На море в Гърция 2013 - II

• 84 444
  • 729
  •   1
Отговори
# 510
За този кораб ( Василики-Сами) къде трябва да проверя кога и дали пътува(имам предвид, когато излязат летните разписания на фериботите, нещо линкче дали ще може  Praynig) ?
www.gtp.gr

Нашият беше в неделя по обед.

Лелееее, Параход, злато си ти!  bouquet Heart Eyes  bouquet
Не само дните, ми даже и часовете ме устройват  Joy

# 511
Moharet благодаря ти много. Децата ни са 2 бр. на 6 год и 1 бр. на 14год. Това с гмуркането ще им хареса много със сигурност, а и обиколката с каяк ще е супер.  Преди две години като бяхме на Закинтос голямата се гмурка с таткото и беше страхотно, тази година и малките ще могат да се включат. Къде гледаш разписанието на фериботите  newsm78 Ние се каним за края на юли /началото на август - ще видим може и септември началото / заради цените/
dechy, има ли някъде повече инфо за тези круизи?

Последна редакция: пт, 01 мар 2013, 14:37 от gala_ko

# 512
  • София
Moharet благодаря ти много. Децата ни са 2 бр. на 6 год и 1 бр. на 14год. Това с гмуркането ще им хареса много със сигурност, а и обиколката с каяк ще е супер.  Преди две години като бяхме на Закинтос голямата се гмурка с таткото и беше страхотно, тази година и малките ще могат да се включат. Къде гледаш разписанието на фериботите  newsm78 Ние се каним за края на юли /началото на август - ще видим може и септември началото / заради цените/
dechy, има ли някъде повече инфо за тези круизи?

Много се радвам, че и аз съм била полезна  Hug Ако откриеш нещо интересно и ти, може да го споделиш Simple Smile
Разписанието на ферибота го гледам от тук, но предполагам, че по-опитните могат да кажат и други варианти Simple Smile
И като стана въпрос за ферибота, вие как мислите, дали е по-добре предварително да резервираме или може и на място?

# 513
  • София
gala_ko, aз поне в нета не съм срещала информация за едноднвните круизи, на място на пристанището се обикаля или в някоя туристическа агенция, която предлага  повечко екскурзии. Обикновено тръгват сутрин около 10:00ч.
Moharet, правилно си се насочила за фериботите към  Hellenic Seaways. Няма нужда да се резервира предварително. Обикновено има места, но в топ сезона може и да е проблем...не знам  newsm78

# 514
Досега не сме запазвали по интернет предварително, тъй като пътуваме с кола и с деца и не съм много сигурна дали ще успеем да хванем точно този, който сме резервирали. Не сме имали проблем да си купим на място. Мин. година даже като пристигнахме на пристанището на Игуменица вече товариха колите и хората и ни изчакаха нас и още 3-4 коли да си купим билети и да ни качат. От интернет се ориентирам само за часовете и цената.
Вече съм в чуденка - отговориха ми от http://www.kleopatravillas.com/ на Скиатос, но е180Е и от http://www.delsol.gr/ на Скопелос за  90Е. Някой дали има мнение за тази на Скопелос, че дооооооооста по-евтино Laughing

# 515
  • София
gala_ko, и ние никога досега не сме резервирали ферибот, но тази година ще ходим в средата на септември, а от вилата, която мислим да резервираме, ми казаха, че до 10ти има ферибот 2 пъти на ден, а след това е веднъж дневно (говоря за конвенционалния, защото ще сме с кола). В крайна сметка решихме като излезе разписанието да резервираме само на отиване, пък на връщане ще решим в движение, защото обикновено си удължаваме почивката  Laughing

Иначе и на мен ми направи впечатление, че студията на Скопелос са на доста по-добри цени, отколкото на Скиатос, но ние се спряхме на Скиатос, най-вече по мнения от форума. Зависи какво търсите. Ние, например държим на 3 неща - чистота, гледка и интернет. Оттам нататък само цената е определяща. Клеопатра изглеждат просто супер. Нас ни дадоха цена от 70 евро за септември за двама, но ние искаме да си похарчим бюджета в забавления и таверни, отколкото в спане. Но от друга страна, ти имаш малки дечица  ( при това доста на брой  Hug) и е нормално да търсиш условия и комфорт. Делсол също изглежда доста добре на снимки, а и е близо до града  Hug

Последна редакция: сб, 02 мар 2013, 01:12 от Moharet

# 516
gala_ko,за Скопелос. Разположението на хотела е добро. Миналата година бяхме настанени наблизо,малко по към града. Като гледам разположението, ще е спокойно и би трябвало да има страхотен изглед към "столицата". Цените също са ОК. На плаж ще ходите с кола.

Последна редакция: сб, 02 мар 2013, 00:37 от Anna bel

# 517
Moharet и ние не държим на някакъв лукс - просто да е чисто и приятно, плюс веранда или градина ако е възможно, за да има къде да търчат децата и да мога да пия на спокойствие едно кафе сутрин след като дребните са ме събудили около 07:00-07:30, докато другите спат. Въобще не държа на басейни и др. екстри, но ми се искаше да е близо до плаж. От Anna bel разбирам, че ще трябва да ходим на плаж с кола Thinking. Обичаме да обикалямае различни плажове, но май ще си помисля и ще разгледам още малко. Не ми се дават много пари за спане, предпочитам да ги изхарчим за друго / екскурзийки, гмуркане ... /, но от друга страна като е близо до града / таверни, магазини .../ е по-добре.

Anna bel  вие къде сте били мин. година, на кои плажове ходихте, кои са подходящи за деца - не стават бързо дълбоки / не е задължително да са пясъчни изцяло/
Този плаж  около пристанището сигурно не е подходящ за къпане newsm78

# 518
Има ли някой с впечатления от плажовете в Неа Скиони, Мола Калива и Посиди? Интересува ме стават ли бързо дълбоки и дали се образуват вълни.

Отказах се от Вурвуру. Хубавите къщи са заети, а тези които не са ми дават цени 70-80 евро за студио за трима. Много ми е. Пък и в самото село няма нищо. Реших, че предпочитам градче, селце, където да можеш да се разходиш, да има алея с палми, пейки, гледки, цветя. Неа Скиони ми допадна от снимките, но нямам идея как е плажа.

# 519
Момичета,
спряла съм се на два хотела за Великденските празници:
1.Olympian Bay, Leptokaria, Greece
2.Alia Palace, Кassandra, Greece

Някоя от вас отсядала ли е там, моля за впечатления!

# 520
  • София
Ох,момичета тъй като семейния съвет още не е решил накъде да ходим аз вчера загледах едни оферти за Закинтос и всъщност най вече заради 2 от 7 дни обиколки около и на острова нещо ме влече натам.Всъщност понеже са целодневни тези екскурзии,а и отдавна съм им хвърлила око, да попитам много ли ще е горещо първата седмица на юли,понеже сме с дете на 5години?
http://www.astralholidays.bg/pochivki/program/40/country/16/reso … ge/ekskurzii.html

# 521
Както и да го смятам, трите екскурзии (не съм сметнала гръцката вечер) излизат към 200 евро за трима ви.
За тези пари ще си наемете кола за цялата седмица и ще си организирате времето перфектно според желанията и нуждите си.
Идеално си е времето в началото на юли, но, разбира се, обедните часове трябва да се избягват.

# 522
  • София
Бих казала, че наемането на кола и обикалянето с нея няма нищо общо с обиколката на острова с кораб и търсене на костенурки с малка лодка в залива, а взаимно се допълват. Държа да отбележа, че няма никакъв проблем да се осъществят самостоятелно. Навсякъде има агенции, които предлагат екскурзии и обикновено са на по-ниски цени от тези на българската агенция. Преди 3 години целодневната обиколка беше 20 евро (бяхме я проучили предварително от тук) и 14 евро за лодка, купена на място (наистина видяхме костенурка). И в двете екскурзии има 2 плажа - единият е с постепенно влизане в морето за такива, които не могат да плуват и мостче между лодката/кораба и брега, а другият е в дълбокото, най-често около някоя пещера. Второто става и за малко детенце, но само с пояс или жилетка и при плуващи родители.

# 523
  • София
Мерси много за отговорите! Hug
Аз наемането на кола също го имам като идея,но ще преценявам на място и повече е за разглеждане на вътрешността на острова.Знам,че на място екскурзиите винаги са по-евтини.Те и без това не се закупуват предварително в БГ.Единствено температурите ме притесняват и то по обяд.Опитвах се да зяпам в разни метеорологични сайтове за юли 2012година какви са били температурите ,но без успех.Четох,че юни е перфектно и за плуване и като температури,но нямаме никаква възможност за съжаление.

# 524
Здравейте, момичета.

Смятаме с приятеля ми да ходим на Закинтос за великденските празници, но ни притеснява температурата на водата в началото на май месец...Някоя от вас била ли е там по това време на годината?

Общи условия

Активация на акаунт