"Каним ви на гости, но не у дома!"

• 48 676
  • 1 095
  •   1
Отговори
# 705
Прясна и качествена вече не се ли изтърка? В ресторанта слагат от онова месо, дето се продава в месарницата някак.
Био-то няма нищо общо.
Ти нали не вярваш, че като си поръчаш пържолата в ресторанта, и готвача тича до магазина да ти я купи?   Laughing
Месото се купува 1-2 пъти в седмицата, в най-добрия вариант, замразява се и "те чака" да си го поръчаш.Да не говорим пък колко заведения направо купуват замразено месо, което не се знае колко време "е дремало" във фризери....

Laughing А ти като отидеш в магазина знаеш, че току що е заклано, а? Там не се замразява и размразява... Whistling
Ами точно защото знам, че не е прясно, че се замразява и размразява, и то неведнъж, спрях да го купувам и да го ям.

И синовете ти не ядат също месо вероятно? Вегани са станали?

Добре, само вашите са домашни и хубави.  Laughing

Не искам да се засягаш  Peace

Joy Е, само малко се засегнах.
Сега сериозно, престанете с това натиряне на чуждия избор с думите - ми няма, ми не е така, ми не се прави така, а така... Напротив - има, всичко, според всеки вкус.
Напоследък е дори мода да се купува хляб от малки пекарни - с лични домашни рецепти, да се поръчват домашни торти, въобще неща от тоя сорт - и вярвате, или не - има такива места, където държат на качеството. Торта лично аз купувам малка понякога, защото много ядем сладко. също така напоследък - започнах да правя много сладкиши с кремове - пък и започнаха да ми се получават. Последния път само май прекалих с лимона в лимоновия крем - и стана кисел кекс  Joy Както и да е, идеята ми е, че не само домашното е единствено и идеално  Wink

# 706
  • София
Оф, аз на тема безопасност на храните съм малко видиотена, та в ресторанти гледам да поръчам нещо, което директно от термичната обработка ми се сервира. Салата не съм си поръчвала не помня откога, все се чудя кой и как е измил продуктите. Не че другото ме спасява съвсем, посуда, туй-онуй...
Това тортоправенето не отнема ли много време? Има ли някакви бързи рецепти, да се опитаме да блеснем?  Wink

# 707
Хайде сега извинете ме за спама, ама ще помоля Вилико за рецепта на това лимоненото, дето почти й се е получило. Аз много обичам такива сладкиши с вкус на лимон или портокал. Другите ми фаворити са шоколадовити, ромови и бисквитени сладкиши. Ако не те мързи, може ли на лични да ми напишеш горе-долу тая лимонова рецепта. Спирам да спамя, обещавам и се местя в Готварския

# 708
Ама като започнете да се превземате....  Laughing
От ходене веднъж или дваж месечно в ресторант все още никой не е умрял.
Същото важи и за тортите.

Ееее, чак умиране  Joy никой не говори за умиране, ама пък не ща да ям чужди лиги, сополи или др. подробности...

А и никой не убеждаваме, само казваме ние защо не ходим  Simple Smile

# 709
Ама като започнете да се превземате....  Laughing
От ходене веднъж или дваж месечно в ресторант все още никой не е умрял.
Същото важи и за тортите.
Защо да се превземам, не казвам, че ще умра, а че не ми харесват на вкус ( конкретно за тортите ).

# 710
Аз засега единствено торти поръчвам от сладкарницата на ресторант България, другите не ми харесват.

А най-често правя едно тирамису от предната вечер, отнема не повече от 30 минути  Peace Пък досега винаги се е изяждало до последната капка маскарпоне  Mr. Green Плюс това не е тежко. Проблемът ми идва само от яйцата, защото яйца взимам само от едно място (птицеферма е, но там е проверено - контрола е на ниво), когато ще правя тирамису. И затова не мога да го направя когато ми скимне - трябва подготовка  Crossing Arms

# 711

никой не говори за умиране, ама пък не ща да ям чужди лиги, сополи или др. подробности...

Това трябва да си го запаметя, за да си го чета при следващата диета.Аз работя и ми се налага да обядвам на обществени места, намерих си май- най-доброто, което да ме откаже от лакомия! Sick

# 712

никой не говори за умиране, ама пък не ща да ям чужди лиги, сополи или др. подробности...

Това трябва да си го запаметя, за да си го чета при следващата диета.Аз работя и ми се налага да обядвам на обществени места, намерих си май- най-доброто, което да ме откаже от лакомия! Sick
И аз така!

# 713
Чувала съм, че препикават месото, защото дейсвало стабилизиращо против разваляне.
Това по повод - сополи и лиги в ресторантите...вече не се чувате какви ги плещите...

# 714
Аз засега единствено торти поръчвам от сладкарницата на ресторант България, другите не ми харесват.

А най-често правя едно тирамису от предната вечер, отнема не повече от 30 минути  Peace Пък досега винаги се е изяждало до последната капка маскарпоне  Mr. Green Плюс това не е тежко. Проблемът ми идва само от яйцата, защото яйца взимам само от едно място (птицеферма е, но там е проверено - контрола е на ниво), когато ще правя тирамису. И затова не мога да го направя когато ми скимне - трябва подготовка  Crossing Arms
Каква торта поръчваш ? А,като цена ? Благодаря!
Питам ,защото това би ме улеснило.

# 715
Чувала съм, че препикават месото, защото дейсвало стабилизиращо против разваляне.
Това по повод - сополи и лиги в ресторантите...вече не се чувате какви ги плещите...

Joy

Аз не съм за тука явно - няма как да търча по елитни мандри и частни кланици, един път си купих домашно мляко и масло, после разбрах, че дядото пасял добичето до едно хвостохранилище.

Вервам на държавния контрол, няма как.

# 716
Аз пък съм си купувала пица и дюнер.

# 717
Joy Joy Joy

Не знам онази вече кой пече пържоли и кой не, но аз тази вечер със сигурност ще посетя близкия китайски ресторант. Така де, като ще е падение, да е пълно...

# 718

Каква торта поръчваш ? А,като цена ? Благодаря!
Питам ,защото това би ме улеснило.

Този въпрос малко ме затруднява, защото до сега винаги съм изпращала мъжа ми - той си ги избира и дори не съм се сетила да питам за цените, нито за имената (второто и той не помни, сигурна съм Mr. Green), но довечера ще го попитам, знам че са малко по-скъпи в сравнение с другите сладкарници в София, но не нещо фрапиращо като разлика Peace Но, скоро ще отида да видя коя е тортата от сватбата ни (от там беше), защото беше наистина страаааашно вкусна, а ни го казаха и още 100 човека, пък аз не успях да си изям парчето  Crossing Arms Crazy Но не поръчваме често (обикновено по повод), но ако поръчваме го правим оттам, знам че на място имат каталог

# 719

Joy Joy Joy

Не знам онази вече кой пече пържоли и кой не, но аз тази вечер със сигурност ще посетя близкия китайски ресторант. Така де, като ще е падение, да е пълно...

Аз съм по- пропаднала - оная вечер си поръчахме суджу и фалафели от Мимас, донесоха ни ги хората до 15 минути, още се облизвам.

Тортите пък ми ги прави добрата стара Пчела.

Общи условия

Активация на акаунт