ще го наричат  Confused госпожата им по спорт, обаче, прекрасно е решила проблема, когато е уморен или не може да прави нещо, го слага съдия или му измисля някаква роля, така че да не е изолиран. Също, милия все се оплакваше как е винаги последен като тичат и един ден идва развълнуван и казва: "днес, г-жа Табакова ме похвали за тичането!", попитах да не би да е бил този път много бърз  Embarassed и той: "Е, не, аз пак си бях последен, но тя каза, че тичам най-красиво и че имам много хубав стил на тичане"  Heart Eyes
За сравнение, в Питагор на срещата при кандидатстването, когато казах за проблема му, ни казаха да донесем бележка, че е освободен от физическо.
Та така, на думи как са нещата, не винаги е, както са на практика  Wink

atsekov, каквото и да решите - успех. Явно имате страхотни деца!

# 344
Коментарът на mimi_block беше опит да ви развеселя момичета.
Всички така се зарадваха на atsekov и неговите коментари допринесоха много да се напише.

Аз споделям впечатленията на atsekov и съм правист като него.  Не мога само да пиша сериозни неща, това остава за основната ми професия.

Защо ми се струва, че много често се предполагат лоши намерения при постването тука?  Така ли правят повечето хора?  Аз седя с усмивка пред компютъра, имам време тази сутрин и драснах 2 реда.

Фран!! никакво намерение да прецаквам форума; обичам предизвикателствата и лично аз бих се включила в такова облагане, защото няма действителен финансов елемент, а само забавен и в тази връзка не е забранено от закона или облагаемо с акциз.

Това е твоя форум и правилата са твои, приемам коментара ти.  Сега ми прати ЛС за това къде е темата със залаганията?Simple Smile  Само се бъзикам.  TGIF!!

Общи условия

Активация на акаунт