На море в Гърция 2013 - II

• 84 737
  • 729
  •   1
Отговори
# 375
Roe Deer освен лична карта не ви трябва нищо друго  Simple Smile

# 376
  • София
Здравейте. Това лято мисля да ходим на море в Гърция, но ще пътуваме за първи път с кола извън Бг.   Въпросът ми е- ще трябва ли зелена карта към гражданската отговорност? Търсих инфо,но не намерих нищо конкретно,свен това от първа страница.

5. Документи за колата - като в Бг. Зелена карта в рамките на ЕС не е изискуема.   А мои приятели казват,че трябва.

Благодаря ви.

Зависи каква ГО сте си платили! Някои компании казват, че дават отстъпка, тя е точно затова, защото не ви включват Зелена карта! А ЗК е разширението на ГО за чужбина, отдавна вече не е отделна застраховка! Т.е. най-добре си говорете със застрахователите, включено ли е разширение ЗК.
Другото, което ние правим е Асистанс за колата, евентуално при техническа повреда!

# 377
  • София
Спокойна, написаното от теб не е ли за излизане в страни извън ЕС? Ние винаги сключваме някаква, при която имаме право на 2 пъти по 15 дни зелена карта, с която ходим в Турция и Македония, а за Гърция си важи основната и не ходим до застрахователя за зеленото листче. Предложиха ни и такава, с която може да се излиза извън ЕС многократно, но беше доста по-скъпа и си я спестихме.

# 378
Здравейте. Това лято мисля да ходим на море в Гърция, но ще пътуваме за първи път с кола извън Бг.   Въпросът ми е- ще трябва ли зелена карта към гражданската отговорност? Търсих инфо,но не намерих нищо конкретно,свен това от първа страница.

5. Документи за колата - като в Бг. Зелена карта в рамките на ЕС не е изискуема.   А мои приятели казват,че трябва.

Благодаря ви.

Зависи каква ГО сте си платили! Някои компании казват, че дават отстъпка, тя е точно затова, защото не ви включват Зелена карта! А ЗК е разширението на ГО за чужбина, отдавна вече не е отделна застраховка! Т.е. най-добре си говорете със застрахователите, включено ли е разширение ЗК.
Другото, което ние правим е Асистанс за колата, евентуално при техническа повреда!

Благодаря.Значи все пак ни трябва ЗК за Гъриция? И  ако не е включена към ГО,трябва да я влючим? А дали ще е удобно с няколко думи да кажеш какво е Асистанс за колата? Извиняам се за тъпите въпроси.  Blush

# 379
  • при късмета
  Благодаря.Значи все пак ни трябва ЗК за Гъриция? И  ако не е включена към ГО,трябва да я влючим? А дали ще е удобно с няколко думи да кажеш какво е Асистанс за колата? Извиняам се за тъпите въпроси.  Blush

Мисля, че мога да ти отговоря, ЗК не се иска при проверка на документи по граници, НО ако стане ПТП(не дай боже) ще ти трябва предварително издадена на хартия.
За асистанс- това е застраховка която се отнася за придвижването на колата, ако се развали или не може да се движи по друга причина-с две думи пътна помощ.Някои застрахователи я включват в "каско", някои не. За сега една компания само я има като отделна полица, без значение към коя ти е ГО или "каско", т.е. не е обвързана с нищо.Но е за България или населеното място на колата. Предполагам, че има и за чужбина.

# 380
  • София
НО ако стане ПТП(не дай боже) ще ти трябва предварително издадена на хартия.

Това не е ли листът, който и без това си стои в колата и трябва и за България? Просто трябва да не е изписан само на кирилица.  newsm78

# 381
  • София
Някои застрахователи я включват в "каско", някои не. За сега една компания само я има като отделна полица, без значение към коя ти е ГО или "каско", т.е. не е обвързана с нищо.Но е за България или населеното място на колата. Предполагам, че има и за чужбина.

В Каско на кола до 4 години се включва безплатно разширение за чужбина! Асистанс /тип - Пътна помощ/ има за кола с каско и застрахователна сума над определена сума, Покрива цяла БГ и града по местоживеене. И за чужбина, и за БГ, застраховката Асистанс се продава отделно. Ако ГО ти е в компанията, Асистансът за чужбина, за 15 дни, ти е примерно 17 лв. Ако ГО е в друга компания, струва 45 лв.
Ако стане ПТП в чужбина и нямате платена /издадена ЗК, чуждите застрахователи ще си поискат обезщетението от вашия застраховател, който изваждайки вашите документи от сключването на ГО вижда, че имате/нямате ЗК. Т.е., за да ползвате някакви отстъпки, сте попълнили декларация, че колата се кара преимуществено на територията на БГ. И ако нямате ЗК, ще си поиска обезщетението по съдебен път от вас.
Иначе нашите застраховки са валидни в ЕС. Много клиенти, примерно с бус, който се движи само в БГ, сключват такава, излизайки, за тях ЗК е 120-150 лв. Затова, ако не излизат в чужбина, го упоменават, когато сключват задължителната ГО.
 Hug

Това не е ли листът, който и без това си стои в колата и трябва и за България? Просто трябва да не е изписан само на кирилица.  newsm78

Не, това са нашите протоколи за ПТП, когато двамата водачи се разберат за вината си и не викат Полиция, само й звънят, уведомяват и дават номер на протокол.

# 382
  • при късмета
НО ако стане ПТП(не дай боже) ще ти трябва предварително издадена на хартия.

Това не е ли листът, който и без това си стои в колата и трябва и за България? Просто трябва да не е изписан само на кирилица.  newsm78

Самата зелена карта(като документ), ще ти трябва при ПТП в чужбина, това което и тук имаш задължително е полица по ГО, която не е задължително да е с включена цена за ЗК

# 383
Здравейте, аз най накрая се спрях на три оферти, но имам нужда от вашите отговори на някой въпроси.
Харесах си OLYMPIAN BAY **** - Letpokaria  - как е плажът ( има ли камъчета), в селището има ли болница или някакъв медицински център.
Някакви отзиви за хотела, ние ще бъдем на изхранване ол-инклузив.
Другият хотел,които харесах е SONIA VILLAGE *** - Gerakini , за него ме интересуват същите въпроси , как е плажът ( има ли камъчета), в селището има ли болница или някакъв медицински център.Някакви отзиви за хотела, ние ще бъдем на изхранване ол-инклузив.
 Ще ви бъда много благодарна за помоща.В зависимост от вашите отговори ще реша къде да отидем.

# 384
Другият хотел,които харесах е SONIA VILLAGE *** - Gerakini , за него ме интересуват същите въпроси , как е плажът ( има ли камъчета), в селището има ли болница или някакъв медицински център.Някакви отзиви за хотела, ние ще бъдем на изхранване ол-инклузив.
Ние бяхме там миналата година - плажът е чудесен, пясъчен, камъчета няма, освен в единия край на плажа, но те са по-скоро като приятно забавление, защото около тях можете да си зяпате под водата разни животинки.
Иначе е полегат, не е стръмно, чисто, топло, приятно, аз останах много доволна. Имаше страшно много рибоци, дето ни се моткаха из краката Laughing Последният ден се появиха медузи - огромни, оранжево-сини и покъртително много на брой. Обаче имаше едни смели руснаци, дето ги изтикаха навътре всичките Laughing
Аз около селището не видях болница или медицински център, но не сме мърдали много настрани от хотела, то наоколо изглежда някак си пустош, само безбрежни маслинени масиви Laughing  може и да има, но не ми е попадало пред погледа.
Самият хотел ми хареса, нямам забележки към него, освен това има хубав двор, където могат да щуреят деца, а ако си вземете стая на първия етаж, ще ви бъде много удобно, защото пред всяка стая има нещо като градинка и има и маси със столове.

# 385
моля за мнения, ако сте били тук
http://www.villa-eleni.eu/
как е плажа? колко е далеч къщата от него?

# 386
Можете ли да препоръчате къщи във Вурвуру? Да имат плаж и по възможност партерен етаж, от който да се излиза директно в градината?

Пътували сме и със и без зелена карта в Гърция. Необходима е само при ПТП.

# 387
Fairy Благодаря ти за бързият отговор

# 388
във вурвуру сме отсядали в Lazaros studios, цената за края на август-началото на септември беше 40 евро, на партера са апартаментите са по 60 евро. от къщата се излиза направо на плажа. къщата има 2 апартамента и 4 студиа, които са леко захабени/занемарени като оборудване, но са чисти. на плажа има шезлонги и много румънци и сърби;)))

# 389
Две поредни години ходихме на Закинтос, тази мислим да отидем до Лефкада. Естествено, имам някои въпроси. Преглеждам редовно темата, но някак с търсачката не се разбираме. На Закинтос ходихме с организиран транспорт и агенция, но тъй като за Лефкада не виждам подобни оферти, май ще бъдем с личен транспорт. Интересува ме най-вече времето. Каква е температурата през септември? На водата най-вече. И въобще каква е туристическата активност на острова? Ако не се резервира предварително място за нощуване, лесно ли се намира нещо на място. Не сме претенциозни откъм условията, не търсим ал инклузив и някакви глезотии. И в коя част на острова е по-удобно да се отседне, предвид факта, че по-хубавите плажове са в южната му част. Благодаря. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт