Не пропускайте година без цитонамазка! Това може да ви коства живота!! Тема 26

• 59 994
  • 839
  •   1
Отговори
# 90
  • София
Жу сестра ми ина по-този път беще 3А,мина терапия с Изопринозин,Бетадин(глобули),Полижинакс и Фарматекс и въпреки това не се повлия,излезе с резултат след месец след лечението с 3Б наличие на човешки папилома вирус,всъщност със съмнение за такъв защото цитонамазката не е диагноза,правиха и биопсия която чакаше да излезе като резултат 8 дена с резултат тежка форма на дисплазия ЦИН 3 налагасе конизацио!!преди 10 дена и го направиха...и всичко преключи изрязаха и го до здраво!!Така че спокойно лекува се на 100%!!конизацията е най-крайното което може да ти се случи!!А може и да не ти се случи...само спокойствие!!

Извинявам се  ,но  това е абсолютно  излишна  информация  в  случая  на  Жу.  Още  повече  ,че  тази  информация   я  пишеше  във  всеки пост ,в продължение  на  няколко страници в предишната  тема .  Не  виждам  как  по този начин помагаш на  Жу  ,при която  още нищо не е сигурно  освен  ,че има  резултат  ІІІ  А  гр.  Това  само по себе  си  може да съответствува  на много  голям  диапазон от  хистологични  диагнози , но може и  да  бъде  обикновено възпаление. Това ,че  при сестра ти  е  излязла  ІІІ  ст. дисплазия , не  означава  ,че и  в случая  на  Жу  ще  бъде така .  Така  ,че не  може да се правят  подобни  аналогии!

Принципно нискостепенна плоскоклетъчна интраепителна лезия може да  съответствува  на  лека  дисплазия  - І  ст. Но  докато  не  излезе хистология  пак не  е сигурно .  Така  ,че  много  моля  да не се  дават прогнози само по  един  резултат от  цитонамазка .

Относно това,че  конизацията  била крайното ,което  може  да се случи и това  също не  е така -има и далеч  по  големи  операции от  конизацията ,които също се прилагат понякога  за лечение  на тези проблеми . Аз  самата  съм с хистеректомия  .

# 91
Подкрепям Джесика.

# 92
  • София
Сега се зачетох в листа от прегледа и накрая пише следва - LEEP + Xистероскопия какво е LEEP?
Аз само чета и си питам но чакам с голямо нетърпение все пак резултата от Цитото.....  Sad

# 93
Сега се зачетох в листа от прегледа и накрая пише следва - LEEP + Xистероскопия какво е LEEP?
Аз само чета и си питам но чакам с голямо нетърпение все пак резултата от Цитото.....  Sad

LEEP конизация  е изрязване с електричество чрез метална бримка конус от маточната шийка.

alen mak  от сърце ти желая много скоро да се похвалиш с двете чертички  Peace Радвам се че е нямало конизация и че всичко се е разминало  Hug

Последна редакция: нд, 10 фев 2013, 21:24 от червенокоса вещица...припряна

# 94
Жу сестра ми ина по-този път беще 3А,мина терапия с Изопринозин,Бетадин(глобули),Полижинакс и Фарматекс и въпреки това не се повлия,излезе с резултат след месец след лечението с 3Б наличие на човешки папилома вирус,всъщност със съмнение за такъв защото цитонамазката не е диагноза,правиха и биопсия която чакаше да излезе като резултат 8 дена с резултат тежка форма на дисплазия ЦИН 3 налагасе конизацио!!преди 10 дена и го направиха...и всичко преключи изрязаха и го до здраво!!Така че спокойно лекува се на 100%!!конизацията е най-крайното което може да ти се случи!!А може и да не ти се случи...само спокойствие!!

Извинявам се  ,но  това е абсолютно  излишна  информация  в  случая  на  Жу.  Още  повече  ,че  тази  информация   я  пишеше  във  всеки пост ,в продължение  на  няколко страници в предишната  тема .  Не  виждам  как  по този начин помагаш на  Жу  ,при която  още нищо не е сигурно  освен  ,че има  резултат  ІІІ  А  гр.  Това  само по себе  си  може да съответствува  на много  голям  диапазон от  хистологични  диагнози , но може и  да  бъде  обикновено възпаление. Това ,че  при сестра ти  е  излязла  ІІІ  ст. дисплазия , не  означава  ,че и  в случая  на  Жу  ще  бъде така .  Така  ,че не  може да се правят  подобни  аналогии!

Принципно нискостепенна плоскоклетъчна интраепителна лезия може да  съответствува  на  лека  дисплазия  - І  ст. Но  докато  не  излезе хистология  пак не  е сигурно .  Така  ,че  много  моля  да не се  дават прогнози само по  един  резултат от  цитонамазка .

Относно това,че  конизацията  била крайното ,което  може  да се случи и това  също не  е така -има и далеч  по  големи  операции от  конизацията ,които също се прилагат понякога  за лечение  на тези проблеми . Аз  самата  съм с хистеректомия  .
Извини ме моля...но ти медицинско лице ли си че ми правиш такива забележки...споделям проблема си с Жу за да я уверя че всичко се лекува на 100%!!тук всеки споделя своите проблеми в такива случеи ,прочтох поста си и никъде не видях да съм написала че и нея това е чака!1Ако не беше този форум и най-вече милите моммичета тук,които споделиха своите истории щеше да ми е по-тежко да преживея това,което се случи със сестра ми!!Идеята е да обменяме информация а не да се правим на много змаещи,какво било това или онова!!Не питай старило а питай патило!!Хората учат по 6 години и практикуват цял живот за да са компетентни по тези въпроси!!Всеки определя за себе си,кое е излишно тук или не..за мене всяко мнение беше важно и всяка история докосна сърцето ми!!

# 95
  • София
   Да ,представи си ,че съм с две различни медицински образования ,макар и да не съм гинеколог. От  4 години пиша  в тази тема  и  мисля  ,че  имам необходимите  познания  и компетентност ,относно това  ,което коментирам ! А  що се касае до това,  какво съм  изпатила на собствен гръб темите са  достъпни  за всички   и  всеки може да прочете . Личи си ,че дори не си си направила труда да погледнеш  предишните теми , за да  имаш елементарни понятия от  проблемите ,коментирани тук .
В началото на темата друга отдавнашна потребителка ,която също е изключително информирана ти направи забележка ,че излишно пълниш темата с едно  и също  и по този начин се пропуска същественото , но както виждам ти си продължаваш ? Именно заради такива  постове,  тук  отдавна не пишат и други  момичета  ,които също много са преживяли и могат да помогнат на някой ,който има нужда .........

# 96
  • София
Червенокоскa,опaснa ли е? лесно ли се възстaновявa...

# 97
червенокоса вещица...припряна , благодаря, стискам палци на всички за благоприятни резултати!

# 98

Първо конизацията не е най-крайното нещо което може да се случи.Не дай Боже,но има много по крайни и повярвай ми, страшни неща,Джесика също ти го е написала!!!Второ-не е задължително да имаш 3Б  и наличие на ЧПВ.Може да имаш 3Б и вируса изобщо да не е активен.А може да имаш ЧПВ и все още да няма изменение на клетки.Ще пропусна въпроса как разбра че го има,от цитото ли  #Crazy

Извини ме моля...!Не питай старило а питай патило!!Хората учат по 6 години и практикуват цял живот за да са компетентни по тези въпроси!!...........

А в случая ти от кой беше? WinkИ като не си "препатила" лично,защо даваш мнение и диагнози,и то по няколко пъти?Тук сме,за да обменяме опит и да си помагаме.Извинявай,но точно Джесика е една от препатилите тук.Ако си беше направила труда да прочетеш темите назад,щеше да го знаеш!

Димяни,при мен конизацията беше скалпелна.И двете имат своите плюсове,както и минуси.Лекарят ти ще реши кое е най подходящо в твоя случай.В предвид паниката която съм,и това ,че не съм боледувала никога от нищо сериозно,ми се струваше много страшно.Но със сигурност е по страшно и опасно да не вземеш мерки на време.С времето се
забравя,избледнява,особено когато имаш до себе си такива момичета като тези тук. Peace
За възстановяването нека да се включи някой които е бил с LEEP.Предполагам че с LEEP възстановяването е по бързо и лесно,от колкото при скалпелната конизация.При нея няма шевове и конци,докато аз още съм си с конците и ме дърпат,боли ме ......Но каквато и да е,минава и не боли конизацията  Hug

# 99

Първо конизацията не е най-крайното нещо което може да се случи.Не дай Боже,но има много по крайни и повярвай ми, страшни неща,Джесика също ти го е написала!!!Второ-не е задължително да имаш 3Б  и наличие на ЧПВ.Може да имаш 3Б и вируса изобщо да не е активен.А може да имаш ЧПВ и все още да няма изменение на клетки.Ще пропусна въпроса как разбра че го има,от цитото ли  #Crazy

Извини ме моля...!Не питай старило а питай патило!!Хората учат по 6 години и практикуват цял живот за да са компетентни по тези въпроси!!...........

А в случая ти от кой беше? WinkИ като не си "препатила" лично,защо даваш мнение и диагнози,и то по няколко пъти?Тук сме,за да обменяме опит и да си помагаме.Извинявай,но точно Джесика е една от препатилите тук.Ако си беше направила труда да прочетеш темите назад,щеше да го знаеш!

Димяни,при мен конизацията беше скалпелна.И двете имат своите плюсове,както и минуси.Лекарят ти ще реши кое е най подходящо в твоя случай.В предвид паниката която съм,и това ,че не съм боледувала никога от нищо сериозно,ми се струваше много страшно.Но със сигурност е по страшно и опасно да не вземеш мерки на време.С времето се
забравя,избледнява,особено когато имаш до себе си такива момичета като тези тук. Peace
За възстановяването нека да се включи някой които е бил с LEEP.Предполагам че с LEEP възстановяването е по бързо и лесно,от колкото при скалпелната конизация.При нея няма шевове и конци,докато аз още съм си с конците и ме дърпат,боли ме ......Но каквато и да е,минава и не боли конизацията  Hug
Илизам от темата...защото за някои хора тук,това че не съм преживяла такова нещо ме прави,некомпетентна и безполезна!!Да небеше на мене а на сестра ми...но аз бях навсякъде с нея също и в болницата 24 часа повреме на конизацията,изживях всичко само с тази разлика че не бях аз..!!Благодаря на всички мили момичета отзовали се на проблема ми и споделили историята си с мене,за мене всичко споделено тук е важно а не безполезно,и бих благодарила за всяка дума по въпроса ми и всяко мнение!!Пожелавам на всичко само зрдаве,и добри резултати!!

# 100
  • София
Червенокоса,мерси много  Hug
Дано и при теб нещата се оправят бързо  Hug
Доктора ми каза,че цитото ще стане готово за две седмици но аз си мисля,че ще е готова още тази седмица иначе ми я взе на 6.02. ще се обадя към края на седмицата да попитам ако е готова за резултата!
То не бързам много,че имам да пия лекарства след като ми дойде цикъла и свърши но все пак да видя пустия резултат  Rolling Eyes

# 101
Призовавам за запазим добрия тон   bouquet
Новини за мен - на 15.02 вечерта

# 102
Димяни,аз съм с LEEP,много бързо се възстанових,буквално за дни.Няма страшно,всичко протича за минути и после се забравя.Успех! Hug

# 103
Момичета вече съм по добре няма кръвотечения и цистита вече се поизлекува не ме пари като пишкам сега ми тече нещо жълтеникаво но мисля че е нормално сигурно раната се чисти утре ми казаха че резултатите от конизацията сигурно ще са готови като излязат веднага ли трябва да отида на преглед някои знае ли?

# 104
  • София
Зависи какво ти е казала лекарката,която те е оперирала.На мен ми каза месец след конизацията да ида за контролен,а 3 месеца по-късно за цито.

Последна редакция: пн, 11 фев 2013, 13:52 от bonibon 44

Общи условия

Активация на акаунт