Re: Огледален свят/Нарекох те Фериха/ по БТВ ~ тема 26 ~

• 49 326
  • 757
  •   1
Отговори
# 30
Наде здрасти! Добре пишеш, щото аз няма да гледам мъчителните епизоди, така реших. Да те чета е по-безболезнено. А и сцената от 30-ти дето го заключи - и нея няма да я гледам.

# 31
Тия от БТВ верно са много тъпи,така и така го пускат по 2 часа,поне да не нарязват така епизода! Grinning

# 32
Романтичка здрасти!
И за мен 43 не е чак така непоносим като 28/32 33 които не смятам да гледам засега. Щото в 43 бяха заедно с/у мъката и лудостта, а не един с/у друг. А и Емко реагира свръх прекалено, но това е друга тема.....

# 33
Любими мои Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Беше ми мъчно за вас cry цели 3 дни без Емир и Фери...беше ужасно...днес гледах рекламата по БТВ и знам до къде е филма , но толкова много работа имах , че и бях без интернет при майка ми едвам издържах.
Много хубави сцени сте коментирали , вече два часа само чета ли чета , какво сте писали , но е многооо.
И тъй като не мога да ги прочета всички 2 теми  , кажете има ли нещо ново около Чаги Thinking

Аз разбирам Емир , той не толкова го боли , че го е лъгала , колкото , че вярва на оная лисица Джансу , че едва ли не само заради парите му е била с него , яд го е също , че през цялото време си е мислел , че вината за поведението на Фери е в него...а всъщност само тя си е виновна пред себе си.ама , че прекали с държанието си е факт , но това е и целта на сценаристите , Емир винаги действа пресилено и после съжалява.
Хубав ден мили мои , и ще ви наглеждам Grinning

# 34
Здравейте момичета, неуморни сте!
Привт и на новодошлите!
Рени, благодаря за усилията - за новата страхотна тема.
Снежи, аз съм овца и се заклевам, че това не е вярно - аз почти никога не лъжа ааааааа.

Да ви кажа, че днес Мелих/Мехмет има рожден ден. Добър актьор е, доколкото знам е и награждаван за това. Сега май е продължил с учението си. Да е жив и здрав, той не е виновен, че героят му е такава отврат тю.

Неви,не разбрах...кое не е вярно  newsm78 Даже и за миг не съм си и помисляла,че лъжеш за нещо...винаги съм ти се кефила... #Crazy

Вани,честита премяна!

# 35
Привет и на появилите се по-късно.
Тъй като липсват голяма част от субовете на частите от 46 епизод, с тези диалози дано съм Ви от полза.
Скрит текст:
Пред камината.
Фериха: Разкажи ми нещо.
Емир: Слушай тогава. Ще ти разкажа такова нещо, че няма да мислиш за нещо друго. Всичко започна с малък инцидент при изхода на университета. Запознах се с едно малко момиче, което  промени всичко в живота ми. Едно момиче, което не прилича на никой, който познавам - нацупена, амбицирана, ината. Колко странно сякаш цяла една история започна с hoscakal(сбогуване). Обичах да излизам вечерите, да гледам филм с приятели...но нищо друго не беше като него. Да обичаш една жена. Не вярвах, че ще обичам толкова много нещо, после всеки път се прегръщахме по-здраво. Сякаш  с всеки ден те обичах повече. Обичам те с всеки изминал ден.
Ф-И ти не си като другите, като Мехмед и баща ми. Не си кисел, топъл си, но ме плашеше. Поведението ти казваше-Аз притежавам всичко. Веднъж, когато бяхме разделени ти ме нарече сияещо момиче. Когато скъсахме исках да сме история. Ако знаем след всичко изживяно дали ще има добър край?
Е:Ще има добър край.
Ф:Винаги ли ще ме обичаш?
Е: До последния си дъх.

На сутринта.
Е:Добро утро.
Ф:Добро утро
Ф:Колко е часа?
Е:Какво значение има за нас.
Ф:Трябва да се обадя на баща си. Но се страхувам.
Е: Моля те, Фериха. Денят ни да не започва със страх.
Е:Сега ще станем, ще закусваме, ще се разходим, а после ще правим това, което искаш.
Ф:За никой не помислихме? И полицията се е намесила. Кой знае как семействата ни са се спречкали?
Е:Не ме и интересува.

Пред камината.
Ф: Щастлива съм, спокойна съм, ядосана съм, обидена съм...
Е: ... Влюбен съм...!
Ф:...Влюбена съм...! ... Намираме се на много красиво място. Де да можеше всички тези събития да ги нямаше/ да не се бяха случили и  нашата история да свърши ("ние да свършим") щастливо! Де да можех изцяло да се отпусна ( буквално да се "оставя").
Е: Като му дойде времето ще се отпуснеш, Фериха. Имаме време колкото искаш, а оттук ще се завърнем като хора, които са сложили всичко на мястото му.
Ф: Наистина ли вярваш в това? Виж в какво положение сме - случилото се е попаднало във вестниците, не зная състоянието на баща си, нямам сила даже да му чуя гласа...
Е: Когато се върнем всичко ще бъде съвсем друго! Страховете, които се вмъкнаха между нас, гнева, омразата ... (? ще станат мънички - ?? НЕ ЧУВАМ) Ако ние вярваме и останалите ще повярват! Имай ми доверие.

Разговора на Фемир при целенето с топки.

Ф: Много са сладки.
Е: Приличат на нас. Тя е своенравна/опака, а на младини той е бил истинска фъртуна сред жените.
Ф: И по друг начин можем да го кажем.
Един своенравен, опак старец и една дама със златно сърце, която нищо не е загубила от красотата си.
Е:И ние след години ще сме така.
ф:Ама този, който ще бъде своенравният ще си ти.
Целят се.
Е: Снегът ми напомня...
Ф: деня, в който не можах да ти кажа да.
Е: Напомня ми само деня, в който реших, че искам да прекарам живота си с тази жена. Ще настинеш. Да влизаме.
Ф: Вдигни ме тогава.

Вечерта на дивана.
Ф: В деня, когато ми предложи женитба бях дошла, за да ти разкажа всичко... И преди това много пъти опитвах, но... тоест преди писмото... Никога не бях готова.
Е: Когато не можа да приемеш (да кажеш "Да"), всеки път, когато те губех, след лъжите също... усещах такава болка, .... (?) С всички сили, с цялата си злост исках да те нараня. Исках и тебе да удавя в нещастието си.
Ф:  Беше непоносимо, че си повярвал в нещата (казани) за мен. Стори ми се, че никога повече няма да ме погледнеш така, както ме гледаш сега.
Е: Толкова усилия положих, за да убедя сам себе си. В това, че те мразя, в това,че искам да ти отмъстя.
Ф: А какво щеше да стане, ако всичко беше научил от мен?
Е: Не зная. Не зная, дали щях да си помисля, че отново изживявам някаква лъжа, или щеше да е по-лесно да ти повярвам. Ти ми взе единственото, в което вярвах - себе си... Не ми остана нищо, за което да мога да се хвана и прегърнах гнева си.
Ф: Колко дълго продължи. Какво си причинихме...
Е: Ако само за миг дори ти бях повярвал щях да претърпя поражение. Щях да кажа "Ела - и с истините, и с лъжите, с всичко си моя." Беше терзание да не ти вярвам, а да ти повярвам също беше (равностойно на) смърт.
Ф: Онази нощ, когато дойдох при теб по нощница, мислех че се самоубивам.
Е: Когато те видях така се отвратих от себе си. Отвратих се, защото даже и такава, в такъв вид исках да те докосвам. Онова отвратително червило, далечният ти поглед, ти не беше нищо от това (ти нямаше нищо общо с това). Но уханието ти... Единственото нещо, което познавах в онази къща беше уханието ти...

Продължение на разговора между Емир и Фериха:
Ф: Какво щеше да стане с нас, ако Халил не се беше появил?
Е: Нали говорихме за това.
Ф: Не говорихме. Ти ми каза какво си чувствал, но не и за какво си мислел. Как щяхме да се върнем един към друг, ако не бяхме изживяли онзи кошмар.
Е: Няма никакво значение как щяхме да се върнем, но знам, че щяхме да се върнем! И се върнахме.
Ф: Когато вярвах, че ме ненавиждаш ми беше много трудно даже да си помисля, че отново може да има нещо между нас.
Е: На какво още повярва?
Ф: Повярвах, че сме приключили. Когато виждах жените до теб, всеки път, когато ми затръшваше онази врата в лицето, когато  удряше стената, за да не удариш мен... всеки път вярвах, че е краят ни.
Е: А как се изправи на крака?
Ф: Знаех, че любовта ни не е приключила. Опитвах се само за това да мисля. Но ти се беше хванал за яростта си...
Е: В онези дни всеки път, когато те виждах, винаги, когато ти блъсвах/затръшвах вратата (про)падах още по-жестоко.
Ф: А ти как се изправи на крака?
Е: В онази къща, когато бях завързан за онова легло, когато треперех за теб се изправих. Когато ми каза "Любов моя" се изправих.
Ф: Ти... онази нощ... когато се върна вкъщи заедно с (чужда) жена... беше ли с нея (т.е. дали е ... с нея)?
Е: Няма нужда да говорим за тези неща...
Ф: Не се измъквай Емир (не бягай)! Какво чувстваше? Докосвал си друга, целувал си я... Емир, ще кажеш ли какво чувстваше?!!
Е: Чувствах, че колкото и да те мразя, също толкова мразя и себе си. Чувствах колко жалък и безпомощен човек съм. Моята сила, това си ти! Прости ми!
Ф: Ти ми прости! (Аз ти се извинявам!)

Сутринта докато Фери го чакаше,  той беше отишъл да подготви сватбата.

Ф: Емир, къде се губиш?! Защо излезна без да ме събудиш? Идиот ли си, какъв си?
Е: Да не си помисли, че съм те оставил.
Ф-Щях да излезна да те търся.
Е- В гората ли щеше да ме търсиш?
Ф: Толкова часа не може само това да си купил, къде беше??!!!
Е:Много си хубаво когато си ядосана.  Хайде да сготвим заедно, ще разбереш довечера.

Сватбенатата церемония.
Е: Този път няма пръстен, но снега е истински, ти си истинска. Без смокинг съм, без сватбена рокля си и пръстен на пръста ти няма... Сега, тука, по този начин... ще се омъжиш ли за мен?
Ф: Да!
Е-Сърцето ми винаги, ще бие така както сега като те гледам в очите и лицето Фериха Сарафоулу.

# 36
Надееее  smile3501 newsm10

# 37
Рени,   bouquet темата е страхотна както винаги.  Heart Eyes А клипа не мога да спра да го гледам. Heart Eyes

Наде,  Hug много ти благодаря за преведените диалози.   bouquet

Довечера ще дават две серии, но в 20:00 часа ще пуснат новия сингъл на Ревюлиция Зет, така че нашия сериал ще започне малко по-късно - най-вероятно към 20:05.
И мен от БТВ много ме ядосват като накъсват по такъв безобразен начин сериите. А пък и пускат реклами по 10 минути. Все едно сме седнали да им гледаме рекламите, а не сериала.  ooooh!

Та сега малко за снощния епизод.
Ханде може да е руса, но изобщо не е глупава.  Laughing Много мръсни игрички играе, дразня  й се, но много бързо ми минава.   Laughing
Ех, Корай и Фериха намериха кога да се прегърнат. Оставаше само и Корай да я целуне по бузата, пък то да изглежда, че я целува по устата - направо щеше да е черешката на тортата.
Много ми харесва отношението на Фериха към Гюндже. Много държи на нея и по всякакъв начин се опитва да й помогне. Наистина добре нахока  Корай , трябваше някои неща да му се кажат в очите. Хареса ми това, че отстъпи къщата си на Гюндже.  Peace              
Сцената в колата беше много хубава.  Heart Eyes Много ми харесаха думите на Емир.. а само как се гледаха и се усмихваха.. направо сияеха от щастие. Каква любов..  Heart Eyes

# 38
Ей...ама не може да се отрече стореното от Аксой и компания...какви диалози,какъв смисъл...!Е без играта на ФЕмир,нищо нямаше да е на това ниво,ама ...адмирации за тези сценарийни моменти!  smile3508

Да свърши приказката,но не както трябваше... smile3511 #Sniper

# 39
е бе Наде...ех,бе АФК, е бе....кой мозък роди тази история...че да го наредя малко.........не мога да си оправя делници,празници с този филм,аз от него не излизам и за минутка

Готвя,меся,деца гледам,ама акъла го няма ooooh!
айде хапнете и вие

чак се чудя дали да не се консултирам с вас...как отмина тази емоция...с времето ли,с кво ли newsm78

# 40
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=558403250838590&set= … ype=1&theater

битти Mr. Green

Гледам в последните епизоди Емко изглежда много по-добре,някак мъж отвсякъде,а и с тези по-дълги баки е направо номер 1

# 41
Здравейте дами
Рени за прекрасната тема  bouquet
Момичета вие сте неудържими кога изписахте две теми незнам немога да ви настигна.
Много се радвам че филма предизвиква такива бурни емоции във вас това ми напоня с какво нетърпение очаквах всеки нов епизод.
Лек и спокоен ден момичета

# 42
Абе хора...сега схванах

Скрит текст:
ама моля ви се бе Санем е майката на Фери,а Левент бащата така ли....според Емирчо...и после откача и мисли,че те са комбина и са лъжели заедно  ooooh!.а ааааааа не не

# 43
Все по-трудно ми е да влизам във форума и да ви следя и вас.Не знам на какво се дължи но зарежда супер бавно...
Ха здравейте сега и от мен в новата тема.Благодаря на Рени,за което...  bouquet

# 44
Здравейте!

anilevI ,страхотна баница си спретнала, взимам си веднага.  bouquet

Момичета,имам една молба.От сутринта търся из  темите,но не мога да намеря поста с линковете за сваляне на епизодите от 57 до 67 ,не помня и кой ги беше публикувал.Моля ви, дайте ги пак,за да си  изтегля сериите. Praynig
Благодаря за ФЕмирския 56ти епизод.Много добра игра и  на двамата. Peace

Благодаря на всички,за преводите,снимките,колажите,които публикувате. Прекрасни са. bouquet

Общи условия

Активация на акаунт