Халит Ергенч и новата продукция "Великолепният Век"( Muhteşem Yüzyıl) тема 63

• 59 001
  • 737
  •   1
Отговори
# 450
Според мен, децата ще ги отвлече някой по заповед на Сюлейман.
Както новината, че Султана е ранен е стигнала до Маниса- така и тази, че Мустафа е тръгнал към Столицата е стигнала до Султана............
Естествена реакция е да спаси първо принцовете,
Сега трябва да е края на април, Сюлейман ще се върне чак септември newsm78, 5 месеца са доста време, но пък и Мустафа с войската няма да стигне бързо до столицата, така че, има доста време за реакция- както Хюррем, така и Сюлейман.
Определено Хюррем няма да качи Баязид на престола- не е толкова глупава, колкото си мисли Шах.
Шах се мисли за много хитра, но не знае, че интереса клати феса.
На всеки казва- Ти вече работиш за мен, но да извади кесията Naughty йок. Да ама така бизнес не се прави Naughty- първо плащаш и после искаш.
Ама те тези от Династията, се си мислят, че всички са им длъжни, че всичко ще правят защото са се родили да им служат- да ама не, тепърва ще разберат какво значи да си се учил от живота- не от лала Laughing Laughing Laughing
А пък Мустафа ако наистина е бил толкова кух- напълно си е заслужил пътешествието до рая.

# 451
belbel4e,  Hug Hug Hug
Отчетох се 5 пъти по мъжката част и 4 пъти по женската!
Жалко, че и Михримах не е там..

Как не е  newsm78 втората не е ли тя..... а аз гласувам ли, гласувам за михримах ooooh!

# 452
Историята е хубаво нещо, ама ние все пак гледаме филм, написан от ...как беше на руски.....
аха "имбецильные" сценаристи. Rolling Eyes

# 453
  • София
Хайде малко история ,относно това как е ставало поставянето на престол на нов султан:

С начала XVI в. установилась традиция, согласно которой при восшествии на престол новый султан торжественно с частью войска, с визирями, знатными вельможами и религиозными сановниками направляется в мечеть Султана Эйюпа, где шейх уль –ислам надевал ему на пояс легендарный клинок основателя династии Османа Гази, после этого шейх уль-ислам всенародно провозглашал его Повелителем мусульман.
Мечеть Сультана Эйюпа построена в 1459 г. в царствование Мехмеда II на месте захоронения верного сахаба пророка Мухаммеда Абу Эйюпа эль – Ансари, скончавшегося во время осады Константинополя арабами в 674-678 гг.
 Thinking Crossing Arms
Макар да съм близка със Сталин  Joy  Joy  Joy , този руски език продължава да ми се опира и това си е!   Blush

# 454
Малееее,чак сега видях,че има и гласуване за жените! Добре,че Мерием води иначе нямаше да си го простя!

# 455
Хайде малко история ,относно това как е ставало поставянето на престол на нов султан:

С начала XVI в. установилась традиция, согласно которой при восшествии на престол новый султан торжественно с частью войска, с визирями, знатными вельможами и религиозными сановниками направляется в мечеть Султана Эйюпа, где шейх уль –ислам надевал ему на пояс легендарный клинок основателя династии Османа Гази, после этого шейх уль-ислам всенародно провозглашал его Повелителем мусульман.
Мечеть Сультана Эйюпа построена в 1459 г. в царствование Мехмеда II на месте захоронения верного сахаба пророка Мухаммеда Абу Эйюпа эль – Ансари, скончавшегося во время осады Константинополя арабами в 674-678 гг.
 Thinking Crossing Arms
Макар да съм близка със Сталин  Joy  Joy  Joy , този руски език продължава да ми се опира и това си е!   Blush
Joy hahaha Joy hahaha Joy

Последна редакция: вт, 12 фев 2013, 23:30 от trendafilka

# 456
  • Sofia

Как не е  newsm78 втората не е ли тя..... а аз гласувам ли, гласувам за михримах ooooh!

Тя била, грешката е в моето ТВ... Добре, че се отчетох и аз овреме! denisassHug

# 457
  • Пловдив
Великолепни, с риск да съм малко нахална, ще попитам...
Дали някоя великолепна хатун, списваща често тук, би сложила в подписа си линк към гласуването за нашите герои? За халвет не можем всички да се доредим, но поне да си гласуваме ката ден...

Правила на Форумите

14. Забранява се публикуването на теми и мнения, призоваващи към гласуване в даден конкурс.
Забраната се отнася и за полетата от потребителския профил - аватари, подписи, лични титли и т.н.
Изключения могат да са:
- международни конкурси с българско участие
- изцяло благотворителни конкурси
- външни конкурси, в които участва BG-Mamma или една голяма потребителска група от форумите тук като представители на BG-Mamma

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=23714.0

# 458
  • до най слънчевия бряг
Попадна ми един откъс от сценария. За съжаление ъгълчето се беше скъсало и не се четеше ясно номерът на сериятаq но е 100 и нещо. Ето преведената част:

Притъмнява, две приведени сенки се придвижват между гробовете.  .................Осветяват посивялата брада и поруменелите му бузи.
- Хади холан, какви ти кръчми, имам разкошна одая, остана ми от зестрата – и двата силуета плавно се преливат, като акварели - хади джанъм, да вървим там преди .....

Joy Joy
belbel4e   те тия тогава оженват ли ги ,омъжват ли ги ,уфф  жалко ,че листа не е целия .

А и нещо сериозно и не ново , пак за играта на Халит  страхотно ми хареса в сцената  когато гледаше гърба на ББ а си  спомняше Ибрахим ,   такава  палитра от чувства премина през лицето и очите му , направо можеше да се чете .

И  в спойлер  превод от руски  от инфото на Трени , за затрудняващите се  Wink

Скрит текст:
От началото на 16 в се установява традицията ,съгласно която ,при заемането на трона ,новият султан ,със войската си ,везирите,знатните велможи и религиозни  сановници  се е отправял в джамията на Султан Ейюп ,където шейх ул-ислям  му  е закачал на кръстта легендарния  кинжал /сабя /  на основателя на династията Осман Гизи ,и след това го е провъзгласявал  пред народа  ,за Владетел на мюсулманите .
Джамията на Султан Ейюп  е построена през 1459  по време на управлението на Мехмед II  на мястото на което  е бил погребан верния сахаб/?/  на пророка Мохамед- Абу Ейюп ел –Ансари  умрял   по времето на обсадата на Константинопол   от арабите  в 674-678 г

Ето още инфо за  тази джамия   Първата джамия и придадения към нея джамийски комплекс бе построена над гроба на приятеля и знаменосец на пророка Мохаммед, Еюп Енсари. Еюп Енсари е загинал по време на обсадата на Истанбул от ислямски войски в периода 674-678ма години. Турският пътешественик Евлия Челеби разказва историята за откриването на неговия гроб-Акшемседдин заспива, и след като се събужда става и посочва мястото където се намира гробът на Еюп. Мястото е разкопано и в гроб е открито мумифицираното  му  тяло.

Последна редакция: ср, 13 фев 2013, 01:42 от siren62

# 459
Попадна ми един откъс от сценария. За съжаление ъгълчето се беше скъсало и не се четеше ясно номерът на сериятаq но е 100 и нещо. Ето преведената част:

Притъмнява, две приведени сенки се придвижват между гробовете.  .................Осветяват посивялата брада и поруменелите му бузи.
- Хади холан, какви ти кръчми, имам разкошна одая, остана ми от зестрата – и двата силуета плавно се преливат, като акварели - хади джанъм, да вървим там преди .....

Joy Joy
belbel4e   те тия тогава оженват ли ги ,омъжват ли ги ,уфф  жалко ,че листа не е целия .

.

Joy ми честно да ти кажа, най-вероятно нещо средно - ожЪнват ги, ама не със сърпа, амиии jedi  hahaha

# 460
Великолепни, с риск да съм малко нахална, ще попитам...
Дали някоя великолепна хатун, списваща често тук, би сложила в подписа си линк към гласуването за нашите герои? За халвет не можем всички да се доредим, но поне да си гласуваме ката ден...

Правила на Форумите

14. Забранява се публикуването на теми и мнения, призоваващи към гласуване в даден конкурс.
Забраната се отнася и за полетата от потребителския профил - аватари, подписи, лични титли и т.н.
Изключения могат да са:
- международни конкурси с българско участие
- изцяло благотворителни конкурси
- външни конкурси, в които участва BG-Mamma или една голяма потребителска група от форумите тук като представители на BG-Mamma

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=23714.0
като мерудия на всяка гърне и аз да се изкажа:
Споко, това може да го причислим към "международни конкурси с българско участие".newsm36
Все някой   от артистите май има българска семчица:flower1:

# 461
Сряда ,в очакване на 86 епизод ! Hug

# 462
За всички фенки на Бали бей :  Hug

И сам война е войн ! Бали БОЙ срещу отбора  на "Фенербахче"

Последна редакция: ср, 13 фев 2013, 04:28 от trendafilka

# 463
  • Атлантис, Галактика Пегас
В очакване на 86 серия.
С поздрав от руския екип.  Mr. Green Peace
Руски сатиричен озет. Автор Татьяна Родионова. Peace

ОСТОРОЖНО, ЮМОР, САРКАЗМ И ЦИНИЗМ! ИМЕЮТСЯ ПРОТИВОПОКАЗАНИЯ (скудное воображение и ограниченный кругозор, индивидуальная восприимчивость и непереносимость). ПЕРЕД ТЕМ, КАК ПРИСТУПИТЬ К ПРОЧТЕНИЮ, ПОДУМАЙТЕ: «А МОЖЕТ, НЕ СТОИТ?»
Скрит текст:

Кот из дома – мыши в пляс…

Обитатели деревни Гадюкино, обиженные тем, что по повелению Светлейшего вынуждены заниматься мирным хозяйством, когда другие месят грязь и проливают кровь на суше и водах Средиземья, воспользовались тем, что Его Мухтешемство находится в отсутствии и затеяли предвыборную кампанию на его пост.

Дабы устранить Рыжую оккупантку, пустившую корни в правительственных апартаментах и не собирающуюся сдавать форпост в отсутствии законного владельца, оппозиция привлекла в свои ряды укоренившуюся в столице Династию из Хацапетовки, у которой есть свои резоны привести желаемого кандидата к цели для последующего лоббирования своих интересов.

Чтобы выбить почву из-под ног доныне непобедимой конкурентки, оппозиция осуществила вброс дезы о неминуемой смерти гаранта существования и благополучия ее и ее детей, провоцируя ее тем самым на импульсивные действия, стопроцентно дискредитирующие ее репутацию в глазах Светлейшего, которому только дай информационный повод, и приводящие к визиту Людей в Черном. Для направления непонятливой конкурентки в нужное оппозиции русло действий в распоряжении имеется продажное средство массовой информации в лице Пойду–Туда-Пошлют-Куда-Скажу-То-Прикажете-Что.

Набравшая обороты предвыборная кампания приведет к киднеппингу и моральному поражению Рыжей оккупантки. Пока оппозиция открывает шампанское и седлает белых коней для триумфального въезда в осажденную крепость, сломленная конкурентка получит доступ к информации, которая позволит отправить противников в Великолепный Нокаут.

Резюме: «Не ходил бы ты, Ванек, во солдаты...» (с)

Чем закончатся дебаты противников, покажет 86 серия «Великолепного Века» в среду 13 февраля в 20:00 на StarTV (TÜRKİYE).

Перед просмотром не забудьте пополнить содержимое бара, холодильника и аптечки, запаситесь бумажными платочками, влажными салфетками. Не забудьте защитить клавиатуру от попадания жидкостей и крошек, ремонт обойдется не в одну тысячу акче.

# 464
Добро утро  wavey Kissing Heart

Скрит текст:

Общи условия

Активация на акаунт