Ахтопол 2013

• 101 999
  • 689
  •   1
Отговори
# 570
  • София
С 2 ръце ви препоръчвам ресторант Боруната след св. Георги е.С прекрасна гледка, но е някак закътано и не е студено,големи порции, с доста нормални цени.

# 571
  • Пловдив
Бихте ли ми казали до чадърите на хотел Ескада може ли да се стигне с бебешка количка - има ли алфалтиран / дървен път или се върви само по пясък?

# 572
  • София
По пясък е.

# 573
  • Тра-ла-ла
Някой ползвал ли е услуги на масажист в Царево/Ахтопол/Синеморец? Но добър масажист, който да оправя схванати хора, а не просто да мачка без да знае какво прави. Да го имам предвид, че от време на време се схващам и ако не мина масаж - става страшно и ще си изкарам "весело" море

# 574
  • Кортина д'Ампецо, Италия-България-Велико Търново
Привет от Ахтопол. Градчето е малко, спокойно и едно от малкото съхранени и незастроени.

Тук съм от един месец , но по предложение на детето ще останем още една седмица.
За първи и път в живота си летуваме на бунгала, но съм приятно изненадана от тази форма на почивка.

Близо сме до плажа, което мен лично много ме радва. Чадър 5лв. шезлонг също. На плажа има около 4-5 кръчмета. През деня никаква чалга.
 Бира наливна 1,70лв., бутилка 2,00лв., царевица, геврек по 2лв., сладоледи от фризерите както навсякъде. Има миди, рапани, риби, чорби. Преди пет дена започнаха да пържат и сафрид. Предлагат и пица малка/голяма 4/6лв. зависи каква. Марково уиски 4-5лв - 50грама.

Преди една седмица морето утихна, а водата е бистра. При пост 1 и 2 наистина има камъни, но това е само в началото, след 5 метра дъното е идеално. Плажа се почиства що-годе, ама аз като гледам то много се и цапа от плажуващите.  След 20 юли се понапълни и взема да става гъчканица към 10 часа. Забелязват се кучета, но ги водят на свободната зона. Разрешават да се слагат лични чадъри кой, където намери.

Водно колело 10лева, джет 10минути - 40лева, 15-50 лева., банан 10 лева,

Лунапарк всичко е по 3 лева,а бънджи-5 лв. Батутите ужким са за 20 минути, но циганката оставя децата да скачат и по един час, ако искат.

Много баничарници всичко по 2 лева. Месарски магазини поне 5 и склад дори. Хранителни магазини достатъчно. Зеленчуци също. Като цяло е доста евтино. Рибарски магазин, но там рибата е замръзена, мидите не са от култивираните.

Много обяви за свободни квартири.  
Дано съм ви била полезна.

# 575
  • Пловдив
Стасита, мисля, че мове с кола, но не съм на 100 % сигурна. Над чадърите има някакъв път и там паркират коли, но как се стига до там не знам. Иначе от хотела до плажа се стига бързо, но до чадърите доста се върви и на нас лично плажа не ни харесва.
Но от хотела, храната и особено от анимацията сме много доволни. Редовно оставяме детето след басейн и баня на какичките. А ние с мъжа ми се оправяме на спокойствие и отиваме да вечеряме, а каките ни я водят в ресторанта.  Grinning След това вечеря и тя и отива на дискотека, много й харесва. И всеки ден е нарисувана.
Всеки ден има риба.
Ще пиша повече когато се приберем. Тук нямам много време Simple Smile

# 576
  • Panagyurishte
Момичета, има ли сред вас такива, които са посещавали Ахтопол началото на септември. Как е положението в края на сезона? На съпругът ми отпуската е от втори септември и съм в чуденка дали да резервирам за тогава Sad Ще съм много благодарна, ако споделите?

# 577
  • sofia
Празно и приятно. Само дано времето да се задържи. Сестра ми редовно ходи тогава на море.
Мъжа ми се кани от няколко години да ходи в началото на септември, но сам. Аз точно тогава няма как да излезна отпуска.

# 578
Видяхме споменатия път над плажа, черен, неасфалтиран, не знам къде излиза. Исках да минем по него, домочадието силно възропта и така си остана.
За "Ескада" : Засега всичко е така, както бяха писали по-напред. Закачалката, за която беше писано, че е само една се оказа, че е стенната закачалка зад вратата.  В гардероба са 4 Simple Smile.
Като цяло сме доволни. Вариантите за храна не са безкрайни, но като цяло съществуват, почти всичко е страшно вкусно и гладни не сме останали, даже обратното. Вчера се тъпках с прекрасен миш-маш като едно прасе и очаквам скоро пак да има от същия. Нямаме стомашно-чревни оплаквания, това е важното. Вечер музиката от бара отсреща е малко досадна, но като се затвори вратата бива. Водата в морето е чиста, плитко е на голямо разстояние, има щипалки, но не са кой знае колко. Малко ми е студена, засега, а с тия дъждовни дни вероятно ще стане и по-хладна. Нямаме разминавания очаквано/реално. Като цяло е съвсем добре.
Някой да е ползвал услугите на обществената пералня по пътя за Синеморец?

# 579
  • Пловдив
ninand, благодаря за инфото. Аз питах за плажа с идеята дали да мъкнем количката или малчо да ходи. Не ми се ходи с колата на плаж. Вие къде ходите на плаж, щом този не ви харесва?
Това за анимацията е хубаво, но нас още не ни устройва, много сме малки (1г. и 10 мес. ще е тогава) и не се отделя много от мен. А и трудно му се привлича вниманието за повече от 2-3 минути, все щъка. Точно затова се чудя как ще се оправим в ресторанта със сервирането на храните.
Вече нямам търпение да се топна в морето и да правим пясъчни замъци   grinning039

# 580
  • Panagyurishte
Празно и приятно. Само дано времето да се задържи. Сестра ми редовно ходи тогава на море.
Мъжа ми се кани от няколко години да ходи в началото на септември, но сам. Аз точно тогава няма как да излезна отпуска.
Vesi1    bouquet

# 581
  • Пловдив
Стасита, с количка до чадърите ще ви е трудно. Трябва доста да я носите. А и според мен и на детето ще му е трудно да върви. Нашата дъщеря, че е на 4 год. си помрънква понякога на връщане.
Ние ходим само сутрин на плажа, следобед на басейн.
Днес мислихме да видим Силистар, но времето се развали, но пък си направихме хубава разходка до Резово и устието на река Велека. Прекрасно е и на двете места. Препоръчвам.
Пак да кажа за анимацията-ние с мъжа ми все едно сме младоженци  Grinning Почти не я виждаме. Когато няма анимация е с децата на детската площадка. Сега е пак с каките на детската площадка, а до сега правиха герданчета в детския клуб.
Друго важно забравих да пиша-напитките вече са до 22.30ч, а сладоледа до 17.00ч  Peace

# 582
  • Пловдив
Благодаря за информацията, ninand   bouquet
Ние също следобед едва ли ще ходим на плаж, защото детето спи доста на обяд.
Весело довършване на престоя и много слънчеви дни.

# 583
  • Юпитер- Сатурн
Момичета, има ли сред вас такива, които са посещавали Ахтопол началото на септември. Как е положението в края на сезона? На съпругът ми отпуската е от втори септември и съм в чуденка дали да резервирам за тогава Sad Ще съм много благодарна, ако споделите?

Първата ми почивка на Ахтопол беше началото на септември, а втората края на юни. Ако мога да избирам винаги бих ходила септември. Водата топла, малко хора и много много спокойствие.

# 584
Момичета , знаете ли някоя къща с дворче и детски кът.
С 2 деца сме на 3 и 5 години , искам да е близо до плажа и да си има дворче мястото на което ще отседнем.
Става въпрос за 2 .8 - до 10 .8.

Общи условия

Активация на акаунт