На море в Гърция 2013 - 1

• 123 942
  • 765
  •   1
Отговори
# 390
  • Пловдив
Kimbar-е,
Най-мързеливият вариант е самолет София-Атина-Санторини, като до Атина в момента летят Олимпик и България Ер, а до Санторини най-добрия вариант е с Aegean.

Така бяхме ние. Но не съм сигурна, че майка ми сама го организира, мисля, че агенцията го предлага и този вариант. Все пак да се чакат чартъри, като си има клиенти на острова нон стоп...Имат варианти агенциите. Това, което може да направиш също, е да почерпиш инфо за тези хотели и от агенциите, те може би ги имат, ако не - имат и други подобни предложения, записвай и сравнявай цени. От толкова пътувания, повечето от които сама съм си организирала из цяла Европа - колкото и да е изгодно да преговаряш сам за себе си, толкова има и риск, защото понякога агенцията държи пакет стаи и по-добра цена, отколкото ще ти дадат лично на теб. Но..в повечето случаи (вклч и моите) ми даваха най-добра цена по имейл хотелите.
В Санторини бих се върнала само в Oia, защото "семейната" част от другата страна на острова не е особено впечатляваща за мен...а и разрязаното ми стъпало на камък по плажа, спомогна за неприятното ми мнение за плажа там.
Но пък като наемеш кола, може да видиш всичко за 1 ден и да намериш червения плаж и да си стоиш и да се наслаждаваш...
Хотелите, които гледаш са като картичка, само където са и най-скъпи, но си заслужава според мен, ще си отваряш очите с тази гледка и няма да я забравиш.

# 391
....... Търся всякакви оферти и засега съм се спряла на Истион. Четох доста от коментарите ви, но имам конкретни питанки за него, на които се надявам някой да даде отговор Crazy  Плажът много ли е тесен, досадно ли е плажуването или е спокойно и приятно? Питам понеже на снимките плажната ивица изглежда направо залепена за територията на хотела...  Thinking Има ли наоколо къде да се правят разходки с / без кола? Как е спа центърът? .....
luna2010 ще опитам да те ориентирам доколкото мога  Rolling Eyes Били сме в хотела за уикенд, не за ваканция. За тази цел е идеален  Peace  Хотела е хубав, храната е добра, има ALL, ако това е от значение  Wink, персонала е отзивчив, басейните - чисти, имаше някаква анимация, гостите бяха основно чехи и скандинавци, плажа е устроен стъпаловидно - има допълнително направени тераси, на които са шезлонгите, самата ивица в района е доста тясна, има малко камъни в морето навлизане. Територията на хотела е доста малка, делят го от двете страни огради с Портес бийч и май някакви вили  newsm78 Намира се в началото на Потидеа и според мен за разходка варианта е или с кола или пеша, но по пътя, което не ми се струва удобно. Бях качвала снимки, но заминаха с multiply  Mr. Green ако искаш ще потърся и ще кача някъде да видиш.

# 392
Момичета, пуснахме 6-7 запитвания по email до различни хотели в Амулиани и от никъде не ни отговарят. Не е ли това начина на комуникация?
Мъжа ми вече се заглежда по Закинтос, но честно казано пътя малко ме плаши.
Ще съм благодарна, ако някой сподели лични впечатления от някой хотел в Сарти?

# 393
Момичета, пуснахме 6-7 запитвания по email до различни хотели в Амулиани и от никъде не ни отговарят. Не е ли това начина на комуникация? .....
Мисля, че няма проблем с този начин на комуникация, но по мои наблюдения, на малките хотелчета им е още рано, собствениците още са си по домовете, в Солун например и не са на вълна резервации за сезона все още Laughing някои се "събуждат" към март-април дори  Mr. Green

# 394
Anna bel и аз ще се радвам да прочета повече за Скиатос и Скопелос - тази година съм се ориентирала на там и събирам повече инфо - за красотите, какво може да се види и къде / в коя част и на кой от двата острова/ ще е най-подходящо да се настаним, тъй като сме с две малки деца и една кака и ми е важно хем да е плитък и не много каменист плажа, хем пък и да има какво да се разгледа. Ако може някой да препоръча по-скоро студия или къща с дворче и градина, за да има къде да щуреят дреболиите.

# 395
някои се "събуждат" към март-април дори  Mr. Green
Колкото и да ми хареса Амулиани, май няма да ги дочакаме до тогава. Като се има предвид, че не сме почивали отдавна, водим две мрънкащи хали и сме пълни "новаци" в Гърция, гледаме да приключим от раничко офанзивата с резервациите.
Сега сме на нова тема - Сарти, ще видим от там какво ще излезе newsm78

# 396
  • София
Здравейте!

Харесала съм си едно хотелче, близо до Парга това, но единствената българска агенция, която го предлага ми даде цени, които са извън бюджета ми.
Търсих отзиви за района и хотелите във форума, но нищо не открих.
Ако някой може да сподели инфо, ще бъда благодарна!

Решихме да сменим малко Халкидики, че се изчерпахме вече - били сме и на трите ръкава.
За островите не мисля сега, защото сме с малко дете, което не издържа на път. Отпада вариантна Тасос, тъй като не ми хареса там, както и Паралия Катерини.
Та съм леко в безизходица....

# 397
Здравейте!

Харесала съм си едно хотелче, близо до Парга това, но единствената българска агенция, която го предлага ми даде цени, които са извън бюджета ми.
Търсих отзиви за района и хотелите във форума, но нищо не открих.
Ако някой може да сподели инфо, ще бъда благодарна!

Решихме да сменим малко Халкидики, че се изчерпахме вече - били сме и на трите ръкава.
За островите не мисля сега, защото сме с малко дете, което не издържа на път. Отпада вариантна Тасос, тъй като не ми хареса там, както и Паралия Катерини.
Та съм леко в безизходица....

Наши приятели са били в това:

http://www.tripadvisor.co.uk/Hotel_Review-g189452-d1723502-Revie … egion_Epirus.html

Много добри отзиви, макар да не е на плажа, а на хълма. Изобщо похвалиха много дестинацията. И на мен тя ми е в краткия списък за Гърция.

# 398
Парга не е особено близо - до Игуменица са 620 км, после още малко.

Писала съм няколко реда за мястото по-назад из темите - природата там е много живописна, тъй като Парга е в скътан залив в подножието на планина; има хубав стар град и венецианска крепост. Малко е изолирано, т.е. не е много близо до другите дестинации в района, но градът е достатъчно оживен и има какво да се прави. Плажовете им не съм ги тествала, изглеждат окей.

Любопитно ми е обаче какво точно питаш? Виждам в сайта на хотела, че те дават ясно формулирани цени - при ранна резервация, за юни, е 60 евро на нощ за двойна стая, 96 за фамилна стая. Хотелът изглежда доста сносен, цената е добра (сега, дали влиза в бюджета, е друг въпрос - аз 100 евро примерно на нощ не мога да дам...). Предполагам туристическата агенция ти е дала същите числа, но така или иначе няма особена причина да търсиш посредник за резервация - спокойно можеш да си я направиш директно в хотела.
За Парга съм виждала и много,много по-евтини предложения (в booking е най-близко до ума). Разбира се имат си кусури - не са големи хотелски комплекси с басейни, или не са на плажа, а на хълма (обаче пък със страхотна гледка)... Ти си знаеш предпочитанията. Една съфорумка наскоро беше показала много хубава самостоятелна вила в района.
Моят съвет е да избягваш настаняване в центъра, защото според мен ще е шумно. В стария град пък е трудно с паркирането и придвижването с кола.

Това, което Bliss пусна, изглежда прекрасно Simple Smile малко ме смущава само, че всички отзиви са от англичани  Mr. Green

Последна редакция: пн, 21 яну 2013, 16:42 от Параход

# 399
  • София
Изхождайки от презумпцията, че цените на рецепция са по-скъпи от пакетни цени в агенция, се обърнах към българска агенция.
За края на юни-началото на юли за двойна стая на НВ ми дадоха цена 1070евро за 7 нощувки.
И през ум не ми е минавало, че може в booking да е по-евтино.

На голяма част от питането ми си отговорила, Параход , за което ти благодаря.
Основно ме вълнуват отзиви за доволни от други хотели в района.

Странно ми се струва, че не намирам български туроператори да предлагат хотели в района.

Bliss , благодаря!

# 400
Странно ми се струва, че не намирам български туроператори да предлагат хотели в района.
Нищо чудно няма Simple Smile
По-особените дестинации ги разработват много бавно и с доста ограничени предложения. Като видят интерес - юруш на маслините. В онзи район си предлагат традиционно Корфу и толкоз, отскоро и Лефкада активно.
Ето пример - вчера имаше питане за Санторини - точно преди 5 години, през май 2007 г., имаше 0 предлагане за този остров от български контрагенти. Нула. Геврече.

1070 евро е ужасно много, но аз пуснах някакви по-ранни дати от юни, може да е в по-висок ценови диапазон вашият период, или кой знае.
Впрочем, като се замисля, трябва да бързаме да се наслаждаваме на местата, които не се предлагат от туроператори Grinning

k_Lina, сега за теб - всъщност изчакай няколко дни, възможно е просто да се бави отговорът, те гърците не са много по бързането, особено половин година преди сезона. Zvanche тези дни водеше (доколкото знам успешна) кореспонденция с хазаи на Амулиани, ако искаш обмени опит с нея. Относно Сарти - това предложих миналата година по външни впечатления, няколко форумки го посетиха и се върнаха с добри отзиви.
За Закинтос - предишните две лета имаше ежеседмични чартърни полети.

Последна редакция: пн, 21 яну 2013, 16:56 от Параход

# 401
Параход, страхотна си!
Това хотелче в Сарти наистина изглежда много добре.
Ясно ми е, че в тези местенца, до които пишем времето тече по друг начин, то ние и за това ги харесваме. Ще почакаме още малко,... колкото могат да  издържат нерваци като нас:mrgreen:

# 402
Параход, страхотна си!
Това хотелче в Сарти наистина изглежда много добре.
Ясно ми е, че в тези местенца, до които пишем времето тече по друг начин, то ние и за това ги харесваме. Ще почакаме още малко,... колкото могат да  издържат нерваци като нас:mrgreen:
Това хотелче наистина изглежда добре, но на запитването ми за края на Юни, ми отговориха, че няма места.

# 403
моля за помощ  Peace
интересувам се от предложения за почивка на Халкидики или Ситония. нямаме претенции за скъпарски хотели, но държим да е прилично, тъй като сме с бебе. моля да ми препоръчате хотел близо до плажа или на плажа или с градина за почивка, ако плажа е далече. по възможност да е ол инклузив, въпреки, че тлудно се намират подобни оферти. ние ще сме със собствен транспорт и може къща или вила.
благодаря предварително.  Hug

# 404
  • София
Тази година, живот и здраве, ще почиваме два пъти в Гърция. За първата ни почивка сме резервирали х-л Есперия, Тасос. За втората бихме искали да е някъде в Ситония, но не можем хем да си харесаме нещо, хем да се вписва в бюджета ни.. Последно се спряхме на Ворвуро (търсим спокойствие и природа, смятаме и да обикаляме с колата). Набелязали сме си 5 студия със сходни цени, но не можем да решим.. Дали някой има впечатления и може да ни посъветва кое да изберем (с две деца сме):

http://www.filiosonia-vourvourou.gr/
http://evangelinos.gohalkidiki.com/
http://www.studioanna.gr/
http://www.feelgreece.com/bg/elena-apartments
http://www.halkidiki.com/maria-village/index.htm

Общи условия

Активация на акаунт