На море в Гърция 2013 - II

• 84 373
  • 729
  •   1
Отговори
# 45
От тази тема ми става едно лятноооо...
Параход   bouquet

# 46
Ще се копирам от края на другата темата, надявам се да получа отговори:

Нашето настаняване ще бъде след 16.00 часа. Тъй като ще пътуваме основно през нощта имаме почти цял един ден да посетим някой плаж/ град/ забележителност. Дайте идея към какво да се насоча, да почета. Идеята ми е да не се отклоняваме много от пътя /ще пътуваме до Каламици/. Ако се сещате и за някое прекрасно ресторантче /и нещо което задължително трябва да се опита/също ще ми е от полза. Благодаря предварително

# 47
  • Варна
Плажове има... много и различни, за всеки вкус.
На един нищо и никакъв ръкав от Халкидики има повече плажове за изследване и опознаване, отколкото по цялото наше крайбрежие. Хайде сега умножете тези 50 километра по 300, за 15000 км брегова ивица.

С това отговарям и на въпроса на Петерки, зададен в предишната тема. Пишем за по-далечни места, защото мечтаенето и планирането е 50% от удоволствието.
Самата аз съм написала повече постове за Халкидики и област Македония в този форум, отколкото за каквото и да е друго, и смятам, че съм изпълнила дълга си към хората, които търсят информация и съвет за най-близките и достъпни места Grinning
Накратко - избирайте умно, ама не чак толкова умно, че да не оставите място за мен Stuck Out Tongue

Aбсолютно съгласен.
За мен , а и за много други и Сарти и Нафплио , и Коринтос и Ларнака еднакво си заслужават , но за много хора които не са помирисвали гръцкото море твоето
 ''Кефалония:
- Миртос - най-фотогеничното място на света ''
звучи като заклинание!!!:)Simple SmileSimple Smile
Има и нещо друго .Миналата година седмица обикаляхме Олимпийската Ривиера , не по далече , по достъпна като път и не по лоша от конгломерацията от Керамоти до Касандра.Плажната ивица е пренаселена само пред Катерини , а останалите стотинакилометров и няколко десетки метра широк плаж от пясък и плитко и топло море са почти пусти.Да не говорим , че през цялото време видяхме 2 коли и 1 автобус с БГрегистрация , докато по същото време само в Сарти са били хиляди.
Естествено , желая и много да могат да си пият кафето в Аргостоли , но нека не разочароваме онези които не могат да си го позволят да се осмелят поне за Сарти или Платамонас.

# 48
  • Plovdiv
Моля Ви за малко помощ и съвети,относно майските празници съм натоварена с задачата да намеря къде да прекараме 3-4дни в Гърция.Ние сме 4 семейства с деца от Пловдив и искаме да резервираме само нощувки или с закуски в някоя виличка или семеен хотел.Като Ви чета селцата и градовете нищо не ми говорят засега понеже сме почивали само в Турция.Понеже е началото на май и не знам дали ще става за плаж,не държим толкова много на него.Искаме по възможност да има къде да играят децата,да има дворче с барбекю и да се разходим някъде вечер.Ще съм Ви много благодарна да чуя Вашите препоръки.

# 49
Парцалеса,
препоръчвам обяд в Порто Куфо (това е последното село преди Каламици) непосредствено преди настаняването - с миди, октоподи и пресни риби Grinning

За плажовете - по-удобно ви е да карате по западния бряг на Ситония, където можеш да избереш от много хубави заливи в отсечката между Никити и Неос Мармарас - Ай Янис, Калогрия, Ковиу, Лагомандра. По пътя преди Солун няма нищо особено, можете да закусите на някоя крайпътна пекарна (има ги много и са с добър вид и храна). С малко отклонение можете да идете до езерото Керкини да позяпате патките.

Има една пещера Петралона - на около 50 км след Солун, близо до Неа Каликратия. Отклонението от главния път за Халкидики е не повече от 20-ина км. Работи от 9 сутринта.

# 50
  • софия
и аз се записвам в темата,тази година мислим да пообиколим плажовете на Ситония,в тази връзка бихте ли казали от Никити до Каламици колко км са долу-горе,в смисъл за колко време бихме си направили разходка по ръкава по запад или по изток,благодаря.

# 51
55 км, общо около 100 е обиколката на ръкава. Източният бряг е с повече завои и по-стръмен подстъп към плажовете.

На носа на полуострова Ситония, между Порто Куфо и Каламици приблизително на тези координати -39.960025,23.943576 се вижда море и от двете страни на пътя, много впечатляваща гледка Simple Smile

# 52
Страшна си, Параход, благодаря!

# 53
Здравейте и от мен! Включвам се с голяма удоволствие в готината тема.
На първо място изразявам възхищението си от дадената информация на първа страница. Благодарност на Параход и момичетата, които споделят опита си тук, за да са полезни.
За първи път ще почиваме в Гърция и след изчитане на няколко теми вече имам представа, и въпроса ми е има ли някой, впечатления от градчето Калитея на Касандра, много четох за Афитос, но харесах в Букинг два апартамента в Калитея с много добри отзиви, а никъде не прочетох в темите (поне тези, които изчетох) някой почивал там да споделя.
 Моля, ако някой има впечатления !

# 54
Така бързо пишете, че не смогвам да ви прочета.

# 55
Включвам се и тук да следя  Hug

# 56
А също надолу към Полихроно, Касандра ще помоля някой, ако може да ме осветли!
Предварително Благодаря!

# 57
  • София
Контесата, бяхме в Хелмата, много малко селце близо до столицата, над Ласи.
Ще разказваш, като се върнете Simple Smile
Ще разказвам разбира се, чакам с нетърпение.

VILI_Z Плажа ни хареса, градчето също не елошо има къде да се разходиш, има и не лоши  кръчмички, знам ли на нас ни хареса. Wink

# 58
  • с/у ОколоМръсТното
На носа на полуострова Ситония, между Порто Куфо и Каламици

оооо, да. Получвате гледка 2 в 1 така да се каже... Планина, целуваща морето.
Онази китна Таверна панорама още ли си е там?
А още по-китното магазинче за сувенири? Ех, какво чудно чохено контошче си бях харесала там... Скромно, само за 400Е  Laughing

desita76 - зависи какво искаш от деня... Само разходка или и плаж. Но ако си отседнала по средата на ръкава, спокойно в един ден можеш да обиколиш поне 2 плажа с обяд в таверна по пътя.

# 59
  • софия
около Никити смятам да сме близо,ще тръгнем по западното крайбрежие да видим плажовете там/всеки ден на различен/ и отделно ще се пуснем и по източното за да посетим кариди и по надолу незнам дали има смисъл или само по западното да отидем до края на ръкава и да видим това вълшебно място за което параход казва,това разбира се ще е за период от 6 дни,но с бебе на 1г и мрънкащ батко на 7г ще видим докъде ще я докараме Simple Smileкак мислите добър ли е плана Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт