На море в Гърция 2013 - II

• 84 364
  • 729
  •   1
Отговори
# 660

Скоро ходих до една тур-агенция и ако някой се интересува, ни дадоха цени от 95 - 125Е за майските празници за хотели на база ОИ по Халкидики и Олимпийската ривиера. Това са цени за 1 сем. с 2 деца, едното от които вече се води възрастен  ooooh!
Шани, метни едно ЛС по въпроса ...please  Praynig

# 661
Здравейте:)
Искам да попитам, защото с ориентирането ми е адски трудно:
живеем в Благоевград, искаме да отидем някъде в Гърция за няколко дни през..юни примерно.
Възможно е да е по-близо до границата; Аспровалта ни е най-далечното възможно място .
По принцип транспорта не е проблем, защото имаме кола.
Търсим си ниски цени, няма значение като условия как е. В смисъл, има ли баня с топла вода и 1 легло-достатъчно е.
Проблемът е ,че като гледах видях че е около 40 евро нощувката на повечето места и ми се вижда много (за 1 човек, за 2-ма 80)
Също, колко излиза храната? Закуски, обеди и вечери, ако не са включени в нощувката?
И няма нужда да има някакви забавления и т.н., т.к. целта ни е почивка основно.

# 662
не знам какво точно си гледала, но според мен по-скоро в този район цена от 40е е за помещение, не за човек  newsm78

# 663
  • София
Lana Del Rey, това, че Аспровалта ви е най-далечното възможно място означава ли, че не искате да ходите на море в Гърция? Защото единственото по-близко до Кулата място на морето е може би Офринио и то с няколко километра.

# 664
Lana Del Rey, това, че Аспровалта ви е най-далечното възможно място означава ли, че не искате да ходите на море в Гърция? Защото единственото по-близко до Кулата място на морето е може би Офринио и то с няколко километра.

ами не, просто половинката не иска да кара толкова много, а пък и така ще спестим някакви пари от бензин?
Аспровалта, Кавала, Тесалоники, всичките са на 200-250 км от Бл-град. Това ми беше идеята, да не е примерно в най-южната част на Гърция

# 665
Лана дел Рей, Аспровалта е на 200 км от Благоевград.
По-близко море от това - не знам, евентуално ако живееш във Варна, Бургас или Солун Simple Smile
"Най-южната част на Гърция" е още около 800-900 км на юг. Това е най-северната, която е на море.

40 , както вече са ти казали, е средната цена за студио (стая със спално помещение, кухненски бокс, баня, тераса и - най-често - двор с барбекю), в което могат да се настанят и 3-ма или 4-ма. НЕ на човек. Това е цена за юни и септември. Като казвам средна - непретенциозни хора могат да намерят и за 30 евро.
При тези изисквания, храната по ресторантите е скъпа. Нискобюджетният вариант е да пазарувате от супермаркети и да се храните в студиото (както казах има бокс, посуда, барбекю на двора), както и местната версия на бързо хранене - гирос (местната версия на дюнер, много по-голям) е 2.5 е.

А съвсем честно - ако разходът на бензин за 400 км отиване и връщане е проблем, може би е добре да помислите за друго място. Не че не може да се изкара и в Гърция със свит бюджет, но едва ли ще се чувствате добре.

# 666
  • София
ами не, просто половинката не иска да кара толкова много, а пък и така ще спестим някакви пари от бензин?
Аспровалта, Кавала, Тесалоники, всичките са на 200-250 км от Бл-град. Това ми беше идеята, да не е примерно в най-южната част на Гърция
Разгледай предложенията в този линк http://www.feelgreece.com/bg/kavala-region . Има доста по-ниски цени за юни месец.

# 667
Параход - благодаря ти много за информация! Ще разгледам оферти с самолет до острови!!!

# 668

Lana Del Rey, Самоцитирам се от миналата година:
Ето предложение и от мен http://sidihotel.gohalkidiki.com/, без включена храна, но близо до Солун 56 км.,  и много добра цена за апартамент с две стаи.

И още пак от тогава около 30 евро цена на студио са ми давали, не помня точно, най-добре направи индивидуално запитване. По-близо и по-икономично не мога да измисля  newsm78 Сещам се за това в Неа Врасна на брега на морето http://www.asprovalta-vrasna.gr/en/members/diogenis.html, на мен ми дадоха мн. добра цена за студио от 1.09
Това също в Ставрос пак регион Кавала http://www.feelgreece.com/bg/north/kavala-region/stavros/accommo … el/maritsas-rooms
Това също в Неа Врасна http://www.studiosalexandra.gr/bg/

# 669
  • София
Влизам да ви се похваля - вече си имаме потвърдена резервация за септември за Скиатос   sun
Хиляди, хиляди благодарности на Anna bel за съдействието, както и на всички, които пишат тук и споделят полезна информация  Hug
С това моята организация за море 2013 е готова - юни във Вурвуру и септември на Скиатос и Скопелос. Нямам търпение вече  Laughing
Въпреки това ще продължавам да ви чета и да се включвам, защото това е най-хубавата и слънчева темичка във форума (според мен де Simple Smile)

# 670
Много хубава темичка! Peace
Бих искала да попитам за препоръки и съвет-търсим си хотел в Гърция-по възможност не по островите,на база All inclusive,на плажа,да е подходящ за бебе на годинка/и също имаме и по-голямо дете ,но идеята е да става като условия за бебенца/ Като период-иска ни се някъде през юни да е,да си пътуваме с колата до там.
Ще се радвам да намеря отклик и да ми помогнете с предложения!  bouquet

# 671
Дами, аз също да се включа с едно питане: някой ходил ли е в Istion Club hotel Chalkidiki? Пуснали са ваучери, но видях противоречиви коментри в tripsdvisor и се чудя. По принцип много харесвам Неа Потидея, но ако хотелът не си заслужава ще го карам по-икономично и ще отида в нещо малко само със закуска. Миналата година по финансови причини пропуснах Гърция и нямам представа какво се случва с цените по таверните. Ще съм ви много благодарна за съвет.   bouquet

# 672
Уж малко по-високи бяха от 2010-2011 заради ДДС-то, но всъщност не ми направи впечатление да има съществена промяна.

# 673
Дами, аз също да се включа с едно питане: някой ходил ли е в Istion Club hotel Chalkidiki? Пуснали са ваучери, но видях противоречиви коментри в tripsdvisor и се чудя. По принцип много харесвам Неа Потидея, но ако хотелът не си заслужава ще го карам по-икономично и ще отида в нещо малко само със закуска. Миналата година по финансови причини пропуснах Гърция и нямам представа какво се случва с цените по таверните. Ще съм ви много благодарна за съвет.   bouquet
Не че е особен проблем, но ползвайте търсачката  Rolling Eyes
има и други, но това е само от предната тема :
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=695643.msg24113649#msg24113649
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=695643.msg24176061;topicseen#msg24176061

# 674
Супер! Много благодаря!    bouquet Аз четох-четох, ама започнах от старите теми, докато разбрера колко много са всъщност и накрая ме хванаха лудите, та реших да попитам.    Blush

А от няколко години искам да си организирам Санторини, но нещо транспорта ми е голямо предизвикателство. Видях, че някой от вас е пътувал самостоятелно, но кой ли беше  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт