На море в Гърция 2013 - II

• 84 661
  • 729
  •   1
Отговори
# 450
Сега дайте да разкостим местата с комари и оси и да миряса народът... Че през 3 поста едно и също дъвчем  Mr. Green
Joy
Комари - навсякъде, където духа по-малко от 8 бала! Осите - на късмет.  Mr. Green

Шегата настрана, обикновено всеки въпрос гледам да получава отговор, освен ако много не съм на кеф Grinning Пък и винаги ще се намери някое добро създание в темата да компенсира, ако е така.
Peace
Мацки, наистина ли комари и оси биха променили плановете ви освен ако не сте алергични и не е животозастрашаващо? Аз ли съм дебил  newsm78 ама такива форсмажорни обстоятелства по никакъв начин не биха ме отказали от мястото, което съм избрала.
За Т на водата не мога да говоря, защото и май началото влизаме в морето до ушите  Rolling Eyes студено е да, но кеф, първо моренце за годината. Тук личи ли, че е май и водата е ледена

# 451
Мацки, наистина ли комари и оси биха променили плановете ви освен ако не сте алергични и не е животозастрашаващо? Аз ли съм дебил  newsm78 ама такива форсмажорни обстоятелства по никакъв начин не биха ме отказали от мястото, което съм избрала.
Не, просто нямаш проблеми с комари и оси, затова Simple Smile У нас сме от тия от първото ти изречение - мъжът ми и дъщеря ми са алергични към ухапване от оси (и то доста сериозно алергични, ако е на по-високо място ухапването, само инжекция ги оправя), а аз съм алергична към ухапване от комари, та не е много приятно преживяване. Но въпреки това осите и комарите не ги следя къде пребивават, то където и да отидеш, можеш да си намериш такива гадинки Laughing А пък в Гърция само два пъти съм ходила, ама ни комар, ни оса съм видяла, докато съм била там.

# 452
Не, просто нямаш проблеми с комари и оси, затова Simple Smile У нас сме от тия от първото ти изречение - мъжът ми и дъщеря ми са алергични към ухапване от оси (и то доста сериозно алергични, ако е на по-високо място ухапването, само инжекция ги оправя), а аз съм алергична към ухапване от комари, та не е много приятно преживяване. Но въпреки това осите и комарите не ги следя къде пребивават, то където и да отидеш, можеш да си намериш такива гадинки Laughing А пък в Гърция само два пъти съм ходила, ама ни комар, ни оса съм видяла, докато съм била там.
Разните спрейчета и гелчета не помагат ли ?

# 453
Момичтеа,моля ви пишете ми някоя от вас дали знае как е плажът в Nea Potidea.Преди една седмица питах, но никой не ми писа.Ние сме почивали в Ситония и незнам Касандра как е. Благодаря

# 454
Принципно да, ама с осите специално винаги има шанс да се сблъскаш неволно Laughing

# 455
  • София
Миналата година на Тасос се сблъсках с нещо, което не съм виждала на други места в Гърция, пчели по плажа, които изглеждат като заляти от приливната вълна, но детето здраво си изпати от една такав "умряла" пчеличка. Освен това на някои плажове имаше наистина много оси, а аз имам фобия и определено предпочитам да избягвам такива места, това не се осетнася за целия остров разбира се, иначе си е много хубаво.

# 456
nedunka Лазарос имат ли хубав двор? На сайта им няма снимки от двора.

Във Валасакис не става ли бързо дълбоко в морето? Така ми изглежда от снимките.

Дайте ми идея къде да търся студиа в Олимпиада и Ставрос. Нещо проверено? Не се справям с търсенето. На място не е вариант. Държа да имам предварителна резервация.

На Тасос оси и пчели има по източния бряг. Там са повечето кошери. Долу около Потос, Лименария няма.

# 457
  • с/у ОколоМръсТното
Ами аз не мисля, че може да се предвидят осите и комарите като местоположение.
Нашата хазяйка мин. година ни уверяваше, че за 1-ва година вижда такива нашествие на оси около тях... Говоря за западното крайбрежие на Ситония (около Никити и Неос Мармарис). А пък комари нямаше грам.

# 458
Принципно да, ама с осите специално винаги има шанс да се сблъскаш неволно Laughing
И моят съпруг е алергичен. Всъщност искам да попитам момичетата които са били, как стои въпросът ако случайно някой се нуждае от лекар, все пак дано не се налага, но да знаем има ли някъде такъв?

# 459
  • София
Дайте ми идея къде да търся студиа в Олимпиада и Ставрос. Нещо проверено? Не се справям с търсенето. На място не е вариант. Държа да имам предварителна резервация.
millenitta, виж тези предложения за Олимпиада и Ставрос http://www.feelgreece.com/bg/olympiada/accommodations Не съм ги изпробвала обаче. В предишната тема много препоръчаха плажа Babylon близо до Олимпиада като плитък и пясъчен http://www.youtube.com/watch?v=RW_p86V8cuM

# 460
Ще си самоцитирам едно старо мнение, общо взето впечатленията ми от втората година не са по-различни, освен, че наехме кола за два дни и обиколихме повече плажове в източната част на острова, до които преди не стигнахме. Сега като се замисля, пак там ми се ходи и тази година, ще видим на кое ще се спрем - Лефкада или Занте Simple Smile

Скрит текст:
Здравейте,
Ние миналата година бяхме на о. Закинтос с Александрия травел, ще представя информацията накратко, систематизирана в отделни точки, за да бъда полезна на някого.
1. Агенцията – изключително коректни. Тъй като пътувахме с организиран транспорт, през цялото време на пътя имаше техен представител, който се интересуваше как сме, разпитваше ни, любезно момче. На място също ни посрещна техен представител, настани ни, даде ни номер, на който можехме да се свържем с него по всяко време и т.н. На връщане ни разпитваха доволни ли сме, какво не ни е харесало, ако има такова нещо и така.
2. Пътят – пътят е дълъг, ние тръгнахме вечерта в 17 и 30 и пристигнаме на острова чак към 10 сутринта на следващия ден. Има около 4 почивки за по 15 минути, спира се на места, от където може да се закупи храна, вода, да се ползва тоалетна.
3. Настаняване – ние бяхме в студио „Романтика” – на страницата на агенцията има снимки, които отговарят на реалните условия, не е някакъв лукс, чисто и прилично място, с много добри и ненатрапчиви собственици. По принцип агенцията менажира хотелите Глория Марис и Тереза. Нащата къща беше точно срещу хотел „Тереза”, гостите в него са предимно от Чехия, доволно шумни са, има много деца, безкрайно бяхме щастливи, че не отседнахме там, нищо, че чувахме всичко, поне не бяхме преки участници. Всеки ден има аниматорски програми – от 10 до 10 – пак песни танци и веселие, но като цяло ние почти не бяхме в стаята, така че преглътнахме шума някак си.
4. Храна – хотел Тереза предлага ал инклузив, закуска, обяд, вечеря, като гостите на „Романтика” могат срещу доплащане да се възползват. Тъй като сме леко капризни на тема ядене – решихме първо да проверим какви са условията и след това да се възползваме от услугата, това е възможно – като се доплати на място на представителя от агенцията. Храната лично на нас не ни хареса. А бяхме гладни, точно след път. Самият ресторант, то е нещо, тип таверна до хотела, не е част от самия хотел Тереза, беше препълнен, отново с руси чешки деца, трудно се намира свободно място и така решихме да се храним отделно сами. Островът е пълен с таверни и тавернички, риба, месо или нещо друго са с цени около 10 евро. В близост до Агиос Состис – на около 15 минути път пеша  по плажа се намира Лаганас – където пък вече има Макдоналдс, супермаркети, заведения за бързо хранене, въобще всякакви варианти.
5. Плажна ивица – плажът на Закинтос не е типичният плаж с много пясък, пясъкът е толкова фин, където го има, та, наподобява пепелна прах, специално в Агиос Состис плажната ивица е много тясна, предимно камениста и вариантът просто да си проснеш хавлията, не е вариант, тъй като камъните са си сериозно нещо, там обикновено се ползват наличните шезлонги, които пък са доволно захабени, та, ние си го спестихме, но, както казах, Лаганас е само на 15 минути пеша, там вече плажната ивица е по-широка и има от този фин пясък. За сметка на това, тъй като това е залив, морето е безумно спокойно,  тъй като Лаганас е залив, няма вълни и е страшно плитко, цялото дъно е мекичко и въобще къпането е едно истинско удоволствие.
6. Транспорт на острова – на острова има организиран градски транспорт – чрез който може да се отиде и да се разгледа или столицата на острова,  или да се отиде до някой по-засукан плаж, отделно, че може да се наеме кола – за един ден на нас ни струваше 60 евро. Но ние започнахме да търсим чак към края на престоя, когато всичко беше резервирано, та, затова малко по-скъпо ни излезе. Отделно има бъгита, мотори и всякакви такива екстри.
7. Забавления – Агиос Состис е спокойно място, ама много спокойно, за сметка на това в Лаганс са бар до бар, дискотеки, и всичко що е нужно. Пълно е с много млади хора, изпълнено с много живот. Така че – ако много ви се дивее, има къде.
8. Забележителности – това е най-красивото място, на което съм била – красота, ви казвам. Заливът Лаганас е място, където гнездят костенурките – Карета Карета, които, бтв, са защитен вид, могат да се видят, има организирани лодки за Turtle spotting. Точно срещу Агиос Состис се намира островът Маратониси, които, забележете е с форма на костенурка.  Също може да ползвате лодка „такси”, за да отидете до там, отделно можете да си наемете лодка – около 60 евро за половин ден, с която сами да отидете до острова, или пък да си търсите костенурки. Моят мъж беше във възторг, че стана капитан на лодка. И да не забравяме – най-важното място на острова – Navagio – заливът на корабокрушенците. Това място напълно отговаря на снимките, публикувани в интернет.Красотата му не може да се опише с думи. Има два варианта да се види – единият е  като си направите круиз около острова, 20 евро на човек, спира се на три места – Blue caves, където се прави пауза за плуване, Navagio, пак се прави пауза, и Кери Кейвс, друго невероятно място. По този начин разглеждате Navagio отдолу – представете си тюркоазено сини води, бели отвесни скали, бял плаж  - красота. Другият е, ако си наемете кола,да го погледнете отгоре. Залезът там е невероятен, по снимки, ние си тръгнахме, за да се върнем и да го видим отново!
Островът е красиво и невероятно място. Има дух на неопетнен все още от човека рай – няма високи бетонни хотели, няма препълнени плажни ивици, няма нищо пошло, изконсумирано и употребено в него. Истинска почивка и откъсване от всичко и всички.
И при все че си наехме кола, лодка, такси до Маратониси, направихме круизна обиколка на острова, пак имам чувството, че не сме го видяли целия, та, затова  - тази година отново сме там.

# 461

На Тасос оси и пчели има по източния бряг. Там са повечето кошери. Долу около Потос, Лименария няма.

Двора на Лазарос е малък, няма много къде да тичат деца, нямат люлка или пързалка, както съм гледала по други къщи.

# 462
  • София
Ina_22, благодаря за подробния разказ за Закинтос. Направо ме зашемети с тази цена на рент-а-кара. Каква кола бяхте наели за толкова пари? Надявам се да намерим за цяла седмица някоя малка кола поне наполовина ...

# 463
Първата година беше тази. Цената беше такава, тъй като я търсихме от днес за следващия ден, точно в пика на сезона /началото на август/ и почти нямаше свободни коли, а и я искахме само за един ден, тъй като на следващия си тръгвахме. Мисля, някакво рено е това.
Скрит текст:
Втората година започнахме по-рано да се пазарим, и за два дни цената ни беше 70 евро. Но и колата беше по-непретенциозна. Но за малките и тесни пътища и предвид това, че островът като цяло е малък, беше ок. Това май пак е рено, туинго. В Лаганас по принцип има голямо предлагане и там може да се спазари човек за цената. Ние наехме колата и двата пъти от хората, от които взехме и лодката, и допълнителните екскурзии на място, та, и известна отстъпка ни направиха. Но като цяло май все пак са си скъпички колите на острова.
Но пък без кола няма как да се види залеза на Наваджо, или да се отиде до някой друг интересен плаж.
Скрит текст:

# 464

Двора на Лазарос е малък, няма много къде да тичат деца, нямат люлка или пързалка, както съм гледала по други къщи.

Нещо не ми допада. Не ме грабва. Там, където ми харесва или няма места или е скъпо или не отговарят. Няма угодия  Simple Smile

dechy много ми хареса този плаж. Точно такъв плаж търся. Но ми изглежда населен. Предполагам има и свободна зона, където да е по-спокойно.  

Общи условия

Активация на акаунт