Още малко време остана и ще бъда горда АПРИЛска мама - тема 18

• 30 031
  • 761
  •   1
Отговори
# 225
Имам чувството, че бебето е октопод. Прас-фрас във всички посоки едновременно. И прави хълмчета  Crazy Забавлявам се да седя и да гледам как се мести коремът  Laughing

# 226
  • София
Имам чувството, че бебето е октопод. Прас-фрас във всички посоки едновременно. И прави хълмчета  Crazy Забавлявам се да седя и да гледам как се мести коремът  Laughing

smile3532 smile3532 smile3532 smile3532 И моята преди 30 - 40 мин. така си разтегна краката в двете посоки направо се стреснах какво стана. И гледам отстрани от ляво и дясно издутини...... hahaha hahaha hahaha hahaha явно така си правят сутрешна гимнастика. hahaha hahaha hahaha hahaha hahaha

# 227
Аз пък тази нощ спах, но как съм спала не знам така ме боли врата....ужасно!
Май става все по-тежко...ще му се невиди:)
Хайде да ви е лек днешния ден, поразходете се Simple Smile))

# 228
Момичета мойта бебка напоследък много често хълца,даже и в момента Joy Joy JoyМного ми е нежно като го прави.Случва се по 2-3 пъти на ден,това дали е нормално newsm78

# 229
Аз си получих трите книги - ще ги прочета и трите, общо взето подходите са различни и ще заимствам това, което ми харесва. И в тази книга, както казах, разделя бебетата на 5 групи, първите две са бебета ангелчета и бебета "като по книга" - общо взето те се гледат лесно без да правиш нещо особено - лесно се хранят, лесно заспиват, лесно се приспособяват - нервната им система е стабилна. По тежко става, ако бебето е от другите групи - те са по-нервни, изискващи внимание, трудно приспособими и прочие.
За нейната система - нарича я E.A.S.Y. - редът й е следният - хранене, после активност спрямо възрастта на детето - за съвсем малко бебе това ще е 20 минути и ще включва основно смяната на памперса, после сън - времето, в което и майката спи или лежи, но в никакъв случай не готви или не чисти - поне първите 30 - 40 дена. Пак хрането е през 2,30 - 3 часа. Не препоръчва примерно заспиването на гърда, за да не стане навик и бебето да се приучи да заспива само по този начин. Също да сме сигурни, че храненето е пълноценно и с нормална продължителност - а не бебето само да си играе на гърдата и после след един час пак да го храниш.... Много примери дава, реалността е по-различна естествено.
Една от основните тези е, че ти водиш бебето и му определяш дневния ред, а не то тебе - въпреки че няма нищо фиксирано по часовник. За разлика от това Сиърс за заспиването дава всякакви съвети от рода - да заспи на гърдата, да заспи в люлката, да заспи, докато го возиш в колата. Според нея този подход е неправилен, защото бебето след това ще се събуди на друго място и ще е объркано от смяната на обстановката  - според нея заспиването си е в леглото, където смяташ бебето да спи основно. Казва, че бебето не трябва да се оставя да плаче, естествено, но не трябва да се успокоява и на секундата, защото тогава няма да се научиш кой рев какво значи. Според нея родителите основно бъркали, че всеки рев е за ядене, като така прехранвали детето и му създавали стомашни проблеми и второ - че го престимулирали с играчки и забавления, които не е готово да понесе - и после плаче от "претовареност".

Последна редакция: вт, 12 фев 2013, 10:43 от Alexiana

# 230
Добър ден и от мен, момичета.

И аз не съм спала, но вече го приемам като най-обичайното нещо.

Относно литературата... още в началото на бременността ми, бях мнооого ентусиазирана да чета подобни книги като тези, за които говорите. Но бързо ми мина меракът, защото в тях не намерих почти никаква полезна и интересна информация, а само общи приказки и разтягане на локуми.... то това че си е просто една индустрия е ясно, но то с повечето неща е така... отказах се категорично от "възпитателната" литература. Смятам да залагам на интуицията си.  Simple Smile Пък и около мен са се гледали бебоци и съм запозната до някаква степен. Разбира се, винаги има изненади, но съм сигурна, че дори и ред да не сме прочели от въпросните книги, всички ще се справим, защото обичаме малките мишоци и ще намерим начин  Heart Eyes

Пожелавам ви весел ден, изпълнен с много поводи за смях  Crazy Аз сега ще си довърша едно задание за университета, което току що видях, че имам точно още 2 часа да предам  #2gunfire и ще изляза на разходка, да разтърся баджак  Mr. Green

# 231
Парсли и аз мислех така. Сестра ми е от родителите, които един ред за отглеждане на дете не са прочели. Е племенникът ми е на 6 израстна някак си. Само, че не беше лесно - ужасно ревливо бебе, капризен, и сега не може да се занимава 10 минути сам. Нищо не прави сам, въпреки че е на 6 години - не може да се облича сам, да се съблича - за подреждане на неща да не говорим, изобщо не знае какво е това. Спеше с нея постоянно и се хранеше, когато се сети. Никога не се събуждаше или не заспиваше по едно и също време.
От друга страна гледам племенничките ми - с по-структуриран режим бяха доста по-скопойни бебета, въпреки че са много различни по характер. Голямата, която е на същата възраст - 6 прави много повече неща сама, много по-самостоятелна е - естествено между момичета и момчета има разлика.

# 232
AlexianaТо има разлика от дете до дете, пък какво остава за момчета и момичета. Моят син е на 7 г. и може да си се оправя сам. Абсолютно самостоятелен си е, ако мен ме няма при него. В мое присъстие обаче предпочита да е бебе Laughing да го обличам и събличам аз, да го храня даже. Винаги се пробва - ако откажа се оправя сам, ако се навия...кеф голям. Mr. Green
До 3 г. 99% от времето е бил с мен - привързано бебе Mr. Green и затова реално, ако има нужда от нещо първо търси мен. Баща му, бабите ги търси само ако няма достъп до мен. Даже ако съм там и баба предложи тя да му помогне - отказва, щото ти не можеш като мама. Crazy
В училище обаче си е див мъжкар - дивак голям, а в къщи с мама - бебе.  hahaha

Книгите може да не са разрешение, но поне може да се почерпят идеи от тях.

# 233
На теория е винаги много лесно да се гледат бебета. Но реално всяко е различна личност и изисква различен подход. Това, че бебето е ревливо, не мисля, че има връзка с режима или липсата на такъв. За мен е неразбираемо насила да се опитвам да създавам режим на детето. Защото, примерно самата аз не мога да си вкарам такъв.  Crazy Говоря специално за хранене и сън. Ям когато ми се яде, не мога да чакам да минат определени минути или часове, за да седна да се храня. Или пък да си лягам всеки ден по едно и също време. Ами защо децата да са по-различни от нас? Не мога и не искам да си гледам детето да реве от глад, защото има още 20 или 30 мин, или час докато стане време за хранене. Абсурд! Също не на всяко хранене (говоря за кърмене) бебето изсуква еднакво количество. Няма как да разбера кога си е хапнало повече и кога по-малко. Затова и бих му дала винаги, когато поиска. И ако му е приятно да заспива на гърда, след като е сукало, няма да правя опити да го будя, за да го сложа  в креватчето.  Peace
Освен това, как да му обясня, че точно сега е момента за сън, ако не иска да спи? Никола например, от новороден (като изключим периода със жълтеницата) спи много малко. И колкото и да се опитвам да го приспивам, не му ли се спи, няма начин да стане на моята. И така само хабя нерви, пък и той.
Не знам, всичко е много индивидуално. Има и деца, които лесно могат да бъдат вкарани в рамки и режими. Но така е и с възрастните - има такива, които обичат да има правила, които да спазват, и други, които не признават никакви норми.
За мен възпитанието е много трудна задача и все се притеснявам дали ще се справя, но се надявам все пак да намеря баланса. ooooh!

# 234
  • Варна
Здравейте момичета,

Прихванах от вас безсънието  smile3534. До сега никога не съм имала проблеми със съня, а последните 2-3 дни заспивам към 22ч на дивана (ама толкова дълбоко, че милото онзи ден огладнял, цяла вечерна закуска си спретнал, а аз не съм чула) към 24ч се разбуждам през банята и в леглото. И от там като се почне едно въртене до към 1-2ч, спя до към 5ч - 5.30 и това е.
Днес вече в 6ч се отказах и станах да се оправям за работа.  Добре, че поне сега не бързам сутрин и спокойно си ходя 50минути пеша до работа.
Забелязвам обаче, че с всяка изминала седмица ставам все по-бавна и все по ми е тежко като вървя, но докато мога ще го правя, че иначе ще стана 100 кила.

Мирама, как беше името на книгата? Май към 30тина лв беше, но мисля да си я взема за март месец като съм си вече у дома. Ще погледна и тази книга на Alexiana. Аз съм от тези, които трябва да имат винаги план, а ако нямат план, то трябва да има възможно най-много информация... иначе се чувствам като в безтегловност Simple Smile

# 235
Здравейте,

чета, че  и вие имате контракции...ама май не чак толкова колкото аз Sad
даже мин. седмица лежах в Шейново за 3 дни. Бях на системи магнезий. Надявах се да помогне и да се поуспокои матката....ама ЦЪК.... лежа цяла седмица в къщи и пия магнезий на хапчета...като лежа в леглото като че ли всичко е ОК... ама като стана да вървя (например до магазина) и така
ме схваща, че понякога и 3 крачки не мога да направя докато не ме отпусне...

магнезия вече стана да го пия 10 дни (3 по 2 таблетки) и не виждам кой знае каква промяна. Доки каза да продължа да го пия, а пък аз се притеснявам. Имам близка която роди наскоро и имаше също контракции и и бяха казали да пие магнезий не повече от 10 дни, че не бил много читав, както за бебето, така и после незнам си какво правил и създавал затруднения за нормално раждане. Моя доки каза СПОКО можеш да го пиеш до края тоя магнезий.

Вие какво инфо имате за магнезия? Какво са ви казали на вас? Аз незнам вече да го пия или не , какво да правя...

# 236
И аз пия магнезии, само че диаспорал, вече повече от месец, а от вчера и по 2 прахчета на ден, заради контракциите. Освен разстройство и киселини други странични ефекти нямам от него.  Mr. Green С баткото също пих от 7-мия месец цяла шепа хапчета - магнезии, но шпа, за задържане, за сърцебиенето, което получавах от хапчетата за задържане.....и т.н. Като влезеш в 9 месец спират всички хапчета наведнъж и почваш да чакаш раждането. Нямала съм странични ефекти от тях за бебето или раждането. Пък е много важно колкото се може по-дълго да се задържи бебето вътре. При недоносените има много повече рискове.

# 237
Взех си микробиологията. Имам гъбички, но докторът още в петък ми изписа глобули. Радвам се, че не съм ходила на ЖК. Наложи се да чакам акушерката, а това е МЦ към болницата и вътре пълно с хора- болни, здрави, мръсни, чисти. При този доктор си ходя от години и знам, че не работи със ЗК- приела съм го. Хич и не се ядосвам. Ходя си на частния кабинет, гледаме си бебо и така. Като говорих с други мами, секрет на никой не взимат. Докторите карат акушерките, а те не смеят. Някоя мама тук беше писала, че акушерката й е взела, така че явно не сме само ние.
Мен повече ме вълнува самото раждане. Смятам да говоря и с акушерка. При предишните раждания нямам нито един шев и ми се иска и сега да е така. Не знам, но от това много ме е страх.
Ние сме се замислили за стволови клетки, но не знам у наше село дали ще е възможно. Бяхте споменали за това. Може ли някой запознат да сподели?

# 238
mary cherry за стволовите клетки и ние сме заинтересовани,другата седмица съм при доки и ще разуча как стоят нещата,аз съм се насочила към Биохеленика,но още не сме решили,все пак не са малко пари,доколкото знам се плаща някакъв процент в началото,и след като ги вземата ги изследват и ако са наред тогава се плаща останалата част.Моите беболини ритата на всички страни,едното започне ли и другото му подражава Hugв корема ми по някой път става  box box boxно още малко остана,нека стоят на топличко Hug

# 239
От Вис Виталис сме харесали имате ли представа колко време се бавят с доставката, да не се забавя много?

Леглата във Вис Виталис са на поръчка - идват след 2 седмици.

Общи условия

Активация на акаунт