Eто моята любима питка, покажете и вашите! - 16-та тема

• 197 186
  • 762
  •   1
Отговори
# 90
  • забравих си мисълта...
Прекрасни питки сте показали, момичета.   bouquet

Да ви покажа и аз моят "Тутманик Venetta". За кой ли път вече, но вкъщи много го обичат и днес пак им направих.

# 91
# 92
  • София
Прясна, още пари Simple Smile. На вид не стана, понеже е много малка доза Sad Печена е с термо игла

# 93
Много хубави титки, ще трябва и аз да правя, затова тук да се науча

# 94

Всичко се изгуби в печката, по-дебело трябваше тестото на места да е  Peace

# 95
miriana86, малко по-дебело трябва да ти е тестото, от което си изрязвала фигурките. Предполагам си виждала на Альона питката със звездички, тя е направила хубави снимки, моите снимки от радикал.ру за съжаление изчезнаха, само тази ми остана, не е качествена като на Альона, но все пак личи малко:

Иначе си я оформила много прецизно, преди печенето е разкошна, много ми хареса. Не, че след него не е добра, но пробвай пак да постигнеш по-ярък рисунък на фигурките, ще ти се получи. Peace  bouquet

Скоро не бях влизала в темичката, нагледах се на красоти!  bouquet  chef  bouquet

# 96
 Flutter Да, още като оформях знаех какъв ще е резултата.... имам още 1 път опит Flutter
  bouquet

# 97
# 98
Охх пак съм аз  Mr. Green
Само да вметна, че вкъщи хляб не се купува, а се прави от 3 месеца, затова съм активна в темата. Повечето неща не са питки, а обикновен хляб   bouquet

# 99
  • Балчик
Днешната ми питка

# 100
Джема,  bouquet  bouquet  bouquet

# 101
Здравейте момичета  Hug

Златни ръце имате всички, очите ми останаха по вкусните питки, които приготвяте!
За първи пиша в темата, ако приемате новобранци ще се отбивам тук от време на време.
Месенето на хляб е истинско удоволствие за мен. Баба ме научи да меся преди няколко години, но дълго време без нейна помощ не ми се получаваха питките. От скоро изпробвам различни рецепти от нета и вече се справям доста по-добре. Струва ми се, че добрите резултати започнаха да се появяват с повечето практика и с наблюдение, а не с дословно спазване на рецептата и броене на минути за втасване.
И за представяне ще ви покажа какво месих последно - тутманик, който приготвих преди седмица за рождения ден на моята баба.
Източник на рецептата: http://fkusno.com/?p=1649

# 102
Стахотни питки сте направили Simple Smile

miriana86 - ще може ли да ми кажеш как оформи тази питка

# 103
Да  Hug
Отделно си правя розичките, колкото искам да са в пелеринката (така казвам на обвивката)
После слагам тестото в средата на тавата и започвам с една чаша да го дупча, а от остатъка в чашата правя самата пелеринка, която пъхам в дупката и после слагам розичките. Много бързо и лесно става.Само розичките да са леко по-твърди, че да се запази формата им, иначе пак си втасват, не трябва да са камък и пелеринката да е леко по-висока, да не се загуби при втасването на останалата част от тестото и също, за да не се слепи към тестото я бях обвила с хартия за печене.Когато пъхнах да се пече в печката махнах хартията от някои места, които ми се видяха сигурни, че няма да се загубят при изпичането. Мислех да сложа и плитка отстрани по цялата обиколка на питата, но не ми стигна тестото, а и не знаех, дали ще се загубят пелеринките така. Сега обмислям вместо розички да сложа топки в пелеринките и когато втаса да наредя детски твърди фигурки, че детето рожденик на 26, но не съм пробвала още   bouquet
Както си бодувах една вечер ми хрумна това оформление, но може и да съм го видяла, но не помня.Толкова пити разгледах в тази тема от 2007, че станах разногледа  Mr. Green
Дано да съм обяснила правилно   bouquet

Последна редакция: пт, 12 апр 2013, 14:22 от miriana86

# 104
miriana86 - Благодаря за обяснението  Hug
Ще пробвам този вид оформление. Много ми хареса. После ще покажа какво се е получило Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт