Още малко време остана и ще бъда горда АПРИЛска мама - тема 18

• 30 055
  • 761
  •   1
Отговори
# 255
За книгите и отглеждането на деца,да бе,баба ми се книги е чела  Laughing Peaceбез да обиждам някой Peace То ще си дойде от вътре.Единствената книжка която кпих е "Ръководство на др.Спок.Най-важното за бременноста"Има интересни неща,но чесно казано си е писана за американския им начин на живот.Иначе става за четене Simple Smile
Отказах се от книгите,взимам си само списания за бременни и това е Peace
Аз за това втвърдяване пия Нутри Маг 2 по 1 на ден,от средата или края на 5 месец.На 25 съм на ЖК за 45 дневния и ще видим док какво ще каже,че аз на 5 март(само да сме здрави и всичко да е ок) влизам в 9 месец ShockedТо време не остана.

# 256
  • София
Аз също книги не съм чела за отглеждане на деца. Купих си само "Азбука на кърменето" и я прочетох до половината - полезна ми беше тъй като наистина хал хабер си нямах от това как става и т.н.
Други книги не смятам да купувам и да чета.
Аз сега в събота съм на ЖК тъй като часа ми беше за 19.02 но АГ-то ще отсъства и си измести тези часове за 16.02.
А следващият ми час ще бъде на 25.02 тъй като тогава и аз трябва да си взема 45 дневният  #Crazy #Crazy #Crazy #Crazy #Crazy как се мина това време направо незнам. А като гледам и как малката избързва с 2 седмици направо незнам какво да очаквам.
Надявам се сега в събота да мога на дълго и широко да обсъдя с нея това избързване на малката и да ми даде най доброто компетентно мнение, защото все пак още не сме поръчали леглото, а да не стане така, че да трябва да го поръчваме по най бързият начин, защото навсякъде виждам, че до 2 седмици леглата стават готови и може да се вземат.
 hahaha hahaha hahaha Онази вечер му казах на моя, че ако ни свари неподготвени или ще спи в количката или ще спи с нас на леглото малката калпазанка  newsm32 newsm32

# 257
Мечо, верно ти си напред Simple Smile
стискам палци да устискаме до в 9ти месец  Praynig
аз днес се обадих на док за избор,
ейй, как ме помни от 2010та  newsm10
дано имам късмета пак при него да раждам.

ти избра ли си екип? то и Божа работа кога ще се покаже бебо, дали док ще може да дойде,
но да не бъркам, де, май ти се чудеше къде  newsm78

за книгите на Бакюс - и сега ги поглеждам, помагат ми при възпитанието на малката като имам някоя питанка. това са и книгите, които имам.
да се следва книга едно към едно дори не е и здравословно  Mr. Green , не съм го правила.
обичам сама да намирам отговорите, дали с ровене в книгите, дали като слушам приятелки какво разказват, дали като задавам въпроси, дали от опита.
списания он-лайн ли четеш или paper?

# 258
Алекс, да не те агитирам нещо или успокоявам, но да ти кажа, че бебо както върви с 2 седмици напред, така може да си влезе в норми (условно казано) и да се роди около термин.
т.е. както и по-натам ще видиш, и бебетата не растат с еднакви темпове всеки месец.
и моят бебок върви с около 2 седмици напред, 10 дни, може и така да си върви, може и по-голямо бебе да е.

няма проблем и при вас да спи дори и креватче да имате, особено за нощното кърмене, живот и здраве, от твоята страна - ти спиш, бебо спи и суче - идилия. после като се събудиш - местип го в креватчето му Wink
п.п. между вас двамата родители никога не слагай бебо, от твоята страна - да, ако трябва с пречка на спалнята, ние слагахме едно одеало откъм ръба на спалнята да не може да се търколи беболинка, щото и аз съм спала и съм я кърмила нощем. (кърмела бях писала, ужас Embarassed)

# 259
Книги не съм чела изобщо- нито по време на бременността, нито при отглеждането на големите. Баби също не съм слушала. С мъжа ми сами се оправяхме. Но пък и те си бяха добри- имаха си режим,  по два пъти се будеха на нощ, и то само първите месеци. Но това като гледам колко е шавливо- повече от кака си и батко си взети заедно, не знам какво ще е чудо. Така че зависи от детето, според мен.
Вчера взе много да се върти, щеше да изскочи от корема. Като видя, баткото му подложи една топка и той продължи да рита. Та отсега почваме с тренировките.

# 260
Здравейтеее.И аз пия магнезий-3 по 1,а от вчера и но-шпа.бя писала де Embarassed

# 261
jos да аз се чудех,че и още си се чудя smile3555
Утре съм със записан час при доктор Диков,който ми препоръчаха и ще видим.Втори вариянт ми е София Мед,но пък там не знам кой доктор да избера SneakyВъобще не очаквах такава сложнотия Laughing
И да чул те Господ всички да си влезем в 9 месец и всичко да е ок Hug
Ти къде си се насочила и при кой,ако не е нахално да питам Blush

# 262

svetlanavaleva аз пия Магне В6 вече два месеца, като в началото беше 3 х 2 в комбинация с прахче Диаспорал, сега дозата е намалена на 3 х 1. Няма вреда от магнезия, дори няма как да се предозираш. От тогава също пия Гиниприл за задържане, а 20 мин преди това Верамил (дано не бъркам) за сърцебиене отново 3 х 1. Но се наложи, след героичните ми опити да ходя на работа превивайки се от болки и силни контракции, уви отново не получих тиквения медал Simple Smile Но си седнах ма дупето и хайде в болничен, сега ми е супер.
Относно книгите - от началото на бременноста си купих един дебел алманах на Татяна Аптулаева, руски психолог и бих казала, че ми помогна много. Написана е доста позитивно и обхваща абсолютно всичко. Сега си купих от същата авторка "Вече съм майка" около 600 стр за първата една година, и съм доволна. Разглежда всекидневните грижи около бебето по месеци - къпане на новородено, какъв цвят трябва да е акото, хранене, спане, после гимнастики, упражнения за майката и т.н. Не мисля, че ти пълни главата с разни теории, по-скоро е по-практично насочена.

# 263
  • София
Алекс, да не те агитирам нещо или успокоявам, но да ти кажа, че бебо както върви с 2 седмици напред, така може да си влезе в норми (условно казано) и да се роди около термин.
т.е. както и по-натам ще видиш, и бебетата не растат с еднакви темпове всеки месец.
и моят бебок върви с около 2 седмици напред, 10 дни, може и така да си върви, може и по-голямо бебе да е.

няма проблем и при вас да спи дори и креватче да имате, особено за нощното кърмене, живот и здраве, от твоята страна - ти спиш, бебо спи и суче - идилия. после като се събудиш - местип го в креватчето му Wink
п.п. между вас двамата родители никога не слагай бебо, от твоята страна - да, ако трябва с пречка на спалнята, ние слагахме едно одеало откъм ръба на спалнята да не може да се търколи беболинка, щото и аз съм спала и съм я кърмила нощем. (кърмела бях писала, ужас Embarassed)

Дааа права си, а и аз не съм чак на 100% убедена в мерките които са направени тъй като все пак може малката да е мръднала в това време, лекаря да не е хванал точно даденото нещо и затова да е така. Но все пак си имам едно наум.

# 264
Мечо:) мислила ли си за Вита или ти идва скъпо? Аз ще съм там живот и здраве, около мен доста мами са раждали там и са много доволни. Целият екип са бивши доктори от Шейново и за нито един от тях не съм чула лошо мнение.

# 265
Като казахте списания се сетих, че бях абонирана за едно - "Моето дете'. Купувала съм  всички на пазара, но това има най-малко реклами и най-много статии. В него съм намирала доста по-полезни неща отколкото в книгите, които съм чела, може би главно защото голяма част от статиите са писани от лекари. Лошото е, че трябва да помниш къде какво има, защото не е систематизирано като книга- да отвориш и прочетеш и на различни етапи от бременността и гледането те вълнуват различни неща. Или да препрочиташ старите броеве от време на време. С абонамент излиза доста евтино- под 30 лв. за 12 месечни броя.

# 266
Завърнах се от ЖКто (порядъчно си повисях около час и малко).
Всичко е ок с бебока, мерки идеални, по определени показатели отговаря и на 35г.с. (сега съм 34 и 5дни). Тегло м-у 2500гр и 2900гр (дава сравнение м-у различни показатели). Докторицата ми вика - "Ееее, този път вече приличаш на бременна". ))) Абе викам не само приличам, ами и усетих баш какво е да си бременна, че предния път много не разбрах. )))

# 267
Завърнах се от ЖКто (порядъчно си повисях около час и малко).
Всичко е ок с бебока, мерки идеални, по определени показатели отговаря и на 35г.с. (сега съм 34 и 5дни). Тегло м-у 2500гр и 2900гр (дава сравнение м-у различни показатели). Докторицата ми вика - "Ееее, този път вече приличаш на бременна". ))) Абе викам не само приличам, ами и усетих баш какво е да си бременна, че предния път много не разбрах. )))
Браво, това значи ли,че си вече 9 месец или от 35г.с. почваше

# 268
dandeto, другата седмица влизам в 9ти месец..

# 269
dandeto, другата седмица влизам в 9ти месец..
да, сега погледнах на 1стр. таблицата
jos е променила 1 стр. може да погледнете (аз да я похваля като дърта циганка  Joy )

Общи условия

Активация на акаунт