На море в Гърция 2013 - II

• 84 371
  • 729
  •   1
Отговори
# 645
Здравейте на всички!
Може ли някой да ми помогне с предложение за Сарти, нещо , състоящо се от две помещения, макар и малки. Назад в темите има доста препоръчани студия, но при всичките спането е в едно общо помещение.

# 646
Zdraveite.Minalata godina bqh na Tasos no tam e mn trudno da stignesh do hubav plaj i za tova sam se nasochila kam Keramoti za kraq na uni.Mojete li da mi dadete prqsna informaciq (da rechem ot minaloto lqto)za cenite v zavedeniqta i na plaja-chadar shezlong kafe i t.n.I Poneje sam s dete na 1 godinka bih iskala da znaq super marketite sravnitelno dostapni li sa?
Nadqvam se na otgovor.Blagodarq predvaritelno.
P.S.Sajalqvam ako sam pisala na pogreshnoto mqsto.

# 647
Zdraveite.Minalata godina bqh na Tasos no tam e mn trudno da stignesh do hubav plaj i za tova sam se nasochila kam Keramoti za kraq na uni.Mojete li da mi dadete prqsna informaciq (da rechem ot minaloto lqto)za cenite v zavedeniqta i na plaja-chadar shezlong kafe i t.n.I Poneje sam s dete na 1 godinka bih iskala da znaq super marketite sravnitelno dostapni li sa?
Писала си на правилното място Simple Smile Има мнооого писано по въпросите ти,но накратко -на Керамоти плажа е прекрасен, цените са като тук само че в евро. Порция ядене е от 5-8 евро ,зависи какво е ,салата млечна- 3 евро кафе от 2 -3,5 евро,фрапе пак толкова.Пица съм яла за 10 евро ,но беше много голяма.  В супермаркетите цените са като нашите но в евро. По евтино е ако си готвите сами в апартамента. Точно в Керамоти не съм ходила ,но наши приятели бяха. Единствено се оплакаха от комарите и от това ,че им е било малко скучно. Това се сещам ,дано съм ти била полезна. Simple Smile

# 648
Писала си на правилното място Simple Smile Има мнооого писано по въпросите ти,но накратко -на Керамоти плажа е прекрасен, цените са като тук само че в евро. Порция ядене е от 5-8 евро ,зависи какво е ,салата млечна- 3 евро кафе от 2 -3,5 евро,фрапе пак толкова.Пица съм яла за 10 евро ,но беше много голяма.  В супермаркетите цените са като нашите но в евро. По евтино е ако си готвите сами в апартамента. Точно в Керамоти не съм ходила ,но наши приятели бяха. Единствено се оплакаха от комарите и от това ,че им е било малко скучно. Това се сещам ,дано съм ти била полезна. Simple Smile

mn blagodarq za infoto.tochno mqsto za baba mama bebo:) chesno kazano patuvahme za tasos prez keramoti i uspqh da vidq plaja i bqh charovana no nqmah vazmojnost da se razhodq iz gradcheto.otnovo blagodarq za barzoto info

# 649
момичета, аз вече чета теми  (предишните), обаче реших да питам - искаме да отидем в Гърция 1-6 май, с 2 деца. Въпроса ми е - дали да ходим на Халкидики (не се влиза в морето още, може би няма смисъл тогава там да се ходи?) или Атина, Метеора и др.забележителности. Така да кажа, камъни да разгледаме? Аз просто се замислих, дали няма да ни е много мъчно, че не можем да се изкъпем в красиво море до Халкидики.....

Изобщо началото на май какво е времето?Simple Smile
Може би Европа някъде изобщо??? И без това на нас ни трябва виза, където и да отидем:)

# 650
Белинда,
някой път не отговарят, ако са фул за периода... а Дафне е доста популярно сред тукашната популация последните 2-3 години, та знае ли човек. Може пък и да се наканят, както каза Шани.
Наканиха се...на петия ден Simple Smile Може би наистина са доста търсени, щом чак толкова пък не си дават зор...
Шани, аз и с други гърци си комуникирам. И те спокойни хора, ама все до 2 дни драснат два реда...
Не знам, може би моите разбирания за бизнес са други, но ми ми направи лошо впечатление тази мудна комуникация и реших да споделя. Поне ако някой друг реши да им пише, да знае, да не чака отговор скоро Laughing

Миналата година два пъти им пращах запитване. Първия път се забавиха с отговора три-четири дни. После обаче отговаряха веднага и комуникацията вървеше бързо. Много мили хора.

# 651
Искам да ви питам има ли някъде по Халкидики подобен плаж. Или поне такъв, на който да се разходиш и да събереш раковинки. Може и не са в такова количество Simple Smile

# 652
  • софия
Гърците са много спокойни хора. Получихме отговор на запитване след 1 месец и накрая ни се извиняват за малкото закъснение Laughing

танита
, къде е този плаж? На плажовете на Ситония не сме попадали на много миди, почти никакви няма, но не сме от най-много обикалялите. Обяснявам си го с това, че водата е доста солена. Може да греша.

Последна редакция: сб, 16 мар 2013, 19:53 от zvanche

# 653
не знам къде е този плаж:) намерих снимката тук https://www.facebook.com/media/set/?set=a.149501041771711.41532. … 941601&type=1 и реших, че никак няма да е лошо ако се разходим по плаж, където дори и не в такова изобилие можем да намерим охлювчета и мидички. Дали са само по островите newsm78

# 654
  • София
момичета, аз вече чета теми  (предишните), обаче реших да питам - искаме да отидем в Гърция 1-6 май, с 2 деца. Въпроса ми е - дали да ходим на Халкидики (не се влиза в морето още, може би няма смисъл тогава там да се ходи?) или Атина, Метеора и др.забележителности. Така да кажа, камъни да разгледаме? Аз просто се замислих, дали няма да ни е много мъчно, че не можем да се изкъпем в красиво море до Халкидики.....

Може би Европа някъде изобщо??? И без това на нас ни трябва виза, където и да отидем:)

Писала съм по-назад: за 1-ви май Атина да се избягва, празнува се с масови демонстрации, всичко е блокирано и достъпът до Акропола и другите забележителности е затруднен, ако направите първо Метеора и после Атина ми се вижда по-разумно - има какво да се види и на двете места. Иначе аз многократно съм посещавала Гърция извън сезона и наистина ми е малко тъжно, че не мога да се насладя на приказната морска вода. От друга страна хотелите с басейни са о.к. за този период, но и в България можеш да почиваш така, обикновено времето е съвсем леко по-топло в Гърция в сравнение с България в този период

# 655

Писала съм по-назад: за 1-ви май Атина да се избягва, празнува се с масови демонстрации, всичко е блокирано и достъпът до Акропола и другите забележителности е затруднен, ако направите първо Метеора и после Атина ми се вижда по-разумно - има какво да се види и на двете места. Иначе аз многократно съм посещавала Гърция извън сезона и наистина ми е малко тъжно, че не мога да се насладя на приказната морска вода. От друга страна хотелите с басейни са о.к. за този период, но и в България можеш да почиваш така, обикновено времето е съвсем леко по-топло в Гърция в сравнение с България в този период

Sad благодаря за отговор! Лоша работа....Тогава ще гледаме на други страни....Искахме просто нещо извън България да видим, щом имаме толкова почивни дни....

# 656
Здравейте,
прочетох доста от темите, но и доста се обърках Crazy Затова направо да ви помоля за съдействие. Търся си място - хотел или апартамент или къща за море края на август месец, за 1 семейство с дете и едно без деца, за 7 нощувки, цена около до 40 евро на човек. Благодаря ви

# 657
  • с/у ОколоМръсТното
Гърците са много спокойни хора. Получихме отговор на запитване след 1 месец и накрая ни се извиняват за малкото закъснение Laughing

ми завиждам им за спокойствието... Flutter
Смуси - искаш да кажеш до 40Е на семейство на ден ли? Или до 80Е за нощувка за 1 семейство?

Скоро ходих до една тур-агенция и ако някой се интересува, ни дадоха цени от 95 - 125Е за майските празници за хотели на база ОИ по Халкидики и Олимпийската ривиера. Това са цени за 1 сем. с 2 деца, едното от които вече се води възрастен  ooooh!

# 658
Шани, 80 евро на семейство на ден като максимум.

# 659
Руска мама,
има хубави места, където може да се отиде за празниците, и извън Халкидики.
Ако самолет е оферта за вас - има доста предложения на туристически агенции за островите, където е доста по-екзотично и има много за разглеждане + че е много по-топло и поне за кратко топване ще става. Видяла съм до момента предложения за Кос, Санторини, Крит и разни други.
Отделно Хърватска също е добра дестинация за майските празници, има обявени чартъри и за там.
С кола до Гърция - Метеора си струва гледането, но не е много близо, по-близки хубави дестинации са езерото Керкини, Едеса, Кастория и Костурското езеро.

Сега, много се пише в темата за морската вода през май, тъй като много българи пътуват през този сезон на по-ниски цени, отколкото през лятото. Както писах и друг път, Гърция не е на екватора и не може да се очаква нещо драстично различно от тук - но все пак, аз лично съм се къпала на Халкидики на 1 май и за 5 мин. става, дори е приятно Grinning Не става да си пуснеш децата да киснат с часове, както през лятото.
Бих сравнила водата през май в по-затворените и плитки заливи с тази в България (особено на Северното Черноморие) през целия юни.
Но, разбира се, колкото по на юг се отива, толкова по-топла става, тъй като по-рано през годината спират валежите. В Халкидики може да вали и през юни понякога - в Кипър и някои райони на Крит има години, в които не вали след март.
От друга страна, няма да забравя какъв студ брах в Атина и на Санторини една година след 24-и май....

Водата в откритите басейни в Гърция като правило не се отоплява! Моят (ограничен) опит е, че е дори по-студена по майските празници, отколкото в морето по същото време.

Общи условия

Активация на акаунт