Дискова херния - 6

• 170 357
  • 741
  •   1
Отговори
# 555
всеки невролог и неврохирург предупреждава че са опасни.там са толкова убедителни че се подложих. на мен не ми помогнаха има хора които идват за екстензиите и водата и бяха доволни.

# 556
Здравейте!Аз преди 10 дни се върнах от Павел баня и да там екстензиите са задължителни.При моя отказ лекарката се изнерви доста,трябваше да се скараме за да се разберем.Имах леки болки и я беше страх да ми предпише други процедури освен екстензии за да не се" оболя" както казваше тя.След лекия ни спор вече се знаеше коя съм - "чепатата пациентка" и добре,че едната лекарка беше по смела та ми изписа подводна гимнастика.След 2 дни водолечителя ме нави да пробвам,не е нещо страшно лошото е че започват екстензиите с 40 кг и стигат до 85.Избрах неправилното лечение според моята лекарка тоест без екстензии,но сега се чувствам много добре,мога да ходя по 2-3 часа пеша да стоя седнала, а преди не можех.

# 557
  • Другата България
Избрах неправилното лечение според моята лекарка тоест без екстензии,но сега се чувствам много добре,мога да ходя по 2-3 часа пеша да стоя седнала, а преди не можех.
Hug Ето това имах предвид-че като не искаш, не правиш, и въпреки това накрая има резултат и без тях. Като се знае коя си това попречи ли ти на почивката? Wink Не вярвам, важен е накрая ефекта, не знам защо лекарите не отчитат факта, че при всеки е различно и толкова ли  е трудно да се съобразяват с това?

# 558
Алая 99,мисля,че когато посещението ти във санаториум е платено,не се изискват никакви документи.Там имат лекар който те преглежда.Не съм ходила на Поморие.. инфото ми е от телефонен разговор.
При малка или латерална дх,екстензията може да не навреди,но при медианите и големите рискът си е голям...
За въпроса какво представлява водната есктенция...Изглежда като уред за инквизиция  Laughing.Във вана,с дълбочина над метър има поставено нещо,което ми прилича на гинекологична кушенка.В полулегнало положение си и ти захващат краката с едно желязо и отгоре навиват огромен болт...В зависимост от мястото на хернията те препасват над мястото на проблема.Извън ваната има нещо като макара и слагат тежести.Периодично тая макара те придърпва..като сложената тежест е около 80кила../само ще поясня,че аз тежат 54 Sad / Всеки ден тежестта се увеличава с по няколко кг.Така вързан и със железа на краката и в топлата вода..където може и да ти прилошее си в абсолютно безпомощно състояние.Най малката грешка от страна на рехабилитатора..който не стои при теб по време на процедурата, а си бъбри с колегите отвън....може да е фатална.../така ми изглежда на мен/ На мен ми изглежда страшно....Има хора които ,ходят на П .баня заради екстензиите...Бях с една стая с младо момиче,но не с дх..тя беше супер доволна ,но за мен риска си е голям .След процедурата задължително се поставя ортопедичен колан с който отиваш до стаята и лягаш за минимум 2ч в специално твърдо легло..където краката са вдигнати под ъгъл.Но леглата не достигаха и в леглото с хлътнала пружина до земята ..ти навиват руло дунапран ,а възглавниците под главата са поне 3бр...Всъщност така лежиш през целия престой...аз бях 15 дни там..

# 559
Мда, описанието на aha ми прозвуча наистина като инквизиция  Shocked
А колко време стоиш във ваната така разтегнат?

# 560
Мери Ан никак.При приемането ми развалиха настроението,подписах че не искам и готово.На другия ден ме извикаха да си поговорим и стигнахме до извода,че след като не вярвам ,че ще ми помогнат да не ги правя.Аха ваната и уреда не са толкова страшни,аз съм 57 кг и се изплаших от тежестта с която започват.Екстензията е 15 мин.  при мен постоянно имаше една сестра и мъжа идваше през 5 мин да ме пита как съм,даже и като бях в джакузито идваха на 5 мин да ме питат как съм.Персонала беше много мил и внимателен,стаята и леглата също бяха добри,чистеха всеки ден само 1-вия ден ми беше кошмар ,може би защото съм страхливка Simple Smile

# 561
Алая 99,мисля,че когато посещението ти във санаториум е платено,не се изискват никакви документи.Там имат лекар който те преглежда.Не съм ходила на Поморие.. инфото ми е от телефонен разговор.
...............

Аз когато бях в Поморие бях платено, единственото което изискват са изследвания на конкретния проблем, в случая основно образни изследвания.

На хората като мен платено обръщаха по малко внимание, към другите с направления ли как им се казва бяха по обстоятелствени. Нещо от рода....... на тях са им дали направление значи имат по сериозен проблем, ти си дошъл по желание занчи не ти е толкова спешен проблема.

Това беше преди няколко години, с днешна дата  може и да има промяна.

# 562
neli73, извинявай, но не разбрах в крайна сметка си правила екстензиите, така ли?
И в крайна сметка си доволна от тях,така ли да те разбирам?

# 563
Евак,след 2 дни уговорки направих само 1 екстензия с 20 кг. Simple Smile,а те започват от 40 кг нагоре като всеки ден качват тежестта.Ако успееш да абстрахираш кг. с които те дърпат/аз не можах/ не е страшно,усещаш само едно леко издърпване в горната част на тялото.Ти мислиш да ходиш в Павел баня ли?Ако ти изпишат екстензии опитай една и сама ще си прецениш дали да продължиш.

# 564
Аз в петък тази седмица заминавам и затова така настойчиво се опитвам да разбера повечко.

# 565
Аз в петък тази седмица заминавам и затова така настойчиво се опитвам да разбера повечко.

Evak, къде реши да отседнеш?

# 566
при 20 кг едвали се усеща дърпането...аз имам спомен ,при мен бяха над 80...Процедурата не  е болезнена,но за мен е рискова...и може да има сериозни последици...

# 567
Аз съм правила екстензии макар и не в вана и определено не съм се страхувала да ги правя, нито пък са ми навредили. Спомням си че след екстензиите се чуствах някак облекчена...

# 568
Troy,
исках да те попитам за джаджата, която беше препоръчала преди няколко теми. Всъщност е ли това умален вариант на уредите във физиотерапиите, които пускат интерферентен ток?
Т.е. има ли някакъв лечебен ефект или "само"
Цитат
provide PAIN RELIEF by blocking pain signals to the brain via the spinal cord and peripheral nervous system, and also stimulates the production of endorphins,

Защото, доколкото разбрах от физиотерапевта, електродите, които поставят и пускат по тях интерферентен ток, действат и противовъзпалително, освен болкоуспокояващо  Blush

Предполагам имаш личен опит с машинката, така ли е?

# 569
Да, имам машинката от доста години и съм повече от доволна! Заслужава да се купи Wink

Общи условия

Активация на акаунт