Не пропускайте година без цитонамазка! Това може да ви коства живота!! Тема 26

• 60 026
  • 839
  •   1
Отговори
# 375
Джесика, питаш защо ли никой не ми е отговарял? Не е така - пиша и до момента с доста момичета, които обаче са със същата процедура и не пишем в темата заради вас - тези, които не приемате новото и непознатото. Дали съм помогнала на някой няма как да знаеш, защото не всичко минава през тази тема и под твоят контрол - има и други начини на общуване между нас - помогнала съм, ако това те вълнува! А с какво си виновна ли?  С това, че се изказа неподготвена за хистологии, изследвани тъкани и т.н. - прочети, попитай и ти и тогава пиши - с това си виновна, че ти си написала така и всички, които четат тук вярват на това, което пишеш. А относно добрия и лош тон - извини ме, но ти си го държала доста често тук лошия - всеки може да прочете. С това се изчерпва всичко, което искам да ти кажа. Благодаря ти за всичко, което си писала и за мен и за всички. Продължавай все така, аз нямам повече работа в тази тема - и без това не се обсъжда нищо по въпросите с лазерните процедури, а само се пише за LEEP, скалпелна конизация и други такива, които са добре познати и години наред практикувани. В такъв случай как очакваш някой да пише и на мен и по принцип в темата - вие не го допускате просто с вашето недоверие и мнителност.
Всичко най-добро пожелавам на всички!

Последна редакция: вт, 26 фев 2013, 23:41 от Пипиани

# 376
  • София
  Изобщо нямам намерение  да влизам  в тона  ти !
  Относно  новото и  непознатото , ще ти кажа  ,че  лазерните  процедури  се  практикуват  повече от  20 години в Майчин  дом (вярно , техниката не е на нивото на сегашната в  Токуда , но я  има..........)  Аз  самата съм  с  лазерно  изгаряне  при дисплазия  І  ст.  - през  април  2006 г. Всички ,които са  чели  знаят  последващите  ми  интервенции........  Пожелавам ти  дано  ти да  не вървиш  по моя  път ! Така  ,че май  ти  се  изказваш  неподготвена ?

Освен  това  лазер доколкото  знам има и във  Военна  болница  и в  Правителствена също .   Както  виждаш ,  и  ние  тук  "старомодните  лелки " сме  чували  за лазер .Едва ли  с появата на лазера в Токуда  , откри "топлата" вода !

Относно  " мой  контрол "  -няма  такъв  изобщо !  Нито  пък  съм  задължила  някой  тук да ми вярва ,за  каквото и да било ,  а  няма и  как  да стане  това  . Все  пак  това  е  Интернет форум  ,  а  не политическа  партия нали ? Самият  факт  ,че  от  всички  пишещи  напоследък  тук единствена  Бести  изрази   мнение в   този конфликт ,ясно говори ......... А  твоите  обвинения  както  виждам  не са  отправени  само към мен ,  а и към  други  момичета  тук .......

А с какво си виновна ли?  С това, че се изказа неподготвена за хистологии, изследвани тъкани и т.н. - прочети, попитай и ти и тогава пиши - с това си виновна, че ти си написала така и всички, които четат тук вярват на това, което пишеш.

По  голямо  безумие  не  можа ли да измислиш ? Оставям  на  останалите  тук да кажат на какво и кого  вярват .............

А  ако  наистина някой  ми вярва  ,  сигурно  има  някаква причина  за това ? Вероятно  все  пак  с нещо  съм  спечелила  известна  доза  доверие ?
Аз  лично потвърждавам  всичко  ,което  съм писала !  Като  човек  пръснал  няколко  хиляди лева  в продължение на   6 г . за прегледи  , интервенции , какви ли не изследвания  и операции мисля  ,че  имам право  да коментирам  кое  е  бизнес  и  кое  не  ! Всеки  има право  на коментар  тук  и  това в никакъв случай  не го прави престъпник или виновен ! А  това  ,че  на  някой  не му  харесвал  даден коментар си е негов  проблем . На  никого не можеш  да забраниш  да  изрази мнение ! Хиляди пъти  съм казвала ,че  изразявам лично мнение  и не  ангажирам никого с него .  И  в коментара ми  за  твоя  случай  съм писала  ,че  това е моето  мнение .

И  понеже  явно си човек  ,който не  може да търпи никакво  друго  мнение  ,различно  от  твоето ,за  да  приключим  веднъж  завинаги  ще ти кажа  :   Добре  , виновна  съм  -  поемам  цялата  вина ,щом ти  така  си решила,  значи  е  така !   Joy Joy    Дано  вече  си  спокойна ? bowuu

Последна редакция: ср, 27 фев 2013, 09:12 от Gesika

# 377
Извинявай,Пипиани,но как да коментираме лазерните процедури,като болшинството лекари в Бг нямат дори електрокоагулатор??!!Мажат с разни киселини със съмнителни резулти.Аз бих препоръчала лазер на всички,които са с предпоставки за тази техника,но чисто физически не е възможно да се наредим пред 3-4 кабинета в страната.Затова коментираме достъпните начини на лечение в Бг.Ако си прочела/може да си!!!/ LEEP се прави масово по цял свят за леки и среднотежки случаи.Много лекари ,специалисти в областта на проблемите на маточната шийка,имат ЛЕЕП апарати и в кабинета си,а самата процедура се прави в амбулаторна среда.ЛАзерът е чудесна техника,но много скъп апарат и недотам достъпен,не само в БГ.
Предвид на малкото жени,които успяват да минат през тази процедура,няма как да я коментираме усърдно.
Колкото до цитирания от теб линк с думите на Джесика: препрочетох го и никъде не виждам тя да се изразява негативно срещу лекар или методи на работа.Повдигнала е въпроси,които й се виждат притеснителни,върпосителни,които сме повдигали срещу всеки един лекар в тази тема.
И не вярвам да се учудваш на думите,че има бизнес с болните у нас.Това го имам във всички сфери,неведнъж потвърдено за съжаление.Не познавам Карагьозов,не съм била негов пациент,но сме лежали с детето ми в Токуда и видях неща,които меко казано,са потресаващи.Всичко у нас е опорочено/било корумпирано,било от нехайство,било от некомпетентност/ и затова си имайте 1 на ум,това е целта на темата.

# 378
Здравейте, момичета! Аз съм от активно четящите. Не съм от активно пишещите, не защото нямам желание, а по ред причини - защото съм зациклила и нещата не се развиха така, както ми се искаше, защото се страхувам да не подведа някого, въобще не се чувствам достатъчно уверена. Иначе съм споделяла тук своите премеждия и съм получавала съвети, които ценя много и съм благодарна за отделеното време.
По повод размяната на взаимни упреци, искам само да ви напомня, че не виждам смисъл да се нападаме - всички са добронамерени и се стремят да помогнат според възможностите си. Та ние сме от една и съща страна на барикадата.  Нека защитаваме позициите си с аргументи, а не по този начин.
Връщам се на основната тема, че напоследък като че ли се измести.  Реших да разкажа, защото май няма подобно нещо споделено. Накратко - след конизация след електронож и разни усложнения, които няма да повтарям, зарасна цервикалния канал.  #Crazy Получава се при жени в менопауза. Отначало ми беше голяма драма, не за друго, а защото не може да се вземе материал за  цитонамазка от канала. После ме успокоиха, че като няма канал, няма и какво да "работи" там.  Аз все още не мога да си направя цитонамазка, тъй като се появи бета химолитичен стрептокок, който борих с глобули Бетадине, после Лактажин за нормализиране на флората. Дано другата седмица вече всичко се е изчистило и да правим тази цитонамазка, че то мина половин година от моята конизация.    Sad
Пожелавам на всички хубав и усмихнат ден! Hug

# 379
Rockforever пожелавам ти успех и дано всичко да премине по-бързо Hug

# 380

Hug И от мен.Само един въпрос,че не съм чела както си споделяла назад; менструалната кръв как изтича? Не съм никак наясно с подобен род усложнения.

# 381

Hug И от мен.Само един въпрос,че не съм чела както си споделяла назад; менструалната кръв как изтича? Не съм никак наясно с подобен род усложнения.

Благодаря!
Нямат край мъките женски. Аз нямам цикъл от януари 2011 г. и от януари 2012 официално съм в менопауза Crazy
Та има връзка между менопаузата, произтичащата от нея липса на хормони и зарастването на цервикалния канал.

# 382
  • София
Rockforever, прегръдки и от мен.  Hug Много притеснения си преживяла. Пожелавам ти да минава всичко бързо и да се похвалиш тук.  Hug

По въпроса за споровете вчера писах, пък после го изтрих. Наистина няма смисъл от такива нападки. Нали сме тук, за да си помагаме? Още повече, когато четем нещо написано не можем съвсем точно да уловим "тона" и емоцията на автора. Случват се недоразумения.  Hug А и в началото на темата имаше призив да пишем по проблемите и да не разводняваме темата с излишна информация, за да може момичетата, които четат тук да се ориентират по-лесно.
Надявам се и пожелавам на всички до края на темата само хубави резултати.  Hug

# 383
  • София
Rockforever,чудех се къде изчезна?Много съжалявам за това,което си преживяла!Дано си се справила с всичко и само хубави резултати ти пожелавам вече! Hug Peace

# 384
Благодаря за милите думи!
Не съм изчезнала, почти всеки ден чета темата и съпреживявам вълненията, притесненията и радостите на всички. Нямах сили и желание за писане относно моите неща, тъй като новините не бяха добри или пък бях в позиция на изчакване на някакво развитие. Нали знаете как е - понякога на човек не му се говори/пише. А пък когато липсва желание за нещо, по-добре да не се прави.
Събитията напоследък ме провокираха, пък и това, което се случи на мен, може да е полезно като информация за някого. Засега нямам намерение да предприемам дилатация (Джесика, благодаря, че ме осветли преди време за процедурата по възстановяване на цервикалния канал)
Няма гаранция и е почти сигурно, че пак ще зарасне, което обезмисля това поредно "упражнение". Ще видим какво ще се случи при следващия преглед и евентуална, толкова чакана цитонамазка Praynig  
Аз ценя всяко едно изказано тук мнение. Защото е едно от малкото безкористни такива. Може да не съм напълно съгласна с него, може да го подлагам на съмнение, дори да го намирам за неточно или субективно - това не е най-важното. Ние имаме нещо безценно - безкористен съвет от човек, когото дори не познаваме лично, но същият този човек е бил съпричастен към нашата болка, направил си е труда да ни отговори, да ни посъветва, да ни насърчи...

Последна редакция: ср, 27 фев 2013, 22:42 от Rockforever

# 385
не съм изчела спора "чинно", но ме е яд на размахването на пръст ей така, срещу потребители, които добронамерено дават отговори на понякога страшните въпроси в тази тема. Апелирам към игнориране на тона, всеки здравомислещ е наясно, че форумът не е лекар или друга официална институция, че да се ръководим 100 % само от мненията в него. На мен лично форумът само ми е помагал (в разни посоки).
Не се ядосвайте излишно, желая хармония на всички!

# 386
  • София

Аз ценя всяко едно изказано тук мнение. Защото е едно от малкото безкористни такива. Може да не съм напълно съгласна с него, може да го подлагам на съмнение, дори да го намирам за неточно или субективно - това не е най-важното. Ние имаме нещо безценно - безкористен съвет от човек, когото дори не познаваме лично, но същият този човек е бил съпричастен към нашата болка, направил си е труда да ни отговори, да ни посъветва, да ни насърчи...

newsm10  Peace Именно това е идеята  на  тази тема ! Жалко , че много  хора не я  разбират .

Rockforever, успех ти  желая  и дано  всичко  да се  нареди по  най-добрия  начин !  Hug

# 387
Момичета, днес в 5ч ми е конизацията, стиснете по едно палче, че адски много ме е страх Praynig

# 388
Момичета, днес в 5ч ми е конизацията, стиснете по едно палче, че адски много ме е страх Praynig

Всичко ще бъде наред, не се страхувай. То е лесно да се каже, знам, че като предстои всеки се притеснява. Добре поне, че си знаеш часа. Аз бях планирана за 9 ч, а операцията се състоя чак в 11 ч. Важното е, че днес ще ти се махне от главата този проблем.
Ще стискам палци  Praynig Peace

# 389
utopia, от мен имаш всички палчета Peace но не се претесняваи няма защо повярваи,малко е трудно все едно аз да не се претеснявам,но като минах през това наистина го осазнах, успех Peace барзо минава Hug

Общи условия

Активация на акаунт