На море в Гърция 2013 - II

• 84 723
  • 729
  •   1
Отговори
# 360
Гледам, темата за Гърция върви с пълна сила през зимния сезон. Heart Eyes

Искам да попитам дали някой е отсядал на о. Скиатос тук:
http://www.villafrideriki.gr/
Ако може да споделите мнения и впечатления от хотела и как стои въпроса с интернет-а?

# 361
Гледам, темата за Гърция върви с пълна сила през зимния сезон. Heart Eyes

Искам да попитам дали някой е отсядал на о. Скиатос тук:
http://www.villafrideriki.gr/
Ако може да споделите мнения и впечатления от хотела и как стои въпроса с интернет-а?

Ами аз. Бива го хотелът. Интернет има.

# 362
Здравейте! Може ли да ми препоръчате населено място за настаняване по източното крайбрежие на Пелион - ровя се из разните сайтове, но искам да чуя и препоръките на някой, който е посещавал този край:) Много ви благодаря!

# 363
Здравейте! Може ли да ми препоръчате населено място за настаняване по източното крайбрежие на Пелион - ровя се из разните сайтове, но искам да чуя и препоръките на някой, който е посещавал този край:) Много ви благодаря!
    Копирам мой пост от миналата година.
      Агиос Йоанис-най-доброто място за отсядане в района според мен. Сравнително равен терен, изобилие от места за хранене,богат избор от кръчми, няколко супермаркета,нормални цени, два други приказни плажа (Папа Неро и Плака) на пешеходно разстояние.
   Хорефто-също става. Малко селце с огромен пясъчен плаж! Почти всичко е на първа линия. А най-големия сюрприз беше залива Агия Саранта,който открихме на 5 минути път от Хорефто на юг.

# 364
Много благодаря Anna bel   Grinning

# 365
  • с/у ОколоМръсТното
      Агиос Йоанис-най-доброто място за отсядане в района според мен. Сравнително равен терен, изобилие от места за хранене,богат избор от кръчми, няколко супермаркета,нормални цени, два други приказни плажа (Папа Неро и Плака) на пешеходно разстояние.
   Хорефто-също става. Малко селце с огромен пясъчен плаж! Почти всичко е на първа линия. А най-големия сюрприз беше залива Агия Саранта,който открихме на 5 минути път от Хорефто на юг.

и аз благодаря и питам... не е ли много бурно морето по източното крайбрежие. не е ли по хубаво по западното?

# 366

и аз благодаря и питам... не е ли много бурно морето по източното крайбрежие. не е ли по хубаво по западното?
   Бурно е, но е много красиво. Пътят до там е тежък, но гледките,които предлага, са умопомрачителни. Като морето и плажовете на източната страна на Пелион не съм виждала никъде в Гърция.

Последна редакция: пт, 22 фев 2013, 22:27 от Anna bel

# 367
   Anna bel ,
 Заинтригува ме.
 Ако си описала впечатленията си във форума, непременно ще ги потърся, но въпреки това,
 Моля те, разкажи още за Пелион !

# 368
И аз съм си избрала Пелион и Скиатос за това лято и ще съм благодарна за повече впечатления. Това, че морето е бурно предполагам не е голям проблем, но до каква степен бурно? Може ли да се плува, има ли силни ветрове и това постоянно ли е или в определени месеци? newsm78

# 369
  • София
И аз съм си избрала Пелион и Скиатос за това лято и ще съм благодарна за повече впечатления. Това, че морето е бурно предполагам не е голям проблем, но до каква степен бурно? Може ли да се плува, има ли силни ветрове и това постоянно ли е или в определени месеци? newsm78

Морето по източната и северната страна на Пилио и кикладските острови е бурно, когато духа. Мелтемите са сезонни ветрове, които духат там през август. Затова най-често проблемът е тогава.
Разбира се това е малко относително, защото природата си прави и шеги, през юли също може да духа, но е по-малко вероятно. Говорим за много силен вятър, който наистина е проблем за спокоен плаж. Често за 3-4 дни утихва, по-рядко за седмица. Все пак досега не ми се е случвало ветрове да ми провалят морето, най-много някой ден да пропуснем плаж, така че не ги взимайте и много навътре Simple Smile А и винаги можете да отидете на плаж от другата страна на острова Simple Smile

И нещо добро - когато духа мелтемът, изчезват до един всичките комари и е приятно прохладно, защото намалява силно влагата Simple Smile

# 370
  • София
Ще съм много благодарна ако някой помогне.Мислим за първи път да отидем до Гърция тази година.Ще сме с бебче на около 8месеца и баткото на 4 години. Ще ми се да са някакви бунгала или вилички,нещо където да можем да си готвим и да има къде да играе детето.По възможност да не е много далече от София,а ако плажът е хубав направо ...  Heart Eyes
Много ви моля за някакви идеи,никога не съм била в Гърция,чета уж разни неща,но не мога да се ориентирам кое ще ни е подходящо.Благодаря ви предварително  Hug

Ето тук съм била, затова го препоръчвам Simple Smile На Ситония е, самостоятелни апартаменти, с кухня, маса отвън за хапване, всичко си има. Отпред огромна поляна за игра и цоп в морето. Плажът е РАЗКОШЕН. Единствено не зная цените как са вече, че минаха няколко години.
 http://www.lagonisi-beach.gr/views.htm

а може ли да кажеш на каква цена са нощувките?

Да, сигурно е по-скъпо от типичните студия, които предлагат в района, не зная. В топ сезон мисля, че плащахме 110 евро на вечер за големия мезонет - 2 семейства (2 отделни спални). Но сега как е, не зная.

# 371
ами така или иначе отпаднаха, защото нямаше места за желания от нас период...
продължавам търсенето  Rolling Eyes

# 372
  • с/у ОколоМръсТното
понтес, мерси...  bouquet
На мен изобщо не ми пречи вълнението... Но не искам да заприличвам на някоя бесна сръбкиня (македонка), която по цял ден вряка по плажа. А ако вълните са големи, ме зове и мен това кряскане.  Tired
Все пак районът ми хареса  Peace

# 373
  • у дома
Ооо, Шани - това за македонките си е точно така. Мислят си, че са единствени на плажа - и да не се карат, пак говорят като с микрофон. Но на фона на красотата на гръцкото моренце - изтърпяват се  Hug.

# 374
Здравейте. Това лято мисля да ходим на море в Гърция, но ще пътуваме за първи път с кола извън Бг.   Въпросът ми е- ще трябва ли зелена карта към гражданската отговорност? Търсих инфо,но не намерих нищо конкретно,свен това от първа страница.

5. Документи за колата - като в Бг. Зелена карта в рамките на ЕС не е изискуема.   А мои приятели казват,че трябва.

Благодаря ви.

Общи условия

Активация на акаунт