Дискова херния - 6

• 170 303
  • 741
  •   2
Отговори
# 120
Не се води за лекарствен препарат и не е в списъка на регламентираните лекарства, за това и никой нищо не знае.
Би ли дала нямакъв линк да го видя?

# 121
здравеите искам да попитам как деиства   дискуса     иэвинете ме но сам нов в темата       влагодаря предваретелно.

# 122
Аз сложих осем инжекции от Дискуса и девета и десета ми останаха, не знам уплаших се от силните болки. Въпреки пръсването ще ги сложа и тях сега.
Иначе за Рустоксикодендрона - 9CH е.
В едната аптеката, от която пазарувам управителката е много млада и начетена жена и ми предложи, вместо НСПСВ да взема Semax- противовъзпалитлно и не дръзни стомаха като Диклофенака и имало много добри отзиви. Не съм го взела още.
Сега е на дневен ред да проуча въпросите за Павел баня - по НОИ и ЗК.
Някъде прочетох, че споменавате нов и стар санаториум. Те два ли са?

# 123
а какви са тези сиви игли, дето си купих аз? в комплект със спринцовка - запечатани, като аптекарката каза, че са за мускулно слагане, но са сиви на цвят  Rolling Eyes

# 124
а какви са тези сиви игли, дето си купих аз? в комплект със спринцовка - запечатани, като аптекарката каза, че са за мускулно слагане, но са сиви на цвят  Rolling Eyes

Какво пише на иглата ? Трябва да има означено едно G и след него цифра 20 или 22.

# 125
Не се води за лекарствен препарат и не е в списъка на регламентираните лекарства, за това и никой нищо не знае.

В България да, но в Англия се ползва. Не знам до колко. В Германия също е регистриран, взимам го от регистрирана аптека.
Това е за чистият Дискус Композитум
За Дискус Н намерих вкъщи и утре ще я снимам и кача. Не я намерих в нета, вероятно защото е на немски, а аз не го владея  Embarassed

# 126
иглата е вътре запечатана, но на пакетчето отвън пише 22Gx1 1/4*

# 127
Здравейте на всички!

За всички вас съм ново попълнение, но по принцип чета форумите от поне 5 години. За съжаление прописах покрай болките, които ме мъчат в последната година, като мога да кажа, че тук намерих доста съвети и полезна информация.
Благодаря на всички за синтезираната информация и идеите, които предоставяте на другите страдащи   Simple Smile

Тъй като последната една година все по лекари ходя (а и в семейството си имам такива), ще споделя ефектите при мен. За да започна и аз с нещо, ще се върна на мнението на evak:

Прочетох аз за страничните ефекти на Диклофенака, но то май всички от този род дават този страничен ефект.  По принцип наистина 132 не е висока стойност, но като си свикнал с доста по-ниско и направо е ужасно. нощеска бях с много силни пристъпи на болка в гърдите и областта на сърцето, гадене и силно нервно напрежение.
Сутринта се обадих на позната невроложка - екг-то наълно нармално, кръвното при нея 110 на 75 даже, а на мен ми ужасно нервно  и ще ми се пръснат гърдите от болка. Пия валериан и по едно валидолче, но след време пак се появяват. Преди спях нощем, а сега се появяват тези симптоми и нощем.

evak, аз имам проблеми с шията и мога да ти кажа, че като се намажа с нещо, което съдържа диклофенак, няколко часа по късно съм в хипертонична криза. Кръвното ми по принцип е 110/70, но по време на такава криза удрям 170/100. Вдига се за нула време и след половин диазепам става пак 110/70 за 15 минс.
Аз специално няколко пъти бях в спешното заради това, а лекарите ми викаха, че съм стресирана заради болките в шията и заради това го вдигам. Да, ама не. Вече 10 дена не се мажа и не ми се е случвало (да не кажа голяма дума, но е факт). За всеки случай смятам да си проверя и нивата на кетохоламините, но аз съм почти сигурна, че при мен тази екстра е от диклофенака.

# 128

В България да, но в Англия се ползва. Не знам до колко. В Германия също е регистриран, взимам го от регистрирана аптека.
Това е за чистият Дискус Композитум
За Дискус Н намерих вкъщи и утре ще я снимам и кача. Не я намерих в нета, вероятно защото е на немски, а аз не го владея  Embarassed

Ползва се но не е вписан в лекарствения справочник тъй като се води хомеопатично средство.
Можеш да видиш тук bnf.org

# 129

Oпитвам се да разбера как ти ги бият за това питам . Това май са гли за подкожни инжекции.

# 130
Относно иглите и моите са сиви, сега погледнах. Направо ми купи главна сестра в реанимация и затова се доверих напълно.
Това пък не съм се замисляла,  да видя дали се вдига кръвното след намазване. От два дни се е нормализирало, дори е под 110. но да си призная от два дни пия по два деазепама на ден. По-спокойна съм и спя. Напрежението като цяло поспадна, не пия валидол и валериян вече. Просто съм по-добре. Събота и неделя не ходя на физиотерапия, не знам по принцип така ли е, но са почивка. Май повечето мнения напоследък са с отрицателни последици за въпросната, но аз се чувствам добре.
Прочетох и за топлата вода на краката вече. Китаецът, при когото ходех на иглотерапия това ми каза-вечер краката в гореща вода и сутрин в леглото да правя колело с краката.

# 131
  да видя дали се вдига кръвното след намазване. От два дни се е нормализирало, дори е под 110. но да си призная от два дни пия по два деазепама на ден. По-спокойна съм и спя. Напрежението като цяло поспадна, не пия валидол и валериян вече.
Аз ако изпия 2 диазепама, ще съм тра-ла-ла целия ден  Laughing
Иначе това с топлата вода и аз го правя, както и пия рибено масло.
Принципно гледам да го карам възможно най-леко от страна на лекарства, ама понякога болката и кръвното са нетърпими и държа положението с афламил, мусант, милгамма-н и диазепам понякога. Ще видим докъде ще го докарам.

# 132
И какво толкова му е нетърпимо на кръвното Simple Smile
И както казва един приятел англичанин в Бг много обичат да си говорят за кръвно  Mr. Green Mr. Green Mr. Green

# 133
Извадих иглите за сверка  Laughing
Подкожните - Gauge: 27G X3/4"
Сините - Gauge: 27Gх11/4"
Жълтите - 20G i 1/2" Надписани са с мокър печат и е малко размазан.

# 134

Oпитвам се да разбера как ти ги бият за това питам . Това май са гли за подкожни инжекции.

в дупето ми ги бият - това не е ли мускулно. аптекарката, която сто пъти попитах каза, че са за мускулно поставяне. докторката, която ми ги слага също не изрази някакво притеснение. сега виждам, че и евак е със сиви  Simple Smile

евак, как си със сковаването - още ли го има?

Общи условия

Активация на акаунт