Още малко време остана и ще бъда горда АПРИЛска мама - тема 18

• 30 015
  • 761
  •   1
Отговори
# 210
Аз не спах ок, дребният беше неспокоен, нямаше Т, но беше доста топъл, и стомаха го болеше/ Сутринта го водих на лекар, всичко изглеждаше ок, само проблем със стомаха, чувствителен, и като се прибрахме вдигна висока Т. Днес цял ден го дебна с термометъра, и нищо не мога да свърша, защото той иска да лежи и да го гушкам. Сега баща му е на смяна при него.
ada_smiles, това за кърменето, точно така няма да стане или поне след 5 месец, защото след като се нахрани бебето трябва да се оригне, за да не повърне, и не се задави с храна, задуши и т.н. Понякога доста трудно се оригват и голямо разхождане пада. След 5 месец си позволявах да не го оригвам, т.е. установих, че го прави почти веднага, и няма нужда от моята помощ.
На море съм планувала да ходим, края на август, септември. Обикновено ходим юни, но да сме живи и здрави да стигнем до там.
За шишетата, имах с подобен механизъм на Би фрий, скоро ги гледах и на добра цена.
+12кг съм, но ми се яде, какво да правя, последно и на сладко налитам......после с две деца лесно ще отслабна.
Скоро се разглеждах, старите ми стрии са избледняли, за сега нямам нови.

# 211
докопах се и аз до компютър най-накрая Simple Smile

опитвам се да ви следя, но много бързо пишете.
обсъждате стрии, кг, киселини... - аз засега нямам проблеми с нито едно от тези неща. Мажа се с кокосово масло на Икаров вече второ бурканче и ми е супер - нито мирише, нито нищо.
За кг - +9-10 съм засега, което си е супер - всичко е на корема Simple Smile
А киселините - направо си ме подминаха засега.

Аз продължавам да не съм купила нищо още, но нямам търпение да минат тази и следващата седмица и се заемам Simple Smile

Пазете се здрави, тумбачета, то почти не остана  Hug

# 212
Здравейте момичета-събудила съм се от 2.30ч. и сън не ме лови SadКак сте със нервите? В мен явно хормоните яко се бушуват-така ме тресе нервата,че не мога да се трая SadСнощи се скарах на детето-даже и я плеснах-а не беше направила нищо кой знае какво-сега мира си нямам-чувствам се много зле Cry Cry Cry
От 2 дни ме почнаха контракции и кръста ме боли-та вчера си купих но-шпа-отпусна ме.
Отивам да легна0дано заспя,че трябва да ставам в 7ч  bouquet

# 213
Здравейте момичета-събудила съм се от 2.30ч. и сън не ме лови SadКак сте със нервите? В мен явно хормоните яко се бушуват-така ме тресе нервата,че не мога да се трая SadСнощи се скарах на детето-даже и я плеснах-а не беше направила нищо кой знае какво-сега мира си нямам-чувствам се много зле Cry Cry Cry
От 2 дни ме почнаха контракции и кръста ме боли-та вчера си купих но-шпа-отпусна ме.
Отивам да легна0дано заспя,че трябва да ставам в 7ч  bouquet
И аз съм така от 3часа се въртя и с предната бременност бях така. Не си единствена!  bouquet

# 214
Добро утро Simple Smile
Аз също почти не съм мигнала, от снощи имам болки много ниско в корема, докато не мърдам всичко е добре, но когато реша да се завъртя болката е пронизваща Sad Искам вече да идва април, че нещо цялата бременност нямам ден, в който да съм се чувствала нормално Sad

# 215
  • София
Добро утро,

Аз станах в 7:30 ч. и просто няма смисъл да си лягам, защото само ще се въртя и няма да заспя. Напоследък много неспокойно започнах да спя и да се въртя през 30 мин. направо не ми се мисли в 9 месец какво ще е. Тогава сигурно въобще няма да мога да заспя. С това ранно ставане след това целият ден ми е някакво много криво и ми се спи. Sad Sad

# 216
Добро утро и от мен Simple Smile
Аз пък си спя нормално и доста не се будя и да пишкам даже в последно време, човек да ми завиди.
За кг съм +11, киселините ми спряха като почнах да се съобразявам какво ям, онзи ден усетих, че от бананите също ме почват. Трябва скоро да отида и да капарирам креватчето дето сме си харесали, че надали го имат в наличност. От Вис Виталис сме харесали имате ли представа колко време се бавят с доставката, да не се забавя много?
Снощи пак ме стяга доста матката като мърдаше малчо, незнам какво прави маймунката, но е болезнено. Днес мисля да го карам по-лежерно, че ме дострашава.

# 217
Добро утро и от мен, момичета! Аз уж рядко будувам, но все пак се случва Simple Smile С киселините и аз се спраавих не само като се съобразявам какво ям, ами и гледам 3 часа преди сън нищода не консумирам. Забелязах, че дори един плод да изям преди лягане, опъна ли се в хоризонтално положение, веднага започват киселини. За контракциите, и аз получавам стягания, ососбено вечер след 9 за по 2-3 часа и то начестичко, лягам, пия но-шпа, но честно казано минават от самосебе си, не ми помага хапчето много Sad Днес в Бургас се очертава слънчево и топличко, ще гледам да използвам да се пораздвижа

# 218
Добро утро и от мен!
Денят ми започна с хубави новини, така, че съм доволна.
Имах кошмари тази вечер... ooooh!

Сега преговарям и след 1 час съм на изпит, стискайте палци. миналия изпит съм го взела.  Flutter

Имам чувство, че пъпа ми няма да издържи на напъна вече. Embarassed
Нямам търпение да гушкам малкото същество.  Hug

# 219
Здравейте! Ние още сме във Велинград, но днес тръгваме. Нямах проблеми, доста плувах, дори в джакузито влизах - не е много топло, 36 градуса. Първо ме беше срам и бях с цял бански, но ми стягаше и дори се показах в цялата ми прелест с половинки  Laughing

Някой чел ли е Secrets of the Baby Whisperer - How to calm, connect and communicate with your baby на Трейси Хог. Не съм сигурна, но май я няма на български. Малко противоречиво ми е мнението, но написаното не е далече от логиката. Тя препоръчва един структуриран, но не и строго фиксиран режим - ядене, игра, спане, свободно време за майката - винаги в тази последователност да си подреждаш ежедневието. За нощното спане казва, че дори едно новородено може да спи 5 часа без прекъсване през нощта, а на 1 - 3 месечна възраст - ако е и над определени килограми по 8 часа. Препоръчва преди нощната пауза да се правят последните 3 хранения през два часа, за да се съберат повече калории и последното хранене преди нощния сън да е като насън - без голямо разбуждане, без преповиване, без говорене.. Малко като трениране излиза това гледане, но според нея по нейната система децата растяли много спокойни и доволни от живота. Хареса ми, че дава определение на 5 типа бебета - естествено няма чисти типове, може да е смесено - и спрямо това различни препоръки. Аз си мислех, че съм против такива подходи, но нейната теза е, че ако нямаш някаква идея за отглеждането, попадаш в родителстване "както дойде", което в крайна сметка изнервяло детето и изтощавало родителите.
Ако някой иска - мога да му дам книгата в София. Аз я прочетох буквално за 3 дни - около 280 станици.
От 19ти съм в болнични! Мъжът им се чуди какво съм щяла да правя вкъщи  Laughing

# 220
Вкъщи винаги си има работа. Друг въпрос е доколко ще можем да я вършим вече. ooooh! Докато пратя детето на училище, сготвя и поприведа в ред ....и то станало време да си го прибирам. Аз от 14.02 излизам по майчинство, но май най-вече ще лежа след това.
Контракции и аз имам най-вече вечер. Не болезннени, но много неприятни за мен. Сигурно, защото като усещане ги свързвам с баткото - с него в 7-мия месец полежах за задържане заради контракции и после до края на хапчета бях. Така че, сега като ме стегне корема и сърцето ми се свива. ooooh! Таткото досега го раздаваше все едно още 1 година до раждането ми остава, обаче след заръката на докторката се попритесни и през 10 минути ме пита как съм. Подлудява ме - и така, и така все нещо ме изнервя. Само детето още не съм скастрила. Crazy Хормона яко ме блъска.

# 221
Ох, аз в седмия месец се записах на ЖК. По принцип ходя на частно на консултации. Праща ме гинеколога за изследвания при личния. От там ми казаха, че същия лекар работи и по ЗК. Пуснаха ми направление. Отидох в Медицинския център- Оказа се, че докторът не стъпва там. Всичко правят акушерките. И се почна- писане, тонове. Обаче за изследванията ела утре, че тогава докторът се води на смяна и тогава могат да се пуснат направления. Отивам на другия ден- боцнаха ме и акушерката вика ела се подпиши, че не искаш МБ и цитонамазка. Питам как така. И без това имам оплакване. Добре, пусна ми направление за изследвания, ама ела утре в отделението. Отивам в петък, но те заредили секцио. На мен ми стана лошо и си тръгнахме с мъжа ми. Добре, че докторът се съгласи да ми вземе секрета в частния кабинет. В събота си занесох МБ в лабораторията, вчера- цитонамазката. Днес трябва да отида да взема резултатите и да ги оставя на акушерката. Допълнително хемоглобинът ми излезе 90 и докторът взе да ми обяснява как може да се наложи кръвопреливане. Хематоложката казва, че за мен това е нормално- аз съм таласъмик, но той настоява за допълнителна консултация и че трябва да пия нещо. Та така, оплаках се, ама какво да се прави- системата ни е такава.

# 222
добро утро Simple Smile
и аз да се разпиша.
направих си кафе тая сутрин в офиса, че снощи уж спах добре, а не съм се наспала.
Alexiana, не съм чела тази книга, но съм на мнение, че ако не сме информирани, нямаме опит, по-добре да прочетем повече неща, да сме подготвени за повече ситуации, да си подберем подход, който ни допада най-много на нас и бебо  Peace
и аз съм чела книги за отглеждане на дете, в което не всичко ми е допадало, но пък съм получавала ценни идеи и съвети, приспособявала съм ги към нас с малката.
че ми стана интересна книгата само не разбрах за режим ядене, игра, спане, свободно време на майката ... явно трябва да се прочете Simple Smile
стискам палци днес за изпит  Praynig
Mary cherry, смени си док моля те да не се ядосваш накрая сега..

# 223
Абе какви са тези лекари, вече направо се изумявам...
Как ще се подписваш че не желаеш нещо, което по закон ти се полага...
И ще те разтакават всеки ден тук ела, там ела...

По повод книгите, бях писала преди време за една, която майка ми ми подари. Хубава книга, интересна.
Иначе докато щерката беше в болницата имах време доста неща да прочета, но след като си я прибрахме реално се ръководех от вътрешните си усещания, отколкото по книги. Тя си беше много спокойно бебе, имах време за всичко, и все пак първия месец си е малко странно.
Сега ще видим с кака и бебок как ще се развиват нещата и как ще нагодим режима. )

# 224
Добро утро момичета Wink
за хурмоните мани,мани ужас,всичко ми е криво и се дразня от най-малкото ooooh!Моя миличкия само го хокам,ама и той е мнооооого разсеян.
Аз тази вечер ставах само 1 път до 00 и после сравнително бързо заспах.Към 6 таткото става за работа,а аз се разбуждам,но като тръгне пак заспивам и някъде към 8-8:30 ставам.
Киселини нямам,а за тяганията и аз ги имам най-вече вечер.А иначе пия магнезий все още.И през деня ми се случва,а също и като отида до тоалетната да пишкам след като съм стискала,но понякога бебка просто се опъва яко Wink

Общи условия

Активация на акаунт