Още малко време остана и ще бъда горда АПРИЛска мама - тема 18

• 30 045
  • 761
  •   1
Отговори
# 240
Здравейте,

чета, че  и вие имате контракции...ама май не чак толкова колкото аз Sad
даже мин. седмица лежах в Шейново за 3 дни. Бях на системи магнезий. Надявах се да помогне и да се поуспокои матката....ама ЦЪК.... лежа цяла седмица в къщи и пия магнезий на хапчета...като лежа в леглото като че ли всичко е ОК... ама като стана да вървя (например до магазина) и така
ме схваща, че понякога и 3 крачки не мога да направя докато не ме отпусне...

магнезия вече стана да го пия 10 дни (3 по 2 таблетки) и не виждам кой знае каква промяна. Доки каза да продължа да го пия, а пък аз се притеснявам. Имам близка която роди наскоро и имаше също контракции и и бяха казали да пие магнезий не повече от 10 дни, че не бил много читав, както за бебето, така и после незнам си какво правил и създавал затруднения за нормално раждане. Моя доки каза СПОКО можеш да го пиеш до края тоя магнезий.

Вие какво инфо имате за магнезия? Какво са ви казали на вас? Аз незнам вече да го пия или не , какво да правя...

Аз го пия вече близо 2 месеца 3х1, последния път питах да го спирам ли и доктора ми каза, че мога да си го пия до края, ама вика ще го спреш към 15 март /терминът ми е 6 април/ нямало никакъв проблем да се пие /аз му имам голямо доверие на доктора и първото дете ми е изродил и сега той си ме следи/

Последна редакция: вт, 12 фев 2013, 17:45 от vesi_mz84

# 241
  • Варна
За стволовите клетки на предната ЖК ми споменаха, че ако решиш до 30 г.с има някаква отстъпка.
Но понеже не ме интересуваше не се задълбочих

Mary Cherry имаш време тази седмица да разучиш.

# 242
за стволовите клетки, още при първото раждане питах док, но просто финансово ни беше непосилно.
сега пък нови цени, а при нас нови разходи и пак ще се ограничим, иначе го бяхме мислили като вариант поне за 20 г.
ако имаш възможност, mary, направете го.
само да ти дам линк и към финансовата рамка от 2011г. на булген:
Скрит текст:

за магнезия, аз нали съм скъсила шийката (36мм ) и док ми изписа профилактично диаспорал. нямам контракции. пих го 10 дни след ФМто. сега го пия по-рядко, не всеки ден и ако нещо усетя. ама нямам засега контракции освен оная събота една.
тта пропускам ден-два, имам си в чантата на работа, ако нещо ме стегне, ама ако не взема и забравя вкъши и така...
ако имах контракции щях да го пия до 40та седмица. док също ми каза, че няма проблем докрая да го пия. той действа съдоразширяващо, антистресово, намалява кръвното, благоприятно влияе на работата на сърцето, това док ми го каза, аз му вярвам.
Svetla, по-добре го пий,

Магнезият оказва
положително влияние на състоянието на репродуктивната система. При бременни жени той предотвратява недостатъчността на развитие на плода (заедно с фолиевата и пантотеновата киселина), развитието на токсикози, преждевременно раждане и аборт.

дори за кърмене го препоръчват при нужда.400мг е 24 часовата норма по принцип за възрастни.

# 243
От Вис Виталис сме харесали имате ли представа колко време се бавят с доставката, да не се забавя много?

Леглата във Вис Виталис са на поръчка - идват след 2 седмици.
Мерси Маги, значи до 1-2 седмици трябва да съм го поръчала да не се мотая

# 244
dandeto аз нашите креватчета от Вис виталис ги купихме,точно след 2 седмици идват,даваш капаро и после си го доплащаш.между другото много ми харесват креватчетата Hugдано и на бебките им харесат  bouquet

# 245
Благодаря ви момчета.... щом и на вас ви го изписват за по толкова дълго време, значи няма да е толкова страшно....стана ми странно просто как може да има толкова различни мнения за тоя магнезийй, сериозно противоречащи....

..на мен вчера доки ми изписа и друго лекарство за контракциите в допълнение към магнезия -ГИНОПРАЛ.... някой да пие такова? той си е специално за контракции и задържане... обаче има сериозни сътранични ефекти като църцебиене, аритмия и незнам си какво още.... та доки ми предписа още едно лекарстово, което да пия, за да се неутрализира негативното действие на Гинопрала върху сърцето

# 246
Alexiana не съм я чела книгата обаче ако трябваше да гледам първия си син по тези правила щяхме и двамата да свършим много раздразнени и изнервени Wink.
Всичко което описваш е абсолютно неприложимо за първото ми дете.
1. Като се роди се майтепах, че е като швейцарски часовник- точно 3 часа след началото на храненето се събужда и ревва, че е гладен. Направо цепеше минутата на две. Като стана на 1 месец по препоръка на педиатърката махнах нощното хранене в 3 часа. Резултатът беше 3 дни истеричен рев по цяла нощ и моята мнооого гузна съвест,че си мъча детето с глад. На второто това никога няма да го причиня. После към 3-4 месец сам се отказа от храненето в 12 часа и тогава на практика разбрах, че децата сами могат да си определят дали са гладни или не и кога дадено хранене да отпадне. В последствие така стана и с дневните хранения докато се стигне до обичайните закуска, обяд, следобедна закуска и вечеря. Само следи детето- ако не показва признаци на глад в даден момент пробвай един ден да пропуснеш едно хранене. Ако няма проблеми- значи е готово. Освен това да спи по цяла нощ е много условно казано - дори и големите деца се будят през нощта. Да не говорим, че към 6-тия месец като започнат да растат зъбите нощното кърмене изключително много помага- моето дете тогава започна да суче отново през нощта и вече знаех достатъчно, за да не му отказвам. Отбих го съвсем лесно и с негово съгласие на 1.1 година.
2. Този съвет за последните хранения да са през 2 часа за мен беше абсурден. Теодор можех да го оставя да яде малко по-късно от нормалното, но по-рано- никога. Ако не се усети сам, че е гладен не захапва и толкова. А кога е гладен както вече поясних решаваше единствено той Wink
3. Абсолютно винаги заспиваше на гърда и..продължаваше да яде. Ако не сте виждали спящо активно ядящо бебе ще ви е трудно да си го представите, но си беше факт. Майка ми специално идваше да го гледа отблизо дали яде и всеки път се удивляваше как мощно си суче. Даже се и пускаше от едната гърда и си искаше другата пак докато спеше. Да го накараш да остане буден докато яде беше мисия невъзможна- играла съм си с него, говорила съм, щипала съм го- нямаше резултата. Но си ядеше и това че е заспивал по никакъв начин не ни е пречело. Може и за биберон да ме е ползвал от някакъв момент нататък, но въпреки това правеше големи паузи между яденето- т.е не е бил недохранен.
4. Да определям аз дневният режим на детето- е тук вече искрено се смях. Пак същото мое диване първата година си сменяше режима всеки месец. Определено си беше режимно бебе, но по негов си начин. Решава че единият месец ще спи от еди колко си до еди колко си, после ще яде, ще будува и т.н. и си следва това разписание. Даже памперсите пълнеше по график. На другия месец друг график. Така че аз си следвах него, а не той мен и сме си били и двамата много доволни.
Въпреки че очевидно не съм следвала нито един нейн съвет малкия беше най-спокойното и лесно за гледане бебе на света. Майка ми постоянно ми повтаряше, че с Бог съм вечеряла с това дете. Първите месеци изобщо не усетих, че има бебе в къщата. Виж колкото повече расте, толкова по-лош и ревлив става и се опитва да се налага.  
Та от моя опит 'както дойде' е определено по-добрият вариант. Защото всяко дете е толкова различно едно от друго, че нито един съвет за едно не е напълно приложим за друго. Сигурно нейните съвети биха били приложими за някого, но добре че аз не съм я чела с първото.

# 247
..на мен вчера доки ми изписа и друго лекарство за контракциите в допълнение към магнезия -ГИНОПРАЛ.... някой да пие такова? той си е специално за контракции и задържане... обаче има сериозни сътранични ефекти като църцебиене, аритмия и незнам си какво още.... та доки ми предписа още едно лекарстово, което да пия, за да се неутрализира негативното действие на Гинопрала върху сърцето

Да, аз пих тези същите лекарства с баткото след като си полежах в Шейново. Както казах пих ги до влизане в 9 месец (почти 2 месеца) и ми казаха като ги спряха, че до 2-3 дни ще родя. Laughing Друг път - износих го до 1 ден преди термина. Голямо бебе беше - 4 кила. Пих хапчета и лежах. Сега само магнезии пия, но и контракциите ми не са като с баткото.
Не се притеснявай - пий си хапчетата, че сега най-важното е да додрапаме до 9 месец.

# 248
Hello и от мен! Wink
Аз също пия магнезий /Магнерот/. Почнах го около края на 5 месец и го пия все още. Изписан ми е по 3 таблетки дневно и така го пиех първия месец и нещо, но след това започнах да пия по 2 на ден, тъй като 3 ми се виждат множко. Все още не ми е казано до кога ще продължа да го пия, но предполагам, че сигурно до към средата на 9 месец /на март/.
И аз съм на ЖК по ЗК и също се подписвах, че се отказвам от цитонамазка. Иначе вече веднъж ми взимаха секрет, 2 пъти урина и кръв, и сега на 25ти пак ще ходя за секрет и ПКК.
Хубав ден на всички!  Peace

# 249
Благодаря ви момчета.... щом и на вас ви го изписват за по толкова дълго време, значи няма да е толкова страшно....стана ми странно просто как може да има толкова различни мнения за тоя магнезийй, сериозно противоречащи....

включил ти е "тежката артилерия", ако мога така да се изразя.
но щом го е предписал, явно няма как. шийката ти колко е?
може всичко при теб да е комплексно, пий нещата както ти ги е изписал.
пък ако те приснява самият док за компетентност, може да го смениш, но едва ли  Peace
пък на теб може да не ти действа толкова сърцебиещо, не се притеснявай предварително.
пий повече вода с две-три чаши на ден от обикновено.

Nelly, сега си отказала цитонамазка,
аз не бих дала акушерка или сестра да ми взима цитонамазка.
но след раждането, живот и здраве, минавай веднъж годишно на профилактичен при АГ и цитонамазка, нека всичко да е наред, но това се препоръчва на всички жени като профилактика  Peace

# 250
Купих си чудна книга за 35 лв - "Какво те чака през първата година на детето". Препоръчана. Отначало си помислих, че това е най-интересната книга, която някога съм чела. Но прочетох, че ако по д-р Спок се отглеждали децата на 60-те години, по настоящата книга се отглеждали децата на 90-те! Толкова ли сме изостанали? После стигнах до откровени глупости в списъка за предварително пазаруване и най-накрая искрено се вбесих - ега ти безполезното четиво! Като ви чета и вас, най-добре човек да се опира на житейския си опит и да се интересува за съвети само по конкретни въпроси, които не е в състояние да реши сам.

# 251
Купих си чудна книга за 35 лв - "Какво те чака през първата година на детето". Препоръчана. Отначало си помислих, че това е най-интересната книга, която някога съм чела. Но прочетох, че ако по д-р Спок се отглеждали децата на 60-те години, по настоящата книга се отглеждали децата на 90-те! Толкова ли сме изостанали? После стигнах до откровени глупости в списъка за предварително пазаруване и най-накрая искрено се вбесих - ега ти безполезното четиво! Като ви чета и вас, най-добре човек да се опира на житейския си опит и да се интересува за съвети само по конкретни въпроси, които не е в състояние да реши сам.
С две ръце подкрепям. В тези книги пишат невероятни глупости. Моя приятелка ми даде неините и  аз се смях с глас, прочетох и от 3-те (не помня заглавията)  по 20 стр. и ги върнах.

# 252
svetlanavaleva и аз съм с доста чести контракции (стягане на корема), наистина доста неприятни, не са болезнени, но вече ми е трудно и да вървя и да карам кола, оправия няма. И аз пия Магнезий- Магнерот от около 2 месеца, две седмици ми бяха дали да пия и Диаспорал, но ми го спряха, защото бил по-силен и сега си продължавам  Магнерот-а , който не оказва , кой знае какво влияние в/у тези контракции. КОрема ми се стяга сигурно през 10-ина минути и става твърд, от страната на бебето, т.е. от ляво и нито мога да се наведа, нито да се свия, нито нищо...
Относно книгите в началото на бременността си купих една, прочетох я до половината и се отказах, и до сега все още нищо друго не съм чела. Имам опит с деца , имам племенник и племенница, с които до скоро живеех и смятам, че няма какво толкова да ме уплаши, след като през изминалите 6 година съм живяла с деца и от бебета Simple Smile

# 253
Оу, момичета, това с контракциите е много неприятно. Почивайте си повечко  Thinking Аз, за щастие, нямам. Преди няколко месеца имах болки и ми изписаха Диаспорал, но бързо спрях да го пия, защото се оказа, че е било еднократно.  Simple Smile

Да споделя, че се вълнувам много, защото утре от 10:00 съм на много важен, дългоочакван и интересен преглед  Mr. Green Чакам срещата с бебка с нетърпение!!!  Heart Eyes

# 254
  • София
Здравейте,

чета, че  и вие имате контракции...ама май не чак толкова колкото аз Sad
даже мин. седмица лежах в Шейново за 3 дни. Бях на системи магнезий. Надявах се да помогне и да се поуспокои матката....ама ЦЪК.... лежа цяла седмица в къщи и пия магнезий на хапчета...като лежа в леглото като че ли всичко е ОК... ама като стана да вървя (например до магазина) и така
ме схваща, че понякога и 3 крачки не мога да направя докато не ме отпусне...

магнезия вече стана да го пия 10 дни (3 по 2 таблетки) и не виждам кой знае каква промяна. Доки каза да продължа да го пия, а пък аз се притеснявам. Имам близка която роди наскоро и имаше също контракции и и бяха казали да пие магнезий не повече от 10 дни, че не бил много читав, както за бебето, така и после незнам си какво правил и създавал затруднения за нормално раждане. Моя доки каза СПОКО можеш да го пиеш до края тоя магнезий.

Вие какво инфо имате за магнезия? Какво са ви казали на вас? Аз незнам вече да го пия или не , какво да правя...

Светлана,

Слушай лекаря си какво ти казва. Не слушай "добрите си приятелки" защото от толкова слушане човек от тях може да изперка. Магнезият не вреди по никакъв начин на бебето. Той е за отпускане на мускулите. След като лекаря ти е казал, че няма проблем да го пиеш до края значи така е преценил, че е най добре за теб и твоя организъм. Аз пиех магнезий от 4 месец до края на 7 месец заради контракции.....последният месец го пиех ей така заради страха, а не че имах контракции, но АГ-то прецени, че всичко е ОК и каза да го допия и да го спирам.
По принцип магнезият е с натрупване - пиеш го и чак след определен период започва да действа. И затова повечето лекари го спират към 7 месец за да може организма до 9 месец да се изчисти и да си започне родовата дейност иначе може малко повече да се забави, НО пак си зависи от организма на човека.

Общи условия

Активация на акаунт