Пролет иде, слънце грее - декемврийче пак щурее -22

• 64 084
  • 756
  •   1
Отговори
# 180
Здравейте! Мишето го хвана жестока хрема и сега е в пика си - не може да диша и да се храни нормално, кашлицата и тя допълнително го мъчи  Sick след малко тръгваме при лекарката да го види, че не ми се рискува да лекувам само с тетрисал и шуслерова сол 4; пробвах и с черна ряпа, но няма ефект за сега...оплаках се  Tired

# 181
Последните дни в слънчево време се живее Simple Smile)) Водих ги по разходки, набесняха се и после няма по-послушни!!! Тази тегава зима и на децата се отразява.
И в двете ни групи има отново карантина за варицела .... няма шанс скоро да са ученици! А на входа наглата директорка залепила надпис "Моля родителите на здрави деца да ги водят редовно, за да не сформираме сборни групи!". Не е ли нахално?!? Как точно да ги водя, от началото на учебната година в абсолютно всички групи редуват скарлатина/ варицела .... никакъв контрол, после доведете си ги здрави, да ви ги върнем болни! Изпитано!
Относно ражданията, имах късмет с 2 прекрасни и леки секцио, пупупупу. Ако не беше страха от преждевременно раждане бих карала до 10 Simple Smile))
А за количката какво да кажа Simple Smile)) Доста ненужни гъзарийки. Винаги ми е било проблем не сгъването, а вечното товарене и разтварване по колите. Ако измислят модел дето сам се мята в багажника бих се изръсила прилична сума за удоволствието Simple Smile
pipi_mb, дано мине леко и бързо. Хремите рядко са бързи, но поне да не се усложнява. Бих капала лекарството, което изпише доки плюс вит. С течен от ампула в нослето. Добре изсушава.

# 182
Аз мога всеки ден да раждам, имах 2 много леки, прекрасни, бързи раждания, трудното при мен са бременностите. И двете бяха с много контракции първата беше и с 2 лежанета в болници за задържане.

Отчет от 2ри ден на градина - играла, помрънкала малко и СПАЛА !!! Голям кеф Simple Smile Аз ходих по обяд ако е разстроена да я взема , но не Simple Smile

# 183
  • Ямбол
моето раждане бе нормално и мина  невероятно бързо и леко.
Утре в яслата ще имат тържество за 8-ми Март,майките сме канени в 17 ч.
Имат си едни сладурски облекла,роклички,само не знам как ще се представят всички като видят майките си дали няма да се втурнат към нас и да забравят стихчета,танци и песнички  Laughing
Тук само ми рецитира,голям смях.
Днес ги проверяваха за въшки,имало в града,та всеки преди да влезе бе преглеждан.

# 184
....Утре в яслата ще имат тържество за 8-ми Март,майките сме канени в 17 ч.
Имат си едни сладурски облекла,роклички,само не знам как ще се представят всички като видят майките си дали няма да се втурнат към нас и да забравят стихчета,танци и песнички  Laughing

И аз това се запитах, в нашата ясла правят тържества, но без родители, точно от такива съображения. Незная, моята глезла реве без мен, ако и аз съм там, направо ... ooooh! В петък на тържеството за баба Марта само моето ревало...И само тя не е получила мартеничка, защото не дала баба Марта да я доближи. Mr. Green Тази вечер ми шепне : Мамо, ела да ти кажа една тайна...Аз плаках от баба Марта Shocked Аз и предполагах, че е така, защото 2 дена я разпитвам за петъчното тържество, а тя нищо не казва, все едно не е била там... Та вследствие на това си представям цирка, който ще спретне ако аз съм на тържеството.
Никид, стискам палци да мине ОК.  И да споделиш как е било...

# 185
При нас ще правят тържество за 8-ми март обаче без родители учиха стихотворения. А педагожката от нашата група каза, че иска Радост да представяла яслата на някакви кържества, че много приказвала обаче тя не иска да говори пред непознати. В нашата група е имало дете със скарлатина и им правиха изследвания никой не се е заразил иначе малката щеше и сега да се размине с ваксините, а ние ги отлагаме вече два месеца.

# 186
Успяхме да поспим три часа през нощта  Tired много мъчителна хрема... за нея лекарката изписа коларгол и виброцил да редувам, тетрисал за почистване, проспан заради кашлицата, която е от хремата, три дни нурофен...а днес тръгваме за Пампорово и дано поне децата се забавляват, само се моля мишлето бързо да се съвземе...и където моето мишле ми се муши тази сутрин и аз съм с гърлобол...пълна програма ще има само бързо да минава  Praynig
Добра, не съм капала вит.Ц в нослето - казват навсякъде, че вредно било и не посмях...а приятелка си ползва капки от вит.Ц - физ. разтвор - ампула гентамицин и действало безотказно - за ден оправи хремата на нейното детенце...
Лек ден на всички и много слънчеви разходки   Hug

# 187
http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=5569811&vesti

Леле, какви ли колички ще има след 10 години.... tsvety_georgieva, ти имаш шанс да пробваш нещо такова.... Mr. Green

уникално готино нещо Simple Smile

Такава количка видях в нашия град.  Laughing А не, явно само външно  е приличала на тази, защото като чета от статията става ясно, че още не са в продажба.
Аз съм много доволна от нашата количка, не беше от най - скъпите, но не е мръднала. Още си я ползвам из града.

Относно раждането, беше много тежко секцио, с много кръвоизливи. Вчера си говорихме с майка за второ  инвитро, но си признавам че ме е страх. Преди да се роди Малена, не се замислях какво може да стане, единствената мисъл беше да забременея и родя дете. Бях готова да направя каквото ми кажат. Но сега не е така. Има много рискове за жената по време на процедурата, било то хиперстимулация или проблеми при пункцията. Та сега не ми стиска да се подложа отново на всичка, защото ако стане нещо, кой ще ми гледа детето? Не мога да рискувам така. Ако стане нещо по естествен път, добре дошло, иначе - не.

Ние се отказахме да я пускаме на ясли. Ще тръгне направо на градина, а дотогава ще я гледат ту майка и татко, ту аз. Лошото е, че в градината ,за която уж беше сигурно , че ще я вземат, сега се оказва че има много подадени молби и не се знае дали тя ще се класира. Подадох в още две градини, като в едната има реален шанс да бъде приета, ако не се запишат дечица, които се настаняват с предимство. Само да не останем и без ДГ, че тогава вече ще е весело.  Shocked

Болничките да оздравяват бързо.

Последна редакция: вт, 05 мар 2013, 20:23 от plams

# 188
Здравейте !
Аз докато се усетя ,че има нова тема.... толкова съм разсеяна...

Цвети , много се зарадвах за вас ! Честито! Лека бременност ! Видях ,че си за август ( остана само бебка да прлича на Катерина и ще падна хахах , майтапя се разбира се ) ПОжелавам ти здрава и красива бебка август месец  Heart Eyes

Пламс , не спирай да вярваш и да се бориш! Защо пък да не стане по естесвен път ? (стига да не се пазите) .Имам една приятелка , която скоро роди втората си дъщеричка , първата и е инвитро след 8 години стерилитет (по необясними причини)... ПОжелавам ти още едно (може и две) детенце  от сърце!  Да си имаш братче /сестриче  е наистина много хубаво и важно нещо в живота !  Hug

Последна редакция: ср, 06 мар 2013, 00:02 от rossy-pm

# 189
  • Ямбол
днес нашето тържество за 8-ми Март в яслата мина...майки,бащи,баби,братя и сестри,много публика,която притесни няколко дечица,включително и моето.
Още на 1 мин.като ме съзерца и викна мама.. и забегна към мен.Иначе като цяло мина прекрасно ,40 мин танци,песни,стихчета,толкова сладки бяха.Всичките обаче са по-големи от нея на възраст са 3 год+-.
Направих клип,но е 20 мин,не знам дали може да се публикува във фейса,а и дали ще е интересно,имаше и подарък за мама картичка и снимка.

# 190
Здравейте!
Аз да попитам някой има ли отзиви за http://www.1dkk.com/page.php?IDMenu=838&IDLang=1 . Една приятелка в Сф пита за читав педиатър, но не иска да ѝ изписват хомеопатия. Rolling Eyes
Кали, кое беше вашето педи? Знам, че си доволна, но не ѝ запомних името... Embarassed

# 191
Благодаря ви момичета.Финансово ще ни е трудничко,но ще се оправим.И ние се учим да броим,но тя говори много бебешки все още,примерно може да каже Х,но като и кажа кажи хляб тя казва яп,водата е да,почти на всичко слага я,но не и на млякото,казва миако.Рисува,по скоро драска с фулмастери и моливи.Чета и много книжки,слушаме песнички,разхождаме се на вън,така минават дните ни.Помагаме на бати с домашните,на нея и даваме стари тетрадки,за да не пипа тези които бати използва.Той и дава да пипа повечето му играчки.

# 192
  • София
благодаря, Роси Simple Smile

Бебеш, как е минал денят на Тея Simple Smile.

# 193
Тея в понеделник спа там и вечерта и двамата вдигнаха температура и започнаха зверски да кашлят  Crazy Та са си вкъщи сега и се лекуваме. Много съм доволна от адаптацията и , харесва и на Явор също му харесва, че Тейка е с него на градина.

# 194
Тези дни нещо ме е свил гастрита ми,а и съвпадна с цикъла и ниско кръвно...та не мога да вляза направо.Дано вече поминава.Хубаво,че бабата и дядото дойдоха за пенсии,че щях много да закъсам сама с Ая,половинката е все до нощите на бачкане.

Енигмата,Маргарита Данчева се казва,мога да дам контакти,просто е разкошна жената.Винаги е на телефона,въпреки че е натоварена.Наистина е много добра.Твърдо против АБ освен в краен случай.На нас ни е давала и за двете хреми досега от общите хомеопатии на Боарон-Осцилококцинум,Инфлуцид от тоя тип,солени капки,в краен случай по-силни.Не мисля,че има нещо лошо да се опита с бабини средства или с леки неща,преди да се изписват хапчета.Ето втората ни хрема миналата седмица мина буквално само на физиологичен разтвор и едно кремче Низита със сол дето е.За какво да се изписват други неща,ако става така?

Бързо оздравяване на Мишето,на Тея и Явор!

Роси,и ние ще се гледаме..не се тревожи..като се занимаваш с нея,няма да има проблем.И ние правим подобни неща,налучква вече мелодии на доста песнички,думички настава,измисля си JoyИначе говори все повече.Драска и тя,опитвам всеки ден да намирам някое ново занимание подходящо за възрастта й.Само да се стопля и ще е много пп-лесно и хубаво!

За количката...ако знаех,че това дете ще се отгледа само в кенгуро и на ръце..и 200 лева нямаше да ми се дават...Но пък за хора с кротки деца може да си е страхотно удобство:)Ние сега си я гледаме в гаража и й се кефим:)

За ражданията-и 5 не ме притесняват...имах страхотно секцио...а и лека бременност...Но тези 2 години и нещо не ги издържам наново сама.Така че Ая ще си е едничка,както и аз съм била.Продължавам да искам някой ден като отрасне да осиновим детенце.Живот и здраве да е!

Лека нощ от нас!

Общи условия

Активация на акаунт