На море в Гърция 2013 - II

• 84 665
  • 729
  •   1
Отговори
# 435
Я кажете във Валасакис как са цените, че нещо последните ви коментари леко ме разколебаха, докато имам време преди да съм резервирала, да мисля Laughing

По-горе писах 30 евро/апартамент за май месец, момичетата, които резервираха за средата на юни са получили същата цена ако не се лъжа.

Извинявай, разсеяла съм се нещо и съм го пропуснала.  Embarassed Ще взема да се преориентирам май Laughing

# 436
Пак малко да върна въпроса за температурата на водата в средата на юни, сравнена със средата на Септември на Ситония. Ние в крайна сметка се ориентирахме натам - като за първо ходене, макар че няма всичките неща, които ги исках да са накуп. Някой може ли да каже като градуси горе долу как варира водата, и комарите и разни други насекоми кога са по-малко. За сега съм си харесала района на Никити или Вурвуру. Исках само да ви питам, в тези периоди Юни и Септември има ли много народ по плажовете? Като гледам снимките по сайтовете и все са едни хубави или празни или с по няколко човека, и последното което искам е да се озова на плаж тип Кранево, където прескачаш хората, за да стигнеш до водата.
Параход беше писала по-назад, че имало много хубави големи плажове с плитка и чиста вода в района на Олимпиада. Някой може ли да препоръча нещо там, тъй като в повечето сайтове инфото за там не е много (поне тези, които успях да прочета до момента)

# 437
Танита, аз за юни не мога да кажа нищо, но септември съм ходила два пъти и двата пъти времето и водата бяха великолепни, топло, слънчево, просто чудесно, като единият път бяхме около 20-ти септември и пак беше супер времето.
Иначе за плажовете - и в Керамоти първият път, и в Геракини вторият път беше безкрайно спокойно  и изобщо не са ми пречили хората, в никакъв случай не беше претъпкано. Но това вече може би си зависи от конкретния район.

# 438
  • с/у ОколоМръсТното
Ние ходим предимно след 25-30.08 на море. Винаги е топло, но се усеща краят.
Плажове по Ситония може да откриете всякакви... празни, плитни и т.н. С търсене става.
За Т на водата - не знам.

# 439
Началото на септември бяхме в Никити,почти никакви хора по плажовете,предимно нашенци,сърби и тук-там руснаци.

# 440
  • София
Като цяло си зависи от времето, все пак Халкидики не е на екватора, но от моя личен опит мога да кажа, че юни водата беше по-топла от септември, което много ме изненада - на нашето море обикновено е точно обратното. Миналата година ходихме в края на юни на Ситония - водата беше чай, а температурите слизаха под трийсет градуса само вечер към 9-10 часа. Страшна жега!
По-миналата година, началото на септември, малко по-надолу от Халкидики, на Олимпийската ривиера - ми за мене си беше хладно. На плажа седях непрекъснато наметната с нещо, във водата не можех да стоя повече от 5-10 минути. Духаше вятър, морето беше бурно и вечер си ставаше за жилетка. Народ - през юни беше спокойно, едва в началото на юли започна да се пълни по-сериозно, а септември беше нормално.
Но като цяло си мисля, че първия път просто уцелихме такова хладно време. То и у нас на Албена веднъж в края на август ходехме на закуска сутрин с пуловери, Божа работа Peace

# 441
  • София
  Ние сме на Ситония на 15-20 юни. За водата ще се радвам да е топличка, но все пак ще се надявам и да не е 30 градуса до вечерта температурата навън. Всъщност на мен топлото не ми пречи, но половинката незнам как ще го преживее  Heart Eyes

# 442
Всъщност, не знам защо непрекъснато се задават въпроси за времето - в Гърция между 1 юни и 1 септември има горе-долу 0 мм валежи и 90 дни яко слънцегреене (изключенията са много малко, и колкото по на юг слизаш, толкова са по-малко) и шансовете да попаднеш на лошо време през едноседмичната си почивка са около 99.9% по-ниски, отколкото в България. (Въпреки това хората и в България ходят..)

Може би трябва да го сложа на 1-ва страница?!

След 1-6 септември е според годината и според зависи, особено в северната част и особено на Тасос (там много бързо идва есен и става студено).
В горещи лета като 2012 и 2011 е чудно. 2006, 2008 - не искам да спомням какъв студ съм брала Simple Smile

# 443
танита, ето тук можеш да видиш средните температури на въздуха и водата, както и дните с валежи:
http://www.weather2travel.com/climate-guides/greece/halkidiki/

Това е статистиката, иначе всичко е относително. Моят опит, за разлика от на belinda, е че септември морето е по-топло от юни. Но пък сме имали почивка в края на юни, когато е било доста по-хладно, в ставнение с първата половина на месеца в друга година, така че си е индивидуално.

# 444
.......2006, 2008 - не искам да спомням какъв студ съм брала Simple Smile
Като спомена 2008  Mr. Green си спомних и аз ....наши приятели на 5-6-7-8 ги беше валяло, духало и т.н....бяха "измрели" от студ и ходили до Солун да си купуват по-топли дрехи  Sick ние отидохме на 9-ти да им помогнем с прибирането на лодки и подобни, беше мокро, но вече слънчево ...на 10-ти не се стоеше от жега не кея докато вадеха лодките  #Crazy
Друга година сме ги прибирали и около 22-ри и е било чудно време....та според мен септември си е малко тука има-тука нема ...зависи си от годината и времето  Wink

# 445
Точно - нея година бяхме на Тасос по тези дати и щяхме да се вкочаним...

и през септември има случаи пак да грейне слънце и да стане благо, ама юни е по-сигурна работата.
Случвало се е да има все пак през юни по 1 ден валеж и след 2-3 часа пак е 30+- просто слънцето е много по-силно, когато са най-дългите дни (аз юни получавам слънчеви алергии, след 20 август - не).

# 446
  • с/у ОколоМръсТното
Сега дайте да разкостим местата с комари и оси и да миряса народът... Че през 3 поста едно и също дъвчем  Mr. Green

# 447
Сори, да спра ли да пиша в темата? Май все неподходящи въпроси задавам Embarassed

Mur, линка беше много полезен, и отговорите ви също  bouquet

# 448
Сори, да спра ли да пиша в темата? Май все неподходящи въпроси задавам Embarassed
Споко  Sunglasses Виж, че все някой отговаря, нищо че си мрънкаме за фон  Mr. Green

# 449
Сега дайте да разкостим местата с комари и оси и да миряса народът... Че през 3 поста едно и също дъвчем  Mr. Green
Joy
Комари - навсякъде, където духа по-малко от 8 бала! Осите - на късмет.  Mr. Green

Шегата настрана, обикновено всеки въпрос гледам да получава отговор, освен ако много не съм на кеф Grinning Пък и винаги ще се намери някое добро създание в темата да компенсира, ако е така.

Общи условия

Активация на акаунт